Třinec – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 1:2 (1:2 po s.n.) | Olomouc – Zlín 2:4 (kon.)
Mladá Boleslav – K. Vary 1:3 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 3:2 (kon.) | Sparta – Plzeň 4:0 (kon.)
po s.n. (1:2)
Mountfield HK
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 29.01.2021, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásný dobrý podvečer přeji všem příznivcům ledního hokeje z města pod Bílou věží. Tipsport extraliga pomalu uzavírá třetí čtvrtinu své základní části. Dnes se odehraje téměř kompletní 40. kolo vyjma včerejší předehrávky Dynama s Libercem. My se ale budeme detailně věnovat zcela jinému duelu, který stále budí různé emoce. Mountfield Hradec Králové přivítá na svém ledě tým Madeta Motor České Budějovice.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Východočeši jsou aktuálně na šesté příčce extraligové tabulky se ziskem dvaašedesáti bodů. Před včerejší předehrávkou ztráceli na pátý Liberec tři body, na vytouženou čtvrtou příčku Boleslavi pak sedm bodů. Zároveň měli čtyřbodový náskok na sedmé Dynamo. Lvi tak lehce zaostávají za předsezónním cílem, který si vytyčili a pokud jej budou chtít dosáhnout, budou muset přidat několik výher na své konto.

    Forma Mountfieldu zůstává nadále nevyvážená. Výhry se s porážkami střídají jak na běžícím pásu, což dokládá předchozích pět střetnutí. Hradečtí totiž nejprve padli v Třinci 1:3, aby následně zvítězili v Brně těsně 2:1. Úspěch pak zaznamenali také v domácím prostředí, kdy na nájezdy přetlačili Mladou Boleslav 3:2. Poté ale zase narazili v Plzni, kde zaznamenali prohru 3:5. Minulou neděli ovšem opět zabrali a zde v ČPP Aréně smazali z ledu karlovarskou Energii, kterou přehráli přesvědčivým výsledkem 4:0. Na tento úspěch budou chtít navázat i dnes.
     
    Madeta Motor České Budějovice

    Jihočeši se krčí na posledním čtrnáctém místě extraligového pelotonu se ziskem pouhých čtyřiadvaceti bodů. Na předposlední Zlín ztrácejí pro ně dost výrazných devět bodů a začíná se zdát, že od sestupu a návratu do druhé nejvyšší soutěže je zachrání jen letošní fakt, že se z Tipsport extraligy nesestupuje vůbec. Problémy Motoru lze hledat především v defenzivní části hry, Madeta inkasovala za 36 utkání hrůzných 143 gólů! To je v průměru 3,9 obdržené branky na zápas.

    Forma Českých Budějovic je navíc naprosto zoufalá. Jihočeši prohráli posledních pět zápasů! Svěřenci Václava Prospala nejprve podlehli v Olomouci těsně 2:3, následně nestačili ani v domácím prostředí na Dynamo s nímž padli zase jen o gól – 1:2. Poté zamířili na kluziště průběžného lídra extraligy – pražské Sparty. A odnesli si další porážku 2:6. Před svými tribunami pak sehráli poměrně vyrovnanou partii s Litvínovem, ale za konečné skóre 3:4 znovu žádné body nebrali. Minulou neděli pak předvedli v Třinci divokou přestřelku, na jejímž konci však byl další neúspěch v podobě výsledku 7:9. Motor tak přijíždí na soutok Labe s Orlicí utnout sérii nezdarů.
     
    Letošní vzájemné souboje

    Jak se dá z počtu bodů i z postavení v tabulce usuzovat, letošním vzájemným utkáním těchto celků vládne Hradec Králové. Lvi porazili Budějovice ve všech třech dosavadních zápasech a nedali tak Motoru jediný bod. V tomto extraligovém ročníku se tak dnes utkají v základní části s Madetou naposled a s velkou pravděpodobností lze hovořit o tom, že v play-off už na ni nenarazí.

    První duel Mountfield rozhodl v podstatě hned. Už po osmi vteřinách vedl a po necelých čtyřech minutách měl náskok tříbrankový. Druhý zápas byl také jasnou záležitostí, když Východočeši v každé třetině vsítili dvě branky, zatímco Motor se dokázal prosadit jen jednou. Nejvyrovnanější záležitostí byl poslední souboj obou celků, který se hrál o pět dní později. Hradec do deseti minut nasázel čtyři branky a pak poněkud zahálel. Nechal Madetu stáhnout na rozdíl jednoho gólu, ale pak výhru pojistil a zapsal tak další vítězství. Na body tak v této sezóně zatím jednoznačně poráží Budějovice poměrem 9:0.

    17.9.2020 Madeta Motor České Budějovice – Mountfield Hradec Králové 1:5
    8.12.2020 Mountfield Hradec Králové – Madeta Motor České Budějovice 6:1
    13.12.2020 Madeta Motor České Budějovice – Mountfield Hradec Králové 3:5
     
    Vzájemné vazby

    Vzájemných vazeb mezi kluby je podstatně méně, než by si kdo myslel. Jediným odchovancem Budějovic v kádru Hradce je Bohumil Jank. Za Motor krátce nastupoval také Zdeněk Čáp. Na druhé straně zná dobře město pod Bílou věží Karel Plášil a zejména pak veterán a bývalý kapitán Mountfieldu HK René Vydarený. Krátké angažmá si zde střihl také Václav Karabáček.
     
    Nejproduktivnější hráči celků

    Mountfield Hradec Králové
    Radek Smoleňák (15+11)
    Jakub Lev (9+12)
    Jakub Orsava (8+12)
    Vladimír Růžička (6+12)
    Lukáš Cingel (4+14)

    Madeta Motor České Budějovice
    Pavel Pýcha (9+16)
    Zdeněk Doležal (11+10)
    Miroslav Forman (7+8)
    Albert Michnáč (5+8)
    Roman Přikryl (0+13)

    Procentuální úspěšnost zákroků brankářů

    Mountfield Hradec Králové
    Marek Mazanec – 91,28 %
    Štěpán Lukeš – 92,60 %

    Madeta Motor České Budějovice
    Marek Čiliak – 86,68 %
    Jan Strmeň – 88,76 %
     
    Sestavy z posledních utkání:

    Mountfield Hradec Králové: Mazanec – Nedomlel, Blain, F. Pavlík, Šalda, Gaspar, Čáp – Kevin Klíma, Koukal, Jergl – Sklenář, Růžička, Orsava – Smoleňák, Cingel, Lev – Zachar, Pilař, Kubík.

