Jaroslavl – Omsk 3:2 (po pr.) | Minsk – CSKA Moskva 2:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Soči 4:0 (kon.)
Jokerit – N.Novgorod 4:1 (kon.) | Riga – Čerepovec 2:3 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
2:4 (1:0, 0:1, 1:3)
CSKA Moskva
Pátek 29.01.2021, 17:10 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:10.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u nejlepší evropské hokejové soutěže, Kontinentální hokejové ligy. V pátek se bude hrát pět zápasů a v jednom z nich se v Minsk Areně představí dvě týmy z hlavních měst. Domácí HC Dinamo Minsk vyzve ve své běloruské domovině ruský tým CSKA Moskva. Úvodní buly zápasu bude vhozeno 10 minut po sedmnácté hodině českého času.
     
    Dinamo Minsk:
    Domácímu týmu se konečně začíná vyprazdňovat marodka, aktuálně má Minsk na listině zraněných "jen" čtyři hráče. A v rámci posledních zápasů Dinamo také zabralo, během čtyř utkání třikrát vyhrálo a porážku zapsalo až v posledním mači doma proti Nižnému Novgorodu. Tento dílčí neúspěch budou chtít domácí odčinit proti nejlepšímu týmu Západní konference. Byť to budou mít velmi těžké, musí sbírat pravidelně body, jelikož na devátý Viťaz, jenž je na prvním nepostupovém místě, mají náskok jen pěti bodů (a zápas k dobru). Aktuálně Dinamo vyhrálo 27 zápasů a zapsalo 22 porážek.

    Poslední zápasy Dinama:
    Dinamo Minsk – Nižnij Novgorod 1:3
    Dinamo Minsk: Čerepovec 2:1
    Soči – Dinamo Minsk 2:3 pr.
    Čerepovec – Dinamo Minsk 1:2 sn.
    Dinamo Minsk – Jekatěrinburg 1:2.

    Nejproduktivnější hráč: Shane Prince, 41 bodů (21+20)
    Nejlepší střelec: Shane Prince, 21 gólů
    Nejvíce asistencí: Ryan Spooner, 30 asistencí
     
    CSKA Moskva:
    V Západní konferenci není lepšího týmu než právě mančaftu z hlavního města Ruska. CSKA nasbíralo v dosavadních 50 zápasech 75 bodů za 35 vítězství a 5 porážek za bod a k tomu připsalo jen osm zápasů, kdy z ledu odešlo bez bodu. Na nejlepší tým soutěže, vedoucí Kazaň, ztrácí jen tři body. Velkou devízou CSKA je defenzíva a brankáři, protože 105 inkasovaných branek je druhé nejmenší číslo v celé soutěži po Jaroslavli. Naopak síť soupeřů napnuli Moskvané již ve 157 případech. Nyní je ale CSKA v maličkém výsledkovém útlumu, jelikož z posledních dvou zápasů odešel poražen.

    Poslední zápasy CSKA:
    Dynamo Moskva – CSKA Moskva 4:1
    CSKA Moskva – Jokerit Helsinki 1:3
    CSKA Moskva – Chabarovsk 3:2
    CSKA Moskva – Spartak 2:1
    CSKA Moskva – Petrohrad 3:1

    Nejproduktivnější hráč: Konstantin Okulov, 41 bodů (15+26)
    Nejlepší střelec: Konstantin Okulov, Maxim Šalunov, 15 gólů
    Nejvíce asistencí: Konstantin Okulov, 26 asistencí.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    CSKA Moskva – Dinamo Minsk 2:4 (3.12.2020)
    – poslední výhra Dinama z předešlých deseti zápasů proti tomuto soupeři
    Dinamo Minsk – CSKA Moskva 1:5 (21.11.2020)
    CSKA Moskva – Dinamo Minsk 5:1 (23.10.2020)
    CSKA Moskva – Dinamo Minsk 8:1 (21.2.2020)
    Dinamo Minsk – CSKA Moskva 1:4 (17.2.2020).
     
    Československá stopa v týmech:
    Dominik Furch (MIN) – 32 zápasů, 1á výher, 2,54 průměr inkasovaných branek, 91,3% úspěšnost zákroků
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dinamo Minsk: D. Taylor (Kolosov) – Falkovskij, Menell, Almqvist, Jerjomenko, Šinkevič, Znacharenko (A), Denisov – Klinkhammer (C), Z. Mitchell, Prince (A) – Gorbunov, Martynov, Mosaljov – Děmkov, Paré, Alistrov – Usov, K. Voronin, Kogalev – Protas.

