Arizona – Vegas 0:1 (kon.) | Calgary – Toronto 2:3 (kon.) | New Jersey – NY Islanders 2:0 (kon.)
Pittsburgh – NY Rangers 3:2 (kon.) | Anaheim – Colorado 3:1 (kon.) | Minnesota – San Jose 3:5 (kon.)
St. Louis – Los Angeles 3:6 (kon.) | Dallas – Nashville 3:2 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 3:4 (kon.)
konec
St. Louis Blues
3:6 (1:2, 0:3, 2:1)
Los Angeles Kings
Pondělí 25.01.2021, 02:08 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a u zámořského hokeje zase někdy na počtenou. (04:49:37)
     
    Tři hvězdy utkání
    Anže Kopitar (LAK) 1+2
    Brayden Schenn (STL) 2+0
    Adrian Kempe (LAK) 0+2
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Ville Husso (STL) 29 zákroků, 5 OG, úspěšnost 85,3%, odchytal 57:06
    Jonathan Quick (LAK) 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3%, odchytal 59:17
     
    Statistiky
    Střely na branku: 31 – 35
    Zblokované střely: 14 – 12
    Tresné minuty: 10 – 6
    Využití: 0/2 – 1/4
    Úspěšnost vhazování: 50% – 50%
    Hity: 34 – 17
     
    Opět se potvrdilo to, že St. Louis jeden zápas z dvojutkání vyhraje a druhý prohraje. Blues sice nastoupili do utkání relativně dobře, protože šli do vedení, avšak Kings ještě do první přestávky otočili stav a následně totálně opanovali prostřední část hry, kde si vytvořili čtyřbrankové vedení, které už mohli domácí těžko dohánět. Za pokus však nic nedali, během chvíle v závěrečné třetině snížili na rozdíl dvou branek, ale Jonathan Quick následně zamkl svou klec a dotáhl tak svůj tým k vítězství.
     
    Konec zápasu.
    59:44 Drew DOUGHTY - 3:6
     
    59:44
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Konečný výsledek utkání bude 6:3 ve prospěch DREWA DOUGHTYHO, který se vyhozením přes všechny čáry trefil do prázdné domácí klece. Bez asistence.
     
    59:29
    Drew Doughty pošle obloučkem kotouč z vlastního pásma, konec zápasu si tak hosté už asi pohlídají.
     
    59:00
    Kings nedávají soupeře ve vlastním pásmu téměř žádný prostor. I přesto nyní pálil Ryan O'Reilly, jehož ale skvěle vychytal Jonathan Quick!
     
    58:21
    Domácí si to zkoušeli vykombinovat do prázdné klece, David Perron ale při pokusu o zachycení prudkého pasu najel jen do brány, kterou vychýlil ze svého obvyklého postavení.
     
    58:08
    Blues už se usadili v pásmu a mohou tak na soupeře pořádně zatlačit, což také dělají.
     
    57:38
    St. Louis už zkouší štěstí bez brankáře, což se mu málem vymstilo, ale Kurtis MacDermid přes celé hřiště prázdnou bránu netrefil.
     
    57:09
    Colton Parayko nahazuje jen do prvního protivníka před sebou. Los Angeles se tak už zase osvobozuje a od vítězství ho dělí jen necelé tři minuty.
     
    56:44
    David Perron nabral rychlost ve středním pásmu, dostal se dopředu a zkoušel střílet mezi nohami bránícího hráče, ale nebyl úspěšný.
     
    56:14
    Gabriel Vilardi vystihl přihrávku a může zamířit dopředu. Ke střele se sice nedostal, ale koupil další čas navíc.
     
    55:48
    St. Louis už se pomalu dostává k závěrečnému náporu, protože toho času nemá moc. Žádná střela mezi tyče ale už dlouho nepřišla.
     
    55:10
    Brayden Schenn výborně obral rozehrávají protihráče o kotouč, ale s následným zakončením příliš dlouho váhal, takže se mu pod nohy vrhl Drew Doughty, který mu ho nakonec nedovolil.
     
    54:35
    Králové si pomáhají jen vyhozením na zakázané uvolnění, domácím už se ale čas na vyrovnání začíná opravdu smrskávat.
     
