Buffalo – NY Rangers 2:3 (po pr.) | New Jersey – Philadelphia 1:3 (kon.) | Montreal – Calgary 4:2 (kon.)
Boston – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Washington – NY Islanders 6:3 (kon.) | Carolina – Tampa 1:0 (po pr.)
Columbus – Florida 3:2 (1:0 po s.n.) | Minnesota – Los Angeles 5:3 (kon.) | Dallas – Detroit 7:3 (kon.)
Arizona – Anaheim 3:2 (kon.) | Colorado – San Jose 3:0 (kon.) | Edmonton – Toronto 3:4 (kon.)
Vancouver – Ottawa 4:1 (kon.)
konec
Washington Capitals
6:3 (0:3, 5:0, 1:0)
New York Islanders
Pátek 29.01.2021, 01:08 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:42 Tom WILSON - 6:3
     
    59:42
    Washington právě vstřelil branku!
    První možnost definitivně rozhodnout Oshie neproměnil, v dalším útoku tak nabídl raději puk od mantinelu do lepší pozice na TOMA WILSONA, který pohodlně dopravil puk z dálky do prázdné kasy – 6:3! Asistence: T. J. Oshie, Nicklas Bäckström.
    38:30 Zdeno CHÁRA - 5:3
     
    38:30
    Washington právě vstřelil branku!
    Big Z sestřeluje naděje Islanders zase o něco hlouběji a pohádková třetina Caps nekončí! Schultz posunul kotouč podél lajny právě na ZDENA CHÁRU, který na nic nečekal, z nápřahu poslal puk na kasu a propálil Varlamova mezi betony. Pro Cháru se jedná o první branku v dresu Washingtonu – 5:3! Asistence: Justin Schultz, Michael Sgarbossa.
    34:16 John CARLSON - 4:3
     
    34:16
    Washington právě vstřelil branku!
    Tenhle tlak už nemohli hosté ustát a přichází tak o vedení! Schultz od modré posunul puk na levou stranu pro JOHNA CARLSONA. Obránce Capitals se vůbec s ničím nemazal a z voleje mu to sedlo takovým způsobem, že vymetl protější vingl a využítá přesilovka posílá Washington poprvé v zápase do vedení – 4:3! Asistence: Justin Schultz, Nicklas Bäckström.
    31:11 Garnet HATHAWAY - 3:3
     
    31:11
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácím vychází v poslední dvouminutovce naprosto všechno a ve Washingtonu stačily dvě minuty na to, aby bylo srovnáno! Hagelin poslal přihrávku na pravé křídlo do volného prostoru, kde si najížděl GARNET HATHAWAY. Právě Hathaway si pak dojel až na pravý kruh, odkud propálil Varlamova přes teploměr – 3:3! Asistence: Carl Hagelin, Nic Dowd.
    30:20 Conor SHEARY - 2:3
     
    30:20
    Washington právě vstřelil branku!
    Pro Islanders o to hůře, že dostávají druhou branku a dá se říci, že jedeme od nuly! Páník nahrál napříč pásmem na modrou pro Cháru, který okamžitě od modré pálil. Jeho střelecký pokus velmi dobře dokázal tečovat CONOR SHEARY mimo dosah Varlamova a Capitals se tímto vrací do zápasu – 2:3! Asistence: Zdeno Chára, Richard Pánik.
    29:07 Conor SHEARY - 1:3
     
    29:07
    Washington právě vstřelil branku!
    Právě jsem to zakřikl, Capitals prolomili nulu na kontě Varlamova a snižují! John Carlson měl dost času na modré a vypálil, jeho pokus byl však zablokován. Odražený puk ale vzal jako první CONOR SHEARY, který prvním zásahem v letošním ročníku z otočky propálil Varlamova – 1:3! Asistance: John Carlson, Brenden Dillon.
    17:39 Anders LEE - 0:3
     
    17:39
    Islanders právě vstřelili branku!
    Washington dostává v přesilovce pořádnou ťafku, ztrácí totiž už tři branky v první třetině! Barzal zprava nahazoval puk do předbrankového prostoru, kde ani dva obránci Caps nedokázali pokrýt ANDERSE LEEHO. Kapitán Islanders si bez potíží kotouč zpracoval na hůl a překonal povyjetého Vaněčka, který to má velmi složité – 0:3! Asistence: Mathew Barzal, Noah Dobson.
    10:08 Casey CIZIKAS - 0:2
     
    10:08
    Islanders právě vstřelili branku!
    Jenom o 18 sekund později odskakují Islanders na dvě branky! Cal Clutterbuck vyvezl puk z oblasti levého kruhu až na hranu útočného pásma, kde měl hodně prostoru, a proto poslal střelu z osy na branku. CASEY CIZIKAS byl v tu chvíli na správném místě, pokus si zpracoval a poslal jej pohotově za záda domácího brankáře – 0:2! Asistence: Cal Clutterbuck.
    09:50 Oliver WAHLSTROM - 0:1
     
    09:50
    Islanders právě vstřelili branku!
    Nešťastný vlastňák posílá Islanders do vedení! OLIVER WAHLSTROM převzal puk od Pageaua na levém křídle a postupoval s ním vstříc brance. Zhruba na úrovni kruhu se rozhodl pro vysoké nahození na branku, které však nabral jenom Trevor van Riemsdyk a tělem srazil kotouč přímo za záda Vaněčka – 0:1! Asistence: Jean-Gabriel Pageau.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 30. Sheary (Carlson, Dillon), 31. Sheary (Chára, Pánik), 32. Hathaway (Hagelin, Dowd), 35. Carlson (J. Schultz, Bäckström), 39. Chára (J. Schultz, Sgarbossa), 60. T. Wilson (Oshie, Bäckström) – 10. Wahlstrom (Pageau), 11. Cizikas (Clutterbuck), 18. Lee (Barzal, Dobson)


    Washington Capitals: Vaněček (C. Anderson) – Dillon, Carlson, Chára, J. Schultz, Siegenthaler, T. van Riemsdyk – J. Vrána, Bäckström (A), T. Wilson – Sheary, Oshie (A), Pánik – Hagelin, Dowd, Hathaway – Carr, Sgarbossa, Sprong.
    New York Islanders: Varlamov (Schneider) – Pelech, Pulock, Leddy, Mayfield, A. Greene, Dobson – Lee (C), Barzal, Eberle – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Komarov – Bellows, Pageau, Wahlstrom – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).

    Rozhodčí: St. Laurent (CAN), Walsh (USA) – Fournier (CAN), Murray (CAN)
    thejrc.org