    Madeta Motor České Budějovice: Čiliak – Pýcha, Plášil, Vydarený, Kubíček, Štencel, Slováček, Lytvynov – Forman, Toman, Z. Doležal – M. Novák, R. Přikryl, Alderson – Jonák, D. Voženílek, Holec – Karabáček, P. Novák, Ville.
    Útočník MHK nedávno prodloužil do konce sezóny. Trefí se dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, F. Pavlík (A), Jank, Gaspar, Šalda, Čáp – Perret, Koukal, Kevin Klíma – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Smoleňák (C), Cingel, Lev – R. Pilař, J. Veselý, Jergl.

    Madeta Motor České Budějovice: Strmeň (Čiliak) – Slováček, Plášil, Vydarený (C), Kubíček, Štencel, Lytvynov – Jonák, D. Voženílek, Holec – Forman (A), Toman, Z. Doležal – M. Novák (A), R. Přikryl, Alderson – Beránek, P. Novák, Ville.

    Rozhodčí: Micka, Šindel – Rampír, Špringl.
     
    Ještě jednou dobrý podvečer z královéhradecké ČPP Arény. Na kluziště nám již vjeli sudí a my se tak můžeme těšit na to, že utkání za cca 3 minutky začne.
     
    Oba celky se proti sobě řadí na modrých čarách ke vzájemnému pozdravu. Následně se sjely k týmovým pokřikům a René Vydarený se spolu s Radkem Smoleňákem pozdravili s rozhodčími.
     
    Na ledě nám už zůstávají pouze zahajovací formace obou mužstev a my se tak můžeme těšit na to, že utkání odstartuje již za malý okamžik.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Východočeši vyhráli úvodní vhazování a Nedomlel se snažil po levém křídle přes Perreta rozehrát, jenže Lvi se ihned dostali do postavení mimo hru.
     
    00:27
    Hradečtí se trochu kostrbatě dostali přes útočnou modrou a Perret kombinoval u hrazení s Kevinem Klímou údajně rukou, takže se opět přerušuje a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    00:41
    Jihočeši rozehrávají od své branky, po pravém křídle se sice dostali dopředu, jenže nahození puku přišlo pozdě, a tak byl signalizován ofsajd.
     
    00:47
    Jakub Orsava se ocitl v první slibné střelecké pozici. Z levé strany dostal přihrávku na osu hřiště a vypálil. Strmeň byl ale na svém místě a puk zkrotil na hrudi.
     
    01:06
    Mazanec zastavil nahození ze středního pásma a pak špatně rozehrál. Daniel Voženílek se tak dostal k prvnímu zakončení Budějovic. To končí v rukavici brankáře Mountfieldu.
     
    01:27
    Lvi se dostali přes kluziště bleskovou rychlostí na druhou stranu kluziště, kde o puk okamžitě přišli. Na druhé straně se Martinu Novákovi nepovedla prostrkávačka od pravého hrazení.
     
    02:05
    Kevin Klíma vyhodil touš z obranného pásma a Petr kKoukal jej na útočné modré prodloužil až za klec Jana Strmeně. Lvi se usazují v pásmu, ne však na dlouho.
     
    02:26
    Vladimír Růžička dostal krátkou přistrkávačku od Orsavy na vrchol kruhů a vypálil přízemní ránu na levou tyč. Tu zastavil beton Strmeně.
     
    02:49
    Mountfield se opět usadil v pásmu, ale ne na delší dobu a nyní musí jeho hráči spěchat zpět. Miroslavu Holcovi ale vysekl puk Růžička.
     
    03:17
    Pavel Novák zakončoval ze špatného úhlu z bezprostřední blízkosti. Marek Mazanec však měl bližší tyč velice dobře pokrytou.
     
    03:38
    Martin Beránek to zkusil ranou od modré čáry z osy hřiště. Ta však přes velký chumel před brankou Mountfieldu neprošla.
     
    04:18
    Kotouč se dostal k Mazancovi, který jej nabral na svou velkou hokejku a vypálil jej přes celé kluziště až na útočnou modrou.
     
    04:49
    České Budějovice kombinují s pukem ve svém pásmu. Útok po levém hrazení se jim nezdařil a Šalda tak může v poklidu rozehrát od své klece.
     
    05:13
    Dlouhou pasáž bez přerušení jsme ukončili až nyní, když Zdeněk Čáp důrazně zastavil jednoho soupeře u hrazení. Vylučovat se ale nebude.
     
    05:38
    Jihočeši nahodili kotouč za klec Mazance, který znovu rychle rozehrává na druhou stranu, tam je ale jediný hráč Mountfieldu proti čtyřem borcům Motoru.
     
    06:08
    Ve hře nyní vidíme hodně nepřesností, ani jedna strana se nedokáže delší dobu udržet na kotouči či dokonce v pásmu. Hra se tak přelévá ze strany na stranu bez šancí.
     
    06:47
    Martin Beránek si vyjel trochu na levou stranu u modré čáry a tahákem zkusil nahodit kotouč na klec Mazance. Brankář Hradce ale ránu viděl a bez větších potíží ji ukryl ve své lapačce. Následuje komerční přestávka.
     
    07:03
    Vhazování před gólmanem Mountfieldu vyznělo lépe pro Východočechy, kteří zahráli kotouč za vlastní klec. Pilař s Veselým jej pak procpali za obrannou modrou.
     
    07:27
    Motor drží kotouč a jde po pravé straně dopředu, přihrávka Doležala však byla příliš prudká, žádný z jeho spoluhráčů ji nemohl zachytit.
     
    07:39
    Jan Veselý vyhodil kotouč vysokým obloukem ze svého pásma. Jihočeši chtěli icing, ale sudí jim hned důrazně řekli, že budou muset hrát.
     
    08:12
    Martin Novák se nyní objevil ve slibné šanci a z bezprostřední blízkosti zakončoval, trefil však Mazance pouze do betonů!
     