    53:48
    Mohl to být o jedinou branku, a to když Ryan O'Reilly získal díky dobrému forčekinku kotouč a před brankou uvolnil Mikea Hoffmana, ale ten nebyl střelecky úspěšný!
     
    53:10
    Los Angeles úspěšně sbírá v útočném pásmu co nejvíce času. S kotoučem se následně přesunula do vlastní třetině, odkud ho nakonec dostává vyhozením.
     
    52:29
    David Perron chtěl překvapit obranu soupeře přihrávkou do druhé vlny, to ale nečekal ani jeho spoluhráč, který tak kotouč nezachytil.
     
    52:03
    Ville Husso raději schová nahození soupeře do své lapačky a přeruší tak hru, rozehrávkou nechce nic riskovat.
     
    51:45
    Andreas Athanasiou dobře vypomohl při bránění a následně čistým způsobem dostal kotouč za branku protivníka, takže svůj úkol v tomto střídání splnil.
     
    51:08
    Hosté navíc nyní dobře drží kus gumy u hrazení, čímž sbírají cenné sekundy. Souboj nakonec vyhráli a mohli se osvobodit.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:35
    St. Louis jenom v poslední třetině dohnalo obrovskou střeleckou ztrátu na soupeře a v odstřelování branky pořád pokračuje. Čas mu ale rychle dochází.
     
    50:03
    Blues se po konci oslabení okamžitě dostávají dopředu, avšak souboj u mantinelu tam nezvládl David Perron, kvůli čemuž další šance nepřišla.
     
    49:25
    Kings se tentokrát mohli opět prosadit, nepřehlednou situaci však Ville Husso zvládl skvěle, protože si připsal několik dobrých zásahů.
     
    48:58
    Anže Kopitar dvakrát zachytil vyhození soupeře na modré čáře, díky čemuž hosté pořád mohou sbírat cenné sekundy v útočném pásmu.
     
    48:15
    Los Angeles se samozřejmě v přesilovce snaží hlavně o držení kotouče, protože v posledních minutách hrálo pod obrovským tlakem. S jedním hráčem navíc se mu to přece jen daří.
     
    47:42
    Ryan O'Reilly mohl skórovat podruhé během krátké chvíle a navíc v oslabení, protože se protlačil do úniku, ale Jonathana Quicka tentokrát nepřekonal!
     
    47:30
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Robert Thomas – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
    46:49 Ryan O'REILLY - 3:5
     
    46:49
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Najednou je to o dvě branky, takže St. Louis ještě může zabojovat o body! Jonathan Quick se však vzteká, protože ještě před gólovou střelou měl povolenou helmu, ale rozhodčí hru nepřerušili. RYAN O'REILLY tak tvrdě vypálil od modré čáry a právě od masky gólmana dostal kotouč až do sítě. Asistence: Jordan Kyrou.
     
    46:35
    Jordan Kyrou se i pod tlakem protlačil až před gólmana, kterého zkusil překonat střelou ke vzdálenější tyči, ale neuspěl.
    46:01 Brayden SCHENN - 2:5
     
    46:01
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí přece jen snižují, ale na vyrovnání už je asi nejspíš moc pozdě! Blues se jen tak tak udrželi v útočném pásmu, díky čemuž nahazoval kotouč na bránu Colton Parayko. Ten se sice trefil jen do hrazení, ale od toho se kus gumy odrazil před odkrytou klec, kde byl jako první BRAYDEN SCHENN, který se prosazuje podruhé v utkání. Asistence: Colton Parayko, David Perron.
     
    45:45
    Torey Krug si našel odražený kotouč a zkusil Jonathana Quicka překvapit schovanou střelou, ale ten jistě zasáhl lapačkou.
     
    45:26
    St. Louis už konečně začíná hrát, tak jak by mělo. Vytvořilo si tedy pořádnou příležitost, při které Jaden Schwartz málem dostal kotouč do brány, ale kus gumy se nakonec zastavil na brankové čáře, což potvrzuje i video!
     
    44:47
    Tentokrát Jordan Kyrou pálil příklepem, ale po jistotu netrefil ani bránu, takže se Los Angeles může osvobodit.
     
    44:05
    Jordan Kyrou mohl alespoň trochu vylepšit konečný výsledek, po sražené střele pálil téměř do prázdné klece, ale Jonathan Quick se skvěle přesunul a vychytal ho!
     
