Buffalo – NY Rangers 2:3 (po pr.) | New Jersey – Philadelphia 1:3 (kon.) | Montreal – Calgary 4:2 (kon.)
Boston – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Washington – NY Islanders 6:3 (kon.) | Carolina – Tampa 1:0 (po pr.)
Columbus – Florida 3:2 (1:0 po s.n.) | Minnesota – Los Angeles 5:3 (kon.) | Dallas – Detroit 7:3 (kon.)
Arizona – Anaheim 3:2 (kon.) | Colorado – San Jose 3:0 (kon.) | Edmonton – Toronto 3:4 (kon.)
Vancouver – Ottawa 4:1 (kon.)
po prodl.
Carolina Hurricanes
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Tampa Bay Lightning
Pátek 29.01.2021, 01:08 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší hokejové ligy na světě, u zápasu mezi Carolinou a Tampou Bay.
     
    Letošní ročník NHL bude velmi specifický. Hlavním důvodem je koronavirus, kvůli kterému se sezóna dlouho odkládala. Vedení soutěže zrušilo konference a vytvořilo úplně nové čtyři divize, z nichž jedna je čistě kanadská. Zápasy se budou hrát pouze v rámci jedné divize, dojde tedy k výrazně častějšímu opakování vzájemných zápasů mezi jednotlivými týmy. Hlavním cílem je v těchto těžkých dobách omezit cestování v co největší míře. Nejen z důvodu pozdějšího startu nové sezóny, ale i pozdějšímu dohrání loňského play-off, sehraje každý z týmů v základní části 56 zápasů. Do vyřazovací části postoupí čtyři nejlepší celky z každé divize.
     
    Carolina Hurricanes

    Hurikáni u Caroliny jsou jedním z nejpříjemnějších překvapení posledních let. Ještě před deseti roky byl tento kanadský celek v situaci, kdy se dlouhých deset let nepodíval do play-off. A letos? Patří k nejlepším v lize. Vzestup přišel s příchodem velmi talentovaných hokejistů v čele se Svečnikovem a Ahem, opomenout ale nesmíme i dalšího Fina Teräväinena, který elitní formaci perfektně doplňuje. Loni se Brind'Amourova družina probojovala do osmifinále, když nejprve v prvním kole vyřadila New York Ranges, následně ale podlehla Bostonu v pěti zápasech. Přesto Hurikáni letos patří mezi širší výběr kandidátů na zisk trofeje. Pomoci k jejímu zisku bude chtít i gólman Petr Mrázek a také Martin Nečas, který prožil velmi zdařilou první sezónu, v 72 zápasech zapsal 40 bodů.

    V letošní sezóně zatím Hurikáni odehráli dva zápasy s bilancí dvou vítězství a jedné porážky. Dvojzápas proti Floridě a první utkání s Tampou se následně muselo odložit kvůli pozitivním testům na koronavirus v týmu Caroliny.
     
    Tampa Bay Lightning

    Hokejisté Tampy Bay prožili fantastickou minulou sezónu, kterou zakončili ziskem Stanley Cupu, druhým v historii klubu, ten první vybojovali v sezóně 2003/04. Ze zisku poháru se radoval i jeden český hokejista Ondřej Palát, jenž přispěl k zisku trofeje 59 body a také slovenský hráč Erik Černák, jenž výborně plnil své defenzivní povinnosti, směrem dopředu zapsal šestnáct bodů.

    Před letošní sezónou se Bleskům uzdravil kapitán Steven Stamkos, ale naopak se zranil ruský forward Nikita Kučerov. Nejproduktivnější hráč uplynulého play-off podstoupil operaci kyčle a zmešká minimálně celou základní část. Tampa doposud odehrála čtyři zápasy, dvojutkání s Chicagem a Columbusem. Zvítězila třikrát, prohrála až ve druhém střetnutí na stadiónu Modrokabátníků.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Petr Mrázek (CAR)
    Martin Nečas (CAR)
    Jan Rutta (TBL)
    Ondřej Palát (TBL)
    Erik Černák (TBL)
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Skjei, Pesce, Gardiner, H. Fleury, Bean – B. McGinn, Aho (A), Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Dzingel, J. Staal (C), Lorentz – Rempal, Geekie, M. McCormick.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Gibson) – Rutta, Hedman (A), L. Schenn, McDonagh (A), C. Foote, Sergačjov – Stamkos (C), B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn – Goodrow, Gourde, Coleman – Volkov, M. Joseph, Maroon.

