Jaroslavl – Omsk 3:2 (po pr.) | Minsk – CSKA Moskva 2:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Soči 4:0 (kon.)
Jokerit – N.Novgorod 4:1 (kon.) | Riga – Čerepovec 2:3 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Torpedo Nižnij Novgorod
Pátek 29.01.2021, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Jakub Krejčík (JOK)
    1+0, 2 střely, čas na ledě 20:06
    David Sklenička 0+1, 3 střely, čas na ledě 19:18 (19:44:08)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 40:28.
    Zblokované střely – 3:7.
    Vyloučení – 4:2.
    Využití přesilovek 0/2 – 0/4.
    Vhazování – 25:23.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Jokeritu, který svého soupeře porazil výsledkem 4:1. Poslední perioda nám znovu přinesla hodně vyrovnanou podívanou, nakonec jsme se dočkali jediné branky, o kterou se při vlastním oslabení postaral domácí Anttila. Torpedo tak nedokázalo snížit na rozdíl jediné branky, naopak se závěrečné minutky odehrávaly v hodně poklidném tempu a Jokerit si tak do tabulky připisuje velice cenné dva body. Torpedo odjíždí s prázdnou, nicméně dnes nepředvedlo vůbec špatný výkon.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Utkání se spíše jen dohrává, Jokerit drží kotouč na svých hokejkách a snaží se tak neudělat žádnou chybu.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu.
     
    58:11
    Do konce zápasu zbývá poslední dvě minutky. Za hostující celek to přes pravou stranu zkoušel Miele, kterému se povedlo najít Ručkina, jenž ale selhal.
     
    57:25
    V mezikruží měl poměrně dost času na zakončení jeden z domácích, který švihem netrefil branku soupeře. Vzápětí Torpedo vyhodilo kotouč směrem k Jukurimu.
     
    56:11
    Souboj u levého hrazení nakonec skončil úspěchem pro Jokerit, který se poté dokonce dostal do zakončení. Puk se od soupeře odrazil přímo do lapačky.
     
    55:27
    Torpedo to bude mít nyní hodně složité, pár minut před koncem zápasu totiž prohrává o tři branky, což znamená hodně složitou práci.
    54:56 Marko ANTTILA - 4:1
     
    54:56
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí se navíc prosazují při vlastním oslabení! Chybu v rozehrávce udělal hostující obránce Pajgin, který tak namazal přímo na hokejku MARKA ANTTILY. Člen čtvrté formace to tedy zkoušel zakončením zápěstím nad levý beton, kam se hostující brankář Sererbjakov nedokázal natáhnout.
    Bez asistence.
     
    54:47
    U pravého kruhu si o nahrávku řekl hostující Terry, který se pokoušel zakončit z jedničky. Puk ovšem poslal vedle branky, Jukuri tak nemusel an zasahovat.
     
    54:20
    Torpedu se tato přesilová hra zatím moc nedaří. Za modrou čáru se sice dostal obránce Wideman, jenomže hosté stále kombinují a na střelu tak čekáme.
     
    53:11
    Další důrazný souboj u pravého hrazení nakonec vyzněl lépe pro Torpedo, které se přesto muselo vracet zpět, kde měl menší problémy zadák Aljajev.
     
    53:01
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Jakub Krejčík – 2 min., vysoká hůl).
     
    52:55
    Zavánělo to ofsajdem Torpeda, sudí ovšem nechal pokračovat ve hře a puku tak je Wideman.
     
    52:31
    Složitá nahrávka se přesto snesla do jízdy na hostujícího Kloose, kterému se povedlo přes celou šířku útočné třetiny najít Gončaruka, jenž zkoušel nahodit.
     
    51:47
    Poté si obrannou povinnost dokázal splnit hostující Orlov, kterému se povedlo odehrát hrací předmět směrem ven z obranného pásma.
     
