Arizona – Vegas 0:1 (kon.) | Calgary – Toronto 2:3 (kon.) | New Jersey – NY Islanders 2:0 (kon.)
Pittsburgh – NY Rangers 3:2 (kon.) | Anaheim – Colorado 3:1 (kon.) | Minnesota – San Jose 3:5 (kon.)
St. Louis – Los Angeles 3:6 (kon.) | Dallas – Nashville 3:2 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 3:4 (kon.)
konec
Minnesota Wild
3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
San Jose Sharks
Pondělí 25.01.2021, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:48
    V závěrečných vteřinách zápasu je ještě vyloučen domácí obránce Carson Soucy, jenž sekerou zamezil bekhendové střele Gambrella.
     
    59:31
    Rozhodčí po pečlivém přezkoumání gól ponechal v platnosti a tím definitivně pohřbil šance Minnesoty na bodový zisk.
     
    59:31
    Kouč Evason ještě zkouší coach challenge, řešit se bude možné zakončení Nieta z ofsajdu. Je pravdou, že Burns byl na pravé straně hodně netrpělivý, zde budou rozhodovat centimetry!
    59:31 Matt NIETO - 3:5
     
    59:31
    San Jose právě vstřelilo branku!
    O vítězství hostujícího mužstva rozhoduje střelou do odkryté svatyně MATT NIETO. Američan se chopil volného puku v obranném pásmu, s nímž se vydal na zteč po levé lajně a po přejetí útočné modré čáry touš pověsil pod břevno. Bez asistence.
     
    58:31
    Minnesota vybojovala buly v útočném pásmu: Trenér Evason na nic nečeká a odvolává Kähkonena na střídačku. Hráči Wild zkouší powerplay!
    58:12 Brent BURNS - 3:4
     
    58:12
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Fantastická individuální akce BRENTA BURNSE výrazně přibližuje vítězství Žralokům ze San Jose! Pětatřicetiletý kanadský bek nejprve vystřelil do nohy Greenwaye, ale rychle se zmocnil odraženého kotouče, mezi třemi protihráči se prokličkoval až před bránu a celou akci vyšperkoval bekhendovým zakončením do levého horního rohu. Asistence: Tomáš Hertl.
     
    54:34
    Podruhé v rozmezí jedné třetiny usedá na lavici hanby Marcus Sörensen, tentokráte za podrážení. Jeho první prohřešek domácí potrestali za čtyři vteřiny, podaří se jim stejný kousek i nyní?
     
    50:32
    Nervy pracují na plné obrátky. Poté, co Spurgeon trefil Hertla do pravé nohy, se puk odrazil na hostující střídačku. Po přerušení hry došlo k potyčce několika hráčů, rozhodčí vylučují jen nejaktivnějšího hráče z každé strany, a sice Greenwaye a Burnse.
    47:20 Kevin FIALA - 3:3
     
    47:20
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Pouhé čtyři vteřiny stačily domácímu celku k potrestání Sörensenova faulu. Na modrou čáru dostal nabito KEVIN FIALA, proti tvrdé střele k pravé tyči Jones nestačil reagovat dostatečně rychle! Asistence: Ryan Suter a Zach Parise.
     
    47:16
    Vyloučeným hráčem je Marcus Sörensen, jenž před malým okamžikem spálil velkou příležitost. Proti Kaprizovovi se provinil sekáním.
     
    46:27
    Skvělý zákrok Kähkonena ještě drží Minnesotu ve hře! Patrick Marleau zadovkou z před brankového prostoru neuspěl, černá guma se ovšem šťastně odrazila k Sörensonovi, který střelou z pravé strany narazil na brankářovu lapačku!
    36:47 Nick BJUGSTAD - 2:3
     
    36:47
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tento gól už NICKU BJUGSTADOVI nikdo nevezme! Od modré čáry nahazoval kapitán Jared Spurgeon a byl to právě kanadský centr třetí formace, jenž šikovně tečoval kotouč do protipohybu Jonese. Asistence: Jared Spurgeon a Ryan Suter.
     
    36:41
    Po přerušení hry došlo k drobné potyčce mezi Nikojem Knyžovem a Jordanem Greenwayem. Rozhodčí obě horské hlavy oddělili od sebe a poslali je vychladnout na trestnou lavici.
     