    08:21
    Na druhé straně také velká šance! Jakub Sklenář dostal přihrávku z rohu kluziště do předbrankového prostoru a ihned vypálil. Strmeň jeho ránu skryl v náruči.
     
    08:38
    Jihočeši vystřelili od modré čáry a Roman Přikryl se snažil střelu před Mazancem tečovat. Svou holí ji ale tentokrát úplně zastavil a gólman Hradce reagoval hned.
     
    09:16
    Lvi se nepřesnou rozehrávkou připravili o pásmo. Útok Madety zastavil Jakub Lev, který vlétl do mezikruží a odpálil kotouč do rohu kluziště.
     
    09:43
    Jan Veselý nahazuje kotouč na levé hrazení v útočném pásmu, kde ho sbírá soupeř, jenž se ale nedostal přes půlící čáru.
     
    09:59
    Velký závar v brankovišti Motoru, kde se po střele Lva snažila dorážet dvojice hradeckých hráčů. Strmeň si lehl na led a tím situaci vyřešil.
     
    10:27
    Madeta se snažila projít středem kluziště, což aktuálně nebylo dobré řešení. Perret zahnal Jihočechy až za jejich klec, odkud rozehrávají.
     
    10:55
    Ondřej Slováček vypálil z pravé strany od modré čáry. Jeho pokus byl ale velice nepřesný a zamířil v podstatě do rohu hrací plochy.
     
    11:23
    Zdeněk Doležal byl se svým projektilem z osy hřiště o poznání nebezpečnější a jeho pokus jen těsně minul konstrukci hradecké branky!
     
    11:47
    Zdeněk Doležal to zkusil ještě jednou, tentokrát z pravého hrazení. Do jeho pokusu vložil hůl Nedomlel a srazil ho do rohu. Následně se Maderta dostala do postavení mimo hru.
     
    12:05
    Matěj Toman byl v obrovské šanci! Z pravé strany šel Motor do situace dva na jednoho. Jmenovaný hráč řešil situaci ranou na lapačku. Mazanec skvěle zasáhl!
     
    12:38
    Východočeši musí rozehrávat zpoza vlastní klece. Šalda chvíli zaváhal, ale nakonec se Lvi dostali dopředu. Čápův pas do mezikruží spoluhráče nenašel.
     
    13:12
    Motor je v signalizovaném postavení mimo hru a Hradec tak může vyrazit kupředu. Rána Smoleňáka z levého kruhu ale byla dost nepřesná.
     
    13:36
    Zase hrajeme delší dobu bez přerušení. Kotouč je v rohu kluziště v pásmu Budějovic, odkud jej Mountfieldu vydoloval, jeho čtvrtá lajna však jde střídat.
     
    14:16
    Jank vyhodil kotouč ranou o tvrzené sklo, která se ale špatně odrazil a Lvi tak zůstali uvěznění ve svém pásmu. Nakonec touš vyváží až Perret.
     
    14:42
    Francouzský rychlonohý hráč ve službách Hradce nahodil kotouč na klec Strmeně, jenž použil beton k tomu, aby posunul kotouč do rohu.
     
    15:08
    Jan Štencel tvrdě vystřelil od modré čáry z osy hřiště a Mazancův zákrok tentokrát nevypadal jistě. Vyraženou střelu ale jeho beci zametli.
     
    15:41
    Stále hrajeme bez jediného přerušení a směrujeme k bleskovému ukončení první třetiny. Budějovice rozehrávají zpoza své klece. S rozehrávkou musí vypomoct i gólman Strmeň.
     
    16:16
    Jakub Lev se dostal ke kotouči na levé straně. Prakticky z nulového úhlu zkusil ránu na přední tyč, kterou však měl brankář Strmeň skvěle pokrytou.
     
    16:49
    A stále jedeme bez dalšího přerušení hry. Aleš Jergl se teď dostal po narážečce od Pilaře do skvělé pozice před bránou! Z bezprostřední blízkosti však Strmeně neprocedil a ani dorážka nebyla úspěšná.
     
    17:27
    Gaspar nyní šikovně u hrazení prohodil dva soupeře, z čehož Lvi vytěžili mnohem víc, než se původně očekávalo. Přihrávku z levé strany následně obdržel Koukal, jenž pálil z ideální pozice mezi kruhy. Strmeň jeho pokus vytěsnil vyrážečkou do ochranné sítě a donutil tak sudí konečně přerušit. Následuje komerční pauza. Do konce třetiny už nám zbývá jen něco málo přes dvě minuty.
     
    17:49
    Jihočeši získali kotouč po vhazování před svým brankářem, ale nedokázali jej vyvézt. Kevin Klíma se dostal k ráně z levé strany. Ta však byla dvěma hokejkami soupeřů sražena do ochranné sítě.
     
    18:05
    Další buly před Strmeněm vyznělo lépe pro Lvy, kteří se ale na levé straně příliš dlouho u kotouče nezdrželi. Blain ale nakonec kotouč vydoloval zpět a Hradec může tlačit dál.
     
    18:25
    Ze střídačky Budějovic se ozvalo pár protestů proti ostrému zákroku Blaina na hráče Motoru, hraje se ovšem dál. Lvi jsou znovu v útočném pásmu.
     
    19:05
    Madeta získala kotouč, ale nedokázala s ním přejít přes obrannou modrou. Lev dostal přihrávku z levé strany do předbrankového prostoru. Byla však příliš prudká, útočník Východočechů ji nezkrotil na holi.
     
    19:35
    Zdeněk Doležal se na druhé straně snažil probít k bráně Hradce, byl však křižován bekem a Mazanec mu kotouč z čepele vypíchl.
     
