Arizona – Vegas 0:1 (kon.) | Calgary – Toronto 2:3 (kon.) | New Jersey – NY Islanders 2:0 (kon.)
Pittsburgh – NY Rangers 3:2 (kon.) | Anaheim – Colorado 3:1 (kon.) | Minnesota – San Jose 3:5 (kon.)
St. Louis – Los Angeles 3:6 (kon.) | Dallas – Nashville 3:2 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 3:4 (kon.)
konec
St. Louis Blues
3:6 (1:2, 0:3, 2:1)
Los Angeles Kings
Pondělí 25.01.2021, 02:08 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:44 Drew DOUGHTY - 3:6
     
    59:44
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Konečný výsledek utkání bude 6:3 ve prospěch DREWA DOUGHTYHO, který se vyhozením přes všechny čáry trefil do prázdné domácí klece. Bez asistence.
     
    59:00
    Kings nedávají soupeře ve vlastním pásmu téměř žádný prostor. I přesto nyní pálil Ryan O'Reilly, jehož ale skvěle vychytal Jonathan Quick!
     
    53:48
    Mohl to být o jedinou branku, a to když Ryan O'Reilly získal díky dobrému forčekinku kotouč a před brankou uvolnil Mikea Hoffmana, ale ten nebyl střelecky úspěšný!
     
    47:42
    Ryan O'Reilly mohl skórovat podruhé během krátké chvíle a navíc v oslabení, protože se protlačil do úniku, ale Jonathana Quicka tentokrát nepřekonal!
     
    47:30
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Robert Thomas – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
    46:49 Ryan O'REILLY - 3:5
     
    46:49
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Najednou je to o dvě branky, takže St. Louis ještě může zabojovat o body! Jonathan Quick se však vzteká, protože ještě před gólovou střelou měl povolenou helmu, ale rozhodčí hru nepřerušili. RYAN O'REILLY tak tvrdě vypálil od modré čáry a právě od masky gólmana dostal kotouč až do sítě. Asistence: Jordan Kyrou.
     
    46:35
    Jordan Kyrou se i pod tlakem protlačil až před gólmana, kterého zkusil překonat střelou ke vzdálenější tyči, ale neuspěl.
    46:01 Brayden SCHENN - 2:5
     
    46:01
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí přece jen snižují, ale na vyrovnání už je asi nejspíš moc pozdě! Blues se jen tak tak udrželi v útočném pásmu, díky čemuž nahazoval kotouč na bránu Colton Parayko. Ten se sice trefil jen do hrazení, ale od toho se kus gumy odrazil před odkrytou klec, kde byl jako první BRAYDEN SCHENN, který se prosazuje podruhé v utkání. Asistence: Colton Parayko, David Perron.
     
    45:26
    St. Louis už konečně začíná hrát, tak jak by mělo. Vytvořilo si tedy pořádnou příležitost, při které Jaden Schwartz málem dostal kotouč do brány, ale kus gumy se nakonec zastavil na brankové čáře, což potvrzuje i video!
     
    44:05
    Jordan Kyrou mohl alespoň trochu vylepšit konečný výsledek, po sražené střele pálil téměř do prázdné klece, ale Jonathan Quick se skvěle přesunul a vychytal ho!
     
    43:09
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Lias Andersson – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:37
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Marco Scandella – 2 min., držení).
     
    38:26
    Na druhé straně už se ze skórování radoval Brayden Schenn, který si před bránou našel odražený kotouč, ale poslal ho jen do brankové konstrukce!
    37:18 Lias ANDERSSON - 1:5
     
    37:18
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Los Angeles definitivně demolují veškeré domácí naděje na body! LIAS ANDERSSON hned po svém návratu z trestné lavice zamířil do samostatného úniku, při kterém si Villa Hussa položil, ale v rychlosti dokázal zakončit jen do tyče. Následně se ale ještě dostal ke dvěma dorážkám, přičemž ta druhá už skončila za brankovou čárou. Asistence: Anže Kopitar, Matt Roy.
     
    35:29
    Trevor Moore ve vlastním oslabení ujížděl sám na brankáře soupeře, avšak zezadu byl zpracován obránci, takže v této těžké situaci dokázal zakončit jen do Villa Hussa!
     
    35:08
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Lias Andersson – 2 min., hákování).
     