    30:43
    Minnesota bude mít šanci dostat zpátky na kontakt v přesilové hře. Na lavici hanby putuje Erik Karlsson, jenž přidržel hokejku Bjugstadovi a tím mu znemožnil zakončení.
    28:26 Noah GREGOR - 1:3
     
    28:26
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak to je hodně studená sprcha pro domácí mužstvo. Tomu byl před malou chvílí odvolán gól a soupeř z následného útoku odskakuje na rozdíl dvou branek. NOAH GREGOR si po mantinelu najel do pravého kruhu a svižnou střelou zápěstím prostřelil gólmana mezi pravým betonem a vyrážečkou. Asistence: Mario Ferraro.
    27:45 Neuznaný gól Bjugstada
     
    27:45
    Tak pozor, gól neplatí! Trenér San Jose Boughner si vzal coach challenge, která byla úspěšná. Rozhodčí po shlédnutí videa došli k závěru, že Bjugstad atakoval Jonese v momentě, kdy měl puk pod kontrolou pod levým betonem.
     
    27:45
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Skvělá odpověď Minnesotty, skóre je opět srovnané! Kaprizov nastřelil puk před bránu, kde se strhl velký boj o puk. Jones navíc ztratil stabitu, čehož využil NICK BJUGSTAD, černou gumu bekhendem propasíroval za brankovou čáru.
    26:39 Evander KANE - 1:2
     
    26:39
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Boughnera využívají přesilovku a obracejí vývoj střetnutí na svou stranu. Meier dostal přihrávku na levou stranu, kde nezazmatkoval a v pravý čas nahrál pod sebe EVANDERU KANEOVI, který střelou z první poslal Kähkonenovi puk mezi betony. Asistence: Timo Meier a Ryan Donato.
     
    25:17
    Kevin Fiala ve středním pásmu trefil předkloněného Kanea vysokou holí do obličeje. Ve tváři kanadského útočníka není krvavé zranění, tudíž se jedná o dvouminutový trest.
     
    19:45
    Další komplikace pro Minnesotu. Nick Bjugstad byl u mantinelu příliš netrpělivý. Proti Tomáši Herlovi si pomohl drobným háčkem, který je odměněn dvěma minutami.
    19:02 Ryan DONATO - 1:1
     
    19:02
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Žraloci dlouho cenili zuby a nakonec se po zásluze dočkali gólové trefy. Labanc přihrál do pravého kruhu RYANU DONATOVI, jenž ještě otřel střelu o Spurgeona, kapitán Minnesoty puk ztečoval mezi betony brankáře. Asistence: Kevin Labanc a Erik Karlsson.
     
    10:34
    Přesilovku si vyzkoušejí i Žraloci. Ryan Hartman byl příliš agresivní v souboji s Gambrellem, jehož natlačil na vlastního brankáře. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    07:54
    První přesilovou hru v utkání si zahrají hokejisté Minnesoty. Střídačka San Jose chybovala při střídání, v jeden moment bylo na ledě šest hráčů v bílém. Trest odpyká Labanc.
    04:21 Zach PARISE - 1:0
     
    04:21
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hosté vstoupili do zápasu aktivněji, přesto úvodní branku vstřelili domácí! Kaprizov si o mantinel hodil puk kolem Ferrara a z pravé strany poslal bekhendovou přihrávku na nepokrytého ZACHA PARISEHO. Levé křídlo první lajny nevymýšlelo nic složitého, forhendem vystřelilo nad Jonesovo levé rameno do pravé šibenice. Asistence: Kirill Kaprizov.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Parise (Kaprizov), 37. Bjugstad (Spurgeon, Suter), 48. Fiala (Suter, Parise) – 20. Donato (Labanc, E. Karlsson), 27. E. Kane (Meier, Donato), 29. Gregor (Ferraro), 59. Burns (Hertl), 60. Nieto


    Minnesota Wild: Kähkönen (Hammond) – Dumba, Suter (A), Spurgeon (C), Brodin, Soucy, Cole, Hunt – Kaprizov, Bjugstad (A), Parise – Fiala, Bonino, Ma. Johansson – M. Foligno, J. Eriksson Ek, Greenway – Hartman, V. Rask.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dubnyk) – Burns (A), Vlasic, E. Karlsson (A), Ferraro, R. Šimek, Knyžov – Labanc, Couture (C), Donato – Leonard, Hertl, E. Kane – Gregor, Gambrell, Meier – Nieto, Marleau, Sörensen.

    Rozhodčí: Pochmara, Rooney – Flemington, Suchánek
    thejrc.org