Arizona – Vegas 0:1 (kon.) | Calgary – Toronto 2:3 (kon.) | New Jersey – NY Islanders 2:0 (kon.)
Pittsburgh – NY Rangers 3:2 (kon.) | Anaheim – Colorado 3:1 (kon.) | Minnesota – San Jose 3:5 (kon.)
St. Louis – Los Angeles 3:6 (kon.) | Dallas – Nashville 3:2 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 3:4 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Colorado Avalanche
Pondělí 25.01.2021, 02:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kdo se postavil do brankoviště?
    John Gibson (ANA) – 32 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,0%, odchytal 59:32
    Philipp Grubauer (COL) – 12 zákroků, 2 OG, úspěšnost 85,7%, odchytal 58:41

    Tři hvězdy utkání
    1. John Gibson (ANA)
    2. Jacob Silfverberg (ANA) 1+0
    3. Hampus Lindholm (ANA) 1+0 (04:35:14)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 15-33; Zablokované střely: 23-16; Vhazování: 46%-54%; Hity: 31:23; Přesilové hry: 0/3-0/4; Trestné minuty: 8-6.
     
    John Gibson zamkl bránu na téměř sto západů a společně se svým kamarádem dovedl Anaheim k vítězství nad Coloradem. Nejlepším přítelem brankáře je branková konstrukce a hráči Avalanche ji za Johnem Gibsonem v průběhu první třetiny orazítkovali hned třikrát, již po pouhých 58 sekundách se ale prosadil Jacob Silfverberg, na jehož trefu navázal Rickard Rakell, a jeho gól byl nakonec vítězný. Konečný výsledek. Anaheim Ducks 3 Colorado Avalanche 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:33
    Philipp Grubauer znovu opustil bránu Colorada!
    58:20 Hampus LINDHOLM - 3:1
     
    58:20
    Anaheim právě vstřelil branku!
    HAMPUS LINDHOLM vyhodil puk z levé strany obranného pásma tak, že dolétl až do prázdné brány! Asistence: Carter Rowney a Derek Grant.
     
    58:09
    Philipp Grubauer vyrazil na střídačku a Colorado hraje bez brankáře! Dokáže v závěru vyrovnat?
     
    57:28
    Max Jones mohl skórovat u pravé tyče, jenže Philipp Grubauer si prostor u ní pohlídal a puk vyrazil mimo.
     
    55:48
    Hra byla přerušena a Colorado půjde po komerční přestávce do čtyř. Vyloučen byl Gabriel Landeskog.
    54:46 Mikko RANTANEN - 2:1
     
    54:46
    Colorado právě vstřelilo branku!
    John Gibson nedokázal udržet střelu Nathana MacKinnona z mezikruží a u pravé tyče se prosadil bekhendovou dorážkou MIKKO RANTANEN! Asistence: Nathan MacKinnon.
     
    53:48
    Ducks rozjeli nádhernou kombinační akci a Rickard Rakell mohl skórovat po přihrávce napříč brankovištěm u levé tyče, nakonec ale prudký puk těsně netrefil.
     
    53:28
    Jakob Silfverberg mohl rozhodnout, jenže jeho střela z mezikruží zřejmě skončila na horní tyči a puk se odrazil do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    53:07
    Ke statistice střel se ještě musím vrátit, protože číslo 14 na straně Anaheimu znamená, že se ve třetí třetině ještě nedostal ke střele na bránu.
     
    52:30
    Věřte nebo ne, Colorado už má na svém kontě 31 střel, zatímco Ducks pouhých čtrnáct, jenže skóre stále hovoří pro domácí Anaheim, který vede o dva góly.
     
    49:33
    Nathan MacKinnon poté mohl skórovat z mezikruží, jenže jeho střela zápěstím skončila na hrudi Johna Gibsona, který puk ztlumil a zmrazil pod lapačkou.
    49:19 Domácí John Gibson vytáhl další spektakulární zákrok!
     
    49:19
    Mikko Rantanen na levém křídle vypálil z ostrého úhlu a jeho rána bez přípravy zdánlivě mířila do odkryté sítě, John Gibson ji ale pravým betonem vyrazil a připsal si fantastický zákrok! Stále 2:0.
     
