Buffalo – NY Rangers 2:3 (po pr.) | New Jersey – Philadelphia 1:3 (kon.) | Montreal – Calgary 4:2 (kon.)
Boston – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Washington – NY Islanders 6:3 (kon.) | Carolina – Tampa 1:0 (po pr.)
Columbus – Florida 3:2 (1:0 po s.n.) | Minnesota – Los Angeles 5:3 (kon.) | Dallas – Detroit 7:3 (kon.)
Arizona – Anaheim 3:2 (kon.) | Colorado – San Jose 3:0 (kon.) | Edmonton – Toronto 3:4 (kon.)
Vancouver – Ottawa 4:1 (kon.)
konec
Washington Capitals
6:3 (0:3, 5:0, 1:0)
New York Islanders
Pátek 29.01.2021, 01:08 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Pohodovou páteční noc vám přeji při sledování NHL! Od jedné hodiny ranní se jenom kousíček od Bílého domu rozehraje další zápas Washingtonu, který bude opět čelit svému osudovému soupeři. New York Islanders totiž rozmetali loňské choutky Kapitálů na zisk Stanley Cupu a vyřadili jej už v osmifinále.

    V současnosti je ale všechno jinak, mediálně známý problém se setkáním hráčů Capitals na hotelovém pokoji vyřadil ze hry největší hvězdy a ani jeden z týmů nemá v současnosti vůbec optimální formu. Zatímco Washington ale hraje na špičce své divize, Islanders bojují o to, aby nespadli na poslední místo.
     
    NEW YORK ISLANDERS
    Východní divize: 7. místo, 6 bodů, skóre 11:11, bilance 3-0-0-3

    Pod protřelým stratégem Barrym Trotzem nemají Ostrované ani špatný, ani dobrý vstup do nového ročníku. Přitom se po suverénní výhře v prvním derby s Rangers očekávala i vyhraná odveta, jenže Islanders vyfásli napodruhé bůra. Ačkoliv pak srazili Boston a vyhráli v novém Barclays Centru nad New Jersey, v současnosti za sebou táhnou sérii dvou porážek. Ďáblové totiž oplatili porážku z prvního vzájemného zápasu, když se zapsal mezi střelce i Pavel Zacha, v rámci back-to-back byl pak úspěšnější napoprvé právě Washington, který vyhrál brankou 26 sekund před koncem – 3:2.
     
    WASHINGTON CAPITALS
    Východní divize: 1. místo, 11 bodů, skóre 25:23, bilance 3-1-3-0

    Washington naopak góly vepředu nešetří, na druhé straně ale taktéž často inkasuje. Sezónu přitom otevřel velmi dobře, na ledě Buffala bral dvakrát po dvou bodech a při návratu domů měřil síly s rivalem z Pittsburghu. Tučňáci však v nastavení brali dvakrát výhru a úvodní nadšení tak bylo rychle pryč, zvláště o to více, když zůstala mimo ruská letka. A nájezdy si Capitals zopakovali i v dalším dvojutkání, zatímco to první se Sabres po čtyřech sériích zvládli, to druhé již nikoliv, i přes velmi dobrý výkon Víta Vaněčka. Chuť si ale spravili třetí výhrou v základní hrací době, když přetlačili Capitals 3:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Vaněček (C. Anderson) – Dillon, Carlson, Chára, J. Schultz, Siegenthaler, T. van Riemsdyk – J. Vrána, Bäckström (A), T. Wilson – Sheary, Oshie (A), Pánik – Hagelin, Dowd, Hathaway – Carr, Sgarbossa, Sprong.

    New York Islanders: Varlamov (Schneider) – Pelech, Pulock, Leddy, Mayfield, A. Greene, Dobson – Lee (C), Barzal, Eberle – Jo. Bailey, B. Nelson, Komarov – Bellows, Pageau, Wahlstrom – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck.

    Rozhodčí: St. Laurent (CAN), Walsh (USA) – Fournier (CAN), Murray (CAN).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Po vyhraném buly hned Islanders nahodili do útočného pásma, domácí však přebrali puk a reagovali zcela stejnou herní situací.
     
