Buffalo – NY Rangers 2:3 (po pr.) | New Jersey – Philadelphia 1:3 (kon.) | Montreal – Calgary 4:2 (kon.)
Boston – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Washington – NY Islanders 6:3 (kon.) | Carolina – Tampa 1:0 (po pr.)
Columbus – Florida 3:2 (1:0 po s.n.) | Minnesota – Los Angeles 5:3 (kon.) | Dallas – Detroit 7:3 (kon.)
Arizona – Anaheim 3:2 (kon.) | Colorado – San Jose 3:0 (kon.) | Edmonton – Toronto 3:4 (kon.)
Vancouver – Ottawa 4:1 (kon.)
konec
Boston Bruins
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Pittsburgh Penguins
Pátek 29.01.2021, 01:08 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    41:40 Patrice BERGERON - 4:1
     
    41:40
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a je to o tři branky! Boston se totiž usadil v pásmu soupeře, kde jsem sledovali trpělivou kombinaci. Nakonec si u pravého kruhu řekl o nahrávku PATRICE BERGERON, kterému se z jedničky povedlo zamířit nechytatelně pod břevno, kam se brankář Jarry nedokázal ideálně natáhnout.
    Asistence: Brad Marchand, Charles McAvoy.
    28:13 Patrice BERGERON - 3:1
     
    28:13
    Bruins právě vstřelili branku!
    Nenápadná souhra domácích končí třetím zásahem! Marchandova formace dostala do pásma soupeře, kde si do střelecké pozice sjížděl jede z obránců. Nakonec se kotouč odrazil k levému kruhu, odkud ho Grzelcyk vracel před branku, kde se PATRICI BERGERONOVI povedlo dotlačit kotouč za záda brankáře Jarryho.
    Asistence: Matt Grzelcyk, Charlie Coyle.
    18:53 Sean KURALY - 2:1
     
    18:53
    Bruins právě vstřelili branku!
    V závěru periody se domácí dostávají zpět do vedení! Bjorkovi se povedlo oklamat protihráče, načež nabízel kotouč před branku, kde si ho jeden z hráčů soupeře zřejmě nešťastně srazil do sítě. Přesto je za střelce branky označen SEAN KURALY, který se kotouče dotkl jako poslední hráč.
    Asistence: Anders Bjork.
    15:03 Cody CECI - 1:1
     
    15:03
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Zničehonic tu máme vyrovnávací branku! Souboj u pravého hrazená vyzněl lépe pro Pittsburgh, což poté vedlo k nahrávce k mezikruží, kde se nacházel CODY CECI. Hostující zadák to zkoušel bleskovým zakončením zápěstím, které směřovalo mimo dosah slovenského brankáře Haláka. Začínáme tak opět od začátku
    Asistence: Bryan Rust, Teddy Blueger.
    06:10 Chris WAGNER - 1:0
     
    06:10
    Bruins právě vstřelili branku!
    Nakonec se do vedení dostává domácí celek, který těží ze své aktivity! Carlo totiž nastřeloval kotouč na branku, jenomže se o úspěšný pokus nejednalo. Poté se puk dostal zpět před Haláka, který sice nezasahoval, avšak ze druhé vlny si sjel do palebné pozice CHRIS WAGNER, jehož blesková střela zapadla přesně pod horní brankovou konstrukci.
    Bez asistence.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 7. Wagner, 19. Kuraly (Bjork), 29. Bergeron (Grzelcyk, Coyle), 42. Bergeron (Marchand, McAvoy) – 16. Ceci (Rust, Blueger)


    Boston Bruins: Halák (Vladař) – McAvoy, Lauzon, Carlo, Grzelcyk, K. Miller, J. Zbořil – C. Smith, Bergeron (C), Marchand (A) – Coyle, Krejčí (A), N. Ritchie – Studnicka, P. Lindholm, Frederic – Wagner, Kuraly, Bjork.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), P-O. Joseph, Ceci, Marino, Ruhwedel, Czuczman – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kapanen, Malkin (A), Zucker – B. Tanev, Blueger, McCann – Sceviour, Jankowski, O'Connor.

    Rozhodčí: Peel, Hebert – Daisy, Schrader
    thejrc.org