    48:37
    Cam Fowler odvedl skvělou práci, když získal rychle puk a podél střídaček ho vyhodil za bránu hráčů Avalanche.
     
    48:20
    Hampus Lindholm byl vyloučen za sekání a Avalanche si zahrají po komerční přestávce další přesilovou hru.
     
    47:47
    Ryan Getzlaf nahodil puk z pravého křídla před bránu a jeden z jeho spoluhráčů ho usměrnil vedle pravé tyče! Nyní mohlo být rozhodnuto.
     
    47:10
    A další nepřesná zpětná přihrávka Avs, která se od trestných lavic odrazila až k Philippovi Grubauerovi.
     
    45:40
    Ducks předvedli riskantní rozehrávku, která začala u brankáře Johna Gibsona, Colorado toho ale nevyužilo a samo se připravilo o útočné pásmo. Ducks vedou 2:0.
     
    45:07
    Cale Makar vypálil od modré čáry a před bránou trefil clonícího spoluhráče Matta Calverta, od kterého se puk odrazil mimo hrací plochu. Hra byla přerušena.
     
    44:06
    Avalanche vyrazili do přečíslení dva na jednoho a Brandon Saad mohl skórovat, jeho střela z levého kruhu ale minula vzdálenější pravou tyč!
     
    43:41
    Conor Timmins dobře vystřelil na bodu levého kruhu pro vhazování a mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, John Gibson ale zasáhl levým ramenem.
     
    42:41
    Devon Toews na levém křídle vystřelil před útočnou modrou čárou a John Gibson se sklouzl k přední tyči, aby pravou bruslí puk vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    41:48
    Nazem Kadri dobře clonil před bránou a John Gibson nevěděl, kde je puk, nakonec ho ale dokázal reflexivně vyrazit. Ducks poté puk naslepo vyhodili.
     
    41:02
    Brandon Saad nedokázal dojet puk na levém křídle včas a proti Avalanche se pískalo po nepřesné přihrávce podél trestných lavic zakázané uvolnění.
     
    40:01
    Ducks vyhráli úvodní vhazování třetí třetiny, do které vstupují s dvoubrankovým náskokem. John Gibson chytá skvěle a drží v bráně Anaheimu čisté konto.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 14-23; Zablokované střely: 17-14; Vhazování: 45%-55%; Hity: 24:12; Přesilové hry: 0/2-0/3; Trestné minuty: 6-4.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:54.
     
    Střelecká a herní převaha Avalanche trvá, jenže góly zatím střílí pouze domácí hokejisté. Na úvodní gól Jacoba Silfverberga po přestávce navázal Rickard Rakell a Ducks budou do třetí třetiny vstupovat s dvoubrankovým náskokem. Skóre po druhé třetině střetnutí. Anaheim Ducks 2 Colorado Avalanche 0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:10
    Hosté nádherně rozpohybovali puk a Mikko Rantanen vypálil na bodu pravého kruhu, jeho rána bez přípravy ale skončila na hrudi připraveného Johna Gibsona.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    37:56
    Avalanche mohli využít nepříjemného odrazu puku, když u levé tyče vypálili z ostrého úhlu, John Gibson se ale zorientoval a pravým betonem puk vyrazil mimo.
     
    37:39
    Kevin Shattenkirk dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Po komerční přestávce třetí přesilovka Avs.
     
    36:37
    Avalanche se dostali do zakončení po rychlém objetí brány v blízkosti levé tyče, John Gibson se ale rychle otočil a vyrazil puk. Domácí brankář chytá skvěle.
     
    35:56
    Adam Henrique se málem řítil sám na bránu, jenže k odraženému kotouči měl blíže Samuel Girard, který dokázal přesně rozehrát. Ducks vedou 2:0.
     
    35:14
    Colorado dokázalo udržet útočné pásmo a z vrcholu levého kruhu pro vhazování přišla prudká rána bez přípravy, která zamířila nad a mimo bránu Ducks.
     
    34:05
    Devon Toews měl na hokejce další šanci, když z blízkosti mířil do levého horní rohu brány, John Gibson ho ale vychytal pravým ramenem a zatím drží čisté konto.
     
