Ústí n/L – Benátky n/J 5:4 (po pr.) | Vrchlabí – Sokolov 5:2 (kon.) | Kadaň – Prostějov 2:9 (kon.)
Litoměřice – Frýdek-M. 4:1 (kon.) | Vsetín – Slavia 3:2 (kon.) | Jihlava – Přerov 2:4 (kon.)
Kladno – Poruba 2011 3:2 (kon.) | Šumperk – Třebíč 2:8 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
HC Slavia Praha
Středa 27.01.2021, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Středeční večer na Lapači přinese bitvu dvou týmů, které si dosavadní průběh sezóny představovaly poněkud jinak. Výsledky Vsetína ani Slavie zatím nenaplňují ambice, které byly rozhodně vyšší než stávající 9. a 10. příčka. Zároveň však platí, že oba celky jsou odhodlány zlomit dosavadní nezdary. Následující dvojutkání tak dost možná napoví, kterému z celků se toto přání splní a kdo se i nadále bude plácat ve spodních patrech tabulky.
     
    HC Slavia Praha okupuje v současnosti 9. příčku tabulky s 35 body. Nasbírala tak stejný počet bodů jako její dnešní soupeř, má však odehrán o jeden zápas méně. Jak už bylo zmíněno, Pražané zatím nenaplňují předsezónní ambice, což platí i pro výsledky z předchozích kol – z posledních šesti utkání vyhráli jen dvakrát – 9:5 nad Šumperkem a v minulém kole 4:2 nad Havířovem. To už Slavisty vedl staronový trenér Miloš Říha mladší. Na vítěznou premiéru bude chtít navázat i ve středu na Lapači, přičemž spoléhat bude především na tahouny. Ofenzivním lídrem Pražanů je aktuálně Filip Kuťák (7+13), kterému zdatně sekundují Filip Vlček (7+11) a Tomáš Šmerha (5+9). Zapomenout samozřejmě nesmíme ani na Vsetíně dobře známého veterána Petra Vampolu (4+9). Defenzivními pilíři Slavie jsou Michael Gaspar a Václav Veber, jedničkou v brance je Michal Michajlov, jehož úspěšnost zákroků dosahuje solidních 91,5 %.
     
    VHK Robe Vsetín momentálně sídlí na 10. příčce, od sedmého Sokolova jej však dělí jen horší skóre. VHK se sice nedaří, v nedávných utkáních se ale přeci jen zablýsklo na lepší časy. Po dvou porážkách v řade Vsetín zabral a z posledních dvou kol vybojoval pět bodů. Kolín porazil 2:1 a v prodloužení pak uspěl i na ledě Havířova 3:2. Cíl Valachů pro duel se Slavií je tak jasný – prodloužit vítěznou sérii a v tabulce svého rivala předskočit. Vsetín zatím táhne především první formace ve složení Sebastian Gorčík (9+13), Antonín Pechanec (6+19) a David Březina (7+7). Poslednímu jmenovanému však vystavilo stopku zranění. V ofenzivě je hodně vidět Jan Bartko (3+13), velmi dobré a spolehlivé výkonu odvádí i Michal Hryciow. V brance Valachů se poměrně pravidelně střídají David Gába a Jakub Málek, oba s úspěšností zákroků těsně nad 90 %.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Málek) – Š. Jenáček, Smetana, Hryciow, Bartko, Kudělka (C), Štach (A), J. Jenáček – L. Bednář, Pechanec, Gorčík – Babka, R. Vlach, A. Zeman – Hořanský, Šilhavý, Vítek – Půček, Kucharczyk (A), Gajarský.

    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – Jeřábek, J. Novák (C), Barák, Buchta, Sedlák, Veber, T. Duda – Kafka, Vampola, Šmerha – Všetečka, Pšenička, Jaroslav Bednář – M. Ondráček, Vlček, Kružík – Tomica, Šteiner, J. Doležal (A).

    Rozhodčí: Ondráček, Šudoma – Otáhal, Hranoš.
     