    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – M. Robinson (A), Blažijevskij, Dahlbeck, Samorukov, Kiselevič (A), Ar. Sergejev, Rykov – Leipsic, Alexandr Popov, Světlakov – Okulov, Šalunov, Mamin – Tělegin, Andronov (C), Sošnikov – Jurtajkin, Mingačjov, Afanasjev – Sorkin.

    Rozhodčí: Viktor Birin, Viktor Gašilov – Jevgenij Antonov, Ilnur Galimov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Během úvodní půl minuty je hra už podruhé přerušena. Snad tomu tak nebude stále a začne se hrát trošku svižněji.
     
    00:40
    Danny Taylor zachytil a raději pokryl nahození soupeře od modré.
     
    01:25
    Domácí se poprvé vážněji dostali do útočného pásma. Už to vypadalo, že si to Stěpan Falkovskij namíří mezi dva protihráče, ale nakonec jen nahodil puk na Johanssonovu branku. Jeho spoluhráči o něj pak chvilku bojovali, ale kus černé gumy nakonec končí na holích hostí.
     
    02:54
    Buly po pravici Johanssona vyhráli domácí a i zásluhou Adama Almqvista se udrželi v útočném pásmu. Sebemenší náznak příležitosti je z publika kvitován velkým aplausem, ale k ohrožení branky CSKA v podání Dinama opět nedošlo.
     
    03:41
    Shane Prince měl puk za klecí soupeře. Rychlým manévrem zkoušel puk zamést k pravé tyčce Johanssona, ale brankář CSKA si pohlídal jeho pokus a vzápětí dobře zasáhl i po dorážce Roba Klinkhammera.
     
    04:01
    CSKA ještě jednou propadlo v defenzívní činnosti a byl to znovu Shane Prince, který chtěl ohrozit branku. Ránou z pravého kruhu ale netrefil prostor tří tyčí.
     
    05:09
    Ani jeden z týmů se přes časté kouskování hry nemůže dostat do pořádného tempa. Po komerční přestávce se bude vhazovat před Dannym Taylorem.
     
    06:29
    Igor Martynov nějaké zápasy odehrál i na postu obránce a defenzívní sklony ukázal i nyní, když si na obranné modré věděl rady s napadáním soupeře. A rázem dostal puk do útočného pásma.
     
    07:01
    Roman Gorbunov dostal puk do dobré palebné příležitosti na levém kruhu, ovšem Lars Johansson zatím ukazuje, proč má průměr jen 1,80 obdržené branky na zápas.
     
    07:53
    Alexandr Kogalev se jal napadat rozehrávku soupeře, ovšem Maxim Šalunov s ním neměl zcela žádný problém.
     
    08:22
    Na modré dostal ideální přihrávku Arťom Blažijevskij, jenž napřáhl ke střele, která šla ale těsně vedle levé strany branky. Danny Taylor celou situaci kontroloval.
     
    09:05
    Dinamo se nyní poprvé výrazněji dostalo pod tlak, když první lajna soupeře s centrem Popovem uzavřela domácí před Taylorem. Ten nakonec nadvakrát chytá puk a přerušuje hru.
     
    10:07
    Tachir Mingačjov viděl mezi kruhy najíždějícího Andreje Světlakova, na kterého poslal puk. Z výborně vypadající šance hostí ale nebylo přes dobrý obranný zákrok Dinama nic. Následnou přetlačovanou v rohu za brankou Dinama vyhráli domácí a už se zásluhou Kirilla Voronina dostávali na druhou stranu. Vladimir Alistrov ale poté situaci nezakončil.
     
    11:27
    Adam Almqvist směřoval z vrcholu levého kruhu střílený pas před branku Johanssona na spoluhráče. Arťom Děmkov byl možná lehce zahákován, ale takové zákroky se dnes zřejmě pískat nebudou.
     
    12:03
    Dinamo se svého slavnějšího a tabulkově lepšího soupeře rozhodně nebojí a drží s ním krok. Pro hosty bude jistě důležité neinkasovat, když prohráli poslední dva zápasy v řadě a potřebují nabrat více sebedůvěry.
     