    43:38
    Blues sice vyhráli úvodní vhazování přesilovky, v útočném pásmu ale následně střelu nevymysleli, takže do něj vzápětí musí hledat cestu.
     
    43:09
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Lias Andersson – 2 min., nedovolené bránění).
     
    42:53
    Kings mířili do dalšího přečíslení, před Andriana Kempeho se ale obětavě vrhl bránící hráč, který mu tak zabránil v přesné přihrávce.
     
    41:53
    Jordan Kyrou sice vybojoval kotouč při souboji u hrazení, následně ale vymyslel jen nepřesnou zadovku, která skončila u protihráče.
     
    41:12
    Colton Parayko srazil kotouč až do středního pásma, čímž nejspíš ubránil toto oslabení, ale St. Louis potřebuje nutně hledat cestu do šancí.
     
    40:33
    I přesto se do střelecké pozice dostal Alex Iafallo, jemuž ale rána nesedla podle představ, protože mířila jen moc vysoko.
     
    40:15
    Los Angeles i závěrečnou periodu začíná v přesilové hře, ale dopředu už příliš nespěchá, nemá k tomu ani důvod.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhé dějství jednoznačně vyznělo pro Los Angeles, které bylo ve všech aspektech hry jednoznačně lepší. Má na kontě více střel, hraje i častěji v přesilovce, ale hlavně si drží vysoké čtyřbrankové vedení, které už mu nejspíš bude stačit. Kings ho získali naprosto po zásluze, protože favorizovaného soupeře jednoznačně přehrávají, což by si měli přenést i do závěrečné třetiny, pokud tedy nechtějí nějaké drama.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:59.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Marco Scandella – 2 min., držení).
     
    39:14
    Domácím to tam dnes prostě nepadá. Od gólu tentokrát nebyl daleko Marco Scandella, ale Jonathan Quick ho vychytal svou rukavicí.
     
    38:58
    Jonathan Quick trošku zachyboval při vypíchávání nahození, nakonec ho podrželi spoluhráči, kteří za něj dostali puk z pásma.
     
    38:26
    Na druhé straně už se ze skórování radoval Brayden Schenn, který si před bránou našel odražený kotouč, ale poslal ho jen do brankové konstrukce!
    37:18 Lias ANDERSSON - 1:5
     
    37:18
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Los Angeles definitivně demolují veškeré domácí naděje na body! LIAS ANDERSSON hned po svém návratu z trestné lavice zamířil do samostatného úniku, při kterém si Villa Hussa položil, ale v rychlosti dokázal zakončit jen do tyče. Následně se ale ještě dostal ke dvěma dorážkám, přičemž ta druhá už skončila za brankovou čárou. Asistence: Anže Kopitar, Matt Roy.
     
    36:08
    Torey Krug neudržel přihrávku na modrou čáru ve středním pásmu. Blues tak za sebou mají polovinu přesilovky a zatím v ní byli blíže k inkasované než ke vstřelení gólu.
     
    35:29
    Trevor Moore ve vlastním oslabení ujížděl sám na brankáře soupeře, avšak zezadu byl zpracován obránci, takže v této těžké situaci dokázal zakončit jen do Villa Hussa!
     
    35:08
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Lias Andersson – 2 min., hákování).
     
    35:04
    St. Louis opravdu dlouho útočí v ponechané výhodě, nakonec ji ukončil střelou Ryan O'Reilly, jehož vychytal jistě chytající Jonathan Quick.
     
    34:25
    Adrian Kempe selhal při zpracování přihrávky ve středním pásmu, čehož domácí okamžitě využívají a usazují se v útočné třetině.
     
    33:47
    Robert Thomas se zničehonic dobře uvolnil a ještě zkusil vykřesat naději pro svůj tým, avšak netrefil ani bránu.
     
    33:25
    Oskar Sundqvist si nahazoval kotouč za branku a zkoušel se za ním prodrat, protihráč mu ale vystavil ráznou stopku čistým hitem.
     
    32:55
    Kings pořád zvládají obranu naprosto bez problémů, následně předvedli povedený přechod do útoku, ale zakončení z toho nevzniklo.
     
    32:17
    Jonathan Quick už rozhodně nechce dopustit žádné drama, ránu Kylea Clifforda tak jistě kryje a přerušuje hru.
     
