Jaroslavl – Omsk 3:2 (po pr.) | Minsk – CSKA Moskva 2:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Soči 4:0 (kon.)
Jokerit – N.Novgorod 4:1 (kon.) | Riga – Čerepovec 2:3 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
4:0 (0:0, 4:0, 0:0)
HK Soči
Pátek 29.01.2021, 17:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Dynamo Moskva a HK Soči.
     
    Dynamo Moskva

    Hokejisté domácího Dynama Moskva se v tabulce v Západní konferenci nacházejí na čtvrtém místě se ziskem pětašedesáti bodů a už jsou tak prakticky jednou nohou ve vyřazovacích bojích, kde by rozhodně neměli chybět. Po prohře 0:2 s Nur-Sultanem Dynamo zabralo a dvakrát doma po sobě bylo úspěšné. Nejprve 5:2 porazili Moskvané lotyšskou Rigu a naposledy srazili v moskevském derby 4:1 CSKA. Dnešní další duel by rádi vyhráli, aby svou vítěznou šňůru natáhli. Proti Soči budou plnit roli favorita a uvidíme, zda ji naplní.

    Nejproduktivnější hráči

    Vadim Šipačov 19+38
    Dmitrij Jaškin 31+16
    Dmitrij Kagarlickij 10+25
     
    HK Soči

    Hosté ze Soči jsou na tom o dost hůře ve stejné konferenci jako jejich dnešní soupeř. V tabulce se nacházejí na desátém místě a dosud zapsal čtyřiatřicet bodů. Na postupovou pozici do play-off mají ztrátu šestnácti bodů a zřejmě si tak ve vyřazovacích bojích nezahrají. Sice mají ještě ve hře dvaadvacet bodů, ale soupeři před nimi si náskok budou chtít udržet. Za sebou mají hosté dvě prohry. 1:5 s Jaroslavlí a naposledy nestačili na Jokerit, jenž vyhrál těsně 3:2. Dnes je tak na ledě Dynama nečeká vůbec nic lehkého, přesto by rádi šňůru dvou proher zastavili.

    Nejproduktivnější hráči

    Sergej Šmeljov 20+19
    Nikita Točickij 5+23
    Daniil Miromanov 9+16
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se zatím v této sezóně utkaly jednou, na konci září zvítězilo moskevské Dynama na ledě Soči těsně 3:2. Hosté tak mají svému soupeři dnes co vracet.
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS)
    Michal Čajkovský (DMS)
     
    Úvodní sestavy:

    Dynamo Moskva: Bočarov (Garipov) – Hietanen, Čajkovský, Volkov, Mironov (A), Bojkov, An. Sergejev, Pribylskij – Jaškin, Šipačov (C), Kagarlickij – Pääjärvi, O. Lindberg, Tarasov (A) – Igumnov, Kučerjavenko, Muranov – Raševskij, O. Zajcev, Bryzgalov – Alexejev.

    HK Soči: Treťjak (Krasikov) – Rundblad, Miščenko, Miromanov, J. Alexandrov (C), Pogorišnyj, Valencov, Batyršin, Sedov – Šmeljov, Točickij (A), Petkov – Ruděnkov (A), Glotov, Kolgotin – A. Galimov, Kurbatov, Feoktistov – Garajev, N. Kvartalnov, Volodin.

    Rozhodčí: Hoffmann, Soin – Gorděnko, Zacharov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Dynamem Moskva a oči právě začal! Domácí do dnešního střetnutí nastoupili v modrých dresech, hosté hrají v bílém.
     
    00:28
    Elitní lajna Dynama se okamžitě vrhla do útočení. Český útočník Dmitrij Jaškin se stahovačkou zbavil Šmeljova, následně pálil nad.
     
    01:04
    Premiérový útok Soči podnikl Vasilij Glotov. Najel za útočnou modrou, načež nahodil za bránu soupeře, zde se kotouče zmocnil Čajkovský.
     
    01:36
    Domácí defenziva si bez větších problémů poradila s Točitským. Forwarda skříplo duo Bojkov, Sergejev do kleští, puk získal první jmenovaný.
     