    Nástup domácích hokejistů doprovází tradiční hymna valašského klubu, to je ale jedna z mála psychologických výhod domácího prostředí v současné, pro sport tak nešťastné, situaci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Slavia se po vhazování dostala ke kotouči a ihned jej nahazuje do útočného pásma.
     
    00:49
    Slavia se opakovaně dostala do útočného pásma, nic se ji však vymyslet nepodařilo, a tak teď mohou útočit domácí.
     
    01:12
    Ani Vsetín se ovšem neprosadil, oba brankáři si zatím na kotouč nesáhli.
     
    02:00
    Start utkání doprovází řada nepřesností na obou stranách, hra má však svižný spád, zatím se nepřerušilo.
     
    02:40
    Defenzíva Pražanů se velmi dobře vypořádala s přítomností domácích hráčů v obranném pásmu, puk míří ke Gábovi.
     
    03:05
    Vsetínský Bednář nyní dojel kotouč u zadního mantinelu a předložil jej ke střele Pechancovi, brankář Michajlov si s první střelou Vsetínských poradil.
     
    03:14
    Další práci pro hostujícího brankáře Michajlova připravil střelou od modré čáry Bednář, slávistický strážce svatyně byl včas u tyče a hru přerušil.
     
    03:37
    Vsetín se snaží hosty přitlačit, ovšem nyní jeho útočnou akci přerušilo postavení mimo hru.
     
    04:01
    Vsetínští nyní mají problémy s rozehrávkou, sešívaní aktivně napadají.
     
    05:05
    Slavia se zatím nedostala k brankové příležitosti, Vsetínští dobře střeží střední pásmo, a když už se hosté dostanou do útočného pásma, jsou rychle o kotouč připraveni.
     
    05:55
    Valaši v obranném pásmu odebrali hostům kotouč a Pechanec podporován Gorčíkem mířil do přečíslení 2 na 1, jeho střelu Michajlov vyrazil a z dorážky puk promáchl právě Gorčík!
     
    06:16
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté z první střelecké příležitosti otevírají skóre utkání! Přihrávku Kafky zužitkoval v útočném pásmu pohlednou střelou z vrcholku pravého kruhu TOMÁŠ ŠMERHA, za jehož prudkou ránou se Gába pouze ohlédl. Asistence: Petr Kafka.
    06:16 Tomáš ŠMERHA - 0:1
     
    06:59
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jakub Babka – 2 min., držení).
     
    07:33
    Vsetín opakovaně vyhazuje.
     
    08:03
    Znovu se Valachům podařilo vyhodit, hosté se zatím nedostali k ohrožení Gábovy branky.
     
    08:37
    Šilhavý na modré čáře připravil o kotouč hostujícího Jeřábka a ušetřil Vsetínu cenné vteřinky.
     
    09:02
    V závěru pražské přesilovky vystartoval do útočného pásma Pechanec, přenechal zadovkou puk pro Smetanu, ale tomu se ani nadvakrát nepodařilo dostat puk za záda Michajlova.
     
    09:51
    Domácím se nepodařilo překonat hranici středního pásma, i díky dobře rozestavěné obraně hostů se Vsacané ocitli v postavení mimo hru.
     
    10:37
    Sešívaní se znovu dokázali vypořádat s domácími v obranném pásmu a odvracejí hru směrem ke vsetínské brance.
     
    11:00
    Zakázané uvolnění Vsetína.
     
    11:33
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (David Vítek – 2 min., podrážení).
     
    11:38
    Jeřábková střela po vhazování byla od plexiskla sražena do ochranné sítě, hra se tak záhy stěhuje do střední třetiny hřiště.
     
    12:00
    Vsetín vyhodil, kotouč je u Michajlova.
     
    12:20
    Valaši podobně jako v předcházejícím oslabení brání velmi dobře, Slávisté se ještě nezformovali v obranném pásmu domácího celku.
     