    31:53
    Gabriel Vilardi zvládl souboj za bránou i proti dvěma protihráčům a nakonec dokázal přihrát mezi kruhy, odkud přišlo zakončení, které ale Ville Husso v klidu pokryl.
     
    31:09
    Matt Roy nedokázal zpracovat prudkou přihrávku na modré čáře. Mrzet ho to ale příliš nemusí, protože hlavně nenabídl soupeři žádnou protiakci.
     
    30:13
    Hra čtyř proti čtyřem zatím více vyhovuje domácím hokejistům, protože kombinují v útočném pásmu, ale opět tam nakonec v klidu zasáhl Jonathan Quick.
     
    29:23
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (David Perron – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Lias Andersson – 2 min., hrubost).
     
    29:07
    Domácí se po oddechovém čase přece jen probrali a začínají kombinovat v útočném pásmu. Už se dostali také do zakončení, ale to Jonathan Quick v klidu vyrazil.
     
    28:22
    Oddechový čas pro St. Louis.
    28:22 Anže KOPITAR - 1:4
     
    28:22
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tady to vypadá na hotové utkání, protože Kings skórují již počtvrté bez odpovědi soupeře! Adrian Kempe se u mantinelu nádherně odprostil od Davida Perrona, díky čemuž se mu otevřel prostor na pravé straně, který využil k zakončení, které ANŽE KOPITAR šťastně tečoval nohou mezi ruku a beton Villa Hussa. Asistence: Adrian Kempe, Kale Clague.
     
    27:48
    Tyler Bozak zkusil obhodit protihráče podél mantinelu, ten však dobře přečetl jeho úmysly a začal tak souboj o kotouč.
     
    27:13
    St. Louis se rozhodně nevzdává, ale nic se nemění na tom, že ve druhém dějství vůbec nestíhá. Jonathan Quick snad po přestávce ještě nemusel ani zasahovat.
    26:25 Gabriel VILARDI - 1:3
     
    26:25
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hosté už odskakují na rozdíl dvou branek díky výbornému napadání! Vzdušnou přihrávku šikovně sklepl Dustin Brown, který následně uvolnil do střelecké pozice GABRIELA VILARDIHO, jenž bekhendem zakončil přímo pod víko. Asistence: Dustin Brown.
     
    26:14
    Zaváhání se ale dopustilo také Los Angeles, které nahazuje až na icing, takže opravdu po dlouhé době se bude vhazovat před Jonathanem Quickem.
     
    25:44
    Souboj u mantinelu vyzněl pro domácí hokejisty, ti však rozehrávali pod obrovský tlakem, pod kterým to nezvládli.
     
    25:00
    Hosté navíc následně zamířili do protiútoku, který zakončoval Michael Amadio, kterého však skvěle vychytal Ville Husso!
     
    24:36
    Robert Thomas dostal za branku protivníka rutinní přihrávku, kterou si ale trestuhodně nedokázal zpracovat, což stále domácí útočné pásmo.
     
    24:14
    Blake Lizotte prudkou přihrávku na první pokus nezachytil, o kotouč se však i nadále rval, ale soupeř ho poslal čistým způsobem k ledu.
     
    23:38
    Blues už se chtějí konečně podívat do útoku, což potvrzují aktivním napadáním, ale kotouč stejně nevydolovali.
     
    23:02
    Matt Roy měl před sebou volný prostor, z dálky se tak opřel do kotouče, ale domácí brankář to moc dobře viděl a ještě zasáhl vyrážečkou.
     
    22:28
    Brayden Schenn při rozehrávce schytal tvrdý hit, který jeho tým stál kotouč. Los Angeles je tak pořád aktivnější.
     
    22:00
    Ville Husso chytá nahození soupeře za svou klecí a vybízí tak své spoluhráče k prvnímu útoku ve druhé části.
     
    21:23
    Po buly byl před domácí brankou velký zmatek, nakonec to St. Louis dokázalo vyřešit vyhozením a druhé oslabení tedy nejspíš už zvládne.
     
    21:08
    Hosté se přece jen v přesilové hře ještě dostali k zakončení, o což se postaral Jeff Carter, ale Ville Husso si to v klidu pohlídal.
     