    32:47
    Ducks se dostali do zakončení na bodu levého kruhu pro vhazování a Philipp Grubauer na přední tyči dobře zasáhl pravým betonem, kterým puk vyrazil mimo.
     
    31:38
    Samuel Girard fauloval těsně před vlastní bránou a dostal dvě minuty za podrážení. Přesilová hra Ducks.
     
    30:52
    Danton Heinen se dostal u levé tyče k odraženému puku a bekhendem ho okamžitě poslal na bránu, Philipp Grubauer se ale překonat nenechal. Komerční přestávka.
    29:05 Rickard RAKELL - 2:0
     
    29:05
    Anaheim právě vstřelil branku!
    RICKARD RAKELL si najel v mezikruží na zpětnou přihrávku Ryana Getzlafa z levého rohu plochy a nádhernou střelou zápěstím vymetl pravý horní roh brány! Ducks odskočili na rozdíl dvou gólů – 2:0. Asistence: Ryan Getzlaf a Jacob Larsson.
     
    28:41
    Ducks se osvobodili a nahození Jakoba Silfverberga bylo přizvednuto do ochranné sítě. Po přerušení hry dostává prostor krátká komerční přestávka. Stav 1:0.
     
    28:06
    Pro svěřence Jareda Bednara to musí být hodně frustrující zápas, hosté jsou lepší, střílí a snaží se, jenže stále se nemohou prosadit a navíc už třikrát trefili tyč.
     
    27:11
    Colorado už se dostalo k sedmnácti střelám na bránu, zatímco Ducks jich mají pouze osm. Nejdůležitější je ovšem skóre, které stále hovoří pro domácí Anaheim.
    24:43 Brankář John Gibson skvěle vychytal Devona Toewse!
     
    24:43
    Cale Makar předvedl nádhernou individuální akci a Devon Toews mohl ránou z bodu pravého kruhu pro vhazování skórovat do odkryté sítě, jenže John Gibson se včas přesunul, aby na přední tyči brány vykopl puk levým betonem!
     
    23:52
    Samuel Girard nahodil puk z vrcholu levého kruhu pro vhazování před bránu Anaheimu, žádný z jeho spoluhráčů ho ale nedokázal tečovat. Ducks se ubránili.
     
    22:56
    Joonas Donskoi těsně nedosáhl na prudkou přihrávku a Avalanche vyhodili puk podél trestných lavic na zakázané uvolnění. Hosté jsou stále lepší, ale nemohou se prosadit.
     
    21:55
    Valerij Ničuškin nyní nahodil puk z pravého kruhu na vzdálenější levou tyč, kde se dostal k teči Matt Calvert, kotouč ovšem usměrnil vedle levého horního rohu brány.
     
    21:34
    Před bránou Johna Gibsona vznikla nepřehledná situace, jenže Avalanche se do zakončení nedostali a obránce Cam Fowler mohl rozehrávat zpoza brány.
     
    20:45
    Bowen Byram prudce vypálil na levém křídle, John Gibson byl ale dobře postavený a našel puk v lapačce. Colorado má dvojnásobný počet střel, gól ale nikde.
     
    20:04
    Colorado vstupuje do prostřední části s jednobrankovým mankem poté, co inkasovalo po pouhých 58 sekundách a v dalším průběhu třikrát orazítkovalo tyč.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 7-13; Zablokované střely: 6-8; Vhazování: 55%-45%; Hity: 12:5; Přesilové hry: 0/1-0/2; Trestné minuty: 4-2.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:04.
     
    Hokejisté Colorada měli během úvodní části zápasu střeleckou převahu a třikrát orazítkovali brankovou konstrukci, skóre se ovšem měnilo na opačné straně, když se po pouhých 58 sekundách hry prosadil Jakob Silfverberg. Skóre po první třetině zajímavého utkání v Anaheimu. Anaheim Ducks 1 Colorado Avalanche 0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Adam Henrique se dostal v prostoru pravého kruhu pro vhazování k prudké střele zápěstím, kterou Philipp Grubauer hokejkou vyrazil do bezpečí.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    17:47 Obránce Cale Makar orazítkoval krásnou střelou tyč!
     
    17:47
    Cale Makar vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho nádherná střela se od horní tyče odrazila zpět do hry a John Gibson rychle zmrazil kotouč pod lapačkou! Třetí tyč hostí!
     