    Rozhodčí: Dwyer (CAN), McIsaac (CAN) – Gibbons (CAN), Tobias (USA).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zýpas mezi Carolinou a Tampou začal! Domácí se konečně mohou zapojit zpět do zápasení, ačkoli jim dnes ještě pár hráčů nakažení koronavirem chybí.
     
    00:46
    Jako první byla na ledě lajna Hurikánů společně s Martinem Nečasem. Právě český forward připravil střeleckou pozici pro Niederraitera, jenž z otočky trefil beton Vasilevského.
     
    01:26
    Tampa má ponechanou výhodu. Jako šestý naskočil na led místo gólmana Ondřej Palát, jenž dostal nahrávku do pravého kruhu, střelou z první mířil těsně nad břevno.
     
    01:33
    Na trestnou lavici dnes jako první usedá Brock McGinn. Faulu může litovat o to víc, že se jej dopustil v útočném pásmu, kde zahákoval Pointa.
     
    02:20
    Premiérová početní převaha se zatím Bleskům vůbec nedaří. nejprve Sergačjovovi utekl kotouč na modré čáře, načež podnikl neúspěšný nájezd Stamkos.
     
    02:49
    Victor Hedman začíná znovu z vlastní obranné třetiny. Marně zkoušel na modré zachytit vyhození Hamiltona, to bylo dostatečně prudké.
     
    03:33
    Brock McGinn je zpátky na ledě a okamžitě se zapojuje do plnění defenzivních povinností. Tampa se totiž ke konci trestu dokázala usadit v útočném pásmu.
     
    03:58
    Petr Mrázek ovšem žádnou složitější situaci řešit nemusel. Nahození Pointa od pravého mantinelu nebylo přesné, za brankou pak Paláta zpacifikoval Pesce.
     
    04:39
    Přesilovku si zahrají také Canes! Morgan Geekie se nečekanou zadovkou uvolnil přes McDonagha, jenž zastavil soka jen způsobem, kdy mu přesekl hokejku.
     
    04:46
    Gólman Andrej Vasilevskij netušil, kde má puk po nahození Hamiltona a povedené teči Trochecka. Díval se za sebe, avšak černou gumu udržel mezi betony.
     
    05:21
    Dvě velké šance pro Sebastiaa Aha, skóre zůstává bezbrankové. Poprvé finský útočník trefil z těžkého úhlu tyč z vnější strany, podruhé měl po pasu Niederreitera poloodkrytou svatyni, jenže minul.
     
    05:55
    V přesilové hře dostal příležitost rovněž Martin Nečas. Český mladík pálil forhendem z levého kruhu, ani on Vasilevského nepropálil.
     
    06:26
    Ryan Dzingel za brankou Tampy příliš dlouho váhal s rozehrávkou. Napadat se jej vydal Victor Hedman, který soka obral a vyhodil do bezpečí po mantinelu.
     
    06:46
    Obránce McDonagh je na ledě, ani domácí nedokázali potrestat první vyloučení jednoho z protihráčů. Aho byl blízko, avšak v dobré pozici mířil nepřesně.
     
    07:05
    Na druhé straně zkoušel Petra Mrázka z velkého úhlu překvapit Steven Stamkos. To se málem podařilo, český brankář měl co dělat, aby si puk pravým betonem sám nekopl za záda.
     
    07:43
    Blokující Barclay Goodrow dokázal poslat kotouč mimo dosah rozjetého Aha, který věděl, že hrát vysokou holí se nevyplatí, touš přenechal Schennovi.
     
    08:01
    Jake Bean dostal příležitost v sestavě na místo koronavirem nakaženého Slavina, nyní se ovšem moc nepředvedl. Slabým vyhozením nahrál na modré stojícímu Schenna, jehož nahození tečoval Joseph mimo tři tyče.
     