    19:59
    Daniel Voženílek se dostává do konfliktu s hráči Hradce. Jan Veselý mu několika důraznými šťouchanci vysvětluje, že takhle se chovat nebude. Do šarvátky se zapojil i Šalda. Útočník Motoru se ještě hádá s kapitánem Mountfieldu Smoleňákem. Situaci přijíždí uklidnit zkušený René Vydarený.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství je za bleskovou necelou půlhodinku za námi. Rozhodčí používali píšťalky hlavně v úvodní minutě a pak na ně skoro zapomněli. Co se týče předvedené hry, lze konstatovat, že Mountfield se zejména ve druhé části úvodní třetiny držel více na puku i v útočném pásmu. Motor si ale také dokázal vytvořit několik příležitostí a rozhodně nelze říci, že by byl nějakým zásadním rozdílem slabším celkem. Na ledě dochází k ostrým soubojům na obou stranách, sudí je však zatím až příliš benevolentně pouští, což vyvolává trochu té zlé krve na ledě i střídačkách. Uvidíme, zda se metr arbitrů zpřísní v další dvacetiminutovce. Hra je zatím poměrně zajímavá, určitě jsme viděli několik dobrých šancí, chybí nám jen zásadní koření v podobě branek.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Mountfield Hradec Králové – 7
    Madeta Motor České Budějovice – 8
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:43.
     
    Všichni aktéři jsou zpátky na hrací ploše, druhá třetina tohoto zápasu tak může během okamžiku začít.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Jihočeši získali kotouč navhazování a následně jej zatáhli za vlastní klec. Vít Jonák jej následně poslal vysokým obloukem do středového kruhu.
     
    20:27
    Jeremie Blain se dostal k tvrdé střele z pravé strany, která přerazila jednomu z hráčů Motoru hokejku. Pokus byl ale sražen za tuto cenu do rohu kluziště.
     
    21:05
    Lvi se usadili v útočném pásmu jen na chvilku. Budějovičtí s ním také nic velkého nepředvedli, a tak může Vladimír Růžička zase rozehrát od své klece.
     
    21:38
    Jank zametá kotouč před napadajícími soupeři. Lvi se na puku udržel a Cingel prošel po pravé straně do zakončení. To postrádalo přesnost.
     
    22:16
    Jakub Lev vypálil z pravé strany od modré čáry, jeho pokus ale srazil Martin Novák a kotouč tak nebyl pro Strmeně více nebezpečný.
     
    22:42
    Radek Smoleňák se nyní připletl do brankoviště a povalil Strmeně na led, takže sudí musí přerušit. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    22:49
    Jihočeši vyhráli buly a hnali se po levé straně kupředu, přes útočnou modrou se jim ale projít nepodařilo.
     
    22:58
    Jan Veselý obdržel z pravého hrazení přihrávku do předbrankového prostoru a několika dorážkami se pokusil procedit puk skrz Strmeně u bližší tyče. Neúspěšně.
     
    23:09
    Budějovice vyhrály buly před svým brankářem a ihned poslaly kotouč do středního pásma. Kotouč nakonec za svou klecí sbírá Richard Nedomlel.
     
    23:38
    Hradečtí zakombinovali v útočném pásmu, jenže přihrávka Koukala z osy hřiště postrádala přesnost, takže je po šanci a Motor otáčí hru.
     
    24:06
    Madeta se rozjela po pravé straně kupředu, René Vydarený vysunul své beky kupředu, ale ti se do zakončení neprobojovali.
     
    24:16
    Zdeněk Doležal totiž zakopl o Jakuba Lva, jenž mu zkřížil cestu a následně vrazil do klece Mountfieldu, kterou vychýlil ze základního postavení.
     
    24:38
    Sklenář nebyl u hrazení včas, takže se Motor udržel v útočném pásmu a byl to opět Zdeněk Doležal, který vypálil od modré čáry. Mazanec vykopl puk betonem.
     
    25:01
    Jakub Orsava nyní selhal ve stoprocentní šanci! Zpoza brány dostal přihrávku do ideálního předbrankového prostoru. Svou ranou ale našel jen lapačku Strmeně! Neskutečný zákrok gólmana Madety!
     
    25:09
    Buly před gólmanem Motoru nyní vyznělo lépe pro jeho spoluhráče, kteří ihned vyhodili kotouč až na druhou stranu ledové plochy, kde rozehrává Nedomlel.
     
    25:38
    Lvi mohou opět rozehrávat. Na pravé hrazení obdržel kotouč Smoleňák, který ho ale nedokázal posunout dál ke svým spoluhráčům.
     
    26:05
    Mazanec musel z brány, konkrétně řečeno za ni, aby pomohl svým spolurháčům, kteří rozjíždějí další výpad kupředu.
     
    26:27
    Strmeň na druhé straně dělá totéž, co jeho protějšek před chvílí. Oba celky se snaží o rychlý přechod středu kluziště a nekombinují v něm.
     
    27:05
    Jihočeši se nyní usadili v útočném pásmu a Jan Štencel se šikovně vyhnul na modré čáry napadajícím soupeřům, kteří se mu snažili puk sebrat.
     
    27:26
    Jakub Sklenář dostal malinko prostoru na pravé straně. Nebyl v ideálním úhlu, přesto zkusil rychlou ranou překvapit Strmeně. Ten byl ale pozorný! Následuje komerční přestávka.
     
    27:45
    Buly před Strmeněm skončilo úspěchem hokejistů Hradce, kteří se ale nedokázali prosadit, když Smoleňák na pravém hrazení kotouč ztratil.
     
    28:04
    Pěkná akce Hradce na pravé straně. Lev nechal puk za sebou pro Cingela, jenž si na přihrávku sjel a pálil na zadní tyč. Parádní zákrok Strmeně vyrážečkou!
     
    28:11
    Svěřenci Václava Prospala se drali po pravé straně do dalšího rychlého protoiútoku, ale zastavilo je postavení mimo hru.
     
    28:25
    Hradečtí mohou znovu zaútočit. Veselý byl ale příliš brzy na útočné modré, Pilařovo nahození přišlo později. První jmenovaný tak musel zastavit a puk nezískal.
     
    29:05
    Východočeši nyní znovu více kontrolují hru, kotouč mají ve své moci, ale do šancí se s ním příliš nedostávají. Šimon Kubíček může rozehrát zpoza vlastní klece. Na pravé straně úspěšný nebyl.
     
    29:34
    Madeta po delší době v prostoru před Mazancem. Do zakončení se nedostala, takže může Šalda kombinovat podél hrazení s Perretem.
     