    12:36
    Denis Mosaljov mohl otevřít skóre. Mezi kruhy přebral výbornou přihrávku, avšak při zakončení nepřekonal jistého Larse Johanssona.
     
    13:33
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Asi jen málo fanoušků Dinama by nepřálo branku ALEXEJI PROTASOVI, který se prosadil posedmé v tomto ročníku. Výrazné místo v sestavě dostal až díky velké marodce Minsku a šanci chytil za pačesy. Kirill Voronin obkroužil branku zprava doleva, vybruslil si lehce před Johanssona a zakončil. Jeho pokus ještě brankář CSKA vyrazil, ale před brankou číhal připravený rodák z Vitebsku a pohotově zakončil, když nabral puk jak na lopatu a poslal ho pod horní tyč. Pokud takto bude hrát i nadále, bude 91. volba draftu z roku 2019 časem směřovat i do NHL. Asistence: Kirill Voronin, Vladimir Alistrov.
    13:33 Alexej PROTAS - 1:0
     
    14:58
    Na druhé straně podržel své spoluhráče Danny Taylor a dvě nepřehledné situace před svou klecí vyřešil na jedničku.
     
    15:48
    Veškeré snahy hostí o rychlé srovnání stavu zatím vycházejí vniveč na pozorné defenzívní práci Dinama, zejména na obranné modré.
     
    16:41
    Po vyhraném buly zkusil vystřelit z vrcholu levého kruhu Ilja Usov, ale jeho rána byla sražena hosty do ochranné sítě.
     
    17:25
    I další nahození raději pokryl Danny Taylor, než aby třeba rozehrál a způsobil chybu či připravil šanci pro soupeře. Bez této situace, která se nedá počítat jako zákrok, vykryl již deset střel soupeře.
     
    17:48
    Domácí si rozhodně situaci nekomplikují. Když jsou pod tlakem, přijde vyhození do středního pásma. Třeba jako nyní, kdy si lobem podobným tomu fotbalovému usnadnil práci Vladislav Jerjomenko a ještě málem ve středním pásmu našel Igora Martynova.
     
    18:40
    Shane Prince dostal na levý kruh odražený kotouč. Na nic neváhal a opřel se golfákem do střely. Avšak Johansson viděl puk a vyrazil ho mimo tři tyče.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta úvodní periody.
     
    19:19
    Nahození Rykova od modré nebylo přesné, proto čekal Nikita Sošnikov na teč před brankou marně. Poté domácí opět vyhazují puk ven z pásma, aniž by šlo o zakázané uvolnění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce a Dinamo se tabulkově lepšího soupeře vůbec nezaleklo. Po celou dobu bylo Moskvanům rovnoměrným soupeřem, i když tým CSKA měl na začátku více střel. Navíc každá rodící se příležitost domácích je podporována výraznou odezvou z hlediště. Slibnou šanci měl na začátku jedenácté minuty Světlakov, který si najel na přihrávku mezi kruhy a mohl jet sám na Taylora, ale jeho střele zamezil výborný zákrok vracejícího se soupeře. Krátce poté se na druhé straně z kruhů neprosadil Mosaljov. Minsk byl nakonec odměněn za aktivitu. Ve čtrnácté minutě obkroužil Voronin branku a u levé tyčky zakončil. Johansson sice vyrazil puk, ale v předbrankovém prostoru se k němu dostal Alexej Protas, nabral puk na lopatu a trefil se pod horní tyčku – 1:0.
     
    Statistiky po první třetině:
    Góly: 1-0
    Střely na branku: 9-14
    Zásahy gólmanů: 14-8
    Zblokované střely: 7-5
    Vyhraná buly: 14-7
    Hity: 5-4
    Bez vyloučení.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:02.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:52
    Zatímco na začátku první třetiny byla hra často přerušována, nyní se zatím hraje hodně svižně a bez hvizdu rozhodčích.
     
    21:32
    Dinamo se vrátilo pro puk za vlastní klec, formuje řady a rozjíždí útočnou akci.
     
    22:41
    Ilja Usov byl na útočné modré rychlejší než spoluhráči a je tak pískán ofsajd Dinama.
     
    23:43
    CSKA se samozřejmě snaží s výsledkem něco udělat. Ačkoliv se nyní bíločervení drží v útočném pásmu, domácí nedají soupeři prakticky ani metr prostoru.
     
