Ústí n/L – Benátky n/J 5:4 (po pr.) | Vrchlabí – Sokolov 5:2 (kon.) | Kadaň – Prostějov 2:9 (kon.)
Litoměřice – Frýdek-M. 4:1 (kon.) | Vsetín – Slavia 3:2 (kon.) | Jihlava – Přerov 2:4 (kon.)
Kladno – Poruba 2011 3:2 (kon.) | Šumperk – Třebíč 2:8 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
HC Frýdek-Místek
Středa 27.01.2021, 17:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to odsud z Litoměřic vše, přeji hezký zbytek večera. (19:06:16)
     
    V litoměřické Kalich Areně je dobojováno! Stadionu se povedlo přežít narůstající soupeřův nápor a byl to právě domácí tým, který ještě v úplném závěru třetiny pojistil své vedení. Kališníci tak ještě více upevnili svou pozici v nejlepší dvanáctce, zatímco rysi stále čekají na vítězství.
     
    Konec zápasu.
    59:24 Martin PROCHÁZKA - 4:1
     
    59:24
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Co se nepovedlo před malou chvíli, vyšlo nyní! MARTIN PROCHÁZKA převzal těsně před brankovištěm nahrávku a zleva už jen doklepl kotouč do zcela volné branky Frýdku-Místku. Asistence: Matěj Beran a Jan Holý.
     
    59:08
    Martin Procházka připravil ideální šanci pro Lukáše Válka, ten ale odkrytou branku minul.
     
    58:54
    Ondřej Kacetl opustil branku, rysi pokračují v šesti!
     
    58:54
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:27
    Jan Holý připravil výjezd pro Tomáše Svobodu. Ten se sice rozjel do útoku, nicméně stáhl na sebe celou čtveřici bránících hráčů Frýdku-Místku. Toho si i on sám byl vědom a poslal puk doleva na osamoceného hráče Stadionu. Rysům se ale povedlo přihrávku zblokovat a dostat puk do své moci.
     
    57:11
    Středem pole si najížděl do útoku Tomáš Urban. Jeho ovšem následně stíhal frýdecko-místecký obránce, tudíž Urban přihrál puk doprava na Lukáše Stehlíka. Tomu ale nevyšlo převzetí kotouče, zapletl se mu totiž mezi nohama.
     
    56:16
    Litoměřičtí sice vyhráli buly, celkem snadno o něj ale přišli. Ovšem ani rysi se nedostali přes střední pásmo a k zakončení se dostal domácí tým.
     
    55:43
    Zpoza modré čáry po ledě vystřelil Vojtěch Tomi. Tomáš Král zastavil puk svými betony a lapačkou ho posunul za branku na své obránce.
     
    55:26
    Odražený kotouč od Tomáše Krále uklidil Jan Holý na zakázané uvolnění.
     
    54:22
    Frýdek-Místek otočil hru ve středním pásmu a snaží se dobýt Královu branku. Naproti tomu litoměřická obrana se celkem statečně drží a nepustí soupeře od mantinelu do zakončení.
     
    53:13
    Hosté v plném počtu.
     
    53:00
    Martin Procházka rozvlnil síť! Tedy ne tu, kterou by chtěl. Kotoučem nastřelil pouze ochrannou síť za brankou Ondřeje Kacetla.
     
    52:12
    Holého dělovka se odrazila o Kacetlovy betony. Litoměřičtí se posléze museli vrátit k vlastní brance, odkud se opět snaží o rozehrávku. Frýdek ji ale napadá.
     
    51:27
    Jakub Černohorský zavezl kotouč do útočného pásma po levé straně. Stadion se rychle v pásmu zformoval a přihrávkami hledá vhodný prostor na střelu.
     
    51:13
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Vojtěch Tomi – 2 min., podrážení).
     
    51:13
    Ve výhodě se Stadion rychle dostal před Kacetlovu branku.
     
    50:44
    Tomáš Král míří na střídačku, sudí mají zvednutou pravici!
     