    51:01
    Poté se do protiútoku dostával domácí Savinainen, kterému se chytrou zadovkou povedlo najít lépe postaveného Kivista, po jehož nahrávce pálil Junttila.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby v tuto chvíli zbývá přesně deset minut hry. Jokerit i nadále vede o dvě branky, v posledních minutách sledujeme hodně nepřesností.
     
    49:11
    Souboj u pravého hrazení vyzněl lépe pro Torpedo, které se poté dostalo na druhou stranu. Došlo k posunutí domácí branky, proto se chvíli hrát nebude.
     
    48:02
    Za vlastní brankou se dokázal zorientovat hostující Marin, kterému se povedlo odpálit hrací předmět daleko na druhou stranu. Za pukem míří Hannikainen.
     
    47:13
    Máme za sebou předposlední komerční přestávku tohoto zápasu, krátce poté se bude znovu vhazovat ve středním pásmu.
     
    46:27
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Michail Varnakov – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (David Sklenička – 2 min., hrubost).
     
    46:10
    K mezikruží si poté sjel domácí Ikonen, který to zkoušel střelou přes obránce. Na druhé straně nebyl daleko od snížení Drobin, který ale nechal vyniknout brankáře.
     
    46:01
    Do úniku se tlačil domácí Haapala, který si ve finální fázi dokázal přehodit kotouč na bekhend, avšak poté mu střelu zablokoval soupeř. Nápor Jokeritu trvá.
     
    45:09
    Už to vypadalo, že by se do šance mohl dostat domácí Ikonen, jenomže mu puk ujel od hokejky. Na druhé straně to při brejku vzal na sebe Žafjarov, který minul.
     
    44:21
    Čtvrtá lajna Torpeda se nyní nadechla k náporu, jenomže Michejevovi utekl kotouč do zámezí. Aby toho nebylo málo, tak Wideman zahrál za cenu dalšího icingu.
     
    43:10
    Jokerit se do pásma dostal nahozením podél mantinelu, který si za vlastní brankou dokázal zpracovat Serebrjakov, jenž následně rozehrál na hokejku Orlova.
     
    42:40
    Sám na sebe to poté vzal hostující Varnakov, který doslova vtrhl mezi přesilu protihráčů. Nahozený kotouč ovšem sebral Lepistö, který čeká na spoluhráče.
     
    42:03
    Torpedo znovu navštívilo pásmo soupeře, kde se ovšem nedostalo k ohrožení domácí branky. Následoval špatná rozehrávka, která putovala až Jukurimu.
     
    41:15
    Vhazovalo se po levici brankáře Jukuriho, jenomže Torpedo se špatnou zpětnou nahrávkou dostalo ven z pásma, což málem potrestal domácí forvard Jensen.
     
    40:39
    Jokerit se na krátký časový úsek dostal do pásma soupeře, kde se do zakončení neprodral. Následná rozehrávka směřovala přes všechny čáry – icing.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který to ihned zkoušel odpalem na druhou stranu hrací plochy, kde se ke kotouči dostal soupeř.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nakonec přinesla další tři přesné zásahy. V úvodu periody jsme sledovali vyrovnanou záležitost, avšak krátce po polovině zápasu se Jokerit dokázal v krátkém časovém sledu prosadit hned dvakrát, čímž se dostal do nadějného tříbrankového vedení. Novgorod najednou úplně přestal hrát, sám mohl ještě jednou inkasovat, avšak se mu přeci jenom povedlo snížit na rozdíl dvou branek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Jensen napálil pouze masku brankáře!
     
    39:16
    Na pravém křídle neměl zrovna moc času a prostoru hostující Szwarz, jehož nahrávka skončila pouze na brusli vracejícího se Lepistä.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    38:20
    Torpedo Novgorod se nyní pustilo do rychlého protiútoku, který ovšem skončil ještě před červenou čárou. Sledujeme hodně nepřesností, nyní z domácí strany.
     