    12:57
    Znovu kotouč míří ze vsetínského pásma na druhou stranu ledové plochy.
     
    13:16
    Hryciow poslal puk obloučkem do středního pásma, kde si jej přebral Pechanec, domácí forvard se dostal ke střele skrz bránícího hráče, na místě však byla včas lapačka pozorného Michajlova.
     
    13:33
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    13:51
    Gorčík to zkusil z levého kruhu, jeho pokus však příliš velké problémy Michajlovovi nenadělal, po komerční pauze se bude vhazovat před brankou Pražanů.
     
    14:31
    Vsetín znovu v ofsajdu, domácím se příliš směrem dopředu nedaří. Slavia od vstřelení úvodní branky dobře střeží obranné pásmo a Valaši jakoby neměli recept na účinné překonání dobře organizované defenzívy sešívaných.
     
    15:25
    Vsetínu se nyní podařilo puk odehrát pouze do středního pásma, zde si jej přebírají Slávisté, kteří se budou snažit o ohrožení brankář Gáby.
     
    15:46
    Po levém křídle nyní vystartoval do útočného pásma Gajarský, dostal se až před Michajlova, ale se střelou na bližší tyč neuspěl.
     
    16:42
    Gorčík neztrestal zaváhání slávistického obránce na modré čáře, Vsetín mohl jít do přečíslení 3 na 1, ale přihrávka vsetínskému útočníkovi vůbec nevyšla.
     
    17:47
    Vsetín bude hrát přesilovou hru, momentálně jsou domácí v šesti usazeni v útočném pásmu.
     
    18:00
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Adam Sedlák – 2 min., sekání).
     
    18:12
    Vlachova střela byla zablokovaná a Slavia se osvobozuje.
     
    18:24
    Další pokus Vlacha už však Pražany vyděsil, naštěstí pro hosty trefil domácí útočník horní tyč!
     
    19:19
    Bednářova střela byla sražena Veberem, Vsetín stále drží útočné pásmo.
     
    19:41
    Valaši byli v přesilové hře střelecky aktivní, dokázali se na delší dobu i usadit před Michajlovem, ale kýžená vyrovnávací trefa se zatím nedostavila.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    S koncem první třetiny skončila i přesilová hra Vsetína, ve které sice byli domácí aktivní, ale brankář Michajlov i díky dobře postavené brankové konstrukci drží čisté konto. Slavia se prosadila hned z první střely v zápase, když se pohlednou trefou prezentoval ze Sparty zapůjčený Tomáš Šmerha. Se Vsetínem úvodní branka Pražanů trochu zamávala, domácí museli čelit dvěma přesilovým hrám, které sice s přehledem ubránili, ale při vyrovnané hře se jen velmi těžce dostávali k ohrožení brankáře Michalova. Až v závěru Valachy nabudila přesilová hra, ale jak už víte, zůstala nevyužitá. Prostřední dějství odstartuje na Lapači v 18:17.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští odstartovali druhou třetinu aktivně a odměnou je jim vyrovnávací branka! Do volného prostoru si s kotoučem najel LUKÁŠ BEDNÁŘ a bekhendem dokázal překonat Michajlova. Asistence: Jan Bartko, Antonín Pechanec.
    20:41 Lukáš BEDNÁŘ - 1:1
     
    21:16
    Vsetínské vyrovnání nabudilo, Valaši znovu krouží v útočném pásmu.
     
    21:25
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Robin Všetečka – 2 min., držení).
     
    21:40
    Slavii se povedlo vyhodit.
     
    21:56
    Znovu míří puk až ke Gábovi.
     
    22:28
    Druhá početní výhoda v utkání se Vsetínu příliš nedaří, puk znovu míří až ke Gábovi.
     
    22:40
    Vsetín mohl nyní inkasovat ve vlastní přesilové hře! Rozehrávku domácích vystihl Vampola a měl před Gábou tutovou příležitost, kterou však nedokázal využít a potrestat tím hrubou chybu v obraně domácího celku.
     