    49:16
    Rysům se povedlo dostat do přečíslení. Do zakončení se dostal David Klimša, dorážka na bránu mu ale příliš nesedla. Kotouč se pouze sklouzl podél pravé tyče Královy svatyně.
     
    48:26
    Další Černohorského rozehrávka už byla úspěšnější. Po levé straně si to šinul do útoku Martin Procházka. Pod velkým úhlem Procházka vypálil na Kacetla, nicméně gólman Frýdku-Místku kotouč přidržel u betonu.
     
    47:38
    Jakub Černohorský se zpětným pasem pokusil dostat ven ze třetiny. Už na modré ho ale přidržel frýdecko-místecký hráč, díky čemuž pokračuje atak hostů.
     
    46:56
    Souhru rysů narušil v rohu kluziště Jan Holý. Povedlo se mu nastartovat rychlý obrat, z něhož ale vážnější ohrožení Kacetlovy svatyně nepřišlo. Naopak, Stadion se rychle musel vrátit bránit prostor před Králem.
     
    45:59
    Rychlý frýdecko-místecký brejk pohořel na přihrávce přes kruhu uprostřed pásma. Přesně mezi kruhy ale stál Lukáš Pajer, který puk vyrazil před sebe.
     
    45:17
    Po dalším zavezení kotouče do útočného pásma o něj musí kališníci svádět litý boj. Po něm sice puk na svých holích udrželi, nicméně, museli se vrátit až ke Královi.
     
    43:59
    Na opačné straně se do zakončení z levého kruhu dostal David Klimša. Královi se ale povedlo puk vyrazit, načež jej litoměřická obrana poslala na zakázané uvolnění.
     
    43:16
    Čtyři hráče na sebe natáhl Patrik Miškář. Kupodivu se mu ale povedlo dostat celkem daleko. O kotouč přišel až v mezikruží.
     
    42:38
    Domácímu týmu se podařilo probojovat do útočného pásma, tedy alespoň částečně. Při průniku přes modrou totiž byli zachyceni v ofsajdu.
     
    41:52
    Stadion se rychle probil do útočného pásma. Z pravého kruhu se dostal k zakončení Tomáš Urban. Ondřej Kacetl ale střelu po zemi vykryl svými betony.
     
    40:56
    Po vhazování před Kacetlem se hosté vydali na další útočný výlet. Nedokázali se ale dostat přes střední pásmo, kde se rozhořela přetahovaná o puk.
     
    40:07
    Ondřej Baláž se dostal k rozehrávce od vlastní branky. Ta ale měla jepičí život a už od modré vypálil Kryštof Stuchlík. Mířil ale vedle vzdálenější tyče Královy branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá třetina je u konce. K vidění byl opět vyrovnaný boj, více šancí měl ale hostující tým, který dokázal vstřelit jeden gól. I domácí se ale nezahanbili a také se dokázali prosadit. Díky tomu si Stadion udržel dvoubrankový náskok i do poslední fáze zápasu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    38:42 Alexandr ŠEPELEV - 3:1
     
    38:42
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Rysi se dostávají do hry! ALEKSANDR ŠEPELEV se zmocnil na modré kotouče a tvrdě propálil vše, co má stálo v cestě, čímž dokázal rozvlnit síť Královy branky. Asistence: Adam Flok a Kryštof Stuchlík.
     
    37:59
    Středem pole se pokusil probít do pásma Patrik Miškář. Frýdečtí si ale kotouč osvojili.
     
    37:07
    Od modré po ledě poslal kotouč na branku Peter Jánský. Nakonec se ale jeho střela pouze prolétla těsně vedle vzdálenější tyče Kacetlovy svatyně.
     
    35:45
    Tomáš Král zastavil frýdeckou rozehrávku podél mantinelu. Stadion se tak mohl vydat do šance. Jednu slibnou rozehrál Jan Holý, který si před brankovištěm přihrával s Matějem Beranem. Ten se pokusil nahrát před branku na Lukáše Pajera, což se ale příliš nepovedlo.
     