    02:26
    Ivan Bočarov si připsal zákrok na rozehřátí. Nahození od pravého mantinelu jej nemohlo překvapit, Galimov alespoň vybojoval vhazování po jeho levici.
     
    02:48
    Alexandr Kučerjavenko udělal kličku před modrou čárou, což byla osudová chyba. Spoluhráč Muranov totiž s tímto manévrem nepočítal a způsobil postavení mimo hru.
     
    03:01
    Obránce Jurij Alexandrov na modré přišel o puk a do brejku mohl vystartovat Jegor Bryzgalov. Avšak Alexandrov se rychle zorientoval a soka za sebe nepustil.
     
    03:24
    Fanoušci bouřlivě povzbuzují domácí borce, kteří se dokázali usadit v útočné třetině. Pokus Šipačjova brankář Treťjak vykopl pravým betonem.
     
    04:10
    Na druhou stranu vystartoval do rychlého protiútoku Nikita Feoktistov. V plném sprintu pálil z vrcholku levého kruhu těsně vedle pravé tyčky.
     
    04:31
    Hraje se ve velkém tempu, přerušuje se jen minimálně. Opět útočí domácí hokejisté, konkrétně první lajna v čele se Šipačjovem.
     
    05:13
    Dlouhou pasáž bez přerušení ukončil gólman Maxim Treťjak. Dobře zmenšil střelecký úhel Jaškinovi, nejlepší střelec NHL zatím další zářez nepřidal.
     
    05:46
    Hokejisté Soči ukazují, že rozhodně nepřijeli pouze bránit. Ivan Volodin střílel zápěstím nebezpečně z pravé strany, po zásahu betonem se Glotov natahoval k dorážce marně.
     
    06:15
    V permanenci musel zase být rovněž Treťjak. R8na zápěstím v podání Igumnova šla nejspíše mimo bránu, ruský strážce svatyně však štěstí nepokoušel a ukryl touš v lapačce.
     
    06:56
    Oscar Lindberg mohl střílet, ale ještě hledal mezi kruhy najetého Muranova. Ten se ke kotouči nedostal, hokejku mu dobře zablokoval Volodin.
     
    07:20
    David Rundblad zacouval do vlastního obranného pásma, aby měl větší prostor na rozehrávku. Nakonec vsadil na jistoto, napříč pásmem našel kolegu z obrany Miščenka.
     
    07:43
    S ohněm si zahrával Jurij Alexandrov. Jako poslední bránící hokejista si dovolil odvážnou kličku proti Kagarlickému, jež vyšla s obrovským štěstím.
     
    08:05
    Bezbrankové skóre mohl přerušit Dmitrij Jaškin. Český útočník dostal nahrávku před branku, avšak na bekhend. Z této strany trefil elitní forward jen beton brankáře.
     
    08:35
    Zakázané uvolnění vrátí hru před Bočarova. Prudké vyhození Hietanena nedokázal tečovat Lindberg a k puku měl následně nejblíže bránící Šmeljov.
     
    09:13
    Složitou situaci zvládl Arťom Volkov na jedničku. Mezi dvěma forčekujícími hráči elegantně proskočil a po mantinelu našel hůl spoluhráče.
     
    09:44
    Hra se v posledních minutách uklidnila. Oba celky si podstatně lépe hlídají střední pásmo, již delší dobu čekáme na nějaký nadějný střelecký pokus.
     
    10:12
    Ze střední třetiny vymyslel nástřel Oleg Zajcev. Treťjak očima kontroloval směr letu puku, který se od zadního mantinelu odrazil do rohu na hokejku obránce Miromanova.
     
    10:48
    Začátek akce naplánoval Dmitrij Kagarlickij výborně, jenže finální fáze nebylo vůbec dobře propracovaná. Bekhendovou nahrávku poslal Jaškinovi za brusle, navíc do přehuštěného prostoru.
     
    11:17
    Sergej Bojkov za vlastní svatyní uklidňuje hru. Napadat se ho pokusil Kolgotin, avšak bek vyjel zpoza brány druhou stranu. Nahrál Tarasovovi a šel střídat.
     
