Arizona – Vegas 0:1 (kon.) | Calgary – Toronto 2:3 (kon.) | New Jersey – NY Islanders 2:0 (kon.)
Pittsburgh – NY Rangers 3:2 (kon.) | Anaheim – Colorado 3:1 (kon.) | Minnesota – San Jose 3:5 (kon.)
St. Louis – Los Angeles 3:6 (kon.) | Dallas – Nashville 3:2 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 3:4 (kon.)
konec
Minnesota Wild
3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
San Jose Sharks
Pondělí 25.01.2021, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:08:05)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Brent Burns (SJS) 1+0
    2. Zach Parise (MNS) 1+1
    3. Kaapo Kähkönen (MNS) 31 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,6%
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radim Šimek (SJS) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 11:55
    Tomáš Hertl (SJS) – 0+1, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 20:20
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Kaapo Kähkönen (MNS) – 31 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,6%, odchytal 58:23
    Martin Jones (SJS) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 59:36
     
    Žraloci ze San Jose se po vítězství posunuli před Arizonu na sedmé místo Západní divize. Minnesota zůstává druhá o dva body za Vegas.
     
    San Jose zvládlo odvetné utkání proti Minnesotě na jedničku. Po sobotní porážce 1:4 to dnes byli Žraloci, kteří dnes tahali za delší konec provazu a po závěrečné siréně se mohli začít radovat z vítězství 5:3.

    První gól střetnutí vstřelili domácí, když se v páté minutě prosadil střelou do pravého horního rohu Zach Parise. Hosté ovšem dokázali odpovědět ještě v úvodní dvacetiminutovce, s přispěním bránícího hráče se trefil Ryan Donato. Ve druhé třetině svěřenci kouče Boughnera dokonali obratzásluhou přesilovkové trefy Evandera Kanea a po neuznaném gólu domácího Bjugstada okamžitě odskočili na rozdíl dvou branek, do střeleckých listin se zapsal Noah Gregor. Domácí na třetí zásah dokázali zareagovat, Nick Bjugstad se na podruhé mohl radovat z již regulérního gólu.

    V dramatické třetí třetině se domácí hráči dočkali vyrovnání stavu, za pouhé čtyři vteřiny dokázal využít přesilovky Kevin Fiala. Zápas směřoval do prodloužení, které ale v 59. minutě odmítl Brent Burns. Zkušený kanadský bek se chopil vlastní zblokované střely, nabruslil si s pukem až před bránu a bekhendem zvedl puk nechytatelně pod víko. Na tento zásah Minnesota odpověď nenašla, naopak při powerplay pečetil vítězství San Jose střelou do prázdné brány Matt Nieto.
     
    Statistiky:

    Střely na branku: 29 – 36
    Trestné minuty: 12 – 12
    Přesilové hry: 1/4 – 1/4
    Vhazování: 57 % – 43 %
    Zblokované střely: 17 – 10
    Hity: 12 – 15
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    V závěrečných vteřinách zápasu je ještě vyloučen domácí obránce Carson Soucy, jenž sekerou zamezil bekhendové střele Gambrella.
     
    59:31
    Rozhodčí po pečlivém přezkoumání gól ponechal v platnosti a tím definitivně pohřbil šance Minnesoty na bodový zisk.
     
    59:31
    Kouč Evason ještě zkouší coach challenge, řešit se bude možné zakončení Nieta z ofsajdu. Je pravdou, že Burns byl na pravé straně hodně netrpělivý, zde budou rozhodovat centimetry!
    59:31 Matt NIETO - 3:5
     
    59:31
    San Jose právě vstřelilo branku!
    O vítězství hostujícího mužstva rozhoduje střelou do odkryté svatyně MATT NIETO. Američan se chopil volného puku v obranném pásmu, s nímž se vydal na zteč po levé lajně a po přejetí útočné modré čáry touš pověsil pod břevno. Bez asistence.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:31
    Minnesota vybojovala buly v útočném pásmu: Trenér Evason na nic nečeká a odvolává Kähkonena na střídačku. Hráči Wild zkouší powerplay!
    58:12 Brent BURNS - 3:4
     
    58:12
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Fantastická individuální akce BRENTA BURNSE výrazně přibližuje vítězství Žralokům ze San Jose! Pětatřicetiletý kanadský bek nejprve vystřelil do nohy Greenwaye, ale rychle se zmocnil odraženého kotouče, mezi třemi protihráči se prokličkoval až před bránu a celou akci vyšperkoval bekhendovým zakončením do levého horního rohu. Asistence: Tomáš Hertl.
     
    57:46
    Bek Karlsson počkal na vystřídání spoluhráčů, načež předal Ferrarovi a šel sám střídat. Oba týmy protáčejí lajny v rychlém sleduje, sledujeme fyzicky hodně náročný zápas.
     
    57:10
    Jordan Greenway se vydal forčekovat na vlastní pěst. Brent Burns jej vyřadil ze hry očekávanou nahrávkou Vlasicovi napříč pásmem.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Parise (Kaprizov), 37. Bjugstad (Spurgeon, Suter), 48. Fiala (Suter, Parise) – 20. Donato (Labanc, E. Karlsson), 27. E. Kane (Meier, Donato), 29. Gregor (Ferraro), 59. Burns (Hertl), 60. Nieto


    Minnesota Wild: Kähkönen (Hammond) – Dumba, Suter (A), Spurgeon (C), Brodin, Soucy, Cole, Hunt – Kaprizov, Bjugstad (A), Parise – Fiala, Bonino, Ma. Johansson – M. Foligno, J. Eriksson Ek, Greenway – Hartman, V. Rask.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dubnyk) – Burns (A), Vlasic, E. Karlsson (A), Ferraro, R. Šimek, Knyžov – Labanc, Couture (C), Donato – Leonard, Hertl, E. Kane – Gregor, Gambrell, Meier – Nieto, Marleau, Sörensen.

    Rozhodčí: Pochmara, Rooney – Flemington, Suchánek
    ocianews.com