    Z kruhu si stavěl puk na zakončení Jakub Konečný. Těsně před ním ale stál bránící hráč Frýdku-Místku, který vyrazil kotouč do ochranné sítě nad Kaceltovou svatyní.
     
    34:33
    Filip Haman se pokusil o rozehrávku zpoza vlastní branky. Do kotouče ale vložil až příliš energie, výsledkem čehož je zakázané uvolnění Frýdku-Místku.
    32:49 Marek BERKA - 3:0
     
    32:49
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion ještě více navyšuje své vedení! Přihrávku zpoza branky si přisvojil MAREK BERKA a bekhendem zcela přesně našel volnou skulinu nad Kacetlovým betonem. Střílí tak už druhý gól v tomto utkání. Asistence: Petr Moravec a Lukáš Pajer.
     
    32:25
    Jiří Jebavý ubránil puk před dojíždějícím Adamem Flokem. Přes Černohorského se pokusil posunout puk na Pajera, což se ale nepovedlo.
     
    31:28
    Nadějnou příležitost měl na své holi po střele z pravého kruhu Tomáš Urban. Svým zakončením totiž orazítkoval horní tyč Kacetlovy svatyně.
     
    31:07
    Od modré čáry nahodil kotouč směrem ke Králově brance Jakub Michálek. Litoměřické obraně ale tentokrát nečinilo příliš velké obtíže se ujmout kotouče. Došlo ale k menší strkanici mezi hráči obou týmů.
     
    30:50
    Domácí v plném počtu.
     
    30:20
    K pravé tyči se pokusil nasměrovat kotouč Dan Przybyla! Tomáš Král se ale v brance rychle přesunul a vyblokoval tak Przybylovu střelu.
     
    29:29
    Domácím se povedlo podél mantinelu vyhodit kotouč až za Kacetlovu svatyni. Gólman Frýdku-Místku ho tak za svou svatyní přidržel a mohl tak nastartovat další akci svého týmu.
     
    28:56
    Dělovku od modré vyslal Jurij Repe. Tomáš Král ale zvládl vyrazit kotouč betony k mantinelu. I tak ale pokračuje frýdecko-místecký tlak na branku Stadionu.
     
    28:50
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2 min., držení).
     
    27:50
    Litoměřický pas od levého mantinelu do mezikruží srazil za svou branku Patrik Husák. Rysi se díky tomu chopili kotouče a vydali se na výlet před svatyni Tomáše Krále.
     
    26:55
    Nepřesnou přihrávku Frýdku-Místku převzal Patrik Miškář. Ten si najel za branku, načež z tohoto prostoru poslal kotouč do mezikruží na Tomáše Svobodu. Puk ale jel příliš blízko dosahu Kacetlovy lapačky, frýdecký gólman ho tak přidržel pro své spoluhráče.
     
    25:55
    K samostatnému nájezdu z pravé strany se vydal Vojtěch Tomi. Z kruhu také vyslal po ledě kotouč na Krále. Litoměřický brankář ale okamžitě odrazil puk svými betony.
     
    25:16
    Od mantinelu křižmo vypálil Jakub Černohorský. Gólman Kacetl ale betony puk vyrazil na opačnou stranu, kde stáli jen jeho spoluhráči.
     
    24:33
    Z mezikruží posunul kotouč na Krále Rostislav Martynek. Před ním stojící obránce Stadionu ale puk tečoval do ochranné sítě. Z následného vhazování se domácí vydali ke Kacetlovi.
     
    24:27
    Hosté v plném počtu.
     
    23:46
    Rysům se povedlo i ve čtyřech otočit hru a na malou chvíli napadat Královu branku. Domácí se ale záhy oklepali a vydali se na opačný konec ledové plochy.
     
    23:23
    Střelu Patrika Miškáře zvládl Kacetl vyrazit do ochranné sítě nad svou brankou.
     
    22:51
    Frýdek-Místek pokračuje ve čtyřech.
     
    22:31
    Peterkův pokus o vyhození kotouče srazil Jan Holý. I tak se ale kališníci museli vrátit do středního pásma.
     
