Jaroslavl – Omsk 3:2 (po pr.) | Minsk – CSKA Moskva 2:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Soči 4:0 (kon.)
Jokerit – N.Novgorod 4:1 (kon.) | Riga – Čerepovec 2:3 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
4:0 (0:0, 4:0, 0:0)
HK Soči
Pátek 29.01.2021, 17:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:32
    Moskva si bude moci vyzkoušet ještě jednu přesilovou hru. Na trestnou lavici je poslán Nikita Kvartalnov, jenž v útočném pásmu podrazil Muranova.
     
    46:06
    Početní převahu si naopak zahraje Soči. Nikita Točickij střílel bekhendem nepřesně, načež mu pod nohy skočil Bojkov. Jasné podrážení, kterého si rozhodčí nemohli nevšimnout.
     
    42:43
    Dynamo si zahraje premiérovou přesilovou hru. Na lavici hanby usedá Ansel Galimov, člen třetí útočné formace podrazil unikajícího Tarasova.
     
    35:38
    Prvním vyloučeným hráčem střetnutí je domácí obránce Sergej Bojkov. Ačkoli měl dostatek volného prostoru, tak puk z obranné třetiny vyhodil mimo kluziště a jde si tak odpočinout na dvě minuty za zdržování hry.
     
    33:47
    Maxim Treťjak toho má pro dnešek dost. Své místo v bráně přepouští Krasikovovi, který by určitě rád nastupoval do zápasu v příjemnější pozici.
    33:47 Daniil TARASOV - 4:0
     
    33:47
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté se snaží, avšak jsou to zatím jen domácí, kteří střílí góly. Lindberg z pravé strany našel bekhendovou nahrávkou před brankou nikým neatakovaného DANIILA TARASOVA, jenž poslal kotouč za záda marně se přesunujícího Treťjaka. Asistence: Oscar Lindberg a Sergej Bojkov.
    30:45 Michal ČAJKOVSKÝ - 3:0
     
    30:45
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné. Krikunovova družina odskakuje do tříbrankového náskoku a MICHAL ČAJKOVSKÝ dokonal hattrick! Slovenský obr dostal, stejně jako při prvním gólu, nabito do mezikruží, dělovkou div, že nerozbil kamerku v Treťjakovově svatyni. Pro Čajkovského to je zároveň 100. získaný bod v KHL. Asistence: Ivan Igumnov a Alexandr Kučerjavenko.
    24:29 Michal ČAJKOVSKÝ - 2:0
     
    24:29
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    MICHAL ČAJKOVSKÝ je při chuti! Osmadvacetiletý rodák z Bratislavy se nebojí vystřelit, což opět potvrdil. Od levého mantinelu vystřelil zápěstím na zadní tyč a Treťjak nedokázal zasáhnout, neboť vůbec nic neviděl přes clonícího spoluhráče Miromanova. Asistence: Juuso Hietanen a Oscar Lindberg.
     
    23:05
    Vyrovnání bylo blízko! Šipačov zaváhal na modré a do úniku se dostal Ivan Volodin, který po bekhendové kličce hledal mezeru mezi betony Bočarova, ten však měl betony u sebe. Výborný zákrok.
    20:19 Michal ČAJKOVSKÝ - 1:0
     
    20:19
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Bleskový gól v úvodu druhé části posouvá domácí do vedení! Chybnou rozehrávku Rundbalada zachytil Šipačov, který mezi kruhy nahrál MICHALOVI ČAJKOVSKÉMU. Slovenský bek si puk zpracoval a následně vypálil nekompromisní dělovku do pravého horního rohu. Asistence: Vadim Šipačov a Dmitrij Kagarlickij.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 21. Čajkovský (Šipačov, Kagarlickij), 25. Čajkovský (Hietanen, O. Lindberg), 31. Čajkovský (Igumnov, Kučerjavenko), 34. Tarasov (O. Lindberg, Bojkov)


    Dynamo Moskva: Bočarov (Garipov) – Hietanen, Čajkovský, Volkov, Mironov (A), Bojkov, An. Sergejev, Pribylskij – Jaškin, Šipačov (C), Kagarlickij – Pääjärvi, O. Lindberg, Tarasov (A) – Igumnov, Kučerjavenko, Muranov – Raševskij, O. Zajcev, Bryzgalov – Alexejev.
    HK Soči: Treťjak (34. Krasikov) – Rundblad, Miščenko, Miromanov, J. Alexandrov (C), Pogorišnyj, Valencov, Batyršin, Sedov – Šmeljov, Točickij (A), Petkov – Ruděnkov (A), Glotov, Kolgotin – A. Galimov, Kurbatov, Feoktistov – Garajev, N. Kvartalnov, Volodin.

    Rozhodčí: Hoffmann, Soin – Gorděnko, Zacharov

    Diváci: 2 249
    thejrc.org