    37:11
    Puk se příhodně odrazil na hokejku hostujícího Ručkina, který ho zkoušel napálit směrem na domácí branku. Jukuri měl velké problémy, puk ale udržel.
     
    36:15
    Domácím se poté povedlo ideálně rozehrát na levou stranu, kde to nahozením na druhou stranu hrací plochy zkoušel Lepistö, což znamenalo pouze icing.
    35:44 Chris TERRY - 3:1
     
    35:44
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Je tu kontaktní branka v podání Torpeda! Do střelecké pozice si totiž sjel Marin, který to zkoušel na vzdálenější tyč. Jukurimu se povedlo kotouč vyrazit před sebe, kde se nacházel hodně důrazný CHRIS TERRY, kterému se povedlo dotlačit hrací předmět za záda brankáře.
    Asistence: Jordan Szwarz.
     
    35:30
    Nyní se do akce dostalo video, které zkoumali předchozí zakončení Pihlströma. Puk nepřesáhl brankovou čáru, famózně totiž zakročil Serebrjakov.
     
    35:04
    Dobrá střelecká pozice číhala před domácím Lepistem, který se okamžitě pokoušel napálit kotouč na branku soupeře. Serebrjakov předvedl důležitý zákrok.
     
    34:15
    Poté se do útočného snažení zapojil také defenzivně laděný Orlov, který pouze nastřelil kotouč za soupeřovu branku, kde ho dokázal zachytit brankář Jukuri.
    33:05 Henri IKONEN - 3:0
     
    33:05
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jenomže v krátkém časovém sledu je tu další domácí branka! Novgorod se nezvládl včas vrátit a hodně času měl na zakončení z pravého kruhu HENRI IKONEN, kterému se střelou nad beton povedlo překonat brankáře. Novgorod prohrává o tři branky a bude to mít nesmírně složité!
    Asistence: Saku Mäenalanen.
     
    33:01
    Famózní manévr nyní předvedl Krejčík, který se přes protihráče dostal k nesmírně nebezpečnému zakončení od pravého kruhu, se kterým si brankář poradil.
     
    32:30
    Novgorod to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o dvě branky. Přesto do konce tohoto zápasu zbývá hodně času, výsledek se může klidně otočit.
    31:58 Antti PIHLSTRÖM - 2:0
     
    31:58
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí celek odskakuje na rozdíl dvou branek! Jokerit znovu obléhal prostor u branky soupeře, kde to famózním způsobem provedl Anttila, kterému se povedlo v předbrankovém prostoru najít volného ANTTIHO PIHLSTRÖMA. Jeho okamžité zakončení bylo naprosto přesné, brankář Serebrjakov tak na něj nedosáhl.
    Asistence: Marko Anttila, Henri Ikonen.
     
    31:54
    Máme za sebou také druhou komerční přestávku prostřední periody, krátce po ní se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    31:27
    Nahrávku se povedlo převzít domácímu Haapalovi, který se poté dostal na druhou stranu, kde ovšem zakončoval vedle tyče.
     
    31:01
    Máme za sebou polovinu řádné hrací doby, zatím jsme se dočkali jediného zásahu. Ten padl už v první periodě, obstaral ho domácí forvard Henrik Haapala.
     
    30:11
    Aljajev předvedl další dělovku, kterou Jukuri vyrážel pouze vedle sebe, kde se padající kotouč nepovedlo trefit do prázdné branky Ručkinovi.
     
    29:41
    Lööv se nyní zapojil do útočného manévru, při kterém si přehazoval kotouč do bekhendu, avšak narazil pouze do protihráče.
     
    29:01
    Po komerční přestávce se hostující Varnakov nadechoval k úniku, jenomže kotouč nechal za sebou. Na druhé straně zahrozil Ikonen, který z úhlu minul branku.
     
    28:10
    Nejprve nesmírně nebezpečně nahazoval od modré čáry zadák Aljajev, který mířil kousek vedle branky. Poté z bezprostřední blízkosti neuspěl ani Žafjarov.
     