    08:33
    Skvělý Petr Mrázek čaruje na brankové čáře, stále svítí dvě nuly na obou stranách! Nejprve pravým betonem vykopl bekhendovou střelu Pointa, následně se výborně přesunul i proti nepříliš prudké dorážce Stamkose.
    08:33 Dvojzákrok Petra Mrázka
     
    09:03
    Rychlá akce Tampy neskončila zakončením. Alex Killorn se ze všech sil snažil dostáhnout na dobře myšlený pas Cirelliho napříč pásmem, pár čísel mu ale ještě chybělo.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:32
    Zakázané uvlonění způsobil McDonagh, hra se vrátí před Vasilevského. Američan zaváhal, neboť měl dost času i prostoru, avšak zřejmě mu žádný ze spoluhráčů nedal znamení.
     
    10:03
    První polovina se přehoupla do druhé poloviny v době, kdy jsou v útočném pásmu usazeni hosté a to konkrétně jejich třetí formace. Mrázek se musí mít na pozoru.
     
    10:40
    Zasahovat nemusel, do brejku naopak ujel Andrej Svečnikov. Ruský útočník se z pravého křídla natlačil před Vasilevského, kterého nepřekonal ani z dorážky.
     
    11:06
    Sledujeme rychlý, pohledný hokej. Akce se střídají ze strany na stranu, oba celky si jsou zatím vyrovnané. Důležitou roli by mohl hrát první vstřelený gól.
     
    11:14
    Do rozehrávky se zapojil Andrej Vasilevskij, jenž po mantinelu nahrál Pointovi. Kanaďan nabral velkou rychlost, který mu byla k ničemu, do ofsajdu jej vystavil spoluhráč Palát.
     
    12:10
    Zakončení Michaila Sergačjeva od modré čáry nemohlo Mrázka zaskočit. Český gólman pouze kontroval let puku nad bránu, kde černou gumu převzal spoluhráč Pesce.
     
    12:24
    Odvážný pokus Vincentra Trochecka nebyl úspěšný. Americký útočník si tělem hlídal puk a zkusil se natlačit před Vasilevského, kam jej ale Hedman nepustil. Dobře se zapřel a soka odstavil.
     
    13:00
    Petr Mrázek se dokázal přesunout proti zakončení, Barclaye Goodrowa, jež letělo po ledě. Z velkého úhlu dorážel Coleman, cílové zařízení minul.
     
    13:27
    Zákrok i na druhé straně. Po pravém mantinelu sprintoval Ryan Dzingel, Foote jeho rychlost nezachytil. Prudkou křižnou střelu zápěstím Vasilevskij vytěsnil vyrážečou.
     
    14:04
    Debut v NHL si odbývá čtyřiadvacetiletý kanadský forward Steve Lorentz. I on, podobně jako Bean, dostal šanci na úkor nakažených spoluhráčů koronavirem. Nyní o sobě dal poprvé výrazněji vědět, jeho Hedmanem zpomalenou střelu gólman vytěsnil s velkými obtížemi.
     
    14:44
    Luke Schenn uhel před forčekujícím Ahem až skoro za vlastní svatyni. Nakonec bekhendovou nahrávkou našel Hedmana, jenž soupeři přijel do obranného pásma vypomoci.
     
    15:16
    Obránce Brian Pesce zkoušel obloučkem najít za obranou rozjetého Martine Nečase. Dobře zareagoval Sergačjov, ten ve vzduchu zachytil puk a hodil si ho pod hokejku.
     
    15:59
    Další šance Caroliny a opět v ní měl prsty český útočník. Nejprve Niederreiter střílel hodně nepřesně, načež se tuš odrazil k Nečasovi, ani on však z první nedokázal zacílit ideálně.
     
    16:23
    Bekhendovou střelu z nouze vyslal z vrcholku pravého kruhu Andrej Svečnikov. Jeho krajan Vasilevskij puk bez problémů vyrazil za bránu.
     
    16:45
    Po delší době si v útočné třetině zahráli Blesky. Mathieu Joseph za brankou obral pasivně stojícího Hamiltona, před brankou ale hledal Goodrowa marně.
     