    29:57
    Máme tu první vyloučení tohoto zápasu téměř přesně v polovině zápasu. Martin Beránek najel ostře za svou bránou do Gaspara a připíše si dvě zasloužené trestné minuty za faul kolenem.
     
    30:16
    Mountfieldu se zatím přesilovka příliš nedaří. Lvi se nechali dvakrát vytlačit z útočného pásma a vrací se do něj až nyní po levé straně.
     
    30:45
    Sklenář vrátil puk Blainovi na modrou, ten z tohoto prostoru vystřelil, ale jeho pokus přes dva blokující hráče Motoru neprošel.
     
    31:05
    Hradec zatím předvádí obrovské zmatky v rozehrávce, několikrát se musel ve vlastním pásmu vrátit za svou klec a při výpadu se jeho hokejisté dostávají do postavení mimo hru. Přesilovku a něco zajímavého tak stále nevidíme.
     
    31:38
    Mazanec chytá za svou klecí další vyhozený kotouč z obranného pásma Českých Budějovic. Rozehrávat bude na pravou stranu, kde je Koukal.
     
    32:05
    Aleš Jergl se nyní dostal do slibnější pozice na pravé straně a z kruhu vypálil. Jeho pokus na vzdálenější tyč ale znovu postrádal přesnost.
     
    32:40
    Hradečtí motají svého protivníka v obranném pásmu. Čáp ale nedokázal přihrát, kotouč ztratil a kupředu tak mohou České Budějovice.
     
    33:05
    Madeta slušně kombinuje podél hrazení pokus Ivana Lytvynova z levé strany od modré čáry však okamžitě zastavil první bránící hráč – Perret.
     
    33:40
    Motor stále vaří hokejisty Mountfieldu v jejich obranném pásmu. Kotouč je už ale zašlápnutý v rohu kluziště, kde na něm stojí čtveřice hokejistů.
     
    33:57
    Svěřenci Vladimíra Růžičky se při rychlém výpadu dostávají do postavení mimo hru, které je posouzeno jako úmyslné. Vhazování před Markem Mazancem. Následuje komerční pauzička.
     
    34:03
    Buly před Mazancem vyznělo lépe pro hokejisty Motoru, kteří ihned zkusili sehrát rychlou akci. Kotouč se dostal na osu hřiště, odkud z modré pálil Ondřej Slováček, jeho pokus brankář Hradce chytá do lapačky.
     
    34:27
    Tentokrát vyhráli buly před svým brankářem Hradečtí, kteří ale pouze nahodili na zadní mantinel kde Cingel ani Smoleňák nebyli dost rychle.
     
    34:35
    Jakub Lev se snažil probít na levé straně a bekhendem vystřelil. Jeho pokus minul bližší tyč svatyně o více než půl metru.
     
    35:05
    Jako na kolotoči to nyní vypadalo v prostoru mezi kruhy v obranném pásmu Motoru. Lvi se postupně snažili dostat do střelecké pozice a přitom padali přes beka Madety a následně jeden přes druhého. Úsměvný okamžik.
     
    35:17
    Gaspar nyní vypálil od modré čáry, Perret se snažil dorážet, přičemž mu obránce Motoru snad dvacet sekund držel hůl, dokonce i když spolu odjeli do rohu kluziště. Sudí mlčí.
     
    36:07
    Jordann Perret šel nyní sám z levé strany na Strmeně a zkusil na něj rychlou střelu na vyrážečku. Brankář Motoru ale skvěle zasáhl a zatím je hrdinou utkání. Jediným.
     
    36:24
    Hokejisté Českých Budějovic se drželi na kotouč v útočném pásmu jen malou chvilku, pak udělali chybu v kombinace a kupředu může Orsava.
     
    36:45
    Filip Pavlík zkusil svou pověstnou tvrdou bombu z pravé strany od modré čáry. Spoluhráč Jakub Sklenář mu za ni ale tentokrát příliš nepoděkuje.
     
    37:16
    Rychlý výpad kupředu po levé straně nyní zkouší Daniel Voženílek, obránci Mountfieldu jej ale odvezli do rohu kluziště, kde není nebezpečný.
     
    37:34
    Lvi se snaží prosadit nahozením do pásma. Strmeň riskantně přehodil kotouč přes hůl Lva a následně byl na kolenou včas, aby hrudí zastavil pokus Smoleňáka!
     
    38:19
    Madeta znovu pronikla po pravé straně do útočného pásma. Dnes snad již posté zavezla kotouč do rohu kluziště. Daniel Voženílek tam s ním nic velkého ani tentokrát nevymyslel.
     
    38:58
    Jan Štencel zkusil ránu z pravé strany, Mazanec byl pozorný a vyrazil ji před sebe, o zbytek se postarali jeho beci.
     
    39:20
    České Budějovice nyní pobyly delší čas v útočném pásmu a z jejich tlaku nakonec rezonuje faul, který sudí nyní signalizují.
     
    39:31
    Po vzájemném souboji před bránou Lvů je vyloučen Filip Pavlík, který na konci souboje trochu postrčil soupeře, který se poroučel k zemi. Inkasuje dvě trestné minuty za krosček. První přesilovka pro Motor.
     
    39:45
    Východočeši se okamžitě osvobozují a Strmeň musí vypomoci svým bekům s rozehrávkou. Poslední výpad dějství ale znovu směřuje jen do rohu hrací plochy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zápas Východočechů s Jihočechy o moc dál než v první třetině nedospěl, přesto máme za sebou již čtyřicet minut hrací doby. V druhém dějství se zvýšil rozdíl mezi oběma celky, Hradec byl podstatně nebezpečnější než Budějovice, které si nevypracovaly téměř žádnou velkou šanci. Hrdinou utkání je ale zatím Jan Strmeň, který zlikvidoval všechny nebezpečné pokusy Mountfieldu a drží čisté konto i nerozhodný stav. Na startu třetí dvacetiminutovky bude Motor hrát ještě minutu a půl dlouhou početní výhodu. Budeme zvědaví na to, jak s ní naloží. A hlavně na to, kdy padne první, tolik očekávaný, gól.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 11 (19)
    Madeta Motor České Budějovice – 5 (14)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:30.
     
    Marek Mazanec aktuálně drží čisté konto již přibližně 114 minut.
     