    20:48
    Oskar Sundqvist bekhendem posílá kotouč až za branku soupeře, díky čemuž mohou domácí vyměnit obrannou čtveřici.
     
    20:20
    Kings ještě dohrávají přesilovou hru. Úvodní vhazování vyhrávají, ale do útoku se stejně nemohou dostat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetinu nakonec ovládlo Los Angeles, které sice ještě dvě minuty před přestávkou prohrávalo, nakonec se ale může těšit z vedení. Zpočátku to bylo více než vyrovnané, ale přece jen nebezpečnější šance si vytvářelo St. Louis, které i díky tomu jako první udeřilo. V závěru třetiny však šlo do oslabení, ve kterém se Kings okamžitě prosadili a vzápětí už vedli díky výborné individuální akci Carla Grundströma. Do šaten tak určitě odcházejí šťastnější hosté.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:04.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Ryan O'Reilly – 2 min., sekání).
    18:36 Carl GRUNDSTRÖM - 1:2
     
    18:36
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hosté jsou během 23 sekund do vedení! Vince Dunn na modré čáře napálil jen CARLA GRUNDSTRÖMA, který se za pomoci Trevora Moora následně vydal do protiútoku. Domácího obránce zkušeně objel a následně zakončil nechytatelně nad ramena Villeho Hussa. Asistence: Trevor Moore.
    18:13 Alex IAFALLO - 1:1
     
    18:13
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings v přesilovce okamžitě srovnávají krok! Adrian Kempe zpoza branky přihrával mezi kruhy, avšak jeho pas zblokoval jeden z obránců. Kotouč však srazil jen pod sebe, kde byl první ALEX IAFALLO, který procedil kotouč do sítě střelou k bližší tyči. Asistence: Adrian Kempe, Anže Kopitar.
     
    17:31
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Torey Krug – 2 min., nedovolené bránění).
     
    17:25
    Jonathan Quick nedokázal zachytit nahození soupeře za svou bránou, příliš mu to ale nevadilo, protože kotouč nakonec skončil u jeho spoluhráče.
     
    16:52
    Vince Dunn nezkrotil skákající kotouč, čehož zkoušel využít Carl Grundström, jenž ale také nebyl úspěšný, protože svou střelou trefil jen tvrzené sklo.
     
    16:16
    St. Louis už chce vyloženě udržet aktuální stav do první přestávky. Většinu svých sil tak vrhá do bránění, vepředu už opravdu dlouho nebylo.
     
    15:39
    Tentokrát už domácí nahozením zkoušeli založit útok, avšak kus gumy jim utekl až na zakázané uvolnění, takže se budou muset pořád soustředit na obranu.
     
    15:15
    Králové se samozřejmě okamžitě pokoušejí o odpověď, Alex Iafallo však pálí jen nepřesně, díky čemuž se St. Louis osvobozuje.
    14:26 Brayden SCHENN - 1:0
     
    14:26
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí byli směrem dopředu o něco nebezpečnější, za což jsou náležitě odměněni! Blues vyhráli buly ve středním pásmu. Po pravé straně ho následně vyvezl do útoku Jordan Kyrou, jenž přesnou přihrávkou skrz střed hřiště uvolnil BRAYDENA SCHENNA, který kus gumy napálil přímo pod horní tyč. Asistence: Jordan Kyrou, Jaden Schwartz.
     
    14:17
    Blues tentokrát mířili do přečíslení tři na dva, ale nepohlídali si přechod modré čáry, čehož si čárový rozhodčí okamžitě všimli a pískají ofsajd.
     
    13:45
    Oba celky se už nějakou dobu pokouší o úspěšný přechod střední části hřiště. Povedlo se to až Carlu Grundströmovi, který i pálil, ale je z toho jen další snadný zákrok pro gólmana.
     
    13:13
    Lias Andersson po šťastném odrazu útočil do rozhozené obrany soupeře, ale s kotoučem se dostal jen do rohu kluziště. Odtud sice dokázal přihrát, avšak ani další rána Villa Hussa příliš neohrozila.
     
    12:56
    Na druhé straně se musel činit také gólman St. Louis, ten ránu moc dobře viděl, takže proti letícímu puku jen vytasil lapačku.
     