    00:18
    Washington má stále kotouče na svých holích, avšak už prostřídává a rozjíždí hru z vlastního obranného pásma, hráči Islanders nijak nenapadají a čekají ve středním pásmu.
     
    01:06
    Varlamov rozehrál podél prken kamsi ke své střídačce, zde přebíral puk střídající Nelson a posouval hru dopředu, Washington ale vrací puk zpět před Varlamova.
     
    02:01
    Vrána táhl rychlý útok, křížem na pravé křídlo ale nahrál nepřesně a první minuty jsou spíše ve znamení nepřesností a chyb než pořádného hokeje.
     
    02:28
    Nahození na branku raději Varlamov přikryl ve své lapačce. Nařízeno je tak vhazování po jeho levici a Capitals posílají do hry opět elitní formaci.
     
    02:55
    Pozornost ruského brankáře ve službách Islanders vyzkoušel Oshie, jeho svižná střela po ledě ale skončila jenom v lapačce Varlamova, který opětovně přerušuje hru.
     
    03:13
    Vaněček nepřikrýval puk letící na něj, nýbrž podpořil hru a pokračoval s kotoučem ve hře i nadále. Chára zatlačil hru do rohu kluziště, kde se kotouč ztratil hlavnímu z dohledu. Proto další přerušení a buly v útočném pásmu Islanders.
     
    03:45
    Dobsonův pokus ani k brance vlivem bloků nedoletěl a hra se otáčela. Islanders se sice dokázali rychle dostat zpět do pásma před Vaněčka, ještě rychleji vlivem nepřesné přihrávky z pásma dostat.
     
    04:35
    Brock Nelson se natlačil před Siegenthalera a zprava najížděl na Vaněčka, kterého chtěl překonat zpětným zakončením na bližší tyč, minul však i branku.
     
    05:05
    Pánik vybojoval puk zpod bruslí Pulocka a pustil kotouč pro Shearyho, který dostal hru před branku Varlamova. Odtud přišla přihrávka na modrou pro Cháru, jehož pokus byl zastaven na pravém kruhu.
     
    05:46
    Přihrávka rukou neušla pozornosti čárového rozhodčího, který tažení Washingtonu tak ihned přerušuje. Za místo vhazování je určen středový kruh, v prvních minutách je k vidění mnoho nepřesností.
     
    06:13
    Cizikas šel po zisku puku do situace 2 na 2 s Martinem, neskončilo to ale ani střelou na branku. Hosté se sice následně dokázali v útočné třetině usadit, přímé ohrožení branky z toho však nebylo.
     
    07:03
    Barzal nasadil tempo a s obráncem visícím na zádech dokázal hru dostat daleko od vlastní branky. Podporu od spoluhráčů ale neměl, proto neměl ani komu nahrát.
     
    07:40
    Na druhé straně byl důrazný v zakončení Dowd, Varlamov si puk ale pohlídal, přerušil hru a spustil první komerční přestávku.
     
    07:50
    Bailey si dojel vlastní neúspěšnou střelu a zavezl za branku Capitals, odkud cpal kotouč do brankoviště na spoluhráče. Ani jeden ze dvou se ale ke střeleckému pokusu nedostal.
     
    08:11
    Pelech bral puk již ve středním pásmu a pravidla jsou v tomto nekompromisní, hostujícímu obránci je odpískáno ofsajdové postavení.
     
    08:31
    Eberle se srazil s couvajícím Hagelinem při přechodu modré čáry a došlo k signalizaci a následnému odpískání ofsajdu. Islanders by si sice přáli faul a vyloučení Hagelina, rozhodčí ale toto odmítá a jenom nařizuje buly.
     
    09:06
    Eberle si stáhl puk po přihrávce na Barzala, jenže přímo pro bránícího soupeře, který to měl na kratší hůl a Capitals jdou do útoku.
     
