Arizona – Vegas 0:1 (kon.) | Calgary – Toronto 2:3 (kon.) | New Jersey – NY Islanders 2:0 (kon.)
Pittsburgh – NY Rangers 3:2 (kon.) | Anaheim – Colorado 3:1 (kon.) | Minnesota – San Jose 3:5 (kon.)
St. Louis – Los Angeles 3:6 (kon.) | Dallas – Nashville 3:2 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 3:4 (kon.)
konec
New Jersey Devils
2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
New York Islanders
Pondělí 25.01.2021, 01:07 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi New Jersey Devils a New York Islanders.
     
    New York Islanders

    Hostující New York Islanders odehrál v letošním ročníku čtyři zápasy, ve kterých hosté získali šest bodů. Islanders se navíc pyšní skvělou defenzivou. Inkasovali jen šest branek. Na svém kontě má brankář Varlamov už dvě čistá konta za zápasy proti Rangers a Bruins. Nejproduktivnějším hráčem Islanders je zatím Barzal, který vstřelil dva góly a na stejný počet branek přihrál.
     
    New Jersey Devils

    Domácí New Jersey je na tom o něco hůře. Devils odehráli čtyři zápasy, ve kterých získali pět bodů a zatím jsou na šesté pozici Východní divize. Hůře jsou na tom jen Rangers a Sabres. New Jersey zatím trápí slabá ofenziva. Svým soupeřům nastřílo jen devět branek. Nejproduktivnějším hráčem je s šesti kanadskými body Hughes.
     
    Vzájemný zápas

    Dnešní soupeři se spolu utkali v pátek. Islanders doma zvítězili 4:1.
     
    Češi a Slováci

    Pavel Zacha (NJD) – 4 zápasy, 0 gólů, 0 asistencí
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Předpokládané sestavy:

    New Jersey Devils: Wedgewood (Cormier) – P. K. Subban, R. Murray, Severson, D. Kulikov, Tennyson, T. Smith – Palmieri, J. Hughes, Šarangovič – Kuokkanen, Zajac, Wood – N. Gusev, Zacha, N. Merkley – Bastian, M. McLeod, A. Johnsson.

    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Lee – Jo. Bailey, B. Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Johnston – Clutterbuck, Cizikas, M. Martin..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování dnešního souboje. New Jersey se ihned vydalo do útoku, ale hostující Sorokin zasahovat nemusel.
     
    00:32
    Na opačné straně se Barzal natahoval po přihrávce z levé strany, jenže kotouč netečoval do prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    01:02
    Miles Wood se po rychlé akci domácího celku dostal do zakončení z levé strany, ale Sorokin jeho projektil schoval do lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    01:32
    Subban spěchal za vlastním nahozením do útočného pásma. Hvězdný obránce domácího celku ještě přihrál mezi kruhy, kde kralovali hosté.
     
    02:10
    Zacha dostal přihrávku na pravé křídlo, prosmýkl se do útočného pásma, jenže Merkleymu už kotouč nedokázal vrátit na hokejku.
     
    02:35
    Nikita Gusev se tlačil mezi kruhy za odraženým kotoučem, ale zadáci v bílém si na ruského útočníka dali dobrý pozor a odehráli puk do bezpečí.
     
    03:05
    Sorokin sice chyboval při rozehrávce zpoza branky, ale Severson se k volnému kotouči nedostal. Obránci Islanders napravili chybu svého brankáře.
     
    03:29
    Anthony Beauvillier se před brankou tlačil k přihrávce z rohu útočného pásma, jenže domácí Jegor Šarangovič mu v souboji tělo na tělo nedal prostor.
     
    04:05
    P. K. Subban nahodil puk od modré čáry před branku Islanders, ale proti jeho pokusu vystoupil Nelson, který puk srazil mimo nebezpečí.
     
    04:26
    Anders Lee táhl rychlý protiútok Islanders po levém křídle. Zkušený hráč domácího celku zadovkou přenechal puk Nelsonovi, ale domácí brankář nemusel zasahovat.
     
    05:03
    Jean-Gabriel Pageau vybojoval kotouč v souboji za brankou domácího New Jersey. Následně přenechal puk Leddymu, jehož zakončení postrádalo přesnost.
     
    05:45
    Michael McLeod protečoval nahození do útočného pásma, jenže tam kralovali zadáci v bílém, kteří New Jersey nenechali zakončit.
     
