Třinec – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 1:2 (1:2 po s.n.) | Olomouc – Zlín 2:4 (kon.)
Mladá Boleslav – K. Vary 1:3 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 3:2 (kon.) | Sparta – Plzeň 4:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
HC Škoda Plzeň
Pátek 29.01.2021, 18:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To bylo již ode mě z tohoto klání vše, děkuji Vám za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit, na počtenou! (20:24:47)
     
    Domácí hokejisté si ve třetí třetině pojistili své vítězství, když se prosadil podruhé v utkání útočník David Tomášek a skóre tohoto duelu uzavřel kapitán Sparty Michal Řepík. Sparťané dokráčeli k vítězství 4:0, čímž si připisují do tabulky cenné tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Obránce Petr Kalina poslal kotouč do středního pásma, kde utkání mezi Spartou a Plzní končí. Brankář Matěj Machovský udrží další čisté konto.
     
    58:53
    Milan Gulaš se snažil prostrčit kotouč do jízdy Kodýtkovi, jenž byl na útočné modré čáře neúspěšný. Sparťané znovu dostávají puk ven ze svého pásma.
     
    57:57
    Vladimír Sobotka napadal rozehrávku soupeře v obranném pásmu, i přesto se však hosté dostali až před Machovského. Domácí gólman nemusel zasahovat.
     
    57:19
    Sparťané se už soustředí zejména na svoji činnosti v defenzivě. Nyní ale útočil Ladislav Zikmund, jenž zaměstnal hned několik plzeňských obránců.
     
    56:39
    Robert Říčka nerozehrál přesně a hrát mohli hosté. Jeden z plzeňských hráčů byl sám před Machovským, ale zakončit nestihl.
     
    55:56
    Milan Gulaš poslal bekhendem kotouč až za branku, kde ale byli úspěšnější domácí hokejisté, kteří přes pravou stranu kluziště dostávají puk do střední zóny.
     
    55:36
    Sparťanští hokejisté nyní vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění a hra se vrátí zpět před branku, kterou hájí v tomto duelu gólman Matěj Machovský.
     
    54:59
    Martin Lang se dostal ke střele z mezikruží, ale svou svižnou ranou netrefil branku Matěje Machovského. Vzápětí se kotouč dostává do středního pásma.
     
    54:26
    Brankář Pavlát rozehrál na svého spoluhráče v obranném pásmu, ale Michal Řepík ještě na chvíli dokázal udržet hru daleko od sparťanské branky.
     
    54:05
    Domácí bek je zpátky mezi mantinely a mezitím brankář Pavlát ukryl do své lapačky jemné nahození z hokejky jednoho z domácích. Následuje komerční přestávka.
     
    53:36
    Gulaš podržel kotouč proti napadajícímu Němečkovi, ale krátce nato se přeci jen sparťanům podařilo vyhodit puk ven ze svého obranného pásma.
     
    52:58
    Až nyní se hosté pořádně usadili v útočném pásmu, ale Vitouch svým dobrým napadáním opět vyhnal plzeňské hráče až do obranného pásma.
     
    52:19
    Za brankou Sparty si dojel pro opuštěný kotouč Milan Jurčina, jenž se rozhlédl a poslal puk až na druhou stranu k Dominiku Pavlátovi. Hra plyne dál.
     
    51:47
    Obránce David Němeček (SPA) vyfasoval od sudích menší trest za faul loktem. Plzeňští tak budou hrát za malou chvíli další přesilovou hru v tomto utkání.
     
    51:34
    Plzeňští se ještě nevzdávají a zkoušejí zaznamenat alespoň čestný úspěch. Gulašovu přihrávku zablokovali sparťanští obránci, bude se opět vylučovat.
     
    51:20
    Sparťanský obránce David Němeček rukavicí poslal kotouč do středního pásma a vzápětí se píská postavení mimo hru. Bude se vhazovat v neutrální zóně.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 6. Tomášek (Sobotka, Horák), 19. Pech (Buchtele, Němeček), 44. Tomášek, 49. Řepík (Tomášek, Košťálek)


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Košťálek, Němeček, O. Němec, Polášek, Kalina – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Zikmund, Vitouch, Dvořáček.
    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Frodl) – Budík, Čerešňák (A), V. Lang, Stříteský, L. Kaňák, Jiříček, Vráblík – M. Lang, Kodýtek, Gulaš (C) – Eberle, Suchý, Pour – Michnáč, Kracík (A), Malát – Rob, Přikryl, Dočekal.

    Rozhodčí: Pešina, Hodek – Hynek, Kajínek
    ocianews.com