Třinec – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 1:2 (1:2 po s.n.) | Olomouc – Zlín 2:4 (kon.)
Mladá Boleslav – K. Vary 1:3 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 3:2 (kon.) | Sparta – Plzeň 4:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
HC Kometa Brno
Pátek 29.01.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešní utkání již úplně vše, děkuji za pozornost. Budu se na Vás těšit u některého z dalších zápasů třineckých Ocelářů. Na početnou! (19:19:18)
     
    Bohužel zisk vhazování bylo to poslední, co Brno ve zbytku utkání dokáže, čas je totiž nemilosrdný a zápas mezi třineckými Oceláři a brněnskou Kometou je u konce. Stejně jako v úterý, tak i dnes se z vítězství raduje Třinec, který tentokrát zdolal svého soka poměrem 4:1. Závěrečná část hry nám nabídla jen jednu úspěšnou trefu, o kosmetickou úpravu skóre se v šestačtyřicáté minutě postaral Martin Růžička, který tak za Třinec vstřelil během základní části Extraligy už 191 branek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    To se jim však nejspíš nepodaří, Kometa totiž vybojovala šest vteřin před koncem utkání vhazování po pravici třineckého brankáře.
     
    59:35
    Další postavení mimo hru, Oceláři už chtějí dohrát zápas co nejdále od Štěpánkovy branky.
     
    59:18
    Vyhrané vhazování dovolilo Třinci postup do útočného pásma, brzdí je však ofsajd.
     
    58:51
    Zakázané uvolnění Ocelářů ale přesouvá dění hry před Štěpánka.
     
    58:09
    Necelé dvě minuty nás dělí od konce zápasu v rámci čtyřicátého kola Tipsport extraligy mezi celky HC Oceláři Třinec a HC Kometa Brno, domácí Třinec zatím vede poměrem 4:1, navíc má Varaďova parta k dispozici vhazování před Vejmelkou.
     
    57:30
    Filip Král se zapisuje na listinu neúspěšných střelců, Jakub Štěpánek zneškodnil jeho střelu z kruhu vykopnutím pravého betonu.
     
    56:50
    Další smolná situace v řadách Komety, Klepiš dostal přihrávkou pouze na paty a kotouč tak končí na hokejkách Třince.
     
    55:50
    Adámek si nyní vyjel z obranné řady až do mezikruží, jeho následná střela však mezi tři tyče nezamířila a kotouč navíc získává Kometa.
     
    54:21
    Bondra už spěchal s kotoučem na holi do útočného pásma, kotouč mu ale u čepele odskočil a zmocnili se ho Oceláři.
     
    53:08
    Silvester Kusko teď nepříjemně zasáhl Jana Jaroměřského do obličeje svou holí, arbitr nakonec tento zákrok vyhodnotil jako vysokou hůl a poslal Kuska na trestnou lavici
     
    52:40
    Ani tato informace však není aktuální, Brno totiž v třiapadesáté minutě spěchá do útoku.
     
    52:10
    Po několika šancích Komety, kdy se opět vyznamenal třinecký gólman, hra pokračuje před Vejmelkou.
     
    50:58
    To bylo něco! Hned tři hráči z řad domácích neměli v oslabení hokejku, Kurovský se Štěpánkem o ni přišli v zápasu boje, Musil pak chtěl tu svou třineckému gólmanovi půjčit a celá situace vygradovala, když se hokejka ocitla za brankou Ocelářů.
     
    49:15
    Perfektní zákrok Jakuba Štěpánka, který skvělým přesunem vystavil stopku Peteru Muellerovi. V tuto chvíli by celý třinecký zimák bezesporu tleskal ve stoje.
     
    48:52
    Tady si Marian Adámek počínal nedovoleně, během tlaku soupeře zvedl svou hůl příliš vysoko a odpyká si za to dvě minuty na trestné lavici.
     
    48:17
    Po vřavě před Štěpánkem se ozvaly i útočné snahy Třince, ty ale dlouhého trvání nemají a domácí spěchají zpět do svého pásma.
    Marken.cz

    Jakub Kotajny

    Branky a nahrávky: 4. Gernát (Špaček, M. Doudera), 17. O. Kovařčík (M. Adámek, Jaroměřský), 33. Hrňa (O. Kovařčík), 46. Martin Růžička (P. Vrána) – 4. Schneider (Mueller, Zámorský)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Dravecký, M. Adámek, Jaroměřský – Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský – Rodewald, Špaček, Leier – Kurovský, Marcinko, Hrehorčák – Hrňa, M. Kovařčík, Kofroň – O. Kovařčík.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Schnattinger) – F. Král, Zámorský, Holland, Svozil, Gulaši, Kučeřík, Trška – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Valský, Klepiš, Schneider – Plášek ml., Střondala, Kusko – Bondra, F. Dvořák, Šoustal.

    Rozhodčí: Hradil, Jeřábek – Frodl, Komárek
    ocianews.com