    Všichni účastníci jsou zpět na svých pozicích, třetí třetina začíná.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Jihočeši vyhráli úvodní vhazování a mají tak ještě minutu a půl na to, aby vymysleli něco se svou přesilovkou, která jim zbývá z druhého dějství.
     
    40:20
    Nepříliš prudké zakončení z pravé strany zkrotil nakonec Mazanec pod svou lapačkou. Jeho spoluhráči následně vyhráli buly a poslali kotouč přes všechny čáry.
     
    40:41
    Jan Strmeň pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou, těm se to ale nepovedlo a on sám mohl být rád, že Kevinu Klímovi před ním sjel kotouč z hole!
     
    41:13
    Ondřej Slováček tvrdě vypálil z osy hřiště od modré čáry. Mazanec nejprve puk jen vyrazil, následně ale přikryl kotouč lapačkou. Strkanice poté byla zbytečná.
     
    41:35
    Východočeši jsou kompletní, přesto se ještě musí bránit. Motor zatápěl v prostoru před jejich bránou, kde stále operuje Roman Přikryl.
     
    42:05
    Rána Miroslava Holce od modré čáry nyní postrádala přesnost a Hradec se po ní dostává do útočného pásma. Smoleňák napadá rozehrávku soupeře.
     
    42:38
    Jihočeši neudrželi kotouč na svých čepelích u hrazení v útočném pásmu a kupředu tak může Jakub Sklenář. Tomu se vedlo podobně.
     
    43:08
    Lvi se po levé straně dostali kupředu, následně přenesli hru na protější konec a Veselý nebezpečně pálil. Strmeň byl ale pozorný a na zemi byl s betony včas.
     
    43:31
    Martin Beránek nyní nebezpečně nahazoval z levé strany střílený pas, který byl možná ještě usměrněn, Mazanec měl ale přední tyč dobře pokrytou.
     
    43:49
    Mountfield okupuje útočné pásmo, zpětná přihrávka k Šaldovi neprošla a dopředu na zteč tak znovu mohou svěřenci Václava Prospala.
     
    44:16
    Moto jde znovu dopředu po levé straně, kde si servítky nebral Miroslav Forman, jenž vyslal z mantinelu vysoký pokus, pro nějž se Mazanec natáhl do vzduch a lapil jej.
     
    44:27
    Buly před brankářem Hradce opanovali Jihočeši, kteří ale útočné pásmo brzy vyklidili, nyní bojují o kotouč u hrazení ve středním pásmu, hrací předmět je pod bruslemi čtveřice hokejistů.
     
    45:05
    Lvi zavezli puk za klec Strmeně, tam ale nic většího nevymysleli a Blain nakonec musí rychle rozehrávat z obranné modré, aby nebyl průšvih.
     
    45:33
    Hokejisté Madety zatím mají jistou mírnou optickou převahu v posledních vteřinách a nyní si vytvářejí tlak, který vypadá nebezepčně.
     
    45:44
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Madeta dává gól a vede 1:0! Šalda nebyl dost důrazný u hrazení, kde Budějovice získaly puk. Holec křižně nahrál na levou stranu, kde DANIEL VOŽENÍLEK puk zpracoval a na první tyč propálil Mazance, který tam nestihl doklouzat. Končí tak i jeho neprůstřelnost! Asistence: Miroslav Holec.
    45:44 Daniel VOŽENÍLEK - 0:1
     
    46:29
    Motor jeho úvodní zásah nakopl a jeho hokejisté se znovu derou přes útočnou modrou do pásma, tam ale delší dobu nesetrvali.
     
    46:49
    Na druhé straně se Lvi dostali do jistého náporu a několikrát si vyměnili puk v předbrankovém prostoru, ránu Kevina Klímy ale Strmeň kryje.
     
    47:05
    Znovu se svěřenci Vladimíra Růžičky probyli přes útočnou modrou po pravé straně, ale jejich kombinace končí nepřesnou zpětnou přihrávkou.
     
    47:32
    Po dalším zárkoku dnešního hrdiny Jana Strmeně je hra přerušena a bude se vhazovat po levici gólmana Motoru. Následuje komerční brejk.
     
    48:05
    Motor se ubránil náporu Lvů na levé straně útočného pásma a míří kupředu. FIlip Pavlík ale předvedl dobrou defenzivní práci a rozehrává.
     
    48:34
    Madeta jde znovu rychle kupředu po levé straně, skvělou práci předvedl Richard Nedomlel, který odzbrojil Holce a rozehrál.
     
    49:05
    Formace s Holcem a Voženílkem je dnes hodně vidět. Druhý jmenovaný se nyní snažil prostrčit kotouč kupředu na svého kolegu. Neúspěšně.
     
    49:38
    České Budějovice rozehrávají z vlastního obranného pásma. S pukem se dostali do středu kluziště a nyní se zase musí stáhnout ke své svatyni.
     
    50:06
    Hradečtí se po levém hrazení prodrali do útočného pásma. Veselý ale nedokázal poslat kotouč spoluhráčům a ztrácí jej.
     
    50:38
    Šimon Kubíček se nyní vydal z pozice beka dopředu a z vrcholu pravého kruhu vystřelil. Sražený pokus ale zamířil jen do rohu hrací plochy.
     
    51:09
    Lvi se znovu snaží vydolovat kotouč u hrazení na levé straně útočného pásma. Svěřenci Václava Prospala vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    51:31
    Buly po levici Strmeně. Vhazování vyznělo v prospěch Hradeckých, jenže Šalda ani Jank nestihli puk dojet ještě před modrou čárou a ztrácí tak výhodný prostor.
     
    51:49
    Další buly před brankářem Motoru. Lev na něm neuspěl, přesto se Hradečtí udrželi v pásmu a mohou kombinovat zatím alespoň podél hrazení.
     
    52:04
    Smoleňák na levé straně nedokázal prostrčit kotouč před sebe a posílá jej tak zpět bekům. Další akci táhne kupředu Vladimír Růžička.
     
    52:34
    Jank se musí vrátit až za svou klec pro puk, který Budějovičtí vyslali přes všechny čáry. Hradec se rychle vrací do útočného pásma.
     