    17:33
    Sebastian Aho opět ukázal, jak rychle umí zrychlit. Prohnal se kolem Hedmana, jenž v klíčovou chvíli mu švédský bek klepl přes hokejku, což mělo vliv na Finovo nepřesné zakončení.
     
    17:49
    Mladý forward se ale nevzal a u levého mantinelu byl u kotouče jako první. Napříč pásmem hledal Svečnikova, křižnou ránu vytěsnil Vasilevskij vyrážečkou.
     
    18:30
    Carolina je při chuti! Od modré čáry nahazoval na teč Dougie Hamilton. Pobídky se ujal Vincent Trocheck, jenž ještě otřel touš o Johnsona, černý guma se posléze odrazila až do ochranné sítě.
     
    18:42
    Aho vyhrál buly, jenže Svečnikovovi puk ujel za branku. Pokus o otočku zpoza ni byl nespěšný, ruského útočníka ještě v zárodku zastavil Foote.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:11
    Martin Nečas nahodil puk za bránu a šel střídat. Vasilevskij se vydal na pomoc spoluhráčům s rozehrávkou, po mantinelu bezpčně poslal kotouč osamocenému Ruttovi.
     
    19:41
    V závěru úvodního dějství vybojoval Ryan McDonagh přesilovku pro Tampu. Nutno podotknout, že faul Ryana Dzingela byl hodně zbytečný, když v útočném pásmu zbytečně dohrál beka. Dvě minuty za hákování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Statistiky po 1. třetině:

    Střely na branku – 15:7
    Zblokované střely – 4:5
    Vyhraná vhazování – 35%:65%
    Trestné minuty – 4:2
    Hity – 9:9
     
    Skóre po první třetině v utkání mezi Carolinou a Tampo Bay zůstává bezbrankové. Sledujeme zatím velmi vyrovnané utkání, v němž měly oba celky své šance. Tu největší měl zřejmě v 9. minutě Brayden Point, jehož Mrázek vychytal pravým betonem a následně dorážející Stamkos, který však zakončoval příliš slabě a český gólman se stihl přesunout. Zajímavé příležitosti ovšem byly i na druhé straně. Svečnikov z dobré pozice narazil na Vasilevského vyrážečku, Aho zase trefil tyč z vnější strany.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina v plném proudu! Tampa do ní vstupuje v přesilové hře, z níž zatím uplynulo jen devatenáct vteřin. Domácí pykají za zákrok Dzingela v útočném pásmu.
     
    20:26
    Do útočné třetiny zavezl kotouč Brayden Point, jenž bekhendem předal Hedmanovi. Svižná akce skončila u Stamkose a jeho svižné střely zápěstím do Mrázkovy výstroje.
     
    21:00
    Sebastian Aho vyhrál vhazování na Dougieho Hamiltona, jenž vystřelil puk nad hlavou Sergačjova, ruský bek nedokázal zachytit kotouč ani ve výskoku.
     
    21:41
    Ryan Dzingel ze zpět na ledě. Málem se dostal do úniku, neboť Hedman si jej nehlídal úplně svědomitě, pas na protivníka ovšem dokázal zastavit.
     
    22:13
    Hosté pokračují v kombinaci i při hře pět na pět. Anthony Cirelli pod tlakem bekhendem nahazoval za bránu, kde byl nejrychleji Joseph, avšak u mantinelu ho čistě odstavil Fleury, ten následně Carolinu osvobodil.
     
    22:44
    Canes zahrozili Geekiem, avšak po nepřesném projektilu museli rychle spěchat do defenzivy, neboť do brejku vystartoval Johnson. Z velkého úhlu mířil nepřesně.
     
    23:16
    Velmi zkušeně vyřešil situaci Nino Niederreiter, který si netroufl jet sám na útočnou misi a tak ještě z vlastní poloviny vyhodil, ale tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    23:45
    Ondřej Palát, ve snaze dostat puk do útočného pásma, poslal černou gumu a vlastní střídačku. Vhazování proběhne ve střední třetině.
     
