Třinec – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 1:2 (1:2 po s.n.) | Olomouc – Zlín 2:4 (kon.)
Mladá Boleslav – K. Vary 1:3 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 3:2 (kon.) | Sparta – Plzeň 4:0 (kon.)
po s.n. (1:2)
Mountfield HK
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 29.01.2021, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Vít JONÁK - 1:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Madeta Motor České Budějovice.
    Autorem vítězné branky je VÍT JONÁK.
     
    64:45
    Největší šance prodloužení! Jakub Orsava šel sám na Strmeně, bekhendovou kličkou však neuspěl a my tak uvidíme nájezdy!
     
    62:59
    Lukáš Cingel stál sám před Strmeněm a dlouho otálel se střelou na vyrážečku. Nakonec svým pokusem minul branku.
    59:59 Aleš JERGL - 1:1
     
    59:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak tohle v životě nepamatuji a tenhle okamžik bude muset být zapsán do historie hokeje! Hradec srovnává necelou vteřinu před koncem! Vše již vypadalo pro Hradec ztraceně, jenže pak ALEŠ JERGL dostal puk do prostoru mezi kruhy a vypálil nejkrásnější ránu utkání do pravého horního rohu, Strmeň byl naprosto bez šance! Sudí ještě museli branku posvětit videem! Kolik setin sekundy do konce utkání zbývalo, nevím (nakonec 2 desetiny), ale je to fantastický okamžik a nás teď čeká prodloužení! Asistence: Jeremie Blain, Lukáš Cingel.
     
    58:23
    Vladimír Růžička si bere oddechový čas a udílí svým svěřencům poslední pokyny. Mazanec už zůstane na střídačce. Mountfield zkouší všechno nebo nic.
     
    56:57
    Kevin Klíma nyní použil skoro zakázanou rychlost pro toto utkání a byla z toho obrovská šance pro Gaspara, který ale zblízka nedokázal zasunout za Strmeně.
     
    53:42
    Přesilovka pro Hradec! Karel Plášil podrazil v rohu kluziště Petra Koukala a dostává tak dvě trestné minuty za podrážení. Šance pro Mountfield srovnat krok.
    45:44 Daniel VOŽENÍLEK - 0:1
     
    45:44
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Madeta dává gól a vede 1:0! Šalda nebyl dost důrazný u hrazení, kde Budějovice získaly puk. Holec křižně nahrál na levou stranu, kde DANIEL VOŽENÍLEK puk zpracoval a na první tyč propálil Mazance, který tam nestihl doklouzat. Končí tak i jeho neprůstřelnost! Asistence: Miroslav Holec.
     
    40:41
    Jan Strmeň pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou, těm se to ale nepovedlo a on sám mohl být rád, že Kevinu Klímovi před ním sjel kotouč z hole!
     
    39:31
    Po vzájemném souboji před bránou Lvů je vyloučen Filip Pavlík, který na konci souboje trochu postrčil soupeře, který se poroučel k zemi. Inkasuje dvě trestné minuty za krosček. První přesilovka pro Motor.
     
    37:34
    Lvi se snaží prosadit nahozením do pásma. Strmeň riskantně přehodil kotouč přes hůl Lva a následně byl na kolenou včas, aby hrudí zastavil pokus Smoleňáka!
     
    36:07
    Jordann Perret šel nyní sám z levé strany na Strmeně a zkusil na něj rychlou střelu na vyrážečku. Brankář Motoru ale skvěle zasáhl a zatím je hrdinou utkání. Jediným.
     
    34:03
    Buly před Mazancem vyznělo lépe pro hokejisty Motoru, kteří ihned zkusili sehrát rychlou akci. Kotouč se dostal na osu hřiště, odkud z modré pálil Ondřej Slováček, jeho pokus brankář Hradce chytá do lapačky.
     
    32:05
    Aleš Jergl se nyní dostal do slibnější pozice na pravé straně a z kruhu vypálil. Jeho pokus na vzdálenější tyč ale znovu postrádal přesnost.
     