    09:50
    Islanders právě vstřelili branku!
    Nešťastný vlastňák posílá Islanders do vedení! OLIVER WAHLSTROM převzal puk od Pageaua na levém křídle a postupoval s ním vstříc brance. Zhruba na úrovni kruhu se rozhodl pro vysoké nahození na branku, které však nabral jenom Trevor van Riemsdyk a tělem srazil kotouč přímo za záda Vaněčka – 0:1! Asistence: Jean-Gabriel Pageau.
    09:50 Oliver WAHLSTROM - 0:1
     
    10:08
    Islanders právě vstřelili branku!
    Jenom o 18 sekund později odskakují Islanders na dvě branky! Cal Clutterbuck vyvezl puk z oblasti levého kruhu až na hranu útočného pásma, kde měl hodně prostoru, a proto poslal střelu z osy na branku. CASEY CIZIKAS byl v tu chvíli na správném místě, pokus si zpracoval a poslal jej pohotově za záda domácího brankáře – 0:2! Asistence: Cal Clutterbuck.
    10:08 Casey CIZIKAS - 0:2
     
    11:08
    A aby toho pro Capitals nebylo málo, za držení putuje na trestnou domácí Garnet Hathaway (WSH), který sevřel Dobsona u mantinelu, přičemž si pomohl rukama.
     
    11:49
    Islanders jsou usazeni v útočném pásmu a kombinují, stále je to ale bez přímé střely na branku.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    12:14
    Určitým vysvobozením pro domácí je vytlačení hry až téměř do středního pásma, odkud se následně dopustili Newyorští ofsajdu. Bránicí čtyřka tak může prostřídat.
     
    12:39
    29 sekund se bude hrát 4 na 4, neboť Brock Nelson (NYI) ve snaze získat puk trefil hokejkou Carlsona do obličeje a dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    12:59
    Krátká sekvence hry 4 na 4 se odehrála v útočném pásmu hostí, krátce po návratu Hathawaye na ledovou plochu se těžiště hry neměnilo a domácí již motají soupeře před jeho brankou.
     
    13:49
    Cizikas nedokázal z těžké pozice na kruzích vyhodit, tlak Capitals v přesilovce tak i nadále pokračuje.
     
    14:17
    Vrána dostal přihrávku napravo a chtěl hned střílet, avšak zlomil svoji hůl. To je vítané pro hosty, kteří vyhazují puk přes všechny čáry až za branku Vaněčka.
     
    15:02
    Již v plném počtu rozehrává Pulock hru zpoza vlastní branky. Nic však ve spolupráci s druhým obráncem nevymysleli a jenom nahodili puk do pásma tak, aby se nepískal icing.
     
    15:45
    Do přečíslení 2 na 1 ujeli Barzal s Leem, Anders Lee zakončoval z levého kruhu švihem na vzdálenější tyč, Vítek Vaněček ale v tomto případě skvěle Capitals podržel!
     
    16:33
    Dobson byl pod tlakem a jenom ťuknul puk před Vaněčka, to navíc v momentě, kdy mají hosté výhodu a na straně domácích se čeká vyloučení.
     
    16:50
    Tom Wilson (WSH) totiž inkasuje menší trest za podrážení, v závěru první třetiny tak budou mít Ostrované dokonalou možnost na navýšení náskoku.
     
    16:56
    Domácí však vyhrávají vhazování před vlastní brankou a okamžitě kotouč expedují až za kasu Varlamova. Hned první sekundy tak ubránit dokázali.
     
    17:39
    Islanders právě vstřelili branku!
    Washington dostává v přesilovce pořádnou ťafku, ztrácí totiž už tři branky v první třetině! Barzal zprava nahazoval puk do předbrankového prostoru, kde ani dva obránci Caps nedokázali pokrýt ANDERSE LEEHO. Kapitán Islanders si bez potíží kotouč zpracoval na hůl a překonal povyjetého Vaněčka, který to má velmi složité – 0:3! Asistence: Mathew Barzal, Noah Dobson.
    17:39 Anders LEE - 0:3
     
    18:58
    Capitals po třetí inkasované brance zvýšili aktivitu v útočném pásmu, k ničemu to zatím ale domácím nevede. Islanders ví, co mají hrát a svého plánu se pečlivě zatím drží.
     