    23:25
    Slavia hraje v plném počtu.
     
    24:46
    Valaši jsou momentálně nepřesní v přihrávkách, díky tomu nemají Pražané problém se sběrem kotoučů.
     
    25:39
    Vsetínská rozehrávka opět vázla, nicméně tentokrát byl Michajlov nucen kotouč ponechat ve své rukavici a domácí získávají vhazování v obranném pásmu soupeře.
     
    25:53
    Vlach si formoval puk na holi na pravém kruhu, ale Michajlov díky blokaci svého obránce zasahovat nemusel.
     
    26:19
    Tentokrát napřáhl ke střele Zeman, Michajlov si i přes clonící skrumáž hráčů poradil a nasleduje komerční přestávka.
     
    26:34
    Kružík vystartoval do útočného pásma, zkusil vypálit z pravé strany, ale branku domácích minul.
     
    27:04
    Slavia ve snaze nehrát v šesti špatně střídala a do samostatného úniku se dostal Šilhavý, podporoval jej ještě Hořanský, prvně jmenovaný to zkusil kličkou do bekhendu, ale Michajlov podržel svůj tým a skóre se nemění!
     
    27:56
    Další souhra nepřesností ve vsetínské hře končí zakázaným uvolněním.
     
    28:52
    Do individuální akce se vydal hostující matador Jaroslav Bednář, stačil obejít dva bránící hráče domácích, ale k zakončení se nedostal.
     
    29:10
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Michal Hryciow – 2 min., krosček).
     
    29:25
    Vsetín se osvobodil a Šilhavý se dokonce dostal ke střele, která však neohrozila Michajlova.
     
    29:53
    Gába nyní musel kotouč podržet v lapačce a Slavia získává vhazování před vsetínskou brankou.
     
    30:10
    Vlček mířil z pravého kruhu mezi betony brankáře Gáby, ten jeho úmysly vystihl a zdařilým zákrokem hru přerušil.
     
    30:36
    Slavia nyní způsobila zmatky na vsetínském brankovišti a domácí půjdou do tří. Dvě minuty za krosček pro Davida Vítka.
     
    30:36
    Dvojnásobná početní výhoda Pražanů potrvá čtyřiatřicet vteřin.
     
    30:46
    Kucharczyk osvobozuje vsetínskou trojici.
     
    31:10
    Vsetín ve čtyrech.
     
    31:34
    Kotouč míří do středního pásma, Valaši se snaží v rámci možností prostřídat.
     
    32:13
    Vampola našel dobře najetého Šteniera, ten však ve slibné pozici branku Vsetína přestřelil.
     
    32:36
    Valaši hrají v plném počtu, krizový okamžik přestáli bez úhony.
     
    33:35
    Valaši v útočné pásmu zahráli vysokou holí, a tak musí tento prostor vyklidit, po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    33:53
    Zeman rychle přenesl hru zpět do obranného pásma Slavie, zde však trefil pouze připraveného Michajlova.
     
    34:14
    Hra momentálně nepřináší příliš atraktivní pohled, píská se zakázané uvolnění Vsetína.
     
    35:15
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavii se podařilo uzamknout domácí v obranném pásmu a vedení hostům vrací kapitán JAN NOVÁK, když napřáhl na modré čáře a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Jaroslav Bednář, Tomáš Pšenička.
    35:15 Jan NOVÁK - 1:2
     
    35:53
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Martin Ondráček – 2 min., sekání).
     
    36:27
    Slavia vyhazuje.
     
    37:24
    Kucharczyk si najel na vrcholek kruhu, trefil však pouze clonícího spoluhráče Smetanu, Valaši jsou nadále na puku.
     
    37:38
    Bednář vyslal prudkou střelu z levého kruhu, Michajlov byl znovu připraven zasahovat, hra je přerušena a hosté mohou vystřídat.
     