    52:58
    Jan Strmeň si po dalším nepříliš důrazném nahození připisuje zákrok. Následovat bude komerční pauza, Hradec má sedm minut na srovnání.
     
    53:16
    Hradečtí se znovu usídlili v útočném pásmu. V posledních minutách to vypadá, jako by snad hráli přesilovku. Koukal nedokázal dorazit vyraženou střelu.
     
    53:42
    Přesilovka pro Hradec! Karel Plášil podrazil v rohu kluziště Petra Koukala a dostává tak dvě trestné minuty za podrážení. Šance pro Mountfield srovnat krok.
     
    54:04
    Hradečtí znovu okupují útočné pásmo a hledají, kudy by našli cestu k bráně Motoru. Jejich snaze ale opět chybí tolik potřebná střelba.
     
    54:27
    Buly před Strmeněm vyhráli sice jeho spoluhráči, těm se ale nepodařilo vyhodit a tak zašlápli kotouč v rohu kluziště, kde se oba celky přetahují o hrací předmět.
     
    55:05
    Lev za bránou soupeře neudržel kotouč na čepeli, Sklenář pak přihrál Růžičkovi nepřesně, a tak stále žádná střela na Strmeně.
     
    55:19
    Rána Jakuba Lva, která zasáhla prvního bránícího hráče byla signalizována snad měsíc dopředu. Nebezpečná byla jen pro stehno Jonáka.
     
    55:49
    Motor je kompletní, Hradci se početní výhoda absolutně nepovedla. Filip Pavlík odehrává kotouč zpoza vlastní klece před dvojicí napadajících soupeřů.
     
    56:27
    Mazaenec ukazuje Gasparovi, kam má sjet pro kotouč, Lvi získali hrací předmět, který se Jerglovi odrazil od brusle zpět do středního pásma.
     
    56:57
    Kevin Klíma nyní použil skoro zakázanou rychlost pro toto utkání a byla z toho obrovská šance pro Gaspara, který ale zblízka nedokázal zasunout za Strmeně.
     
    57:16
    Utkání nám spěje ke svému konci. Nedomlel prohodil puk na levou stranu k Jakubu Sklenářovi, který ale žádného dalšího spoluhráče nenašel.
     
    57:34
    Svěřenci Vladimíra Růžičky se znovu snažili projít po levé straně, jenže je zastavuje postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    58:04
    Filip Pavlík neodehrál kotouč včas před napadajícími soupeři a Motor tak stráví několik cenných sekund v útočném pásmu.
     
    58:23
    Strmeň sice nedokázal zastavit nahození za svou klec, ale to Madetě nemusí vadit. Rána Blaina z pravé strany od modré čáry byla spíš nahozením. Žádný problém pro gólmana Madety.
     
    58:23
    Vladimír Růžička si bere oddechový čas a udílí svým svěřencům poslední pokyny. Mazanec už zůstane na střídačce. Mountfield zkouší všechno nebo nic.
     
    58:35
    Hradec vyhrál vhazování v útočném pásmu a rozjel kombinaci podél hrazení, Jergl vystřelil z modré čáry, ale Jan Strmeň jej dokázal vyrazit do rohu hrací plochy.
     
    59:05
    Buly nyní dopadlo lépe pro Lvy, Filip Pavlík ale podklouzl na levé straně u obranné čáry a výrazně tak zdržel kombinaci Hradce.
     
    59:14
    Jeremie Blain dostal nabito na osu hřiště k modré čáře. Jan Strmeň ale dobře viděl a jeho pokus ukryl ve své výstroji. 46 sekund jej dělí od čistého konta.
     
    59:23
    Blain spěchá za vyhozeným kotouč a následně rychle rozjíždí rozehrávku. Mountfieldu dochází čas potřebný ke srovnání.
     
    59:50
    Filip Pavlík ještě dvakrát vystřelil z pravé strany od modré čáry, jenže puk z jeho hole zamířil jen do rohu hrací plochy.
     
    59:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak tohle v životě nepamatuji a tenhle okamžik bude muset být zapsán do historie hokeje! Hradec srovnává necelou vteřinu před koncem! Vše již vypadalo pro Hradec ztraceně, jenže pak ALEŠ JERGL dostal puk do prostoru mezi kruhy a vypálil nejkrásnější ránu utkání do pravého horního rohu, Strmeň byl naprosto bez šance! Sudí ještě museli branku posvětit videem! Kolik setin sekundy do konce utkání zbývalo, nevím (nakonec 2 desetiny), ale je to fantastický okamžik a nás teď čeká prodloužení! Asistence: Jeremie Blain, Lukáš Cingel.
    59:59 Aleš JERGL - 1:1
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina duelu mezi Hradcem a Budějovicemi skončila a byla pravým vyvrcholením celého utkání. Motor šel v 46. minutě zásluhou Voženílka do vedení a vše již nasvědčovalo tomu, že Madeta odveze všechny body. Necelou vteřinu před koncem však nádhernou ranou srovnal Jergl a nás čeká prodloužení.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 16 (35)
    Madeta Motor České Budějovice – 4 (19)
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:18
    Madeta vyhrála úvodní vhazování a do první velké šance se hnal po levé straně Matěj Toman. Ten ale v rozhodující chvíli minul bližší tyč.
     
    60:47
    Marek Mazanec ukázkovou otočkou a bekhendem přihrál za svou bránou Šaldovi, Lvi ale ztratili puk a kupředu tak mohou vyrazit opět hráči Motoru.
     
    61:20
    České Budějovice krouží s pukem po útočném pásmu a snaží se najít vhodný palebný prostor, což se jim ale zatím vůbec nedaří.
     
    61:50
    Až nyní se veterán René Vydarený snažil vypálit z prostoru mezi kruhy. V rozhodujícím okamžiku mu však sjel kotouč z čepele.
     
    62:36
    Perret dostal vysoký centr na levou stranu před brankoviště. Jeho zpracování vypadalo stejně jako přihrávka.
     
    62:59
    Lukáš Cingel stál sám před Strmeněm a dlouho otálel se střelou na vyrážečku. Nakonec svým pokusem minul branku.
     