    06:16
    Domácí brankář si dal pozor na napadajícího Brocka Nelsona a zadovkou rozehrál na sjíždějícího zadáka. Zatím se hraje hodně opatrně.
     
    06:44
    Kyle Palmieri se po levém křídle prosmýkl do útočného pásma, jenže obránce Ryan Pulock jej tělem přišpendlil k mantinelu, kde domácí přišli o puk.
     
    07:11
    Hosté si zahrají první přesilovku. Damon Severson dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    07:21
    Ryan Pulock se po rychlé kombinaci v útočném pásmu dostal do zakončení příklepem, ale domácí brankář se skvěle přemístil a připsal si důležitý zákrok!
     
    08:00
    Až nyní se domácí zadáci zmocnili kotouče v obranném pásmu a pozorný Subban puk okamžitě vyhodil přes všechny čáry za branku Islanders.
     
    08:11
    Noah Dobson před domácí brankou lehce tečoval prudké nahození z pravé strany, jenže čepelí své hokejky poslal puk mimo tři tyče.
     
    09:11
    Domácí v plném počtu.
     
    09:25
    Severson se ihned po návratu z trestné lavice zapojil do defenzivní činnosti, vybojoval kotouč v obranném pásmu a vyhodil jej do bezpečí.
     
    10:05
    Ilja Sorokin vyjel za svou branku, kde zastavil prudké nahození domácího celku a rozehrál na jednoho ze spoluhráčů. Zatím se hraje ve vysokém tempu.
     
    10:26
    Cal Clutterbuck si kličkou v útočném pásmu udělal prostor pro střelu, ale domácí gólman včas povyjel a proti ráně zápěstím si připsal dobrý zákrok!
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:02
    Mathew Barzal si sjel na přihrávku z rohu útočného pásma, jenže pohotovou střelou zápěstím trefil brusli jednoho z obětavých obránců Devils.
     
    11:25
    Anders Lee si sjel na přihrávku na levou stranu útočného pásma, odkud puk ihned nahodil na domácí klec, ale připravený brankář puk raději vyrazil.
     
    12:00
    Nick Leddy ve středním pásmu přečetl nepovedenou rozehrávku Devils a získal odražený kotouč. Obránce hostujícího celku poté našel Eberleho.
     
    12:21
    Další přechod New Jersey do útočného pásma zastavuje postavení mimo hru. Příliš netrpělivý byl při přejezdu modré čáry Zajac. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    13:05
    Adam Pelech se po vyhraném vhazování v obranném pásmu rozhodl vyhodit puk do bezpečí odrazem o mantinel. Islanders nechtějí v defenzivě chybovat.
     
    13:31
    Kulikov si po rychlém přečíslení domácího celku sjel na přihrávku na pravou stranu útočného pásma a zakončil příklepem. Rána ruského hokejisty skončila na tyči!
     
    14:04
    Nick Leddy střílel od modré čáry, jenže Scott Wedgewood jeho projektil dobře viděl a schoval puk do lapačky. Vhazuje se po pravé ruce domácího brankáře.
     
    14:20
    Odražený puk se od zadního mantinelu vrátil zpět před domácí branku, kde dotíral Anthony Beauvillier, ale Scott Wedgewood znovu vytáhl skvělýzákrok!
     
    15:02
    Anders Lee projel s pukem na čepeli do útočného pásma, zadovkou jej přenechal Barzalovi, jehož pokus ještě tečoval Eberle, ale domácí brankář znovu zasáhl.
     
    15:28
    Kulikov chtěl odehrát puk z rohu obranného pásma, ale důrazný Brock Nelson jej tvrdým hitem poslal na hrazení.
     
    16:10
    Nick Leddy přišel o puk na obranné modré čáře. Do zakončení se poté tlačil domácí Nikita Gusev, ale z ostrého úhlu si na krajana Sorokina nepřišel.
     
    16:23
    Přesilovku si zahraje také New Jersey. Dvě minuty za hákování dostává Scott Mayfield.
     
    17:00
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí celek využívá přesilovou hru a tři minuty před koncem první třetiny se dostává do vedení! JACK HUGHES dostal moře času na levém kruhu a krásnou střelou zápěstím vymetl horní roh! Asistence: Ty Smith, Kyle Palmieri.
    17:00 Jack HUGHES - 1:0
     
    17:15
    Anders Lee se na levé straně útočného pásma probil k volnému kotouči a pokusil se překvapit brankáře. Domácí gólman jeho pokus stačil vyrazit.
     