    37:48
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín využívá přesilovou hru a podruhé v utkání srovnává stav utkání! Na hranici brankoviště dokázal puk šikovně tečovat ANTONÍN PECHANEC, podíl na brance má také Šimon Jenáček, právě jeho nahození totiž autor branky usměrnil za Michajlova. Asistence: Šimon Jenáček, Sebastian Gorčík.
    37:48 Antonín PECHANEC - 2:2
     
    38:30
    Vsetín znovu nepřesný v rozehrávce, ke kotouči se dostal Pšenička a vyslal prudkou střelu směrem ke Gábovi, ten však projevil dostatečný postřeh a schoval puk v lapačce.
     
    39:37
    Slavii se v závěru druhé třetiny daří držet útočné pásmo, po přihrávce Šmerhy si puk na střelu srovnal Kafka, lapačka vsetínského brankáře však znovu byla včas na místě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství nabídlo tři branky. Nejprve Vsetín těžil z aktivního nástupu vyrovnávací trefu z hole Lukáše Bednáře. Valaši byli nadále aktivní, ale obrat ve skóre odmítal spolehlivý brankář Michajlov. Slavia měla následně možnost přesilové hry v pěti proti třem, tu však sešívaní neztrestali. Do vedení však Pražany vrátil přesnou střelou od modré čáry kapitán Jan Novák. Vsetín dlouho nemohl najít odpověď na druhou vedoucí branku Slavie, nakonec se to však přeci jen povedlo, když přesilovou hru využil šikovnou tečí Antonín Pechanec. Před třetí třetinou je tak vše otevřené a bitva o důležité body slibuje zajímavé rozuzlení. Závěrečná pasáž hry odstartuje cca v 19:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Snaha domácích o rozehrávku končí zakázaným uvolněním, hra se stěhuje před Gábu.
     
    40:32
    Mezi kruhy se k odraženému kotouči dostal Gorčík, na nic nečekal a okamžitě pálil, ovšem trefil pouze brankáře Michajlova! Každopádně velké štěstí pro hosty!
     
    42:20
    Slavia s pukem v obranném pásmu, sešívaní se snaží hru uklidnit, tu doprovázela řada nepřesností ve středním pásmu.
     
    43:13
    Slavii se také nedaří úplně dle představ přechod přes střední pásmo, pramení z toho zakázané uvolnění a možnost pro domácí něco vymyslet před Michajlovem.
     
    44:02
    Gajarský si zpoza branky vyjel do střelecké pozice, ale trefil pouze boční síť.
     
    44:38
    Další slibně se rozvíjející akce Vsetínských končí ofsajdem.
     
    44:57
    Hryciow byl tvrdě atakován u střídačky Slavie a rozhodčí raději hru přerušil.
     
    45:57
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tomáš Pšenička – 2 min., podrážení).
     
    46:21
    Pechancovu výzvu se snažil mezi kruhy zakončit Gorčík, Michajlov dokázal jeho koncovku zneškodnit, Vsetín nadále kombinuje.
     
    46:56
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín podruhé v utkání využívá přesilovou hru a poprvé v zápase se dostává do vedení! Pechanec se zbytečně neukvapoval, počkal si na vhodný okamžik, aby puk adresoval Vlachovi, ten ještě vylepšil palebnou pozici pro JANA BARTKA a vsetínský bek přesně zamířil pod horní tyč pražské klece. Asistence: Roman Vlach, Antonín Pechanec.
    46:56 Jan BARTKO - 3:2
     
    47:47
    Vsetín se snaží nadále pokračovat v aktivním pohybu v útočném pásmu.
     
    48:36
    Na druhé straně se Bednářovi podařilo připravit palebnou pozici Buchtovi, Gába dokázal kotouč utlumit ve své výstroji. Po komerční přestávce následuje vhazování před brankou domácího celku.
     
    48:48
    Vlach nyní postupoval individuálně do útočného pásma, dostal se do ideální pozice mezi kruhy, odkud však minul branku Slavie.
     