    16:47
    Gabriel Landeskog zkusil po krátké zpětné přihrávce vypálit na bodu levého kruhu pro vhazování, jeho prudká střela bez přípravy ale byla zablokována.
     
    16:39
    Derek Grant fauloval a dostal dvě minuty za sekání. Po komerční přestávce přesilová hra pro Avalanche.
     
    15:43
    Sam Steel mohl navýšit vedení Ducks střelou z bodu pravého kruhu pro vhazování, jenže jeho prudký pokus skončil nad horní tyčí a rozezvučel ochranné sklo.
     
    15:04
    Colorado má střeleckou převahu a dvakrát orazítkovalo tyč, jenže ani jednou Johna Gibsona nepřekonalo, a tak domácí Ducks stále vedou těsně 1:0.
     
    14:17
    Bowen Byram vystřelil na opačné straně ledové plochy od modré čáry, jeho táhlý pokus byl ale před bránou Johna Gibsona některým z hráčů zablokován.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    13:59
    Cam Fowler vystřelil na levém křídle z ostrého úhlu a Philipp Grubauer na přední tyči kotouč vyrazil, aby následnou dorážku Jakoba Silfverberga zachytil.
     
    13:34
    Vyloučený Troy Terry je zpět na ledové ploše a ani jeden z týmů úvodní přesilovou hru v zápase nevyužil.
     
    12:59
    Cale Makar vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho tečovaná střela těsně minula pravou tyč. Brankář John Gibson se pouze ohlédl.
     
    11:58
    Ducks vyhodili puk na zakázané uvolnění a do návratu vyloučeného Bowena Byrama zbývá devět sekund.
     
    11:34
    Troy Terry zbytečně fauloval na levém křídle a také on byl vyloučen za podrážení. Následuje hra 4 na 4.
     
    11:14
    Cam Fowler zkusil vystřelit na pravém křídle od modré čáry a jeho nahození bylo těsně před brankářem Philippem Grubauerem zablokováno.
     
    10:31
    Rickard Rakell vystřelil na vrcholu pravého kruhu a těsně nad ledem mířil k přední tyči, Philipp Grubauer byl ale na místě a jeho pokus zmrazil ve své lapačce.
     
    10:06
    Po přerušení hry přichází další komerční přestávka a Bowen Byram dostal dvě minuty za podrážení.
    08:34 Hosté podruhé orazítkovali tyč! Tentokrát Cale Makar
     
    08:34
    Avalanche převedli nádhernou kombinační akci a Cale Makar orazítkoval nádhernou střelou z bodu pravého kruhu pro vhazování horní tyč!
     
    08:27
    Ducks se ocitli pod tlakem a vyhodili puk z obranného pásma přes ochranné sklo. Byla tam teč nebo ne? Odpověď se dozvíme po krátké komerční přestávce.
     
    07:33
    Anaheim nepřesně rozehrál podél střídaček a proti domácích hráčům se pískalo zakázané uvolnění. Následovalo vhazování po pravici brankáře Johna Gibsona.
     
    06:56
    Maxime Comtois rychle objel bránu Colorada a u pravé tyče se snažil puk z otočky zasunout do sítě, jenže kotouč mu sjel z hokejky a nakonec vůbec nezakončil.
     
    05:52
    Devon Toews a před ním Cale Makar zkusili v rychlém sledu vystřelit od modré čáry, oba ale dopadly stejně, když jejich táhlé pokusy skončily v náručí Johna Gibsona.
     
    05:17
    Valerij Ničuškin krásně vystřelil na bodu levého kruhu pro vhazování zápěstím a jeho střela těsně minula bližší levý horní roh brány domácích hráčů Ducks.
     
    04:43
    André Burakovsky dostal nádhernou přihrávku z levého křídla a na bodu pravého kruhu pro vhazování napřáhl k střele bez přípravy, kterou John Gibson zachytil.
    04:02 Nathan MacKinnon orazítkoval nádhernou střelou tyč!
     
    04:02
    Nathan MacKinnon zamíchal s pukem a z levého křídla si sjel do mezikruží, aby nádhernou střelou zápěstím orazítkoval levou tyč domácí brány!
     