    29:23
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (David Perron – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Lias Andersson – 2 min., hrubost).
    28:22 Anže KOPITAR - 1:4
     
    28:22
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tady to vypadá na hotové utkání, protože Kings skórují již počtvrté bez odpovědi soupeře! Adrian Kempe se u mantinelu nádherně odprostil od Davida Perrona, díky čemuž se mu otevřel prostor na pravé straně, který využil k zakončení, které ANŽE KOPITAR šťastně tečoval nohou mezi ruku a beton Villa Hussa. Asistence: Adrian Kempe, Kale Clague.
    26:25 Gabriel VILARDI - 1:3
     
    26:25
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hosté už odskakují na rozdíl dvou branek díky výbornému napadání! Vzdušnou přihrávku šikovně sklepl Dustin Brown, který následně uvolnil do střelecké pozice GABRIELA VILARDIHO, jenž bekhendem zakončil přímo pod víko. Asistence: Dustin Brown.
     
    19:41
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Ryan O'Reilly – 2 min., sekání).
    18:36 Carl GRUNDSTRÖM - 1:2
     
    18:36
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hosté jsou během 23 sekund do vedení! Vince Dunn na modré čáře napálil jen CARLA GRUNDSTRÖMA, který se za pomoci Trevora Moora následně vydal do protiútoku. Domácího obránce zkušeně objel a následně zakončil nechytatelně nad ramena Villeho Hussa. Asistence: Trevor Moore.
    18:13 Alex IAFALLO - 1:1
     
    18:13
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings v přesilovce okamžitě srovnávají krok! Adrian Kempe zpoza branky přihrával mezi kruhy, avšak jeho pas zblokoval jeden z obránců. Kotouč však srazil jen pod sebe, kde byl první ALEX IAFALLO, který procedil kotouč do sítě střelou k bližší tyči. Asistence: Adrian Kempe, Anže Kopitar.
     
    17:31
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Torey Krug – 2 min., nedovolené bránění).
    14:26 Brayden SCHENN - 1:0
     
    14:26
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí byli směrem dopředu o něco nebezpečnější, za což jsou náležitě odměněni! Blues vyhráli buly ve středním pásmu. Po pravé straně ho následně vyvezl do útoku Jordan Kyrou, jenž přesnou přihrávkou skrz střed hřiště uvolnil BRAYDENA SCHENNA, který kus gumy napálil přímo pod horní tyč. Asistence: Jordan Kyrou, Jaden Schwartz.
     
    12:28
    Ivan Barbašev zahájil další protiútok dobrým vypíchnutím, kombinaci nakonec zakončoval i on sám, ale Jonathan Quick pořád drží čisté konto!
     
    06:39
    Adrian Kempe dostal příliš mnoho prostoru na levé straně. Ten využil k nebezpečnému zakončení, které bylo pro domácího brankáře docela neočekáváné, protože ještě před tím hráč hostů naznačil přihrávku, ale Ville Husso stačil včas ucpat mezeru mezi svými betony!
     
    04:06
    Hosté ukázkově přejeli střední pásmo, ale Gabriel Vilardi pokazil následnou přihrávku, což z protiakce mohl potrestat Brayden Schenn, kterého ale skvostně vychytal Jonathan Quick!

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 15. B. Schenn (Kyrou, Schwartz), 47. B. Schenn (Parayko, Perron), 47. R. O'Reilly (Kyrou) – 19. Iafallo (A. Kempe, Kopitar), 19. Grundström (Moore), 27. Vilardi (D. Brown), 29. Kopitar (A. Kempe, Clague), 38. L. Andersson (Kopitar, Roy), 60. Doughty


    St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Krug, Parayko (A), Scandella, Faulk, Mikkola, Dunn – Sanford, R. O'Reilly (C), Perron – Schwartz, B. Schenn (A), Kyrou – Hoffman, Thomas, Bozak – Clifford, Barbašev, Sundqvist.
    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – M. Anderson, Doughty (A), Clague, Roy, MacDermid, Walker – A. Kempe, Kopitar (C), Iafallo – Athanasiou, Lizotte, J. Carter (A) – L. Andersson, Vilardi, D. Brown – Grundström, Amadio, Moore.

    Rozhodčí: Hebert, Chmielewski – MacPherson, Baker
    thejrc.org