    19:35
    Bellows po vyražené střele Carra přesunuje hru až za branku Vaněčka a vypadá to, že New York zvládne dohrát první třetinu s přehledem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Washington v první třetině naprosto vyhořel a dostal rovnou tři branky na cestu do kabin. Domácí se trápí jak vepředu, tak i vzadu, Islanders hodně pomohly změny v sestavě a rozhodně působí jako kompaktnější celek. Hodně určily hrací časy 9:50 a 10:08, právě v nich dali hosté dvě branky a odskočili do vedení 2:0. Capitals si nevytvořili v útoku vyloženou šanci, ani jedna z osmi střel na branku se neujala, zatímco na druhé straně stvrdil povedenou dvacku z přesilovky Anders Lee.

    Střely na branku: 8 – 10
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Hosté do toho na startu druhé třetiny šlápli a Casey Cizikas se dostal do střelby z pravého kruhu, Vaněček ale zasáhl betonem a druhý zásah útočníkovi Islanders nepovolil.
     
    20:55
    Vaněček přerušuje hru po střele Dobsona od modré, kterou se ještě snažil tečovat před brankou Lee. Právě hostující kapitán se dostal pak do lehké strkanice, vše ale proběhlo nakonec bezproblémově.
     
    21:25
    Varlamov měl nepříjemný odraz od zadního mantinelu, dokázal si s tím ale poradit a Islanders mohou protočit lajnu, neboť jsou v držení kotouče za vlastní brankou.
     
    22:12
    Komarov se snažil přejít přes Wilsona, který si nepřesvědčivě zpracoval puk. Ačkoliv se to nepovedlo, přesto z toho Islanders budou těžit, neboť pod tlakem zlý muž Washingtonu vyhodil na icing.
     
    22:46
    Trevor van Riemsdyk od modré neuspěl, vystřelený kotouč zachytil Pelech a dostal hru do středního pásma.
     
    23:25
    Oshie dnes není příliš vidět, tentokrát lacině přišel o puk při nadbytečné kličce na levém křídle v útočném pásmu. Islanders jsou na startu druhé třetiny sice v defenzívě, ale nemají s tím žádný problém.
     
    24:20
    Tlak Capitals pokračuje, jenže Wilson dal Vránovi křížem hodně nepřesnou přihrávku, což mělo za následek vyhození kotouče k Vaněčkovi.
     
    24:54
    Cizikas poslal puk na Clutterbucka, který vrátil pod sebe na Pelecha a následoval střelecký pokus, který Vaněček kryje. Nečeká však na přerušení a hned valí hru dopředu.
     
    25:39
    Hosté v posledních dvou střídáních hru otevřeli a vybočili tím ze scénáře, který zatím vyjma první minuty ve druhé třetině praktikovali. Cizikas šel s Martinem do herní situace 2 na 2, kterou ale vlivem špatné přihrávky prvního jmenovaného ani nezakončili.
     
    26:31
    Barzal viděl, že mu obránce Capitals kříží cestu, proto pustil kotouč za sebe do druhé vlny, kde byl připraven Lee. Jeho střela z nápřahu končí Vaněčkovi ve výstroji a následuje komerční přestávka.
     
    26:56
    Střelu Leddyho mezi kruhy tečoval do protipohybu Pageau, jenže krom toho, že to bylo mimo dosah Vaněčka, tak to bylo i mimo dosah tři tyčí.
     
    27:06
    Vrána nabral velkou rychlost a už se pomalu řítil do samostatného úniku, v tomto případě ale nedokázal dostat puk pod plnou kontrolu a bylo po nadějích na případný únik.
     
    28:04
    Sprong objel kompletně celé útočné pásmo a z vrcholku kruhů pálil na branku, Varlamov však dobře viděl a jeho střelecký pokus vyrazil.
     
    28:47
    Zakázané uvolnění bylo odpískáno Islanders, kteří ve druhé třetině zatím předvádí takticky bezchybný výkon a drží si tříbrankové vedení bez problémů.
     
    29:07
    Washington právě vstřelil branku!
    Právě jsem to zakřikl, Capitals prolomili nulu na kontě Varlamova a snižují! John Carlson měl dost času na modré a vypálil, jeho pokus byl však zablokován. Odražený puk ale vzal jako první CONOR SHEARY, který prvním zásahem v letošním ročníku z otočky propálil Varlamova – 1:3! Asistance: John Carlson, Brenden Dillon.
    29:07 Conor SHEARY - 1:3
     
    30:04
    Domácí do toho šlapou ještě více, Islanders se zmohli na dva icingy v řadě a jejich defenzivní hra se první brankou prakticky sesypala.
     