    12:28
    Ivan Barbašev zahájil další protiútok dobrým vypíchnutím, kombinaci nakonec zakončoval i on sám, ale Jonathan Quick pořád drží čisté konto!
     
    11:38
    Andreas Athanasiou opět nabral rychlost a s kotoučem se protlačil až před brankáře, ale skulinku v jeho výstroji nenašel.
     
    11:10
    Jordan Kyrou pálil okamžitě po přihrávce z levého kruhu, mezi třemi protihráči si počínal i docela nadějně, ale i on branku nakonec netrefil.
     
    10:39
    Jaden Schwartz nedosáhl na příliš rychlou přihrávku, kotouč tak doletěl až na zakázané uvolnění, takže se po delší době bude vhazovat před Villem Hussem.
     
    10:07
    Toho využil Zachary Sanford, jenž pálil z pravého kruhu dost prudce, ale ani on netrefil klec. Puk se sice ještě odrazil před bránu, ale to už byl Jonathan Quick připraven.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:48
    Sean Walker v klidu zachytí nahození soupeře, Kings ale následně mají problémy s přechodem středního pásma.
     
    09:00
    Vince Dunn dost nebezpečně nahazoval od modré čáry, Jonathan Quick totiž nebyl v dobré pozice a navíc mohl kotouč někdo tečovat. Kus gumy ale nakonec skončil jen na zadním mantinelu.
     
    08:20
    Justin Faulk byl při rozehrávce dotírán protihráčem, tvrdý souboj ustál, takže mohl v klidu rozehrávat, ale i přesto přihrávku pokazil.
     
    07:53
    Robert Thomas pěknou křižnou přihrávkou vybídl k zakončení Marca Scandella, který ale moc dlouho váhal, takže se gólman Los Angeles stačil včas přesunout.
     
    07:05
    Na druhé straně po pěkné kombinaci pálil Jordan Kyrou, Jonathan Quick byl uprostřed přesunu, ale díky zásahu svého beka se nemusel zapojovat.
     
    06:39
    Adrian Kempe dostal příliš mnoho prostoru na levé straně. Ten využil k nebezpečnému zakončení, které bylo pro domácího brankáře docela neočekáváné, protože ještě před tím hráč hostů naznačil přihrávku, ale Ville Husso stačil včas ucpat mezeru mezi svými betony!
     
    06:20
    St. Louis zatím hrozí hlavně z rychlých protiakcí, což opět potvrdil Ivan Barbašev, který ale z dálky nechal vyniknout gólmana soupeře.
     
    05:58
    Los Angeles zastavilo postup soupeře na vlastní modré čáře, následně se samo usadilo v útočném pásmu a hledá cestu k úspěšnému zakončení.
     
    05:13
    Trevor Moore dobře vypíchl puk Mikeu Hoffmanovi, ale následně jen nepřesně nahodil, takže útok mohou pořád zakládat domácí.
     
    04:55
    Colton Parayko nahazoval do útočné třetiny, ale kotouč byl moc daleko od všech spoluhráčů. Kings však následně nezvládli rozehrávku, protože puk poslali až na zakázané uvolnění.
     
    04:06
    Hosté ukázkově přejeli střední pásmo, ale Gabriel Vilardi pokazil následnou přihrávku, což z protiakce mohl potrestat Brayden Schenn, kterého ale skvostně vychytal Jonathan Quick!
     
    03:27
    David Perron dobře vystihl přihrávku protihráče, díky čemuž srazil puk do střední třetiny, ale společně se spoluhráči se stále musí soustředit na defenzivu.
     
    03:12
    Andreas Athanasiou předvedl dobré zrychlení přes střední pásmo, ale jeho následná rána byla podprůměrná, protože ji Ville Husso bez problémů zlikvidoval.
     
    02:50
    Los Angeles to zkoušelo dopředu pomocí nahození, ale to končí za brankou soupeře, kde mohl v klidu hrát domácí gólman.
     
    02:07
    Vince Dunn při souboji za bránou soupeře schytal docela tvrdý hit, nějakou bolest ale na sobě nenechal zmást, takže ještě stačil kotouč poslat k nejbližšímu spoluhráči.
     
    01:20
    Anže Kopitar individuálně získal pásmo pro svůj tým, díky čemuž mohly přijít hned dvě rány od modré čáry, ale ani jedna nebyla úspěšná.
     