    24:02
    Petr Mrázek si nyní připsal zákrok z kategorie jednodušších. Nahození Killorna ho nemohl překvapit, kotouč podržel v lapačce.
     
    24:17
    Sebastian Aho je dnes tradičně hodně vidět, avšak na Vasilevského zatím i on hledá recept marně. Poté, co se z levého křídla dostal před bránu zakončoval k bližší tyči, ruský gólman vykopl pravý beton.
     
    25:13
    Blesky zastavilo postavení mimo hru. Barclay Goodrow měl velkou rychlost, jenže ještě rychleji jel Mathieu Joseph, jenž byl tím hlavním faktorem, proč rozhodčí musel přerušit hru.
     
    25:40
    Petr Mrázek dnes předvádí výborný výkon. Levým betonem vytěsnil pokus Colemana a stejnou částí následně pokryl i dorážku Gourdeho.
     
    26:05
    Od modré nahazoval na teč Luke Schenn. Žádný ze spoluhráčů ani protihráčů směr letu puku nepozměnil, Mrázek měl proto jednoduchou práci.
     
    26:11
    Okamžitě po vyhraném buly Pointa pálil od modré čáry Victor Hedman. Osmadvacetiletý rodák z Ostravy opět připraven, zakročil vyrážečkou.
     
    27:09
    Martin Nečas si hodil puk kolem Stamkose do útočné třetiny, ale k puku už se nedostal, neboť za bránu vyjel Vasilevskij a po mantinelu nahrál Schennovi.
     
    27:33
    Vincent Trocheck nahrával Nečasovi do těžké pozice, ale útočník si poradil, po mantinelu nahrál za bránu Niederreiterovi. Ten již puk neudržel.
     
    28:04
    V útočení pokračuje i druhá formace Hurikánů. Agilní Sebastian Aho nahrával Svečnikovovi, jemuž rána vůbec nesedla, gólman mohl zůstat klidným.
     
    28:31
    Yanni Gourde poslal Goodrowovi nahrávku do protipohybu. Kanaďan ještě zkusil hokejku natáhnout co nejdále za tělo, avšak na puk již nedosáhl.
     
    29:04
    Levý beton, pravý beton, Mrázek drží čisté konto! těžší střelou byla ta první v podání Volkova, dorážka Maroona již byla pod velkým úhlem.
     
    29:41
    Tampa ve druhé dvacetiminutovce dohání střelecký deficit z první části. Další zákrok si český brankář ve službách Caroliny připsal po střele Johnsona od pravého mantinelu.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Petr Mrázek ji oslavil svým devatenáctým zákrokem, vyrážečkou si smlsnul na zakončení Stamkose.
     
    30:59
    Mathieu Joseph zabojoval, ale vyhození Pesceho po mantinelu nedokázal zastavit ještě před modrou čárou. Rozhodčí situaci dobře viděl a odpískal ofsajd.
     
    31:15
    Andrej Vasilevskij se znovu zapojil do kombinace. Rozmyslel si nahrávku po mantinelu, nakonec volil pas bekhendem za sebe na Ruttu.
     
    31:24
    Steven Lorentz si může odškrtnout první střelecký pokus NHL v kariéře. Z levého kruhu provětral brankářův levý beton.
     
    32:19
    Do rozehrávky vyrážečkou se zapojil rovněž Petr Mrázek. Ten byl pod o poznáním menším tlakem než protivník, puk jednoduše přenechal Pescemu.
     
    32:47
    Mladý ruský útočník Andrej Svečnikov málem doplatil na zbytečnou kličkovanou v obranné třetině. Obral jej Stamkos, ale domácí borec okamžitě získal kotouč zpátky do své moci.
     
    33:26
    Elitní útočná formace dostala pod velký tlak třetí lajnu domácích. Ta se ubránila bez úhony, Brayden Point narazil na Fleuryho.
     
    33:58
    Rychlý protiútok založil po levém mantinelu Ryan Dzingel. Nakonec z velkého úhlu vypálil nepřesně, Vasilevskij jen kontrolovat let puku.
     
    34:26
    Forčekink Nina Niederreitera a Martina Nečase byl úspěšný, Carolina vybojovala útočnou třetinu! Zatím se v ní však nedokázala udržet natrvalo.
     