    27:44
    Do útočného pásma nyní doslova vtrhl hostující Miele, který byl zastaven na hranici nedovoleného zákroku. Sudí ale nechali pokračovat ve hře.
     
    27:02
    Domácí Hannikainen se poté natlačil před brankáře Serebrjakova, kterému se ovšem povedlo odolat. Novgorod navíc okamžitě otočil hru směrem kupředu.
     
    26:08
    Jukuri se znovu vydal ven ze své branky, kde se mu povedlo zastavit nástřel podél mantinelu. Jokerit se poté prodíral na druhou stranu, kde stále kombinuje.
     
    25:12
    Před malým momentem a navíc v oslabení se k ohrožení branky dostal domácí Junttila, který z dálky trefil beton brankáře Serebrjakova, který vykopl puk.
     
    24:01
    Jokerit hned dvakrát v krátkém časovém sledu dokázal vyhodit touš na druhou stranu hrací plochy. Poté to na sebe vzal Čechovič, který ale rychle narazil.
     
    23:14
    Hosté se dokázali prosadit na vhazování, načež se dokonce dostali ke střeleckému pokusu z pravé strany. Obránce Wideman ovšem trefil pouze soupeře.
     
    22:50
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Tommi Kivistö – 2 min., držení).
     
    22:13
    Ani Jokerit nerozehrál vůbec dobře, avšak druhá lajna se ještě vydala napadat rozehrávku soupeře, který se přesto kombinačně dostal až k ohrožení branky.
     
    21:40
    Poté se do protiútoku pokoušel dostat hostující Gončaruk, který si to namířil podél levého mantinelu. Novgorod se ale k ničemu nedostal, včas byl zastaven Terry.
     
    21:13
    Na levém křídle se ke kotouči dostal hostující Šenfeld, který to zkoušel nahozením z velkého úhlu. Jukuri byl včas u své tyče a tento pokus v poklidu vyrazil.
     
    20:47
    Pajgin velice přesně rozehrál do tandemu na Widemana, který počkal na podporu od svých spoluhráčů. Po nahození se dobře zorientoval Lööv, který vyhodil
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se okamžitě postaral o poklidnou rozehrávku, do které se zapojil také zadák Lepistö.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 14 – 6.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám přinesla jedinou branku, o kterou se postaral domácí Haapala. Směrem dopředu byl rozhodně aktivnější Jokerit, který se dostal do několika slušných šancí, ujala se až ta z konce první periody Novgorod toho směrem dopředu zrovna moc nepředvedl, domácí brankář Jukuri tak neměl moc práce. Novgorod to tedy bude mít složité, avšak do konce zápasu zbývá ještě hodně času.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:11
    Po delší době zákrok pro domácího brankáře Jukuriho, který si poradil se střelou doprostřed branky. Následovat bude vhazování po jeho levé ruce.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
    18:32 Jakub Krejčík (JOK) - 1:0
     
    18:32
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí celek se přeci jenom dostává do vedení! Jokerit se znovu usadil v pásmu soupeře, kde měl na modré čáře hodně prostoru obránce Krejčík, který to zkoušel nahozením na branku. Do dráhy letu puku se lehce připletl kolega Henrik Haapala, nicméně za střelce branky je označen právě JAKUB KREJČÍK.
    Asiatence: Antti Pihlström, David Sklenička.
     
    18:05
    Hostující celek se sice dostal do bezpečí, jenomže znovu v krátkém časovém sledu přišel o kotouč. Posléze ho u mantinelu zalehl domácí Haapala.
     
    17:13
    Nahození podél mantinelu nakonec doputovalo až na hokejku domácího Kivista, který prodlužoval zpět za branku. Jokerit se znovu nadechuje k náporu.
     