    22:27
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Milan Mikulík – 2 min., krosček).
     
    22:03
    Z těsné blízkosti se pokusili domácí dotlačit kotouč do branky. Puk měl ale pevně ve své moci Ondřej Kacetl, který ho pro jistotu přikryl a došlo ke vhazování.
     
    21:27
    Stadion se rychle usadil v útočném pásmu a nebezpečnou kombinací se přibližuje ke Kacetlově svatyni.
     
    20:51
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Denis Kindl – 2 min., hákování).
     
    20:33
    Martin Procházka si obhodil Šelepeva a nasměroval puk do mezikruží na Petera Jánského. Kolem něj ale stálo několik hráčů Frýdku-Místku, kteří ho o puk obrali.
     
    20:08
    Frýdečtí začali zostra střelou na Tomáše Krále. Litoměřickému gólmanovi se ale povedlo ji vyrazit ramenem do pravého kruhu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi. K vidění byl oboustranně celkem aktivní hokej s řadou útočných příležitostí. Radovat se ale může domácí tým, kterému se povedlo hned zkraje třetiny uzmout vedení, což v závěru periody ještě navýšil a do další fázi utkání tak vstupuje s dvoubrankovým náskokem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:30 Martin PROCHÁZKA - 2:0
     
    19:30
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    A je to 2:0! MARTIN PROCHÁZKA ujel na modré obraně Frýdku-Místku a vystartoval proti Kacetlovi. Kotouč pak umístil naprosto přesně blafákem do bekhendu! Asistence: Peter Jánský a Patrik Marcel.
     
    19:01
    Kotouče se chopili rysi, kteří se celkem rychle dostali do útočného pásma a křižmo se přihrávají před Králem. Ke střele ale nedošlo.
     
    18:18
    Zpoza vlastní branky rozjíždí další akci Jakub Černohorský. Nedostal se ale do středního pásma, musel se tak stáhnout zpět ke Královi.
     
    17:01
    Denis Kindl si nejdříve důrazně počínal za brankou proti Balážovi, jemuž sebral kotouč. Totéž se mu povedlo na modré proti Matěji Beranovi. To už forvard Frýdku-Místku přeměnil ve střelu. Král vyrazil puk nad sebe, definitivně do bezpečí ho poslali obránci Stadionu stojící těsně před ním.
     
    16:17
    Osobně stíhán frýdeckým bránícím hráčem se Tomáš Urban napřáhl ke střele. V ten moment ale o puk přišel a rysi rozjeli protiútok.
     
    14:27
    Rostislav Martynek se dostal do vyložené šance. Na Krále vypálil od levého kruhu. Litoměřický gólman sice puk vyrazil do protipohybu, nicméně zcela pod kontrolou ho neměl, navíc nechal dost volného prostoru u levé tyče. K jeho štěstí ale před brankou nestál nikdo z Frýdku-Místku, kdo by doklepl puk do odkryté klece.
     
    13:14
    Tomáš Svoboda osvobodil kotouč pro Patrika Miškáře. Litoměřická souhra v útočném pásmu tak pokračuje i nadále, ovšem u mantinelu. Vypálit na Kacetla se kališníkům nedaří.
     
    12:09
    Slibná akce Litoměřic! Střelu Tomáše Urbana z mezikruží Kacetl vyrazil, takřka okamžitě se pokusil puk tečovat Lukáš Stehlík. I v tomto případě ale gólman Frýdku-Místku bleskově reagoval.
     
    11:40
    Tomáš Král zastavil dlouhé vyhození kotouče z holí Frýdecko-místeckých. Z následného vhazování se ale domácí dokázali rozjet podél mantinelu a přenést hru na opačný konec kluziště.
     
    09:43
    Těsně před branku si z levé strany najel Tomáš Svoboda. Puk se mu ale do úzké skuliny vedle tyče dotlačit nepodařilo. Ondřej Kacetl měl celou situaci pod kontrolou a úspěšně tento prostor uzamkl.
     