    34:56
    Jak rychle Canes pásmo získali, tak rychle o něj přišli. Vincent Trocheck zkoušl kličkou obelstít Jana Ruttu, ten se nenechal.
     
    35:21
    Postavení mimo hru zabránilo pokračovat ve hře Haydnu Fleurymu. Kanadský obránce při dlouhé kličce vyjel za modrou čáry, do útočného pásma se tedy okamžitě vrátit nemohl.
     
    35:34
    Brady Skjei jen tak bekhendem práskl do puku, ale paradoxně udržel útočnou třetinu, protože našel McGinna! Za brankou musel útočník svést tvrdý souboj s Killornem, avšak vyšel z něj vítězně.
     
    36:20
    McGinn nakonec nahrával nepřesně a Tampu vysvobodil Hedman. Domácí se ovšem rychle dokázali do útočného pásma dostat zpět, tvrdý projektil Svečnikova prosvištěl těsně nad břevnem.
     
    36:55
    Druhá lajna Hurikánů si prodloužil svůj pobyt na ledové ploše. Aho byl tím, kdo stál na konci celé akce, zápěstím střílel do levého betonu gólmana.
     
    37:23
    Luke Schenn měl co dělat, aby držel na uzdě rozjetého Lorentze. Ale uspěl, neboť si dal tělo před protihráče a ten jej následně nedokázal objet.
     
    37:46
    S hodně odvážným pokusem přišel Steven Stamkos. Kapitán Lightning byl pod velkým úhlem, přesto ještě zkusil zakončovat bekhendem. Nepřesně.
     
    38:25
    Brett Pesce dostal na modré čáře hodně volného prostoru. Proto si sjel až do pravého kruhu, odkud zápěstím vystřelil do lapačky Vasilevského.
     
    38:43
    Aho buly v útočném pásmu nezvládl a tak musel rychle zabojovat do defenzivy. A byl to právě finský forward, jenž zamezil v pokračování útočné akce soupeře, tím, že přebruslil Goodrowa.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:20
    Petr Mráze musel zabrat, protože se k němu nebezpečně blížil Brayden Point. Český gólman si poradil mazácky, kotouč nechal proletěl pod vyrážečkou k Hamiltonovi.
     
    39:57
    Tři vteřiny před koncem druhého dějství ještě jeden zákrok pro Andreje Vasilevského. Nejlepší gólman uplynulého ročníku ukryl ve výstroji pokus Dzingela.
     
    40:00
    Hokejisté Caroliny ještě zabojovali a po vítězném buly se chystal vystřelit Andrej Svečnikov, jemuž přesekl hokejku Victor Hedman. Třetí třetinu domácí zahájí v přesilové hře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Statistiky po 2. třetině:

    Střely na branku – 22:20
    Zblokované střely – 11:9
    Vyhraná vhazování – 47%:53%
    Trestné minuty – 4:4
    Hity – 19:19
     
    Ani druhá dvacetiminutovka nepřinesla žádnou branku, po čtyřiceti minutách hry svítí na ukazateli skóre stále dvě velké nuly. Zápas ale rozhodně nenudí. Pokračuje bitva o každý centimetr ledu a výborné výkony převádí oba gólmani. V prostřední části měl více práce Petr Mrázek, který všechna hrozící nebezpečí zažehnal bez problémů, totéž lze však říci i o Vasilevském na druhé straně. Třetí třetina slibuje velká drama, domácí ji zahrají v přesilovce, se sirénou se totiž Hedman dopustil sekání na McGinnovi.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:52.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hedman po návratu z kabiny usedá na trestnou lavici a bude sledovat, jak si jeho spoluhráči povedou v oslabení, teprve druhém v utkání.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:31
    Hosté začínají ve čtyřech na jedničku. Trocheck sice vybojoval útočné pásmo, ale Sergačjov na něj zatlačil a donutil jej k chybě.
     
    41:14
    Od modré čáry pálil Dougie Hamilton, pokus zastavil jeden z obránců. Následně dorážel v dobré pozici Sebastian Aho, avšak puk poslal mimo bránu.
     