    24:05
    Kiselevič tak na modré neměl příliš času ke střelbě. Nic jiného mu ale ani nezbývalo, avšak Danny Taylor puk velice dobře viděl a kryje ho.
     
    24:15
    Buly po pravici domácího gólmana vyhráli hráči CSKA Moskva a Nikita Sošnikov krátce poté vyslal střelu na branku. A zatímco Danny Taylor měl puk ve své moci, před jeho brankovištěm se strhla mela, po které se bude poprvé v utkání vylučovat.
     
    24:23
    Ilja Šinkevič sice nerozumí tomu, proč jde na dvě minuty ven za sekání, ale nic s tím nemůže dělat.
     
    25:26
    Za minutu přesilovky se hosté nedostali k výraznějšímu ohrožení branky. Naopak Dinamo dvakrát vyhodilo a nyní sbírá cenné vteřinky před brankou Larse Johanssona.
     
    26:02
    Denis Mosaljov si na útočné modré říkal v protiútoku o přihrávku, ale nedostal puk tak, jak by potřeboval. Vadit mu to ale příliš nemusí, v oslabení je puk daleko od domácí svatyně.
     
    26:23
    Dinamo Minsk už hraje v plném počtu a vzápětí je hra přerušena komerční přestávkou.
     
    27:20
    Nepřesnost v rozehrávce Dinama končí zakázaným uvolněním a hra se tak stěhuje znovu před Dannyho Taylora.
     
    27:35
    Ačkoliv dostal Zack Mitchell upozornění na špatný postup při buly, druhé vhazování již zvládl jistě a vyhrál kotouč pro spoluhráče.
     
    28:59
    Akce tří hráčů domácích proti dvěma hostům byla trošku zpožděná, jelikož rozehrávající Brennan Menell za sebou lehce zapomněl puk. Ačkoli v se nakonec dostal přes útočnou modrou, již neměl komu přihrát.
     
    29:51
    CSKA nyní trošku utahuje zámek. Byl to Klas Dahlbeck, který obkroužil celé útočné pásmo, ale vhodný okamžik ke střele prováhal. Musel tak vyjet za modrou, avšak v mžiku jsou hosté zpět před Taylorem.
     
    30:29
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Denis Mosaljov se mezi kruhy dostával ke kotouči, ale nakonec byl pokryt Klasem Dahlbeckem. Hosté tak založili rychlý protiútok, při které po levé straně ujel nejproduktivnější hráč CSKA Moskva KONSTANTIN OKULOV. Kvapíkem projel přes modrou, na kruhu vystřelil a našel mezeru mezi betony Taylora, čímž vstřelil svůj šestnáctý gól v sezoně a je tak na čele kanonýrů svého mančaftu.
    30:29 Konstantin OKULOV - 1:1
     
    31:29
    Sražený pokus domácích končí v ochranné síti za brankou Larse Johanssona. Po komerční přestávce bude následovat buly po jeho levé straně.
     
    32:14
    Andrej Světlakov si pohrál s pukem a poté přejel přes útočnou modrou. Vzápětí chtěl nechat puk mezi kruhy pro Nikitu Sošnikova, ale ten jeho myšlenku nevyslyšel.
     
    34:43
    Poctivá hra Dinama z obrany je zpět, nyní navíc domácí přidávají bonus i z hlediska napadání před brankou soupeře.
     
    34:53
    Brennan Menell byl na obranné modré trošku podražen Ivanem Těleginem, ovšem na první přesilovou hru čeká Dinamo stále marně.
     
    35:20
    Domácí se častěji drží v útočném pásmu i tím, že mají střídačku blíže a v případě potřeby může naskočit nová síla z lavičky ihned do prostoru před gólmanem Larsem Johanssonem.
     
    36:10
    Brennan Menell se musel rychle vracet po tom, co jeho spoluhráči neudrželi puk v útočném pásmu a hosté šli do situace dva na dva. Maxim Sorkin po přejetí modré zkusil vystřelit právě přes Menella, ale netrefil branku.
     
    37:19
    Roman Gorbunov se po zaváhání v rozehrávce soupeře dostal před brankou CSKA k puku jako slepý k houslím, ale skákavý kotouč zblízka nedokázal usměrnit pod betony brankáře Larse Johanssona za čáru. Z pravé strany dojíždějící Denis Mosaljov se dostal k odraženému kotouči pozdě.
     