    11:39
    Slibnou příležitost Soči zastavila píšťalka čárového rozhodčího. Dmitrij Kolgotin totiž vystavil s kotoučem jedoucího Ruděnkova do ofsajdu.
     
    12:09
    Ivan Igumnov zůstal ležet na ledě, nejspíše po zásahu vysokou holí do obličeje. Ale rozhodčí incident nepostřehli a vylučovat se tudíž nebude.
     
    12:30
    Utkání pokračuje. Prozatím bohužel bez Igumnova, který se dostal na střídačku za pomoci dvou protihráčů a okamžitě zamířil na ošetřovnu.
     
    13:16
    Nikita Feoktistov si hravě poradil s dotírajícím Pääjärvim. Kličkou do bekhendu si vytvořil prostor, načež forhendem poslal puk do střední třetiny. Oba týmy střídají.
     
    13:38
    Svižný útok třetí útočné formace zakončil střelou Alexandr Kučerjavenko. Tvrdý projektil narazil do plexiskla za brankou.
     
    14:21
    Od modré čáry nahazoval kotouč před bránu Dmitrij Kagarlickij. Maxim Treťjak zasahovat nemusel, neboť blokující Galimov srazil touš mimo nebezpečí.
     
    14:49
    Tlak domácích hráčů pokračuje. Dobře ovšem zapracoval David Rundblad, jenž přinutil Bojkova zacouvat do středního pásma.
     
    15:20
    Bez přerušení se hraje už více jak tři minuty. Do brejku se pokusil vydat Dmitrij Kolgotin, jenže cestu mu zakřižoval Sergejev, který se stal novým majitelem puku.
     
    15:57
    Pěknou individuální akcí se blýskl Jegor Bryzgalov. Zpoza brány se úspěšně vytočil a chtěl kotouč zasunout k bližší tyči, avšak narazil na Treťjakův levý beton.
     
    16:27
    Vadim Šipačov vyhrál buly na Kagarlického, po jehož přiťuknutí pálil obránce Juuso Hietanen. Přímo do výstroje znovu připraveného Treťjaka.
     
    16:40
    Za bránou zklidnil hru Andrej An. Mironov. Počkal na prostřídání lajn, načež přenechal kotouč Lindbergovi a sám ujel na střídačku.
     
    17:14
    Spoluhráčům pomohl s rozehrávkou Maxim Treťjak. Holí dobře zpracoval touš, načež odvážně přes hokejku forčekujícího Muranova našel u mantinelu stojícího Valencova.
     
    17:38
    Hra zase ubíhá za svatyní Bočarova, kam se tentokráte jel schovat Michal Čajkovský. Slovenský obránce rychle vyjel a předal Kučerjavenkovi, ten v souboji jeden na jednoho nepřešel přes Kurbatova.
     
    18:15
    Daniil Tarasov naznačil nahrávku, načež se rozhodl pokračovat v jízdě středem. Dokonale oklamal Feoktistova, avšak na Galimova si už nepřišel.
     
    18:34
    Delší časový úsek byl bez úspěšného zákroku Ivan Bočarov. Dočkal se v závěru úvodního dějství, v rukavici podržel propagační nahození Glotova.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:11
    Andrej Pribylskij poté, co překonal středovou čáru, nastřelil kotouč za hostující svatyni. Dmitrij Jaškin svedl předem ztracený souboj proti třem protihráčům, bojoval ale statečně.
     
    19:38
    Za brankou se na druhé straně pokoušel něco vymyslet i Igor Ruděnkov. Na mantinel ho ovšem přišpendlil Juuso Hietanen a volného puku se chopil Dmitrij Raševskij.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi Dynamem Moskva a Soči gól nepřinesla. Více ze hry má favorizované domácí mužstvo, avšak Maxim Treťjak pokryl všech jedenáct pokusů mířící mezi tyče. Také Maxim Bočarov zatím drží čisté konto, zasahovat musel jen pětkrát. Nepříjemné zranění postihlo domácího útočníka Dynama Igumnova, jenž tvrdě narazil do mantinelu a otřesený byl okamžitě poslán na ošetřovnu. Jeho místo pro zbytek třetiny zabral třináctý útočník Alexejev a je otázkou, jestli se Igumnov dá do kupy pro zbylé dvé části.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Úvodní buly vyhrál Vadim Šipačov, první útok tak mohou podniknout domácí.
     