    08:16
    Patrik Marcel svým pasem našel ve středním pásmu jen hráče Frýdku-Místku. Ti se tím pádem pokoušeli vydat směrem ke Královi, bez střely ale museli jet hájit prostor před Kacetlem.
     
    07:28
    Přihrávka na Dana Przybylu se rysům v útočném pásmu moc nevyvedla. Frýdecký útočník totiž podklouzl a upadl. Kališníkům se povedlo využít situace a vyrazit na opačný konec ledové plochy.
     
    06:34
    Matěj Beran obkroužil Kacetlovu branku. Přihrávkou mezi kruhy ale nenašel žádného ze svých spoluhráčů, tento prostor docela výrazně blokovali Frýdecko-místečtí.
     
    06:09
    Rychlý brejk Stadionu znamená lapení kotouče Ondřejem Kacetlem. Vhazuje se tak po jeho levé ruce.
     
    05:18
    Frýdečtí si opět najeli před kališnickou branku. Obrana domácího týmu ale celkem důrazně blokuje jakýkoliv volný prostor a neumožní rysům ohrozit Královu branku.
     
    02:58
    Celkem v poklidu stál za vlastní brankou Ondřej Baláž. Do akce posléze vyslal Matěje Berana, který si po cestě obhodil dvojici hráčů Frýdku-Místku, přesto do zakončení se nedostal. Rysi tak podnikli výpad proti Královi.
    01:42 Marek BERKA - 1:0
     
    01:42
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Trochu kuriózní gól posílá kališníky do vedení! Po Černohorského střele ze středového kruhu si Ondřej Kacetl stáhl kotouč k ledu, nevšiml si ale osamoceného MARKA BERKY, který využil momentu překvapení a prostrčil kotouč do volného prostoru frýdecko-místeckého brankoviště. Bez asistence.
     
    00:40
    Střela Patrika Husáka od modré mířila vedle pravé tyče Královy svatyně. Puku se tedy chopil Martin Procházka, který si probil cestu do útočného pásma. Osudná mu ale byla hraniční kontrola na modré čáře, ve které se postavil mimo hru.
     
    00:08
    Jako první vybojovali kotouč hráči domácího týmu. Ondřej Baláž vystrčil dopředu Matěje Berana rychlou nahrávkou. Puku se ale zmocnili rysi a podnikli první nájezd na Tomáše Krále.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (A. Beran) – Marcel, Baláž, Kremláček, J. Holý, Jebavý (C), Černohorský, Háva – M. Beran, Miškář, T. Svoboda – Procházka, Válek, Jánský – L. Stehlík, Urban, Konečný – Berka, Moravec, Pajer.

    HC Frýdek-Místek: Kacetl (Suchánek) – Z. Malík, Haman, Husák, Šepelev, Repe, Hrachovský, J. Michálek – Klimša (A), Mikulík (C), Šedivý – Martynek (A), Peterek, D. Kindl – Tomi, Przybyla, Kaukič – Flok, Stuchlík, Ramik.

    Rozhodčí: Souček, Šindel – Maštalíř, Coubal..
     
    Oba celky proti sobě v letošní sezóně ještě nenastoupily. V loňském ročníku se dařilo více litoměřickému Stadionu. V úvodním klání vyhráli kališníci doma 3:2 v samostatných nájezdech po trefách Daniela Voženílka, a Přemysla Svobody, přičemž rozhodující nájezd vsítil Markus Korkiakoski. Za Frýdek-Místek se prosadili Dan Przybyla a Kryštof Stuchlík.

    Podobně vyrovnané bylo i odvetné utkání na frýdecko-místeckém ledě. V něm se sice kališníci ujali vedení zásluhou Josefa Jíchy, krátce na to ale odpověděl Štěpán Novotný. Posléze na gól Kristiana Kangase odpověděl Rostislav Martynek. Definitivně strhnul Stadion vedení na svou stranu až v posledních dvou minutách díky trefám Matěje Berana a Martina Kadlece.
     