    30:20
    Washington právě vstřelil branku!
    Pro Islanders o to hůře, že dostávají druhou branku a dá se říci, že jedeme od nuly! Páník nahrál napříč pásmem na modrou pro Cháru, který okamžitě od modré pálil. Jeho střelecký pokus velmi dobře dokázal tečovat CONOR SHEARY mimo dosah Varlamova a Capitals se tímto vrací do zápasu – 2:3! Asistence: Zdeno Chára, Richard Pánik.
    30:20 Conor SHEARY - 2:3
     
    31:11
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácím vychází v poslední dvouminutovce naprosto všechno a ve Washingtonu stačily dvě minuty na to, aby bylo srovnáno! Hagelin poslal přihrávku na pravé křídlo do volného prostoru, kde si najížděl GARNET HATHAWAY. Právě Hathaway si pak dojel až na pravý kruh, odkud propálil Varlamova přes teploměr – 3:3! Asistence: Carl Hagelin, Nic Dowd.
    31:11 Garnet HATHAWAY - 3:3
     
    31:11
    Islanders se hra zcela rozsypala a Barry Trotz bere oddechový čas, tady zřejmě ani nešlo dělat jinak!
     
    32:37
    Pokračujeme nadále v zápase za stavu 3:3. Capitals i nadále tvoří hru a tlačí na přetíženou obranu hostů.
     
    32:56
    Po komerční přestávce se rozehraje přesilová hra Washingtonu, Oliver Wahlstrom (NYI) nechtěl pustit do zakončení Oshieho mezi kruhy, proto jej zezadu zahákoval. Přichází tak oprávněné dvě minuty a Capitals mohou obrat dokonat.
     
    33:02
    Jean-Gabriel Pageau se ale jako první dostal na puk po vyhraném buly a okamžitě vyhazuje puk k Vaněčkovi, který podporuje rozehrávku svého týmu.
     
    33:42
    Nicklas Bäckström měl hodně prostoru napravo, proto se rozhodl stáhnout hru blíže k brance a vystřelit, Varlamov vyrazil, hosté ale nevyhodili.
     
    34:16
    Washington právě vstřelil branku!
    Tenhle tlak už nemohli hosté ustát a přichází tak o vedení! Schultz od modré posunul puk na levou stranu pro JOHNA CARLSONA. Obránce Capitals se vůbec s ničím nemazal a z voleje mu to sedlo takovým způsobem, že vymetl protější vingl a využítá přesilovka posílá Washington poprvé v zápase do vedení – 4:3! Asistence: Justin Schultz, Nicklas Bäckström.
    34:16 John CARLSON - 4:3
     
    34:29
    Po komerční přestávce se rozjíždí posledních pět a půl minuty velmi výživné druhé třetiny. Islanders naprosto vypadli z tempa, přestali hrát a čtyři góly v jejich síti jsou toho důkazem.
     
    35:08
    Ojedinělý výpad předvedl Brock Nelson, jeho zakončení z levého kruhu ale skončilo jenom na chráničích Zdena Cháry, který ještě založil útok a odjel střídat.
     
    35:55
    Hosté poslali na led elitní lajnu, jenže z toho nic nevymysleli a museli se bránit výpadu domácích, který ale Nicklas Bäckström z ostrého úhlu nedotáhl do konce.
     
    36:26
    Na druhé straně o mantinel přenechal kotouč Martin Eberlemu, který Vaněčka svižnou střelou z kruhu nepřekonal. Následuje ale vhazování po levici havlíčkobrodského odchovance.
     
    36:43
    Richard Pánik zachytil vyhození a nabídl se mu prostor na přihrávku do volného prostoru na Shearyho. Kotouč šel ale z hole slovenského plejera pozdě a Pelech bez potíží přihrávku vykryl.
     
    37:27
    Sheary se nakonec dostal ještě ke střele, té ale chybělo lepší umístění. Takhle skončil pokus na zadním plexi a hosté dostávají puk pryč z pásma.
     