    20:19
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Bleskový gól v úvodu druhé části posouvá domácí do vedení! Chybnou rozehrávku Rundbalada zachytil Šipačov, který mezi kruhy nahrál MICHALOVI ČAJKOVSKÉMU. Slovenský bek si puk zpracoval a následně vypálil nekompromisní dělovku do pravého horního rohu. Asistence: Vadim Šipačov a Dmitrij Kagarlickij.
    20:19 Michal ČAJKOVSKÝ - 1:0
     
    21:30
    Tvrdá rána pro hostující mužstvo, které rázem musí dotahovat, ačkoli první třetinu přestálo velmi dobře. O rychlou odpověď se pokusil Šmeljov, mířil nepřesně.
     
    21:30
    Tvrdá rána pro hostující mužstvo, které rázem musí dotahovat, ačkoli první třetinu přestálo velmi dobře. O rychlou odpověď se pokusil Šmeljov, mířil nepřesně.
     
    22:13
    Svěřenci kouče Krikunova jsou při chuti. V mezikruží si vytvořil prostor Lindberg, střelou zápěstím nechal vyniknout Treťjakovu vyrážečku.
     
    22:46
    Nyní ruský gólman ve službách Soči úspěšně přerušil hru. Střelu Mironova od modré bez větších problémů udržel ve výstroji.
     
    23:05
    Vyrovnání bylo blízko! Šipačov zaváhal na modré a do úniku se dostal Ivan Volodin, který po bekhendové kličce hledal mezeru mezi betony Bočarova, ten však měl betony u sebe. Výborný zákrok.
     
    23:17
    Akce ještě pokračovala. Přes Ruděnkova se kotouč dostal ke Glotovovi, jehož slabá rána příklepem nedělala domácímu brankáři žádné starosti.
     
    24:06
    Aktivita hostujícího celu pokračuje! Přečíslení dvou na jednoho vyřešil Ivan Volodin žabičkou na Kurbatova, jenž trestuhodně promáchl.
     
    24:29
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    MICHAL ČAJKOVSKÝ je při chuti! Osmadvacetiletý rodák z Bratislavy se nebojí vystřelit, což opět potvrdil. Od levého mantinelu vystřelil zápěstím na zadní tyč a Treťjak nedokázal zasáhnout, neboť vůbec nic neviděl přes clonícího spoluhráče Miromanova. Asistence: Juuso Hietanen a Oscar Lindberg.
    24:29 Michal ČAJKOVSKÝ - 2:0
     
    25:09
    Soči je psychicky hodně dole. Dmitrij Kolgotin mohl postupovat po levém mantinelu, jenže si nevěřil proti Kučerjavenkovi a tak zacouval do středního pásma.
     
    25:48
    Hokejisté v modrých dresech se ženou za třetím zásahem. Blízko němu byl Oleg Zajcev, tvrdá střela z vrcholku pravého kruhu proletěla těsně nad břevnem.
     
    26:20
    Z velkého úhlu vyzkoušel štěstí Andrej Alexejev. Maxim Treťjak měl tentokráte výborný výhled, touš vyrazil za bránu.
     
    26:41
    Na druhé straně musel zasahovat rovněž Ivan Bočarov. Hodně slabé nahození Galimova bez větších problémů schoval v lapačce.
     
    27:10
    V hledišti to pouze zahučelo. Dmitrij Jaškin zpoza brány nahrával Šipačovovi, jenž se objevil nikým neatakovaný před Treťjakem, jenže z bezprostřední blízkosti nenašel mezeru v jeho postoji.
     
    27:26
    Tlak Dynama neutichá. Magnus Pääjärvi se jako blesk prohnal podél mantinelu i kolem Valencova, načež zkusil otočku kolem brány. Avšak hokejku nedokázal zalomit dostatečně.
     