    18:02
    Dmitrij Kulikov si dal pozor na prudké nahození na pravou stranu a bez problémů rozehrávku Islanders zablokoval. Domácí defenziva zatím pracuje skvěle.
     
    18:34
    Nathan Bastian si sjel na přihrávku z pravé strany a zadovkou posunul kotouč za sebe, jenže Kyle Palmieri z těžké pozice trefil jen Sorokina.
     
    19:00
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí celek ještě před přestávkou přidává druhou branku a odskakuje soupeři! Nikita Gusev si kličkou udělal prostor, ale Sorokin jeho ránu ještě vyrazil. Odražený puk si ale našel PAVEL ZACHA, přehodil si jej na forhend a zakončil nad beton. Asistence: Nikita Gusev, Ty Smith.
    19:00 Pavel ZACHA - 2:0
     
    19:34
    Hosté se ještě v závěru první části tlačili do zakončení ve snaze o rychlou odpověď, jenže Anders Lee z ostrého úhlu trefil jen boční síť.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější hráči domácího New Jersey. Islanders sice vstoupili do zápasu aktivněji a měli přesilovku, ale na výborného brankáře recept nenašli. Naopak hned první přesilovku Devils zužitkoval Jack Hughes. Minutu před přestávkou se pak před brankou skvěle zorientoval Pavel Zacha, který vstřelil svou první branku v sezóně. Do kabin se proto odchází za stavu 2:0.
     
    Střely na branku: 12 – 10
     
    Další třetina začne přibližně v 2:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. New Jersey bude chtít v prostřední části dnešního souboje navázat na výkon z první třetiny.
     
    20:34
    Anthony Beauvillier dostal přihrávku na modrou čáru, bekhendem posunul puk po pravé straně do rohu útočného pásma, ale domácí puk následně získali pro sebe.
     
    21:10
    Hosté se hned od začátku druhé třetiny tlačí do zakončení. Z pravé strany zkoušel své štěstí Cizikas, ale domácí brankář si pohlídal mezírku u levé tyčky.
     
    21:36
    Cal Clutterbuck napadal rozehrávku Devils v jejich obranném pásmu. Pavel Zacha se nabídl Greenovi, který českého útočníka přesně našel.
     
    22:06
    Ty Smith si nechtěl komplikovat život při rozehrávce v obranném pásmu. Produktivní hráč v barvách Devils si raději pomohl rozehrávkou o mantinel.
     
    22:26
    Sorokin si dal pozor na Subbanovo nahození od modré čáry. Hostující brankář měl v tomto případě naprosto čistý výhled a schoval puk do lapačky.
     
    23:00
    Další akce domácího celku končí příliš dlouhou přihrávkou na levou stranu. Zakázané uvolnění, hra se přestěhuje před branku Devils.
     
    23:25
    Nick Leddy dojel další nepovedenou rozehrávku domácích. Zadák Islanders se zbavil napadajícího Zajace a rozehrál na Eberleho.
     
    23:31
    Domácí si zahrají další přesilovku. Dvě minuty za nedovolené bránění brankáři dostává Ross Johnston.
     
    24:02
    Domácí se v úvodu přesilovky usadili v útočném pásmu, kde si vyměňují rychlé přihrávky. Nikdo v červeném si zatím netroufl na nějaké zakončení.
     
    24:23
    Až nyní musel brankář Sorokin po delší době vytáhnout nějaký zákrok. Ruský brankář proti střele od mantinelu vykopl levý beton.
     
    25:05
    Severson dostal přihrávku na levý kruh, odkud střílel forhendem, ale jeho pokus dokázal Sorokin zastavit neskutečným zákrokem!
     
    25:31
    Hosté v plném počtu.
     
    26:05
    Bastian se po levém křídle prohnal do útočného pásma. Domácí hokejista žabičkou ještě hledal Zajaca, jenže druhý jmenovaný na puk nedosáhl.
     
    26:32
    Barzal projel do útočného pásma, kde se krásnou kličkou zbavil obránce, jenže střílel v záklonu a už si nedokázal seřídit mířidla.
     
    27:00
    Scott Wedgewood stále drží čisté konto! K odraženému puku se před brankou Devils dostal Jordan Eberle, ale Wedgewood jeho pokus neskutečně zastavil levým betonem!
     
    27:15
    Noah Dobson dostal nabito na modrou čáru a bez váhání zakončil příklepem. Jeho pokus byl ještě tečován, ale Wedgewood nyní nemusel zasahovat.
     