    29:57
    Máme tu první vyloučení tohoto zápasu téměř přesně v polovině zápasu. Martin Beránek najel ostře za svou bránou do Gaspara a připíše si dvě zasloužené trestné minuty za faul kolenem.
     
    28:04
    Pěkná akce Hradce na pravé straně. Lev nechal puk za sebou pro Cingela, jenž si na přihrávku sjel a pálil na zadní tyč. Parádní zákrok Strmeně vyrážečkou!
     
    27:26
    Jakub Sklenář dostal malinko prostoru na pravé straně. Nebyl v ideálním úhlu, přesto zkusil rychlou ranou překvapit Strmeně. Ten byl ale pozorný! Následuje komerční přestávka.
     
    25:01
    Jakub Orsava nyní selhal ve stoprocentní šanci! Zpoza brány dostal přihrávku do ideálního předbrankového prostoru. Svou ranou ale našel jen lapačku Strmeně! Neskutečný zákrok gólmana Madety!
     
    17:27
    Gaspar nyní šikovně u hrazení prohodil dva soupeře, z čehož Lvi vytěžili mnohem víc, než se původně očekávalo. Přihrávku z levé strany následně obdržel Koukal, jenž pálil z ideální pozice mezi kruhy. Strmeň jeho pokus vytěsnil vyrážečkou do ochranné sítě a donutil tak sudí konečně přerušit. Následuje komerční pauza. Do konce třetiny už nám zbývá jen něco málo přes dvě minuty.
     
    16:49
    A stále jedeme bez dalšího přerušení hry. Aleš Jergl se teď dostal po narážečce od Pilaře do skvělé pozice před bránou! Z bezprostřední blízkosti však Strmeně neprocedil a ani dorážka nebyla úspěšná.
     
    12:05
    Matěj Toman byl v obrovské šanci! Z pravé strany šel Motor do situace dva na jednoho. Jmenovaný hráč řešil situaci ranou na lapačku. Mazanec skvěle zasáhl!
     
    11:23
    Zdeněk Doležal byl se svým projektilem z osy hřiště o poznání nebezpečnější a jeho pokus jen těsně minul konstrukci hradecké branky!
     
    08:21
    Na druhé straně také velká šance! Jakub Sklenář dostal přihrávku z rohu kluziště do předbrankového prostoru a ihned vypálil. Strmeň jeho ránu skryl v náruči.
     
    08:12
    Martin Novák se nyní objevil ve slibné šanci a z bezprostřední blízkosti zakončoval, trefil však Mazance pouze do betonů!
     
    00:47
    Jakub Orsava se ocitl v první slibné střelecké pozici. Z levé strany dostal přihrávku na osu hřiště a vypálil. Strmeň byl ale na svém místě a puk zkrotil na hrudi.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 60. Jergl (Blain, Cingel) – 46. D. Voženílek (Holec), rozh. náj. Jonák

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Gabin Ville (CEB)
    0:0   Michael Gaspar (HKM)
    2. série:
    0:0   Pavel Novák (CEB)
    0:0   Radek Smoleňák (HKM)
    3. série:
    0:1   Matěj Toman (CEB)
    1:1   Lukáš Cingel (HKM)
    4. série:
    1:1   Zdeněk Doležal (CEB)
    1:1   Filip Pavlík (HKM)
    5. série:
    1:1   Miroslav Forman (CEB)
    1:1   Aleš Jergl (HKM)
    6. série:
    1:1   Jakub Lev (HKM)
    1:2   Vít Jonák (CEB)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, F. Pavlík (A), Jank, Gaspar, Šalda, Čáp – Perret, Koukal, Kevin Klíma – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Smoleňák (C), Cingel, Lev – R. Pilař, J. Veselý, Jergl.
    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Čiliak) – Slováček, Plášil, Vydarený (C), Kubíček, Štencel, Lytvynov – Jonák, D. Voženílek, Holec – Forman (A), Toman, Z. Doležal – M. Novák (A), R. Přikryl, Alderson – Beránek, P. Novák, Ville.

    Rozhodčí: Micka, Šindel – Rampír, Špringl
    thejrc.org