    28:27
    Po vyhraném buly Šipačova pálil od modré Michal Čajkovský. Slovenský bek útočí na hattrick, zatím mu ho Treťjak nedopřál.
     
    28:49
    A další zákrok pro strážce svatyně Soči. Zakončení z pravého kruhu Jaškin plánoval dlouho, nakonec zamířil do rukavice připraveného brankáře.
     
    29:16
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Juuso Hietanen. Finský reprezentační bek na zádech dokázal udržet Galimova, následně po mantinelu nahrál Volkovovi.
     
    29:47
    Do kombinační akce Moskvy se zapojil rovněž Maxim Bočarov, jenž za brankou dojel pomalý pas Mironova. Kotouč mu před forčekujícím Ruděnkovem okamžitě vrátil.
     
    30:10
    Rozběhla se druhá polovina základní hrací doby. Domácí mužstvo je lepším týmem a zaslouženě vede rozdílem dvou branek.
     
    30:45
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné. Krikunovova družina odskakuje do tříbrankového náskoku a MICHAL ČAJKOVSKÝ dokonal hattrick! Slovenský obr dostal, stejně jako při prvním gólu, nabito do mezikruží, dělovkou div, že nerozbil kamerku v Treťjakovově svatyni. Pro Čajkovského to je zároveň 100. získaný bod v KHL. Asistence: Ivan Igumnov a Alexandr Kučerjavenko.
    30:45 Michal ČAJKOVSKÝ - 3:0
     
    31:50
    O vítězi je prakticky rozhodnuto. Čisté konto na straně domácích chtěl smazat Ivan Volodin, avšak střela z levého kruhu Bočarova nemohla překvapit.
     
    32:19
    Dmitrij Kagarlickij nabral velkou rychlost po levém mantinelu, ale k zakončení se nedostal, protože ho zakřižoval David Rundblad. Ruský forward přišel o kotouč za bránou.
     
    32:30
    Hosté rychle podnikli brejk na opačnou stranu. Rundblad vyslal dopředu Točitského, jenž měl před sebou pouze Hietanena, toho ovšem obejít nedokázal.
     
    33:27
    Svěřenci trenéra Stavrovského nadále usilují alespoň o čestný zásah. Ansel Galimov heldal před brankou Kvartalnova, jemuž v pravý čas zblokoval hokejku Bojkov.
     
    33:47
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté se snaží, avšak jsou to zatím jen domácí, kteří střílí góly. Lindberg z pravé strany našel bekhendovou nahrávkou před brankou nikým neatakovaného DANIILA TARASOVA, jenž poslal kotouč za záda marně se přesunujícího Treťjaka. Asistence: Oscar Lindberg a Sergej Bojkov.
    33:47 Daniil TARASOV - 4:0
     
    33:47
    Maxim Treťjak toho má pro dnešek dost. Své místo v bráně přepouští Krasikovovi, který by určitě rád nastupoval do zápasu v příjemnější pozici.
     
    34:30
    Sympatická je snaha Soči. To i navzdory velmi nepříznivému stavu bojuje, jenže Maxim Bočarov se dnes jeví nepřekonatelným.
     
    35:38
    Prvním vyloučeným hráčem střetnutí je domácí obránce Sergej Bojkov. Ačkoli měl dostatek volného prostoru, tak puk z obranné třetiny vyhodil mimo kluziště a jde si tak odpočinout na dvě minuty za zdržování hry.
     
    35:50
    Úvod oslabení zvládlo Dynam na jedničku. Vadim Šipačov vyhrál buly za sebe na Hietanena, který bez rozmýšlení vyhodil přes všechny čáry.
     
    36:11
    Ani druhá snaha Soči probojovat se do útočného pásma nebyla úspěšná. Jízdu Galimova po mantinelu zastavil čistým hitem hrdina Michal Čajkovský.
     
    36:40
    Maxim Bočarov dobře zmenšil střelecký úhel Kolgotinovovi, avšak zasahovat ve finále nemusel, neboť rána proletěla vysoko nad.
     
    37:11
    Hokejist v modrých dresech zvládají hru ve čtyřech na jedničku. Magnus Pääjärvi zachoval chladnou hlavu a ačkoli byl těsně bráněn Glotovem, dokázal kotouč zvednout mimo dosah Rundblada.
     