    38:30
    Washington právě vstřelil branku!
    Big Z sestřeluje naděje Islanders zase o něco hlouběji a pohádková třetina Caps nekončí! Schultz posunul kotouč podél lajny právě na ZDENA CHÁRU, který na nic nečekal, z nápřahu poslal puk na kasu a propálil Varlamova mezi betony. Pro Cháru se jedná o první branku v dresu Washingtonu – 5:3! Asistence: Justin Schultz, Michael Sgarbossa.
    38:30 Zdeno CHÁRA - 5:3
     
    39:28
    Jenom těžko si představit, co by se za šílenství v plné aréně spustilo, kdyby mohli tuhle třetinu vidět diváci naživo. Takhle si to můžeme jenom domýšlet...
     
    39:42
    Pulock neprošel přes pozorného Siegenthalera a ve zbytku druhé třetiny se toho pravděpodobně už příliš nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ještě do začátku 30. minuty to vypadalo všechno pro Islanders krásně. Tříbrankový náskok, soupeře si drželi na distanc a vypadalo to na další trápení Capitals. Jenže branka Conora Shearyho na dvoubrankový rozdíl všechno zlomila a hra Ostrovanů šla od tohoto momentu od desíti k pěti. Hosté se absolutně sesypali a v čase 31:11 už to bylo 3:3. Ani timeout vůbec Newyorským nepomohl, Washington se dostal do takového tempa, že to zkrátka Islanders zastavit nedokázali. Výsledkem je nakonec pět branek za 10 minut hry, první branka Zdena Cháry v dresu Caps a vedení 5:3, které by již domácí pustit neměli.

    Střely na branku: 22 – 19 (14 – 9)
     
    Další třetina začne přibližně v 2:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Do třetí třetiny – možná překvapivě – vstoupili Islanders beze změny na postu brankáře. Ihned začali tvořit v útoku a Vaněček musel řešit nepříjemnosti před brankou.
     
    40:45
    Nápor hostů pokračoval i nadále a Anders Lee střílel od modré, Vaněček bere puk do lapačky a přerušuje hru.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:48
    Justin Schultz za sebou zanechal krvavou stopu při opouštění ledu poté, co schytal střelu od jednoho z obránců Islanders přímo do obličeje. Vypadá to na tržnou ránu v obličeji, která bude potřeba zašít.
     
    40:48
    Poslední utkání, kde během jedné třetiny skórovali Capitals pětkrát, proběhlo v loňské sezóně právě s Islanders. Na Long Islandu tehdy ze ztráty 1:4 udělali Caps výhru poměrem 6:4 po pětigólové smršti ve třetí třetině a hattricku Alexandra Ovečkina.
     
    41:17
    Po nutném úklidu ledu od krvavých stop můžeme pokračovat, domácí vyhráli před Vaněčkem buly a odpravili kotouč v tento moment do bezpečí.
     
    41:58
    Pánik přebruslil Leddyho, který jej však jako „odměnu“ natlačil na mantinel a nepustil jej dále. Leddy tak sice puk získal, ale jenom nahodil do útočného pásma, Washington nedává příliš možností soupeři, jak se dostat do tlaku.
     
    42:59
    Trevor van Riemsdyk zastavil Leeho u střídačky Islanders, podle rozhodčích to bylo čistým způsobem a nebylo potřeba trestat. Domácí stále drží hru daleko od své branky.
     
    43:40
    Pelech o mantinel nahrál nepřesně, na tahu jsou tak domácí, kteří zakládají útočné tažení u vlastní branky.
     
    44:31
    Carlson dostal od Vrány nepřesnou nahrávku zpět do obranného pásma, celý postup se tak zpozdil. Následně z přechodu vznikl navíc ofsajd, zhruba po třech minutách hry přichází přerušení.
     
    45:03
    Andy Greene tlačil střelu na zadní tyč poté, co se dostal do příležitosti na levý kruh. Vaněček však ramenem dobře pokus vykryl a domácí šli do kontru 3 na 2, puk ale končí na střídačce.
     
    45:57
    Anders Lee nepřešel modrou přes důrazného Dillona, který jej naremploval na hrazení. Hosté se vepředu nemohou k ničemu dostat a Washington vedení spolehlivě kontroluje.
     