    41:44
    Zadovka Ryana Dzingela nebyla dobrá. Úmysl soka vystihl Luke Schenn, jenž podél Fleuryho dostal puk do středního pásma.
     
    42:00
    Trest Victora Hedmana je u konce. Ještě jedno zakončení v přesilovce zvládl vyprodukovat Brock McGinn, který, podobně jako Aho, mířil nepřesně.
     
    42:29
    Za branou kvedlal s kotoučem Jordan Staal. Kapitán ve finále akce oslovil Bretta Pesceho, jenž forhendovým nahozením našel lapačku Vasilevského.
     
    43:07
    Za obranu Canes si najížděl Ondřej Palát. Český útočník na kotouč čekal marně, Ruttův příliš nízký oblouček dokázal zpracovat Bean.
     
    43:22
    Poprvé zasahoval ve třetí třetině Petr Mrázek po střele Sergačjova z pravého kruhu. Český brankář dokázal udržet puk ve výstroji, nepovolil tak dorážku čekajícímu Colemanovi.
     
    43:41
    Sebastian Aho opět těžil ze svého zrychlení, když si dokázal dát tělo před Stamkose a hostující kapitán následně nataženou holí soka podrazil. Další početní převaha pro Carolinu!
     
    44:18
    Hamilton je dnes střelecky produktivní. Jeho další střela od modré až k Vasilevskému nedoputovala, úspěšným blokem se prezentoval Foote.
     
    44:45
    Yanni Gourde dokázal zblokovat nahození, tentokráte v podání Gardinera. Nataženou holí pak z bekhendové strany dokázal Lightning osvobodit.
     
    45:38
    V oslabení mohl udeřit Blake Coleman. Americký forward si našel nahrávku Goodrowa, zápěstím ovšem vypálil pouze do připraveného brankáře.
     
    45:41
    Ani trest Stevena Stamkose nedokázali Hurikáni potrestat. Stále tak platí bezbrankové skóre, které se ovšem snaží změnit oba celky.
     
    46:22
    Steven Stamkos chtěl odčinit vyloučení překvapivým gólem, nahozením od pravého mantinelu. Mrázek se nachytat nenechal, dokonce ještě dokázal kotouč vyklepat z lapačky pro Hamiltona.
     
    46:36
    Po dvou neúspěšných přesilovkách v krátkém časovém sledu se nyní budou muset domácí sami bránit ve čtyřech, protože na lavici hanby putuje Morgan Geekie za držení.
     
    47:01
    Petr Mrázek drží Carolinu nad vodou. Tvrdou Sergačjovovu rána vyrazil před sebe příhodně pro Stamkose, i s jeho pokusem si ovšem ostravský rodák poradil.
     
    47:12
    Síly na ledě se vyrovnají. Alex Killorn chtěl zabránit McGinnovi v atakování Hedmana, jenže k tomuto činu využil nedovolených prostředků. Rozhodčí jeho počínání vyhodnotili jako nedovolené bránění.
     
    48:12
    Jake Gardiner po mantinelu nastartoval Svečnikova, jenž do útočného pásma nahrál Ahovi. Fin krásnou otočkou poslal na led Schenna, načež ještě nesobecky vracel puk Svečnikovovi. Ruský forward mířil do poloodkryté brány, jenže Vasilevskij prokázal výborné reflexy, když se v posledním okamžiku stihl přesunout a zakročit pravým betonem.
    48:12 Vasilevskij se skvěle stihl přesunout proti střele Svečnikova
     
    48:40
    Domácím začíná přesilová hra. Hokejisté v černých dresech se okamžitě dokázali usadit v útočné třetině, přesilovkou sestavu vede kapitán Staal.
     
    49:10
    Andrej Vasilevskij čaruje nadále. Z mezikruží předvedl výborný zákrok levým betonem proti Staalovi, aby vzápětí předvedl ještě lepší zákrok lapačkou proti dorážejícímu Niederreiterovi!
    49:10 Vasilevskij betonem vyrazil střelu Staala, poradil si i s dorážkou Niederreitera
     
    49:30
    Pokračujeme v plném počtu. Alex Killorn se vrátil na led a může poděkovat gólmanovi, že jeho vyloučení nebylo potrestáno. Útočník ale bleskově zamířil na střídačku.
     