    03:25
    Gabriel Landeskog mířil z pravého křídla nepřesně, a tak to zkusil z levého kruhu pro vhazování, jeho pokus zápěstím ale skončil v lapačce Johna Gibsona.
     
    02:28
    Ducks jsou na koni a na levém křídle se dostali k další střele, Philipp Grubauer byl ovšem připraven a na přední tyči kotouč vyrazil zpět do hry. Ducks vedou 1:0.
    00:58 Jakob SILFVERBERG - 1:0
     
    00:58
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Adam Henrique na levém křídle vyhrál vhazování a ihned po něm na bodu levého kruhu pro vhazování vystřelil JAKOB SILFVERBERG, jehož pokus k překvapení všech zamířil nad lapačkou Philippa Grubauera do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Asistence: Adam Henrique.
     
    00:56
    Další vhazování se o něco protáhne, protože v hale se rozsvítilo oranžové světlo, které značí, že není něco v pořádku. Vypadá to ale, že problém byl rychle vyřešen.
     
    00:56
    Cam Fowler se pokusil o první rozruch, když na levém křídle vystřelil od hrazení a připravený Philipp Grubauer jeho pokus zápěstím na přední tyči podržel.
     
    00:01
    Ducks vyhráli úvodní vhazování zápasu a pokusí se Coloradu uplatit včerejší porážku. Poslední vzájemný duel rozhodl během prodloužení Gabriel Landeskog.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Shattenkirk, H. Lindholm, Hakanpää, Fowler, Welinski, Ja. Larsson – Rakell, Getzlaf (C), Jones – Silfverberg (A), Henrique (A), Heinen – Terry, Steel, Comtois – Rowney, D. Grant, Deslauriers. Hlavní trenér: Dallas Eakins.

    Colorado Avalanche: Grubauer (Miska) – Makar, D. Toews, Girard, Byram, Timmins, Pateryn – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Compher, Saad – Ničuškin, Kadri, Calvert – Donskoi, Bellemare, Jost. Hlavní trenér: Jared Bednar.

    Rozhodčí: Steve Kozari, Peter MacDougall. Čároví: Pierre Racicot, Trent Knorr.
     
    Colorado Avalanche

    Gabriel Langeskog vstřelil proti Anaheimu Ducks svůj 32. vítězný gól a v historické tabulce organizace se již posunul na sedmou příčku před Antona Stastnyho. Colorado se po prohře s Los Angeles Kings vrátilo zpět na vítěznou dráhu a proti Ducks bude usilovat o druhé vítězství v řadě. V počtu bodů je Langeskog devátý.
     
    Anaheim Ducks

    Smutným hrdinou posledního vzájemného střetnutí byl brankář John Gibson, který v průběhu normální hrací doby zneškodnil trestné střílení Nathana MacKinnona, jenže v prodloužení špatně rozehrál a kapitán Gabriel Landeskog toho dokázal nadvakrát využít, když se prosadil po rychlém objetí brány Ducks u pravé tyče.
     
    Colorado vyzve na začátku nového týdne podruhé v řadě Anaheim. Poslední vzájemné střetnutí rozhodl kapitán hostí Gabriel Langeskog, když se prosadil v prodloužení a rozhodl o těsné výhře Avalanche 3:2. Kromě toho ovšem také přepisoval historické tabulky.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 1. Silfverberg (Henrique), 30. Rakell (Getzlaf, Ja. Larsson), 59. H. Lindholm (Rowney, D. Grant) – 55. Rantanen (MacKinnon)


    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Shattenkirk, H. Lindholm, Hakanpää, Fowler, Welinski, Ja. Larsson – Rakell, Getzlaf (C), Jones – Silfverberg (A), Henrique (A), Heinen – Terry, Steel, Comtois – Rowney, D. Grant, Deslauriers. Hlavní trenér: Dallas Eakins.
    Colorado Avalanche: Grubauer (Miska) – Makar, D. Toews, Girard, Byram, Timmins, Pateryn – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Compher, Saad – Ničuškin, Kadri, Calvert – Donskoi, Bellemare, Jost. Hlavní trenér: Jared Bednar.

    Rozhodčí: Steve Kozari, Peter MacDougall. Čároví: Pierre Racicot, Trent Knorr
    ocianews.com