    46:44
    Sprong zatáhl puk po levém křídle a snažil se kličkou přejít obránce Mayfielda, jenže při otočce podklouzl a celá akce tak skončila neúspěchem.
     
    47:10
    Vaněček skryl pokus Cizikase v lapačce, v přerušení následuje první komerční přestávka třetí třetiny.
     
    47:22
    Andy Greene pálil okamžitě poté, co dostal kotouč do své blízkosti. Jeho střela ale neměla prakticky žádné umístění, zato pořádnou razanci. Vaněček zasahovat i tak nemusel.
     
    48:46
    Jonas Siegenthaler nakonec dostal kotouč z obranného pásma, domácí však hrají poměrně údržbu a směrem dopředu se taktéž nehrnou.
     
    49:45
    Matt Martin nedosáhl na dlouhou přihrávku, nakonec to za něj vzal Clutterback a vracel zpět podél mantinelu, Islanders se ale nemohou propracovat vůbec do koncovky.
     
    50:30
    Dobson počkal na dostřídání formace, hraje se opět dlouho bez přerušení. Ačkoliv přihrávka Dobsona nebyla přesná, Dillon následně vyhodil na icing, tudíž se hra vrací před branku Caps.
     
    51:02
    Dillon dostal puk na modrou a vypálil, sražený pokus se ještě snažil doklepnout do branky Nicklas Bäckström, ale místo puku téměř implementoval mezi tři tyče sebe.
     
    51:51
    Hosté se zvolna dostávají do tlaku, Vaněček si musel připsat dva zákroky proti střelám od modré. Domácí reagují jenom vyhazováním na icing.
     
    52:18
    Další ze střeleckých pokusů hostí byl zblokován do ochranné sítě, vhazování proběhne až po komerčním brejku.
     
    52:40
    Bellows šestou střelu Islanders na branku nevyslal, jeho pokus po ledě zablokoval hokejkou Chára. Caps ve třetí třetině ani jednou na kasu nestříleli, ale nemají problém s bráněním vedení.
     
    53:30
    Vaněček měl proti bombě Pelecha čistý výhled a bez potíží vzal kotouč do lapačky. Pro Vaněčka se může jednat v zámoří o zlomový ročník, pokud si udrží formu a bude pravidelně nastupovat v zápasech NHL.
     
    54:22
    Islanders se dostali již do tlaku, jaký by si představovali. Ostřelování branky ale nepřineslo nic, Vaněček předvádí velmi dobré zákroky, zatímco jeho spoluhráči hází puky na zakázané uvolnění.
     
    54:48
    Domácí ale buly vyhráli a Garnet Hathaway alespoň na chvíli ulevil obraně poté, co jel důsledně za vyhozeným kotoučem a donutil Varlamova hrát s pukem.
     
    55:26
    V přerušení po zákroku Vaněčka došlo ke strkanici Siegenthalera s Cizikasem, neboť se domácímu obránci nelíbil důraz, jaký předváděl Cizikas. Krátkou roztržku končí sudí a po komerční pauze půjdeme do finále.
     
    55:26
    Cizikas se v komerční přestávce ještě zamotal do strkanice s Chárou, což je situace, do které se asi dobrovolně dostat nechcete. Nakonec Cizikas pochopil, že Big Z by si servítky nebral, a odjel dobrovolně střídat.
     
    56:13
    Hathaway se snažil zachytit kotouč, který Dillon nešťastně poslal na střídačku Capitals, Ale neuspěl a vhazovat se bude opět před Vaněčkem. Času však hostům už moc nezbývá.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    56:48
    Přesilovka pro Islanders do závěru zápasu! Pánik srazil nepříjemně u mantinelu za brankou Varlamova Cizikase a bude se jednat možná i o vyšším trestu!
     
    56:48
    Po krátké poradě rozhodčích je jasno, Richard Pánik (WSH) dostává dvě minuty za nedovolené bránění, ač domácí střídačka reklamuje, že Cizikas ztratil stabilitu a k prvotnímu pádu došlo již předtím.
    56:48 Vyloučení Pánika za souboj s Cizikasem
     
    56:56
    Hosté hrají vabank, Semjon Varlamov na střídačce a máme tu tak přesilovku 6 na 4!
     