    37:59
    Na druhé straně raději pokryl Danny Taylor skákavý puk, aby nevznikla podobná příležitost jako na straně druhé.
     
    38:32
    Alexej Protas mohl jít dopředu, jenže tentokrát rychleji činil, než myslel. Jeho prudkou přihrávku nemohl Usov zachytit, jen jí lehce ztečoval a puku se chopili hráči soupeře.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:44
    Buly ve středním pásmu získali domácí a ještě zkusí ohrozit branku soupeře.
     
    39:58
    Brennan Menell stačil přejet přes modrou a nahrát na střelu z první směr pravý kruh, kde byl připraven Rob Klinkhammer. Kanadský forvard se opřel do kotouče, ale nedokázal ho trefit tak, jak by si představoval.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:51.
     
    Ve druhém dějství padla jedna branka, kterou se hosté dotáhli na vedoucí Dinamo. Minsk zpočátku vycházel z pozorné defenzívy, ovšem záhy přišel na to, že hrát zbylých 40 minut na výhru 1:0 asi nebude úplně nejlepší. CSKA postupně získávalo více ze hry a ve 31. minutě přišlo vyrovnání, když Konstantin Okulov, jakožto nejproduktivnější hráč týmu ujel v protiútoku po levé straně a svůj výpad zakončil střelou z levého kruhu mezi betony Taylora. Běloruský tým nakonec měl v závěru třetiny dvě šance. Nejprve Gorbunov zblízka nezasunul puk pod Johanssona do sítě, byť zřejmě takový odraz kotouče úplně nečekal. V poslední sekundě pak Menell nahrál Klinkhammerovi na střelu z první z pravého kruhu, ovšem kapitán Dinama nemířil přesně – 1:1.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Góly: 1-1
    Střely na branku: 15-22
    Zásahy gólmanů: 21-14
    Zblokované střely: 11-8
    Vyhraná buly: 19-20
    Hity: 11-4
    Vyloučení: 1-0
    Bez využití.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:04
    Kiselevič se na útočné modré vyhnul napadajícímu Martynovovi a poslal puk po prknech kolem útočného pásma. Za brankou došlo k dalšímu kontaktu a jedenz domácích byl povalen na zem, ale sudí ukazuje, že má Almqvist hrát dál.
     
    41:35
    Po vyhraném buly hostí se zdálo, že bude mít CSKA zásluhou Konstantina Okulova opět šanci na střelu, ale lídr hostí puk za brankou ztratil.
     
    41:59
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Maxim Mamin výborně vyvezl puk z rohu útočného pásma na levý kruh. Natáhl na sebe hned tři protihráče a přes Martynova nahrál puk na druhou stranu pro KONSTANTINA OKULOVA. Pětadvacetiletý hokejista se trefil naprosto přesně znovu mezi betony Taylora. Asistence: Maxim Mamin, Arťom Blažijevskij.
    41:59 Konstantin OKULOV - 1:2
     
    42:47
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Více jak čtyřicet minut hráli domácí se svým soupeřem vyrovnanou partii, jenže dvě branky zkraje třetí části během 48 sekund pro ně asi budou smrtící. MAXIM SORKIN ujel po pravé straně a přes stínujícího beka Falkovského se trefil na bližší tyč kolem Taylorovy lapačky do sítě. Asistence: Jegor Afanasjev, Arťom Sergejev.
    42:47 Maxim SORKIN - 1:3
     
    44:45
    Hosté v útočných choutkách nepolevují a pro Dinamo je nyní těžké jen dostat se k puku alespoň ve středním pásmu.
     
    45:50
    Hra má také konečně spád, sledujeme zatím nejdelší úsek zápasu, který se hraje bez přerušení. Již více jak tři minuty sudí nefoukli do píšťalky.
     
    46:15
    Takové šance by domácí měli proměňovat. Po nepřesné rozehrávce měl puk mezi kruhy zřejmě Denis Mosaljov, ale důležitou kontaktní trefu nepřidal.
     
    46:51
    Střela Igora Martynova z levé strany byla sražena do ochranné sítě. Hra je po čtyřech minutách přerušena a následuje komerční přestávka.
     