    37:43
    Sergej Bojkov je zpátky na ledě, pokračuje se v plném počtu na obou stranách. Obránce Dynama se okamžitě zapojuje do výpomoci s obranou.
     
    38:14
    Velkou rychlost dokázal nabrat po pravém mantinel Dmitrij Jaškin. Český útočník se pokusil natlačit až před bránu, to mu ovšem nedovolil Alexandrov.
     
    38:39
    Tlak elitní formace Moskvy pokračuje. Vadim Šipačov zapojil do hry také obránce Mironova, jehož tvrdý projektil trefil boční oblouk brány.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:19
    Krikunovova družina měla možnost ujet do přečíslení, ale Andrej Alexejev se rozhodl situaci zbrzdit. Kagarlickij na něj vrhl zlověstný pohled, jelikož chtěl zaútočit.
     
    39:50
    Zakázané uvolnění vrátí hru a poslední vteřiny prostředního dějství před hostující svatyni. Vysoké vyhození Miromanova útočník Glotov ze vzduchu tečovat nedokázal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině domácí hokejisté spustili gólostroj, který znamenal čtyři góly v síti Soči, zatímco sami zůstávají na nule. Fantastický zápas prožívá slovenský obránce Michal Čajkovský, který vstřelil první tři góly svého celku a připsal si tak svůj první kariérní hattrick v KHL, navíc po třetím zásahu má nyní na kontě rovnou stovku získaných bodů v ruské soutěži. Na tři zásahy beka dokázal ve 34. minutě navázat Daniil Tarasov, který dal skóre současnou podobu. Po čtvrté inkasované brance skončil zápas pro brankáře Treťjaka, který přenechal místo v brankovišti Krasikovovi.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:07.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina by podle všeho měla být formalitou. Dynamo Moskva vede čtyřgólovým rozdílem a Soči nepůsobilo dojmem, že by takové manko mělo smazat.
     
    40:37
    První útok třetí části ale patřil hostům. Ivan Volodin se dostal za bránu Bočarova, kde však nedokázal vymyslet nic zajímavého.
     
    41:02
    O první přerušení hry ve třetí dvacetiminutovce se postaral právě domácí strážce svatyně, který bezpečně ukryl v lapačce nahození Rundblada.
     
    41:08
    Oscar Lindberg vyhrál vhazování na Volkova, jenž zazmatkoval a vyhodil černou gumu přes všechny čáry. Zakázané uvolnění.
     
    42:16
    Zajímavý pokus bekhendem zkoušel od levého mantinelu Dmitrij Kolgotin. Bočarov evidentně čekal spíše nahrávku, přesto dokázal zasáhnout.
     
    42:43
    Dynamo si zahraje premiérovou přesilovou hru. Na lavici hanby usedá Ansel Galimov, člen třetí útočné formace podrazil unikajícího Tarasova.
     
    43:21
    Vadim Šipačov si vyměnil kotouč s Jaškinem a z levého kruhu napřáhl k tvrdé dělovce příklepem. Krasikov zasahovat nemusel.
     
    43:52
    Dmitrij Jaškin čekal na hranici brankoviště a dočkal se pasu od Kagarlického. Mezeru mezi betony brankáře ale nenašel.
     
    44:16
    Domácí pokračují v kombinaci v útočném pásmu. Oscar Lindberg hledal napříč pásmem Zajceva, jenž z voleje netrefil kotouč ideálně.
     
    44:45
    Ansel Galimov je na ledě, Dynamo svou první přesilovku v utkání nevyužilo. A byl to právě Galimov, kdo odzbrojil Bryzgalova a dostal touš do středního pásma.
     
    45:19
    Alexej Krasikov se zapojil do rozehrávky Soči. Za brankou zastavil nahození Bryzgalova a po mantinelu posunul kotouč na Glotova.
     
    45:57
    Daniil Tarasov si chtěl podruhé v krátkém časovém sledu vykoledovat faul na svou osobu. V souboji s Kurbatovem přišel o hůl, hra pokračuje bez přerušení.
     