    16:15
    Ven ze své branky poté musel také domácí brankář Jukuri, který raději na jistotu rozehrál do rohu, kde se jako první ke kotouči dostal hostující Ručkin.
     
    15:33
    Serebrjakov poté musel vypomoct s rozehrávkou, po teči se kotouč dostal až do ochranné sítě.
     
    15:02
    Do úniku se poté dostával domácí Haapala, který měl na zakončení příliš málo času. To nakonec poslal vedle branky, Serebrjakov tak nemusel zasahovat.
     
    14:11
    Sám na sebe to poté zkoušel vzít domácí Jensen, kterému se povedlo dostat se kolem hladové přesily protihráčů, jenomže poté přesto zakročil protihráč.
     
    13:12
    Třetí lajna Jokerituse se nadechla k náporu, při kterém hodně nebezpečně pálil od modré čáry Krejčík. Serebrjakov si dokázal poradit a kotouč zneškodnil.
     
    12:03
    Urakov si za brankou našel odražený kotouč, který se pokoušel přeposlat na hokejku Michejeva. Tato spolupráce nebyla dobrá, hra se tak okamžitě otáčí.
     
    11:40
    Novgorod se konečně na delší časový úsek dostal do pásma soupeře, domácím se ale povedlo dotlačit kotouč do bezpečí.
     
    11:07
    Jokerit znovu obsadil pásmo soupeře, kde kombinoval po mantinelu. Nakonec to Norman zkoušel zadovkou k modré, obránce Pudas na nahrávku nedosáhl.
     
    10:07
    Do pásma soupeře se dokázal natlačit domácí Anttila, který na dlouhou hokejku prodlužoval směrem na levou stranu, kde se ovšem nacházel Wideman.
     
    09:10
    Klid na rozehrávku měl hostující Wideman, který nahodil daleko na druhou stranu. V souboji za brankou si důrazně počínal domácí Pudas, vylučovat se nebude.
     
    08:44
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Viktor Lööv – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Andy Miele – 5 min., bitka).
     
    08:44
    Pěstní souboj! Pustili se do sebe domácí Lööv a hostující Miele, nicméně se o nic převratného nejednalo. Jako první skončil na zemi domácí hráč.
     
    08:30
    Máme za sebou první komerční přestávku tohoto zápasu.
     
    08:05
    Nahrávka do předbrankového prostoru směřovala na Ikonen, který měl zablokovanou hokejku. Na druhé straně se Orlov dostal k nahozením podél hrazení.
     
    07:08
    Pihlström ukázkově napadal akci soupeře, jenomže k zisku kotouče to nevedlo. Novgorod se kostrbatě dostal za modrou čáru, kde se dostal pouze k nahození.
     
    06:15
    Serebrjakov musel znovu do akce, tentokráte se mu povedlo vykrýt zakončení z velké blízkosti. Jokerit se poté musel bránit, o což se postaral zadák Pudas.
     
    05:08
    Druhá lajna Jokeritu ještě zkoušela zaútočit, jenomže k ničemu nebezpečnému to nevedlo. Domácí se poté prezentovali icingem, hra se vrací před Jukuriho.
     
    04:15
    Napadající Haapala se poté málem dostal k volnému kotouči, na poslední chvíli ovšem zakročil Marin, který odehrál puk do bezpečnějšího prostoru.
     
    04:02
    Čtvrtá formace Jokeritu se rozhodla napadat rozehrávku soupeře, jenomže se nacházela v ofsajdu. Hlavní sudí proto vykazuje hru zpět do středního pásma.
     
    03:11
    Ze zajímavé pozice před malým momentem zakončoval hostující Wideman, který od pravého kruhu ale netrefil branku. Jukuri tak nemusel ani zasahovat.
     
    02:10
    Jokerit se pokoušel dostat za modrou čáru přes levé křídlo, kde Norman pouze prodlužoval směrem za hostující branku, kde v souboji uspěl kolega Haapala.
     