    47:35
    Příliš mnoho času již Dinamu nezbývá. Nyní přišel opět hraniční zákrok, ovšem během sedmačtyřiceti a půl minut přišlo jen jedno vyloučení – na straně právě Minsku.
     
    48:36
    Lars Johansson raději pokryl puk po domácím protiútoku dva na dva. Střela z pravého kruhu mu nedělala komplikace.
     
    50:00
    Na korekci stavu zbývá domácím už jen polovina závěrečné třetiny.
     
    50:33
    Bránit náskok jde hráčům CSKA velmi dobře. Ne nadarmo mají jeden z nejmenších počtů inkasovaných branek v celé KHL. Lars Johansson nemusel již drahnou dobu vytahovat nějaký těžký zákrok.
     
    51:04
    Došlo k tomu až nyní, kdy se třiatřicetiletý švédský brankář musel u své levé tyče pořádně roztáhnout proti dvěma dorážejícím hráčům Dinama.
     
    52:34
    Buly v útočném pásmu CSKA hosté vyhráli, ovšem Taylor nemusel vytahovat žádný další zákrok. Ve třetí třetině jich totiž zatím moc nemá. Z devíti střel dali hosté dvě branky.
     
    53:11
    Jeden z čárových rozhodčích se chtěl vyhnout souboji o puk a dopadl na ledovou plochu. Ihned se může dát dokupy, jak pocitově, tak vizuálně, neboť je hra přerušena komerční pauzou.
     
    53:33
    Dmitrij Znacharenko zvládl obtížnou situaci, kdy jeho parťák z obrany napadáním přišel o puk a zády k domácímu bekovi napadali dva hráči CSKA. Zkušená prohazovačka uťala napadání soupeře, jenže co je to Minsku platné, když prohrává o dvě branky.
     
    54:33
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Parádní báčko si teď zahráli hosté před brankou Minsku a obránci Adam Almqvist se Stěpanem Falkovským se museli cítit jako na kolotoči. Brendan Leipsic si sjel mezi kruhy, odkud nahrál na levou stranu pro Alexandra Popova. Útočník CSKA nelenil, bleskově přihrál před branku na ANDREJE SVĚTLAKOVA a forvard s číslem 87 zakončil pátým gólem v sezoně akci na jeden dotek, když se trefil pod horní tyčku. Asistence: Alexander Popov, Brendan Leipsic.
    54:33 Andrej SVĚTLAKOV - 1:4
     
    56:26
    Kiselevič otestoval z pravého kruhu pozornost brankáře Taylora, který puk bez problémů vyráží.
     
    56:58
    Igor Martynov měl před brankou výbornou pozici ke střele, ale nakonec se i kvůli hákování soupeře neprosadil. Pokračuje se dále a ani nyní asi nepůjde hráč CSKA na trestnou lavici.
     
    57:03
    Následně vznikla před brankou pořádná mela, jelikož nahozený kotouč vypadl Johanssonovi z výstroje. Aktivní byl v tomto ohledu hlavně Mosaljov a Martynov a nakonec si vybojovali faul.
     
    57:15
    Bogdan Kiselevič jde ven za hrubost a domácí mohou korigovat zápas.
     
    57:30
    Shane Prince zblízka z levé strany zakončoval do šibenice, ale Johansson puk vytáhl ramenem nad branku. Ještě předtím přišel další faul a domácí budou hrát přesilovku pět na tři. Navíc poměrně dlouhou.
     
    57:55
    Následuje oddechový čas Dinama, po kterém zůstává Danny Taylor na střídačce. Minsk bude hrát v šesti proti třem.
     
    57:58
    Dinamo bude hrát minutu a 17 sekund dlouhou přesilovku pět na tři po podrážení, kterého se dopustil Andrej Světlakov.
     
    58:13
    Menell předal kotouč na levý kruh pro Děmkova, jehož svižná střela skončila na výstroji Johanssona. Ani další kombinace Minsku nekončí brankou a hosté se, i díky potřebnému štěstí, osvobozují.
     
    59:06
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    ARŤOM DĚMKOV ještě zůstal na ledě, jen si sjel na levý kruh, tedy na druhou stranu. A pohledná kombinace domácích přece jen přináší snížení. Menell z osy hřiště nahrál na pravý kruh pro Stěpana Falkovského, jenž vzápětí našel nalevo před brankou volného Děmkova a ten z pokleku překonává marně se natahujícího Johanssona. Asistence: Stěpan Falkovskij, Brennan Menell.
    59:06 Arťom DĚMKOV - 2:4
     
    59:15
    Dinamo hned po vyhraném buly odvolává brankáře a ještě zkusí vstřelit alespoň kontaktní branku.
     