    50:15
    Slibná akce dvou vsetínských hráčů, kdy si Gorčík vyměnil kotouč s Bednářem, aby prudce vypálil, trefil však masku hostujícího brankáře.
     
    50:27
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Lukáš Bednář – 2 min., podrážení).
     
    50:39
    Hořanský vyhodil puk ze vsetínské třetiny.
     
    51:27
    Slavia mimořádně aktivní před Gábou, její střely však zatím míří mimo vsetínskou branku.
     
    51:44
    Vsetín se osvobozuje.
     
    51:58
    Vampola nyní obkroužil vsetínskou klec a snažil se bekhendem umístit puk za branku, kotouč se však pouze svezl po brankovišti.
     
    52:27
    Vsetín je kompletní, ovšem přesilová hra, kterou Slavia odehrála byla dnes zatím z její strany nejlepší.
     
    53:21
    Hraje se ve svižném tempu, jsme svědky dlouhé pasáže bez přerušení.
     
    54:16
    Slavia přidává na aktivitě, zdá se, že sešívaní už se nadechují k závěrečnému náporu.
     
    54:52
    Až nyní se po delší době hra přerušuje, po nahození z ostrého úhlu Gába kotouč přikryl, následuje komerční přestávka, kterou jistě domácí vítají, protože Slavia teď byla opravdu ve vyšším rychlostním stupni.
     
    55:36
    Vsetínským se podařilo dostat puk z obranného pásma, mezitím se Slavia formuje k dalšímu útoku.
     
    56:29
    Vlach nechal puk za sebou a k němu se dostal Kucharczyk, bohužel pro Vsetín trefil jen připraveného Michajlova.
     
    57:31
    Třetí formace Valachů se snaží krátit čas v útočném pásmu, kde tuze bojuje o puk s hostujícími obránci.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny a Slavia je na koni.
     
    58:25
    Nyní vystartoval z obranného pásma Gorčík, svou pohotovou střelou přinutil Michajlova k zákroku a domácí získávají vhazování v útočném pásmu.
     
    58:51
    Slavii se momentálně nedaří přejít přes střední pásmo.
     
    59:01
    Michajlov míří na střídačku, Slavia hraje v šesti!
     
    59:09
    Hlavní rozhodčí nyní přerušil hru, protože se domníval, že Pražané hrají v šesti, což bylo v pořádku, protože Michajlov byl již na střídačce. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    59:37
    Vsetín už mohl rozhodnout střelou do prázdné branky, ale rozhodčí píská ofsajd.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Slavia v závěrečných minutách předvedla enormní snahu o srovnání nepříznivého stavu, tři body si však na domácí půdě ponechá mužstvo z Valašska. Vsetín otočil nepříznivý průběh a v závěru statečně ubránil nápor houževnatých hostů. Odveta je na plánu již v sobotu, utkání na ledě pražského Edenu odstartuje v 15:00. Pro dnešek je to vše, ze Vsetína přeji příjemný zbytek večera. (19:45:57)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 21. L. Bednář (Bartko, Pechanec), 38. Pechanec (Š. Jenáček, Gorčík), 47. Bartko (R. Vlach, Pechanec) – 7. Šmerha (Kafka), 36. J. Novák (Jaroslav Bednář, Pšenička)


    VHK ROBE Vsetín: Gába (Málek) – Š. Jenáček, Smetana, Hryciow, Bartko, Kudělka (C), Štach (A), J. Jenáček – L. Bednář, Pechanec, Gorčík – Babka, R. Vlach, A. Zeman – Hořanský, Šilhavý, Vítek – Půček, Kucharczyk (A), Gajarský.
    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – Jeřábek, J. Novák (C), Barák, Buchta, Sedlák, Veber, T. Duda – Kafka, Vampola, Šmerha – Všetečka, Pšenička, Jaroslav Bednář – M. Ondráček, Vlček, Kružík – Tomica, Šteiner, J. Doležal (A).

    Rozhodčí: Ondráček, Šudoma – Otáhal, Hranoš
    bahis siteleri