    63:27
    Zatím jedeme dlouhou dobu bez přerušení a Motor drží kotouč na čepelích ve středu hrací plochy. Toman se šikovně vyhnul dvojici soupeřů.
     
    63:59
    České Budějovice jsou nyní na puku a vymýšlí, kudy by se dostaly až k bráně Mazance. Doležal předvedl několik pěkných kliček, ale k zakončení se nedostal.
     
    64:26
    Hradec chtěl vyrazit kupředu po pravé straně, jenže v rozhodující chvíli dokázali beci Motoru přistoupit k hrazení a zastavit akci.
     
    64:45
    Největší šance prodloužení! Jakub Orsava šel sám na Strmeně, bekhendovou kličkou však neuspěl a my tak uvidíme nájezdy!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    V prodloužení si vyloženější šance vypracovali Lvi, ale rozhodnout nedokázali, takže nás po krátké úpravě ledové plochy čekají samostatné nájezdy.
     
    Střely na bránu v prodloužení:

    Mountfield Hradec Králové – 3
    Madeta Motor České Budějovice – 2
     
    Rolba ještě krouží po ledové ploše a nájezdy nezačnou dřív, než ještě minimálně dvakrát obkrouží ledovou plochu.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Gabin Ville je prvním hráčem pro samostatný nájezd. Rozjel se na levou stranu, stáhl puk na střed, zkusil kličku a minul.
     
    1. série
    0:0
    Michael Gaspar jede na pravou stranu. Forhendová klička se však nepovedla, kotouč mu sjel z hole.
     
    2. série
    0:0
    Pavel Novák jel přímo k bráně a ranou na vyrážečku Mazance neuspěl.
     
    2. série
    0:0
    Radek Smoleňák jel také rovnou na bránu a jeho bekhendová klička neměla nejmenší šanci.Skvělý Strmeň.
     
    3. série
    0:1
    Matěj Toman se rozjel rovnou k bráně a ranou po ledě na vzdálenější tyč otevírá skóre.
     
    3. série
    1:1
    Lukáš Cingel šikovně zamíchal s kotoučem a ranou k pravé tyči srovnává.
     
    4. série
    1:1
    Zdeněk Doležal se snažil Mazance rozhýbat, ale klička mu nevyšla, kotouč skončil až za tyčí.
     
    4. série
    1:1
    Filip Pavlík se snažil vystřelit nad beton, ale Strmeň byl pozorný.
     
    5. série
    1:1
    Miroslav Forman se snažil prosadit střelou na lapačku, ale Mazanec dokázal puk vytěsnit.
     
    5. série
    1:1
    Aleš Jergl se snažil obtančit Strmeně, stáhl puk kličkou do forhendu na pravou stranu, ale neuspěl.
     
    6. série
    1:1
    Otáčí se pořadí. Jakub Lev zkusil stejnou forhendovou kličku jako Jergl. Trefil beton Strmeně.
     
    6. série
    1:2
    VÍT JONÁK se po všech nezdarech na obou stranách rozhodl nic nevymýšlet, vyjel trochu na pravou stranu a propálil Mazance ranou na vyrážečku. Budějovice tak vítězí na nájezdy!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Madeta Motor České Budějovice.
    Autorem vítězné branky je VÍT JONÁK.
    Vít JONÁK - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání mezi Hradcem a Budějovicemi tak končí dělbou bodů a vítězstvím Motoru po nájezdech. Že by se hrálo nejatraktivnější utkání sezóny se rozhodně říct nedá, oba celky sázely na rychlý přechod kluziště a kotouč tak obě mužstva často honila po rozích hrací plochy. 45 minut se navíc hrálo bez branek a nad všechny vyčníval výkon Jana Strmeně, kterého bych se nebál označit za muže zápasu. Navíc vychytal svému týmu výhru v nájezdech. I Mountfield ale v utkání zaznamenal nádherný okamžik, kdy Aleš Jergl dvě desetiny vteřiny před koncem základní hrací doby srovnal. Vít Jonák pak svým povedeným nájezdem rozhodl o výhře svého celku po trestných stříleních.

    Hradečtí tak ztratili dva body na aktuálně čtvrtý Liberec, který včera vyhrál (Mladá Boleslav aktuálně prohrává s Vary, pokud bude bodovat, odsune Bílé Tygry na páté místo). Naopak získali bod na sedmé Pardubice.

    Budějovičtí naopak ztratili bod na předposlední Zlín, který dnes vyhrál důležité utkání v Olomouci a vrátil se tak do boje o postup do play-off. Motor však patnáct kol před koncem základní fáze ztrácí na postup do vyřazovací části čtrnáct bodů a s jeho šancemi na účast v této soutěži to vypadá stále dosti bledě.
     
    Ode mne je to pro dnešek z potemnělé a prázdné ČPP Arény v Hradci Králové vše. Přeji vám příjemný zbytek pátečního večera, pokud možno poklidný víkend a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (19:38:50)
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 60. Jergl (Blain, Cingel) – 46. D. Voženílek (Holec), rozh. náj. Jonák

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Gabin Ville (CEB)
    0:0   Michael Gaspar (HKM)
    2. série:
    0:0   Pavel Novák (CEB)
    0:0   Radek Smoleňák (HKM)
    3. série:
    0:1   Matěj Toman (CEB)
    1:1   Lukáš Cingel (HKM)
    4. série:
    1:1   Zdeněk Doležal (CEB)
    1:1   Filip Pavlík (HKM)
    5. série:
    1:1   Miroslav Forman (CEB)
    1:1   Aleš Jergl (HKM)
    6. série:
    1:1   Jakub Lev (HKM)
    1:2   Vít Jonák (CEB)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, F. Pavlík (A), Jank, Gaspar, Šalda, Čáp – Perret, Koukal, Kevin Klíma – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Smoleňák (C), Cingel, Lev – R. Pilař, J. Veselý, Jergl.
    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Čiliak) – Slováček, Plášil, Vydarený (C), Kubíček, Štencel, Lytvynov – Jonák, D. Voženílek, Holec – Forman (A), Toman, Z. Doležal – M. Novák (A), R. Přikryl, Alderson – Beránek, P. Novák, Ville.

    Rozhodčí: Micka, Šindel – Rampír, Špringl
    thejrc.org