    28:18
    Nikita Gusev dostal přihrávku na modrou čáru, odkud střílel zápěstím, ale jeho pokus tentokrát nenašel cestičku mezi tři tyče.
     
    28:35
    Severson dojel další nepovedenou rozehrávku Islanders a uklidnil rozehrávku domácího New Jersey. Hosté se zatím ve druhé části nedostávají do tlaku.
     
    29:10
    Pavel Zacha zavezl puk do útočného pásma, jenže nahozením od modré čáry minul branku Islanders snad o parník.
     
    29:36
    Nathan Bastian se vydal do útočného pásma, jenže byl sám proti přesile obránců v bílém, kteří mu nedali ani metr prostoru pro zakončení.
     
    30:05
    Jordan Eberle se natahoval po dlouhé přihrávce na útočnou modrou čáru, jenže špičkou čepele protečoval puk jen do prostoru, kde byli obránci.
     
    30:27
    Scott Mayfield svedl souboj se Subbanem, ale domácí hráč při tomto měření sil ukázal své zkušenosti a bez problémů puk poslal za modrou čáru.
     
    31:05
    Leddy dostal přihrávku do středního pásma, ale pokazil rozehrávku na pravou stranu. K puku se následně dostal Severson, ale ani on nic nebezpečného nevymyslel.
     
    31:24
    Domácí jen nahodili puk za Sorokinovu branku a odjeli na střídačku. Také trenér hostujícího mužstva nyní posílá na led čerstvé síly.
     
    32:10
    Andy Greene se stáhl do obranného pásma pro odražený kotouč a pomohl si kombinací s Nickem Leddym. Hraje se dlouho bez přerušení.
     
    32:25
    Aktivní Pavel Zacha si v útočném pásmu znovu sjel do střeleké pozice, jenže do jeho rány vložil hůl jeden z obránců v bílém, který kotouč srazil do ochranné sítě.
     
    33:10
    Ryan Murray projel do útočného pásma, kde se prosmýkl na levou stranu, ale přízemní přihrávkou na brankoviště spoluhráče nenašel.
     
    33:12
    Nathan Bastian střílel z pravé strany. Sorokin jeho ránu udržel, ale Michael McLeod už nedokázal ubrzdit svůj postup a vyhodil branku z jejího postavení.
     
    34:10
    Damon Severson projel do útočného pásma, kde se krásně zbavil obránce, jenže jeho pokus skončil těsně vedle levé tyčky.
     
    34:26
    Kyle Palmieri se individuálním průnikem dostal do zakončení v útočném pásmu, ale Sorokin byl znovu pozorný a připsal si zákrok pravým betonem.
     
    35:10
    Nick Leddy rozjel další akci Islanders z obranného pásma. Hráčům v bílých dresech zatím schází lepší pohyb a tlak do zakončení.
     
    35:35
    Ryan Pulock dostal přihrávku před branku soupeře, jenže byl pod tlakem a už nestačil zakončit mezi tři tyče. Hosté se ale konečně probudili.
     
    36:12
    Andy Greene nahodil puk ze středního pásma do pásma útočného, nicméně jeho pobídka skončila na čepeli Jegora Šarangoviče.
     
    36:41
    Pulock nahodil puk ze středního pásma za branku New Jersey, jenže na jeho pobídku nikdo v bílém dresu nedosáhl. Devils se brání s velkým přehledem.
     
    37:10
    Travis Zajac dostal přihrávku na levý kruh, kde se rychle otočil do střelecké pozice, jenže jeho pokus skončil vedle vzdálenější tyčky.
     
    37:26
    Zajac si ještě prodloužil pobyt na ledové ploše, krásně našel Milese Wooda, který dorážel z dobré pozice, ale Sorokon vytáhl další zázračný zásah!
     
    38:00
    Sorokin si povyjel proti zakončení Jacka Hughese a schoval puk do své lapačky. Vhazuje se po pravé ruce brankáře New York Islanders.
     
    38:03
    Josh Bailey sice zastavil nepovedenou rozehrávku Devils, zbavil se jednoho obránce, ale střelou zápěstím vůbec netrefil branku.
     
    38:16
    Pulock si ještě našel odražený kotouč a napálil jej směrem na branku soupeře. Scott Wedgewood měl naprosto čistý výhled a ukryl puk v lapačce.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:20
    Casey Cizikas si sjel na dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže ve velké rychlosti si puk nedokázal dobře zpracovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí! V prostřední části ovládli ledovou plochu brankáři, kteří se předháněli v důležitých zákrocích. Hostující brankář Sorokin ještě drží šance Islanders na zvrat v dnešním souboji. Po čtyřiceti minutách ale stále platí stav 2:0.
     