    59:27
    Zack Mitchell napadáním vybojoval buly před brankou CSKA.
     
    59:44
    Další závar v předbrankovém prostoru. Rob Klinkhammer se rval jako lev, aby dostrkal puk za čáru, ale ležící gólman hostí Lars Johansson jej za pomocí spoluhráčů udržel pod sebou.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas, ve kterém Dinamo rozhodně nebylo horším týmem a drželo s favoritem krok, nakonec skončil vítězstvím CSKA. Běloruský tým odehrál výbornou první třetinu a v čase 13:33 se dostal do vedení, když Alexej Protas dorazil puk do sítě po tom, co Voronin obkroužil branku a vystřelil. Prosadit se mohli i domácí, ale Danny Taylor se v brance činil. Nestačil až na střelu nejproduktivnějšího hráče hostí Konstantina Okulova. Po protiútoku Dinama totiž šikovný křídelník ujel po levé straně a střelou z kruhů našel mezeru mezi betony Taylora.

    Zkraje třetí části se prosadil Konstantin Okulov znovu, dal svůj sedmnáctý gól v sezoně a znovu se trefil mezi betony Taylora. Využil totiž výbornou přihrávku Mamina a byl na pravé straně zcela volný, jelikož Mamin na sebe natáhl hned tři hráče. Za 48 sekund vedli hosté již o tři branky. Maxim Sorkin nabral na pravé straně rychlost a trefil se přes stínujícího beka Falkovského kolem lapačky domácího brankáře na bližší tyčku. Definitiva k výhře CSKA přišla pět a půl minuty před koncem po krásné souhře na jeden dotek, kterou započal Leipsic, Popov z první dal puk na Andreje Světlakova a ten se trefil pod horní tyčku.

    První vyloučení hostí přišlo až v závěru a hned z toho byla dvojnásobná přesilovka Dinama. Ta byla ještě umocněna odvoláním Danny Taylora a domácí přesilovku šest na tři využili, když Arťom Děmkov zakončil neméně pohlednou kombinaci ranou z levé strany z pokledu. I přes velký tlak už Minsk nestihl vsítit ani kontaktní branku a prohrál 2:4.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-4
    Střely na branku: 33-36
    Zásahy gólmanů: 32-31
    Zblokované střely: 13-12
    Vyhraná buly: 30-31
    Hity: 15-8
    Vyloučení: 1-2
    Využití: 1-0.
     
    Do tohoto utkání nenastoupil žádný český ani slovenský hokejista.
     
    S konstatováním, že CSKA Moskva na kluzišti Dinama Minsk potvrdil roli favorita a otočil nepříznivě se vyvíjející zápas ve svůj prospěch na stav 4:2, se s Vámi loučí a hezký páteční večer přeje Tomáš Lysý. (21:10:07)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 14. Protas (K. Voronin, Alistrov), 60. Děmkov (Falkovskij, Menell) – 31. Okulov, 42. Okulov (Mamin, Blažijevskij), 43. Sorkin (Afanasjev, Ar. Sergejev), 55. Světlakov (Alexandr Popov, Leipsic)


    HC Dinamo Minsk: D. Taylor (Kolosov) – Falkovskij, Menell, Almqvist, Jerjomenko, Šinkevič, Znacharenko (A), Denisov – Klinkhammer (C), Z. Mitchell, Prince (A) – Gorbunov, Martynov, Mosaljov – Děmkov, Paré, Alistrov – Usov, K. Voronin, Kogalev – Protas.
    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – M. Robinson (A), Blažijevskij, Dahlbeck, Samorukov, Kiselevič (A), Ar. Sergejev, Rykov – Leipsic, Alexandr Popov, Světlakov – Okulov, Šalunov, Mamin – Tělegin, Andronov (C), Sošnikov – Jurtajkin, Mingačjov, Afanasjev – Sorkin.

    Rozhodčí: Viktor Birin, Viktor Gašilov – Jevgenij Antonov, Ilnur Galimov
    thejrc.org