    01:03
    Na druhé straně střílí jako první Zachary Sanford, ale i Jonathan Quick měl zákrok docela snadný, takže v klidu zasáhl svou rukavicí.
     
    00:13
    Hosté se okamžitě po vhazování dostali do zakončení, který si připisuje Blake Lizotte, který ale pálí přímo do připraveného Villa Hussa.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Krug, Parayko (A), Scandella, Faulk, Mikkola, Dunn – Sanford, R. O'Reilly (C), Perron – Schwartz, B. Schenn (A), Kyrou – Hoffman, Thomas, Bozak – Clifford, Barbašev, Sundqvist.

    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – M. Anderson, Doughty (A), Clague, Roy, MacDermid, Walker – A. Kempe, Kopitar (C), Iafallo – Athanasiou, Lizotte, J. Carter (A) – L. Andersson, Vilardi, D. Brown – Grundström, Amadio, Moore.

    Rozhodčí: Hebert, Chmielewski – MacPherson, Baker.
     
    Československá stopa v utkání

    Do dnešního utkání nezasáhne žádný český a slovenský hokejista.
     
    Los Angeles Kings
    Od Los Angeles se toho letos příliš neočekává, což jde vidět i na úvodních výsledcích. Kings totiž prohráli první tři utkání sezony, kdy dvakrát padli s Minnesotou po prodloužení a jednou nestačili také na Colorado. Lavině ale následně vrátili porážku, díky čemuž se odlepili ze dna Západní divize, kde se aktuálně nachází San Jose. Přesun z vlastního stadionu jim ale zatím příliš neprospěl, protože první zápas se St. Louis nezvládli podle představ. Dnes tedy mají co napravovat.

    Poslední tři utkání
    St. Louis vs. Los Angeles – 4:2
    Los Angeles vs. Colorado – 4:2
    Los Angeles vs. Colorado – 2:3

    Nejproduktivnější hráči
    Anže Kopitar 7 bodů (0+7)
    Jeff Carter 5 bodů (1+4)
    Andreas Athanasiou 4 body (3+1)
     
    St. Louis Blues
    St. Louis má v nové sezoně zatím střídavou formu, protože na každé vítězství navázalo porážkou. Zatím stihlo odehrát pět duelů, ve kterých si tedy připsalo tři výhry a dvě porážky. S Coloradem i San Jose tak jednou zvítězilo i padlo. Blues následně čekal dvojzápas s Los Angeles, ze kterého už jsme mohli zhlédnout jedno utkání. Dnešní domácí v něm zvítězili 4:2, takže to dnes vychází na další porážku, St. Louis to ale určitě už konečně zkusí zlomit.

    Poslední tři utkání
    St. Louis vs. Los Angeles – 4:2
    St. Louis vs. San Jose – 1:2sn
    St. Louis vs. San Jose – 5:4

    Nejproduktivnější hráči
    Jordan Kyrou 4 body (2+2)
    Robert Thomas 4 body (0+4)
    Brayden Schenn 3 body (2+1)
     
    Dobré ráno u slavné National Hockey League! Ta pokračuje ve vysokém tempu, dnes nás tak čeká slušná porce desíti utkání. V jednom z nich změří síly St. Louis a Los Angeles. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 15. B. Schenn (Kyrou, Schwartz), 47. B. Schenn (Parayko, Perron), 47. R. O'Reilly (Kyrou) – 19. Iafallo (A. Kempe, Kopitar), 19. Grundström (Moore), 27. Vilardi (D. Brown), 29. Kopitar (A. Kempe, Clague), 38. L. Andersson (Kopitar, Roy), 60. Doughty


    St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Krug, Parayko (A), Scandella, Faulk, Mikkola, Dunn – Sanford, R. O'Reilly (C), Perron – Schwartz, B. Schenn (A), Kyrou – Hoffman, Thomas, Bozak – Clifford, Barbašev, Sundqvist.
    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – M. Anderson, Doughty (A), Clague, Roy, MacDermid, Walker – A. Kempe, Kopitar (C), Iafallo – Athanasiou, Lizotte, J. Carter (A) – L. Andersson, Vilardi, D. Brown – Grundström, Amadio, Moore.

    Rozhodčí: Hebert, Chmielewski – MacPherson, Baker
    ocianews.com