    Střely na branku: 20 – 16
     
    Další třetina začne přibližně v 2:57.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Devils budou chtít navázat na pečlivý defenzivní výkon a nepustil hostující celek do šancí.
     
    40:35
    Nick Leddy nahodil puk ze středního pásma na domácí branku, ale nikdo v bílém za jeho pobídkou nespěchal. New Jersey tak může zaútočit.
     
    41:04
    Andy Greene získal volný kotouč za brankou a pomohl si rozehrávkou na levou stranu. Stále je to ale hodně statické.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:35
    Josh Bailey se před brankou New Jersey tlačil za přihrávkou z pravé strany, jenže puk před ním do bezpečí protečoval dobře postavený Severson.
     
    42:10
    Anders Lee projel po pravém křídle do útočného pásma, jenže z ostrého úhlu trefil jen boční síť domácí klece. Zadáci Devils se poté osvobodili.
     
    42:45
    Domácí brankář vyjel za svou klec, kde zastavil prudké nahození po mantinelu a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Ve třetí části se zatím hra nepřerušovala.
     
    43:22
    Zacha zavezl puk do útočného pásma, jenže se nesetkal s podporou svých spoluhráčů a musel zvolit zpětnou přihrávku.
     
    43:41
    Jegor Šarangovič se hnal do útočného pásma, ale na modré čáře mu vystavil důraznou stopku skvěle postavený Nick Leddy.
     
    44:05
    Scott Wedgewood vyjel ven z branky a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Domácím se však daří nepouštět hráče Islanders do zakončení.
     
    44:32
    Hughes projel do útočného pásma a nahozením od pravého mantinelu se pokusil překvapit Sorokina. Hostující brankář byl pozorný a zakročil lapačkou.
     
    45:04
    Severson vybojoval puk v obranném pásmu a vysokým obloučkem jej vyhodil do pásma středního. Další akci týmu z New Yorku musí zahájit Leddy.
     
    45:32
    Miles Wood dojel prudkou přihrávku na pravé křídlo, jenže jeho bekhendová pobídka skončila na holi obránce v bílém dresu Islanders.
     
    46:10
    Wood si ještě prodloužil pobyt na ledové ploše, nicméně jeho rozehrávka skončila na holi obránce v bílém dresu. Hosté už opět míří vpřed.
     
    46:26
    Andy Greene střílel od modré čáry a jeho pokus před brankou skvěle tečoval Barzal. Domácí brankář Scott Wedgewood si připsal další reflexivní zákrok.
     
    47:10
    Bastian se tlačil do útočného pásma, jenže zadáci v bílém byli blízko u sebe a vybojovali puk pro Islanders. Ve třetí části se hraje s minimem přerušení.
     
    47:29
    Adam Pelech poslal před branku bekhendové nahození. Jeho pobídku ještě tečoval clonící Cizikas, jenže od hole druhého jmenovaného se puk odrazil mimo tři tyče.
     
    48:00
    Jack Hughes se v útočném pásmu dopustil přihrávky rukou. V posledních minutách se přeci jen začaly dít na ledové ploše zajímavé věci.
     
    48:21
    Pavel Zacha zahrál ve středním pásmu vysokou holí. Rozhodčím prohřešek českého útočníka neunikl.
     
    49:05
    Jegor Šarangovič zavezl puk do rohu útočného pásma, odkud přihrál na modrou čáru, ale Severson příklepem nemířil mezi tři tyče.
     
    49:29
    Andreas Johnsson nahodil puk ze středního pásma do pásma útočného, ale ani jeho pobídka nebyla pro obranu Islanders nebezpečná.
     
    50:00
    Casey Cizikas dotíral na brankovišti. Hostující útočník se snažil procedit puk kolem levé tyčky, ale Scott Wedgewood jen podtrhl svůj vynikající výkon!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:20
    Nick Leddy si sjel do fantastické pozice na zakončení, ale domácí brankář jeho projektil skvěle zneškodnil betonem! Zatím je to zápas jednoho maskovaného muže.
     
    51:08
    Nelson dostal přihrávku na útočnou modrou, ale Severson proti němu výborně vystoupil a nenechal hostujícího kanonýra zakončit.
     
    51:25
    Sorokin vyjel ven z branky, aby pomohl spoluhráčům zrychlit rozehrávku. Islanders poté zaútočili po pravé straně, ale daleko se nedostali.
     