    57:19
    Při přechodu si hosté nepohlídali ofsajdové postavení a jejich snažení je tak přerušeno odpískaným postavením mimo hru.
     
    57:55
    Dobson pálil od modré, Vaněček vyrazil betony. Odražený kotouč však mají hosté a nadále s ním budou kombinovat v útočném pásmu.
     
    58:12
    108 sekund před koncem si ale hosté situaci komplikují sami! Ryan Pulock (NYI) byl v souboji pozdě a podrazil při snaze vrátit puk do brankoviště Wilsona, za což dostává dvě minuty, klasifikace podrážení.

    Vyloučení ale neunesl Mathew Barzal (NYI), který si vysloužil desítku za nesportovní chování a zápas pro něj končí!
     
    59:03
    Islanders to nejde. Hrají sice bez brankáře, do kloudného ohrožení se ale nedostali, navíc v závěru budou mít domácí přesilovou hru.
     
    59:42
    Washington právě vstřelil branku!
    První možnost definitivně rozhodnout Oshie neproměnil, v dalším útoku tak nabídl raději puk od mantinelu do lepší pozice na TOMA WILSONA, který pohodlně dopravil puk z dálky do prázdné kasy – 6:3! Asistence: T. J. Oshie, Nicklas Bäckström.
    59:42 Tom WILSON - 6:3
     
    Konec zápasu.
     
    Washington ve třetí třetině defenzivní úlohu zvládl a skrze parádní druhou třetinu tak bere dva body i ve druhém zápase s Islanders, tentokrát poměrem 6:3. Ačkoliv měli Ostrované ve třetí třetině optickou převahu, do slušných příležitostí se hosté dostali až v posledních pěti minutách. Všechny střely ale dokázal polapat Vítek Vaněček, navíc se o tlak díky přesilové hře po vyloučení Pánika připravili hosté sami Pulockovým vyloučením 108 sekund před koncem. V úplném závěru pak trefil prázdnou branku Tom Wilson a Caps po skvělém obratu berou dva body!

    Střely na branku: 22 – 30 (1 – 11)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Vítek Vaněček (WSH) – 27 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90 %, odchytal 60:00
    Semjon Varlamov (NYI) – 17 zákroků, 5 OG, úspěšnost 77,3 %, odchytal 57:10
     
    Česká a slovenská stopa

    Jakub Vrána (WSH) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 18:01
    Zdeno Chára (WSH) – 1+1, +2 účast, 1 střela na bránu, 0 TM, čas na ledě 22:55
    Vítek Vaněček (WSH) – 27 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90 %, odchytal 60:00
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Conor Sheary (WSH) 0+2
    2. Zdeno Chára (WSH) 1+1
    3. John Carlson (WSH) 1+1
     
    Z mé strany je to pro tuto noc vše. Přeji vám pohodový konec pracovního týdne a někdy příště se budu u NHL těšit napočtenou! (03:48:17)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 30. Sheary (Carlson, Dillon), 31. Sheary (Chára, Pánik), 32. Hathaway (Hagelin, Dowd), 35. Carlson (J. Schultz, Bäckström), 39. Chára (J. Schultz, Sgarbossa), 60. T. Wilson (Oshie, Bäckström) – 10. Wahlstrom (Pageau), 11. Cizikas (Clutterbuck), 18. Lee (Barzal, Dobson)


    Washington Capitals: Vaněček (C. Anderson) – Dillon, Carlson, Chára, J. Schultz, Siegenthaler, T. van Riemsdyk – J. Vrána, Bäckström (A), T. Wilson – Sheary, Oshie (A), Pánik – Hagelin, Dowd, Hathaway – Carr, Sgarbossa, Sprong.
    New York Islanders: Varlamov (Schneider) – Pelech, Pulock, Leddy, Mayfield, A. Greene, Dobson – Lee (C), Barzal, Eberle – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Komarov – Bellows, Pageau, Wahlstrom – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).

    Rozhodčí: St. Laurent (CAN), Walsh (USA) – Fournier (CAN), Murray (CAN)
    thejrc.org