Jaroslavl – Omsk 3:2 (po pr.) | Minsk – CSKA Moskva 2:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Soči 4:0 (kon.)
Jokerit – N.Novgorod 4:1 (kon.) | Riga – Čerepovec 2:3 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
2:4 (1:0, 0:1, 1:3)
CSKA Moskva
Pátek 29.01.2021, 17:10 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:15
    Dinamo hned po vyhraném buly odvolává brankáře a ještě zkusí vstřelit alespoň kontaktní branku.
    59:06 Arťom DĚMKOV - 2:4
     
    59:06
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    ARŤOM DĚMKOV ještě zůstal na ledě, jen si sjel na levý kruh, tedy na druhou stranu. A pohledná kombinace domácích přece jen přináší snížení. Menell z osy hřiště nahrál na pravý kruh pro Stěpana Falkovského, jenž vzápětí našel nalevo před brankou volného Děmkova a ten z pokleku překonává marně se natahujícího Johanssona. Asistence: Stěpan Falkovskij, Brennan Menell.
     
    57:58
    Dinamo bude hrát minutu a 17 sekund dlouhou přesilovku pět na tři po podrážení, kterého se dopustil Andrej Světlakov.
     
    57:55
    Následuje oddechový čas Dinama, po kterém zůstává Danny Taylor na střídačce. Minsk bude hrát v šesti proti třem.
     
    57:15
    Bogdan Kiselevič jde ven za hrubost a domácí mohou korigovat zápas.
    54:33 Andrej SVĚTLAKOV - 1:4
     
    54:33
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Parádní báčko si teď zahráli hosté před brankou Minsku a obránci Adam Almqvist se Stěpanem Falkovským se museli cítit jako na kolotoči. Brendan Leipsic si sjel mezi kruhy, odkud nahrál na levou stranu pro Alexandra Popova. Útočník CSKA nelenil, bleskově přihrál před branku na ANDREJE SVĚTLAKOVA a forvard s číslem 87 zakončil pátým gólem v sezoně akci na jeden dotek, když se trefil pod horní tyčku. Asistence: Alexander Popov, Brendan Leipsic.
     
    51:04
    Došlo k tomu až nyní, kdy se třiatřicetiletý švédský brankář musel u své levé tyče pořádně roztáhnout proti dvěma dorážejícím hráčům Dinama.
     
    46:15
    Takové šance by domácí měli proměňovat. Po nepřesné rozehrávce měl puk mezi kruhy zřejmě Denis Mosaljov, ale důležitou kontaktní trefu nepřidal.
    42:47 Maxim SORKIN - 1:3
     
    42:47
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Více jak čtyřicet minut hráli domácí se svým soupeřem vyrovnanou partii, jenže dvě branky zkraje třetí části během 48 sekund pro ně asi budou smrtící. MAXIM SORKIN ujel po pravé straně a přes stínujícího beka Falkovského se trefil na bližší tyč kolem Taylorovy lapačky do sítě. Asistence: Jegor Afanasjev, Arťom Sergejev.
    41:59 Konstantin OKULOV - 1:2
     
    41:59
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Maxim Mamin výborně vyvezl puk z rohu útočného pásma na levý kruh. Natáhl na sebe hned tři protihráče a přes Martynova nahrál puk na druhou stranu pro KONSTANTINA OKULOVA. Pětadvacetiletý hokejista se trefil naprosto přesně znovu mezi betony Taylora. Asistence: Maxim Mamin, Arťom Blažijevskij.
     
    37:19
    Roman Gorbunov se po zaváhání v rozehrávce soupeře dostal před brankou CSKA k puku jako slepý k houslím, ale skákavý kotouč zblízka nedokázal usměrnit pod betony brankáře Larse Johanssona za čáru. Z pravé strany dojíždějící Denis Mosaljov se dostal k odraženému kotouči pozdě.
    30:29 Konstantin OKULOV - 1:1
     
    30:29
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Denis Mosaljov se mezi kruhy dostával ke kotouči, ale nakonec byl pokryt Klasem Dahlbeckem. Hosté tak založili rychlý protiútok, při které po levé straně ujel nejproduktivnější hráč CSKA Moskva KONSTANTIN OKULOV. Kvapíkem projel přes modrou, na kruhu vystřelil a našel mezeru mezi betony Taylora, čímž vstřelil svůj šestnáctý gól v sezoně a je tak na čele kanonýrů svého mančaftu.
     
    24:23
    Ilja Šinkevič sice nerozumí tomu, proč jde na dvě minuty ven za sekání, ale nic s tím nemůže dělat.
    13:33 Alexej PROTAS - 1:0
     
    13:33
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Asi jen málo fanoušků Dinama by nepřálo branku ALEXEJI PROTASOVI, který se prosadil posedmé v tomto ročníku. Výrazné místo v sestavě dostal až díky velké marodce Minsku a šanci chytil za pačesy. Kirill Voronin obkroužil branku zprava doleva, vybruslil si lehce před Johanssona a zakončil. Jeho pokus ještě brankář CSKA vyrazil, ale před brankou číhal připravený rodák z Vitebsku a pohotově zakončil, když nabral puk jak na lopatu a poslal ho pod horní tyč. Pokud takto bude hrát i nadále, bude 91. volba draftu z roku 2019 časem směřovat i do NHL. Asistence: Kirill Voronin, Vladimir Alistrov.
     
    12:36
    Denis Mosaljov mohl otevřít skóre. Mezi kruhy přebral výbornou přihrávku, avšak při zakončení nepřekonal jistého Larse Johanssona.
     
    10:07
    Tachir Mingačjov viděl mezi kruhy najíždějícího Andreje Světlakova, na kterého poslal puk. Z výborně vypadající šance hostí ale nebylo přes dobrý obranný zákrok Dinama nic. Následnou přetlačovanou v rohu za brankou Dinama vyhráli domácí a už se zásluhou Kirilla Voronina dostávali na druhou stranu. Vladimir Alistrov ale poté situaci nezakončil.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 14. Protas (K. Voronin, Alistrov), 60. Děmkov (Falkovskij, Menell) – 31. Okulov, 42. Okulov (Mamin, Blažijevskij), 43. Sorkin (Afanasjev, Ar. Sergejev), 55. Světlakov (Alexandr Popov, Leipsic)


    HC Dinamo Minsk: D. Taylor (Kolosov) – Falkovskij, Menell, Almqvist, Jerjomenko, Šinkevič, Znacharenko (A), Denisov – Klinkhammer (C), Z. Mitchell, Prince (A) – Gorbunov, Martynov, Mosaljov – Děmkov, Paré, Alistrov – Usov, K. Voronin, Kogalev – Protas.
    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – M. Robinson (A), Blažijevskij, Dahlbeck, Samorukov, Kiselevič (A), Ar. Sergejev, Rykov – Leipsic, Alexandr Popov, Světlakov – Okulov, Šalunov, Mamin – Tělegin, Andronov (C), Sošnikov – Jurtajkin, Mingačjov, Afanasjev – Sorkin.

    Rozhodčí: Viktor Birin, Viktor Gašilov – Jevgenij Antonov, Ilnur Galimov
    thejrc.org