    52:05
    Anders Lee obrala Zajaca v útočném pásmu a ihned přihrál před branku domácího celku. V nebezpečném prostoru se nepohyboval nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    52:28
    Adam Pelech dostal nabito na modrou čáru, odkud puk nahodil forhendem na branku Devils, ale za brankáře zakročil obětavý Jegor Šarangovič.
     
    53:20
    Nikita Gusev zavezl puk na útočnou modrou čáru, odkud zakončil forhendem, ale jeho projektil skončil vedle levé tyčky.
     
    53:31
    Nick Leddy je v posledních minutách na ledové ploše prakticky pořád. Hostující obránce tentokrát nahodil puk od modré čáry, ale Subban kotouč srazil do ochranné sítě.
     
    54:10
    Mathew Barzal dostal prostor na levé straně útočného pásma, prudkou brzdou se zbavil obránce a našel Eberleho, jehož pokus domácí brankář vyrazil.
     
    54:11
    Hosté si zahrají svou druhou přesilovku v utkání. Dvě minuty za hákování dostává Kuokkanen.
     
    55:00
    Zajac získal odražený puk na pravé straně obranného pásma a bez problémů vyhodil puk přes celé kluziště za branku Islanders.
     
    55:15
    Ryan Pulock se napřahoval na levém kruhu, jenže v klíčovou chvíli promáchl. Hostující celek se však nadále drží v útočném pásmu.
     
    56:00
    Pavel Zacha dokonce ve vlastním oslabení zakončoval v útočném pásmu, ale zápěstím trefil jen obránce před sebou.
     
    56:11
    Domácí v plném počtu.
     
    57:00
    Hosté se v závěru tlačí ze všech sil do útoku, ale obrana Devils dnes hraje skutečně na jedničku. V dalším souboji za brankou uspěl Kulikov.
     
    57:13
    Kulikov tentokrát kotouč vyhodil středem ledové plochy do středního pásma. Na zpětnou přihrávku si pak sjel Subban a domácí šetří cenné sekundy.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:05
    Sorokin už je na střídačce a Islanders se snaží snížit v šesti bruslařích na ledě!
     
    58:35
    Anders Lee střílel z prostoru mezikruží, ale jeho pokus prosvištěl kousek nad břevnem. Hosté se nadále drží v útočném pásmu.
     
    59:06
    Kulikov se štěstím dokázal vyhodit puk do středního pásma a unavení hráči domácího New Jersey mohou odjet na střídačku. Pro Devils už to vypadá dobře.
     
    59:26
    Barzal neudržel puk v útočném pásmu a Devils nasbírali další cenné sekundy k dobru. Hosté se do zakončení dostávají jen velmi těžko.
     
    59:34
    Hostující kouč si ještě vyžádal oddechový čas!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! New Jersey poráží New York Islanders 2:0. Domácí o svém triumfu rozhodli v závěru první třetiny, kdy se během dvou minut prosadili Jack Hughes a Pavel Zacha. Hrdinou domácího celku je brankář Scott Wedgewood, který si připsal dvacet osm zákroků a vychytal čisté konto. Hosté v závěru ještě zkoušeli vyrovnat bez brankáře, ale velké šance si nevypracovali.
     
    Střely na branku: 24 – 28
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Scott Wedgewood (NJD) 28 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00
    Ilja Sorokin (NYI) 22 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 57:50
     
    Tři hvězdy utkání:

    Scott Wedgewood (NJD) – 28 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%
    Ty Smith (NJD) 0+2
    Jack Hughes (NJD) 1+0
     
    Československá stopa v utkání

    Pavel Zacha (NJD) 1+0, +1 účast, 1 střela na bránu, 0 TM, odehrál 15:04
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:41:40)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 17. J. Hughes (T. Smith, Palmieri), 19. Zacha (N. Gusev, T. Smith)


    New Jersey Devils: Wedgewood (Cormier) – P. K. Subban, R. Murray, Severson, D. Kulikov, Tennyson, T. Smith – Palmieri, J. Hughes, Šarangovič – Kuokkanen, Zajac, Wood – N. Gusev, Zacha, N. Merkley – Bastian, M. McLeod, A. Johnsson.
    New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Lee – Jo. Bailey, B. Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Johnston – Clutterbuck, Cizikas, M. Martin.

    Rozhodčí: Rank, Luxmore – Smith, Fournier
    thejrc.org