    V tabulce bodování rysů patří první místo s celkem značným odstupem od ostatních Ondřejovi Šedivému. Poměr vstřelených gólů a asistencí pak drží víceméně vyrovnaný, na kontě má dosud jedenáct tref a dvanáct nahrávek. V počtu asistencí ho ale překonal Milan Mikulík, kterému se povedlo přihrát třináctkrát, což doplnil pěti góly. Gólmanskou jedničkou Frýdku-Místku je Tomáš Suchánek. V brankovišti rysů strávil už patnáct klání, přičemž jeho úspěšnost se vyhoupla na 90,57 %. Zbylá trojice gólmanů se střídala po třech, respektive čtyřech zápasech. Nejvíce se dařilo Nicku Malíkovi, který si ze čtyř klání zajistil úspěšnost 92,08 %. Čtyři utkání odchytal i Ondřej Raszka, jehož úspěšnost se zastavila na 83,78 %. Tři zápasy pak připadly na Lukáše Danečka, přičemž úspěšnost jeho zákroků činí 84,51 %.
     
    Rysům se v poslední době příliš nedaří. Z posledních čtyř utkání nezískali ani jeden bod. Navíc v úplně posledním zápasu museli skousnout vysokou porážku 0:9 od nováčka soutěže z Vrchlabí. Předtím frýdecko-místečtí nestačili hned na tři jejich konkurenty ze spodních pater tabulky. V Kolíně podlehli domácím Kozlům 1:3, Ústí nad Labem pak nad Frýdkem ve svém domovském stadionu zvítězilo 4:2 a Kadani podlehli rysi v Hale Polárce 2:5. Frýdek-Místek se kvůli tomu v tabulce propadl až na šestnácté místo se ziskem 22 bodů.
     
    Lídry kališnické ofenzivy jsou Matěj Beran a Patrik Miškář. Oběma také už dlouhou dobu patří čelní pozice i v bodování celé Chance ligy. Na prvním místě je Beran, a to s 37 kanadskými body, rozdělenými mezi dvanáct gólů a 25 asistencí. To Miškářova bilance je krapet vyrovnanější, činí patnáct gólových tref a devatenáct nahrávek. V celkovém součtu tak má 34 kanadských bodů. Gólmanskou jedničkou Stadionu je Tomáš Král s osmnácti odchytanými zápasy a úspěšností 88,68 %. Dvojkou pak Adam Beran, který strávil v brankovišti Litoměřic šest utkání s úspěšností 89,74 %.
     
    Litoměřičtí pokračují ve svém domácím tažení třetím kláním v Kalich Areně v řadě. Z předchozích dvou vybojovali kališníci čtyři body. Jeden po těsné porážce v prodloužení s Přerovem, kdy přišli o vedení 4:1. Druhý zápas byl z pohledu Litoměřic diametrálně jiný, Stadion zcela výrazně přestřílel Kadaň a připsal si vítězství 7:1. Díky tomu se kališníci posunuli v tabulce na jedenáctou příčku.
     
    Zdravím vás u 14. kola hokejové Chance ligy. Litoměřická Kalich Arena v rámci něho bude hostit duel domácího HC Stadionu Litoměřice proti hostům HC Frýdek-Místek. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 2. Berka, 20. Procházka (Jánský, Marcel), 33. Berka (Moravec, Pajer), 60. Procházka (M. Beran, J. Holý) – 39. Šepelev (Flok, Stuchlík)


    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (A. Beran) – Marcel, Baláž, Kremláček, J. Holý, Jebavý (C), Černohorský, Háva – M. Beran, Miškář, T. Svoboda – Procházka, Válek, Jánský – L. Stehlík, Urban, Konečný – Berka, Moravec, Pajer.
    HC Frýdek-Místek: Kacetl (Suchánek) – Z. Malík, Haman, Husák, Šepelev, Repe, Hrachovský, J. Michálek – Klimša (A), Mikulík (C), Šedivý – Martynek (A), Peterek, D. Kindl – Tomi, Przybyla, Kaukič – Flok, Stuchlík, Ramik.

    Rozhodčí: Souček, Šindel – Maštalíř, Coubal.
    thejrc.org