Jaroslavl – Omsk 3:2 (po pr.) | Minsk – CSKA Moskva 2:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Soči 4:0 (kon.)
Jokerit – N.Novgorod 4:1 (kon.) | Riga – Čerepovec 2:3 (kon.)
konec
Dinamo Riga
2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Severstal Čerepovec
Pátek 29.01.2021, 18:30 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky zápasu

    Střely na bránu 30:31 (7:14, 15:6, 8:11), vhazování 29:26, hity 24:12, čas v útoku 9:17 – 11:04, vyloučení 5:5, navíc Lalonde (ČER) 10 minut, využití 0:3.

    Československá stopa

    Adam Liška (ČER) 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:05 (20:46:29)
     
    Poslední celek KHL se ve třetí třetině konečně dočkal vyrovnání dvougólové ztráty, kterou nabral po přesilovkových trefách obránce Adamčuka v úvodní části hry, když Indrašisův nájezd dotáhl v 54. minutě do úspěšného konce Lipon.
    Přesilové hry však dnešní zápas rozhodly, třetí využitou zařídil v předposlední minutě Nättinen a Severstaľ si připisuje důležité body v boji o play-off, když lotyšského soupeře poráží pošesté v řadě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Hosté si dál hrají s bezmocným soupeřem bago v útočném pásmu.
     
    58:52
    Nejlepší obrana je útok, vědí dobře v Čerepovci. Nalimova prověřil zblízka u tyče číhající Liška.
     
    58:27
    Útočná akce hostů ztroskotala na ofsajdu. Dinamo však potřebuje získat útočné pásmo, aby mohl Nalimov z brány.
    58:07 Joonas NÄTTINEN - 2:3
     
    58:07
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    A znovu v početní převaze. Geraskin našel před bránou Morozova, který v pádu nedotáhl blafák, ale ze závaru přece jen dorazil kotouč do sítě JOONAS NÄTTINEN.
    Asistence: Jegor Morozov, Igor Geraskin.
     
    57:32
    V přesilovce vyslal prudký projektil vedle domácí svatyně Joonas Nättinen.
     
    57:13
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:13
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Miks Indrašis – 2 min., hákování).
     
    56:41
    Gleb Zyrjanov si na brankovišti ťukal holí o přihrávku marně.
     
    55:26
    Bez vítěze skončila rvačka Martinše Dzierkalse (Riga) s Nikitou Makejevem (Čerepovec). Oba borci udrželi přilby na hlavě i rovnováhu na bruslích, než je od sebe odtrhli čároví. Oba si odpykají 2 minuty za hrubost.
    53:29 J. C. Lipon - 2:2
     
    53:29
    Riga právě vstřelila branku!
    Hostující Adamčuk si ke dvěma gólům zapisuje nežádoucí přihrávku. Jeho pomalý pas na modré čáře vystihl Indrašis, který se podruhé v krátkém sledu vydal do nájezdu. Tentokrát ho vyřešil geniálně, zadovku poslal naslepo do míst, kam si najel J. C. LIPON a bez přípravy zvedl kotouč nad Podjapolského beton.
    Asistence: Miks Indrašis.
     
    52:39
    Vzápětí propadli Lotyši v obraně a žlutočerní najížděli ve třech na jednoho. Petunin naservíroval doleva Vovčenkovi, který mohl ránu na bližší tyč umístit lépe. Přesouvající se Nalimov ji stačil vyrazit.
     
    52:10
    Miks Indrašis měl na holi vyrovnání! Protáhl se středem obrany do samostatného nájezdu, který chtěl zakončit bekhendem po ledě mezi betony. Klíčový zákrok předvedl Vladislav Podjapolskij, který se překonat nenechal.
     
    51:32
    Domácí v plném počtu.

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 33. Indrašis (Lipon, Ošenieks), 54. Lipon (Indrašis) – 10. Adamčuk (Vovčenko, J. Morozov), 20. Adamčuk (Kodola), 59. Jo. Nättinen (J. Morozov, Geraskin)


    Dinamo Riga: Nalimov (Bruveris) – Sotnieks, Scarlett, Maione, Mamčics, Ošenieks, Mateiko, Skvorcovs – Lipon, Jelisejevs, Indrašis (C) – Gračov, Paršin, Roberts Bukarts – Dzierkals, Švanenbergs, Rihards Bukarts – Zyrjanov, Berzinš, Stoljarov – Gegeris.
    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (Šugajev) – M. Chabarov, Vittasmäki, M. Tichonov, Makejev, Adamčuk, Lalonde, Rogov – Liška, Berglund, J. Morozov – Vovčenko, Kodola, Petunin – Kapustin, Jo. Nättinen, Geraskin – Dumbadze, A. Alexejev, Guslistov – Kazakov.

    Rozhodčí: Naumov, Fatějev – Viljugin, Lazarev
    thejrc.org