    01:13
    První zákrok také pro domácího brankáře Jukuriho, který neměl žádné větší starosti. Bude se znovu vhazovat, tentokráte po levici finského brankáře.
     
    00:36
    Hostující obrana propadla a do zajímavé pozice pro zakončení se dostal Savinainen, jehož rána skončila pouze na výstroje brankáře Serebrjakova.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se okamžitě musel vracet za vlastní branku, kde se o rozehrávku snažil Lepisto.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Jukuri (Kalninš) – Lepistö, Lööv, Pudas, D. Sklenička, Kivistö, J. Krejčík – Nicklas Jensen, O'Neill (A), Savinainen – Haapala, Norman, Hännikäinen – H. Ikonen, Mäenalanen, Junttila – Anttila (C), Pihlström, Joensuu (A).

    Torpedo Nižnij Novgorod: Serebrjakov (Tichomirov) – Ch. Wideman, Pajgin, Orlov, Marin, Ručkin, Aljajev – Žafjarov (A), Miele, Čechovič – Terry, Szwarz, Šenfeld (C) – Gončaruk, Kloos, Varnakov – Urakov (A), A. Michejev, Belevič – Drobin..
     
    Československá stopa v utkání:

    Jakub Krejčík (JOK)
     
    Torpedo Nižnij Novgorod

    Na opačné straně stojí sympaticky hrající Nižnij Novgorod, který pro změnu okupuje sedmou pozici východní konference. Nižnij Novgorod je dokonce na tom bodově lépe, než jeho dnešní soupeř, nicméně situace v této konferenci je hodně vyrovnaná. Příkladem může být dvoubodové manko mezi pátým a osmým týmem tabulky. Nižnij Novgorod z posledních pěti zápasů dokázal vyhrát dvakrát, naposledy tomu tak bylo rovněž v minulém kole, ve kterém sehrál vyrovnaný souboj proti Dynamu Minsk. Nižnij Novgorod si ovšem připsalo letošní šestadvacátou výhru za výsledek 3:1.
     
    Jokerit Helsinky

    Hokejisté Jokeritu se v současné době nacházejí na páté pozici západní konferenci, což by pochopitelně plně stačilo na postup do vyřazovacích bojů. Helsinky mají na svém kontě sedmapadesát bodů, na vedoucí celek konference, tedy CSKA, ztrácí už osmnáct bodů. Jokerit má v posledních týdnech hodně kolísavou formu, z posledních pěti zápasů se mu sice povedlo vyhrát hned třikrát, avšak ani v jednom případě se nejednalo o dvě výhry v řadě. Jokeritu se naposledy povedlo vyhrát na domácím stadionu, kde v souboji proti desátému Soči nakonec vyhrál výsledkem 3:2.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! KHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Jokerit Helsinky a Torpedo Nižnij Novgorod.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 19. J. Krejčík (Pihlström, D. Sklenička), 32. Pihlström (Anttila, H. Ikonen), 34. H. Ikonen (Mäenalanen), 55. Anttila – 36. Terry (Szwarz)


    Jokerit Helsinky: Jukuri (Kalninš) – Lepistö, Lööv, Pudas, D. Sklenička, Kivistö, J. Krejčík – Nicklas Jensen, O'Neill (A), Savinainen – Haapala, Norman, Hännikäinen – H. Ikonen, Mäenalanen, Junttila – Anttila (C), Pihlström, Joensuu (A).
    Torpedo Nižnij Novgorod: Serebrjakov (Tichomirov) – Ch. Wideman, Pajgin, Orlov, Marin, Ručkin, Aljajev – Žafjarov (A), Miele, Čechovič – Terry, Szwarz, Šenfeld (C) – Gončaruk, Kloos, Varnakov – Urakov (A), A. Michejev, Belevič – Drobin.

    Rozhodčí: Ovčinnikov, Romasko – Zacharenkov, Sadovnikov
    thejrc.org