    46:06
    Početní převahu si naopak zahraje Soči. Nikita Točickij střílel bekhendem nepřesně, načež mu pod nohy skočil Bojkov. Jasné podrážení, kterého si rozhodčí nemohli nevšimnout.
     
    46:38
    Přesilovka hostů začíná neslavně. Juuso Hietanen se dokázal dostat před Glotova, a po mantinelu kotouč poslal přes všechny čáry.
     
    47:11
    při vlastním oslabení mohl skórovat Alexandr Kučerjavenko. Dostal se do samostatného úniku, avšak těsně stíhán dvěma protihráči zakončit nedokázal.
     
    47:43
    Hosté se dokázali usadit v útočném pásmu. Dmitrij Kolgotin hledal napříč pásmem napřaženého Ruděnkova, před nímž na poslední chvíli dokázal nataženou holí zblokovat nahrávku Volkov.
     
    48:10
    Trest Sergeje Bojkova nebyl po zásluze potrestán. Domácí obránce se okamžitě zapojuje do hry, protože Dynamo zůstává pod tlakem.
     
    48:40
    Poměrně brzy se ovšem Krikunovovi svěřenci dokázali dostat alespoň do středního pásma. Vzápětí podnikl útočný výpad Igumnov, křižný pokus vyrazil Krasikov do ochranné sítě.
     
    49:02
    Ivan Bočarov dokázal vyřešit zmatky ve svém brankovišti. Úspěšně hledal puk pod bruslemi Mironova, ten nakonec přikryl lapačkou.
     
    49:19
    Obránce Oleg Pogorišnyj vyhazoval bekhendem slabě po mantinelu. Michal Čajkovský udržel útočnou třetinu, Moskva usiluje o pátý zásah.
     
    50:18
    Ještě si však bude muset počkat. Pěknou kombinaci na zakončoval bekhendem Oscar Lindberg, na bližší tyči ovšem místo nenašel.
     
    50:38
    Ani hosté nezapomněli útočit. Kirill Petkov se zbavil Sergejeva a před brnakou hledal volného Kurbatova, avšak do puku vložil vyrážečku Bočarov.
     
    51:21
    Do přehuštěného prostoru nahazoval touš od modré čáry Nikita Točickij. Bočarov nic neviděl, ale měl štěstí, spoluhráč Mironov černou gumu srazil do rohu kluziště.
     
    51:44
    Hraje se více jak tři minuty bez přerušení. Od pravého mantinelu hledal Jegor Bryzgalov před brankou Bojkova, který na dlouhou hokejku mířil nepřesně.
     
    52:06
    O přerušení hry se zasloužil domácí útočník Oscar Lindberg. Nahození otřel o kalhoty Daniila Miromanova, načež puk vyletěl mimo hrací plochu.
     
    52:21
    Tvrdá dělovka Čajkovského Krasikova neohrozila. Touš se od zadního mantinelu odrazil do brankového oblouku, kde se puku chopil Kvartalnov.
     
    53:12
    Odvážný průnik Olega Zajceva nebyl úspěšný. Útočník si zkoušel prohodit kotouč mezi bruslemi Alexandrova. To se povedlo, ale bek soupeře zastavil čistým hitem.
     
    53:54
    Situaci dva na dva mohl Nikita Feoktistov určitě vyřešit i lépe. Z levého kruhu vystřelil slabě zápěstím, Ivan Bočarov otevírá třetí desítku úspěšných zákroků.
     
    54:26
    Mironov si chytře počkal na nahrávku Valencova, jež měla mířit za obranu. Ruský obránce bez problémů nahrávku po ledě zachytil.
     
    54:58
    Domácí dávají protivníkovi v závěru střetnutí více prostoru. Dmitrij Kolgotin se snadno dostal do útočné třetiny, ale až k zakončení je nepustil Sergejev, který byl v souboji u mantinelu úspěšnější.
     
    55:38
    Boj o puk v rohu kluziště dopadl lépe pro útočícího Dmitrije Jaškina. Český útočník zkoušel obtočit bránu, avšak neuspěl.
     
    55:50
    Opět se hrálo delší dobu bez přerušení. Dmitrij Kagarlickij střílel z mezikruží přímo do výstroje Krasikovova, ten podržel kotouč až hvizdu rozhodčího.
     
    56:27
    Svěřenci trenéra Stavrovského se usadili v útočném pásmu. Na čestný zásah ovšem nedosáhli ani v tomto případě, neboť pokus Galimova zblokoval Volkov.
     
    56:38
    Hokejisté Dynama podnikli bleskový výpad na branku Krasikova. Dmitrij Kagarlickij řešil přečíslení nahrávkou na Šipačova, který z voleje mířil těsně nad.
     
    57:32
    Moskva si bude moci vyzkoušet ještě jednu přesilovou hru. Na trestnou lavici je poslán Nikita Kvartalnov, jenž v útočném pásmu podrazil Muranova.
     
    57:52
    Je vidět, že domácí již nepotřebují přidávat další góly, hrají v poklidném tempu. Lindberg váhal tak dlouho, až jej Valencov obral a hosty osvobodil.
     
    58:16
    Hráči v modrých dresech se dokázali rychle dostat zpět do útočné třetiny. Na ledě dostávají prostor hokejisté, kteří by normálně v přesilovce nehráli, Dmitrij Raševskij po nahrávce Sergejeva střílel do oblouku svatyně.
     
    58:55
    Tentokráte již Alexej Krasikov musel zasahovat. Výborně zmenšil střelecký úhel Kučerjavenkovi, puk letící do pravé šibenice ukryl v lapačce.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:18
    Defenziva Dynama úplně pozapomněla na Nikitu Točického, který řešil nájezd bekhendovým zakončením těsně vedle pravé tyčky.
     
    59:51
    Utkání se dohrává za brankou domácího celku. S kotoučem na holi kvedlá hrdina střetnutí Michal Čajkovský, hosté již vzdali snahu o forčekink.
     
    Konec zápasu.
     
    Dynamo Moskva potvrdilo roli velkého favorita a na domácím stadiónu porazilo Soči vysoko 4:0. Po bezbrankové první třetině přišly velké momenty Michala Čajkovského. Slovenský obránce vstřelil první tři góly svého celku a zaznamenal tak svůj první kariérní hattrick v KHL, třetí úspěšná trefa zároveň znamenala stý získaný bod v ruské soutěži. Čtvrtý zásah padl rovněž v prostřední dvacetiminutovce, Čajkovského doplnil na střelecké listině Daniil Tarasov. Po čtvrté brance hosté vystřídali gólmana, Treťjaka nahradil Krasikov. Ten dokázal udržet čisté konto, ale na výsledku to nic nezměnilo, protože nulu udržel i domácí Ivan Bočarov a to po celý zápas.
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS) 0+0, 4 střely, čas na ledě 21:43
    Michal Čajkovský (DMS) 3+0, 5 střel, čas na ledě 16:05
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:49:18)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 21. Čajkovský (Šipačov, Kagarlickij), 25. Čajkovský (Hietanen, O. Lindberg), 31. Čajkovský (Igumnov, Kučerjavenko), 34. Tarasov (O. Lindberg, Bojkov)


    Dynamo Moskva: Bočarov (Garipov) – Hietanen, Čajkovský, Volkov, Mironov (A), Bojkov, An. Sergejev, Pribylskij – Jaškin, Šipačov (C), Kagarlickij – Pääjärvi, O. Lindberg, Tarasov (A) – Igumnov, Kučerjavenko, Muranov – Raševskij, O. Zajcev, Bryzgalov – Alexejev.
    HK Soči: Treťjak (34. Krasikov) – Rundblad, Miščenko, Miromanov, J. Alexandrov (C), Pogorišnyj, Valencov, Batyršin, Sedov – Šmeljov, Točickij (A), Petkov – Ruděnkov (A), Glotov, Kolgotin – A. Galimov, Kurbatov, Feoktistov – Garajev, N. Kvartalnov, Volodin.

    Rozhodčí: Hoffmann, Soin – Gorděnko, Zacharov

    Diváci: 2 249
    thejrc.org