    50:17
    Steven Stamkos naznačil přihrávku, načež se ale rozhodl překvapit Mrázka střelou z velkého úhlu. Neuspěl, český gólman včas vytasil pravý beton.
     
    50:55
    Na ruského fantoma v bráně Lightning si nepřišel ani Dougie Hamilton. Obránce si najel do pravého kruhu, odkud zápěstím mířil do lapačky.
     
    51:09
    Patrick Maroon pod tlakem volil nahrávku dozadu na Victora Hedmana. Švédský bek ujel před Ahem za vlastní bránu, načež po mantinelu našel Schenna.
     
    51:36
    Střetnutí si čím dál tím více podmaňují oba brankáři. Nyní se blýskl ten ve službách Caroliny Petr Mrázek, který se dobře přesunul proti bekhendové nahrávce Josepha a při střele Colemana včas zakryl mezeru mezi betony.
    51:36 Mrázek se výborně přesunul, aby zastavil pokus Colemana
     
    52:20
    Patrick Maroon se nedokázal probojovat až do středního pásma. U mantinelu sice vybojoval puk pro sebe, jenže pak naslepo přejel útočnou modrou, aniž by věděl, že již v útočném pásmu je Coleman. Ofsajd.
     
    52:49
    Martin Nečas se vydal forčekovat Sergačjova, jehož donutil k zaváhání. Ruský obránce hrál jen do míst, kde byl Niederreiter, který ovšem puk již nestihl na modré. Postavení mimo hru i na druhé straně.
     
    53:06
    Tyler Johnson si vyměnil kotouč s Cirellim, načež střílel křižně do teploměru gólmana. Mrázek si nebyl jistý, jestli puk udržel, o tom ho přesvědčil až hvizd rozhodčího.
     
    53:37
    Brankář Vasilevskij nedokázal vyrážečkou zastavit nahrávku na Pesceho. Kanaďan volil pas do levého kruhu na Aha, jenž zápěstím trefil blokujícího Ruttu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    54:00
    Český gólman ve službách Hurikánů si připsal jeden z těch snazších zákroků. Střela Colemana od levého mantinelu postrádala razanci, Mrázek levým betonem vykopl puk do rohu kluziště.
     
    54:40
    Výbornou práci odvedl Haydn Fleury, jenž nejprve vybojoval touš a vzápětí poslal do brejku Dzingela. Útočník měl před sebou posledního beka, avšak na Schenna nevyzrál.
     
    55:26
    Tyler Johnson byl tak rychlý, že se na pravé straně dostal z ideální střelecké pozice. Bekhendem ještě zkusil kotouč zvednout pod břevno, ale Mrázek byl opět na svém místě.
     
    55:55
    Bekhendové zakončení vyzkoušel i Martine Nečas. Tomu se ovšem svezla černá guma po čepeli hole, Vasilevskij mohl zůstat klidným.
     
    56:24
    Více volného prostoru dostal na pravé straně Brayden Point. Rozhlédl s a před brankou hledal Killorna, ten na puk těsně nedosáhl.
     
    56:40
    Rozjetý kapitán Steven Stamkos musel pálit, neboť se nedočkal podpory od spoluhráčů. Příklepem pálil těsně nad břevno, dělovka se následně od mantinelu odrazil nečekaně do ochranné sítě.
     
    57:01
    Domácí ujeli do přečíslení tří proti dvěma. Ofenzivní složku podpořil Brady Skjei, jenž rozdal kotouč doprava na Niederreitera, jehož pokus nebyl přesný.
     
    57:33
    Vincent Trocheck ještě mohl nahrávat Nečasovi, avšak rozhodl se hrát na sebe. Bekhendem zvedl touš příliš, proletěl vysoko nad břevnem.
     
    58:17
    Rozhodující úder chtěl Canes zasadit Tyler Johnson. Proti němu se postavil Nečas, přes nějž hostující útočník nedokázal propasírovat puk k bráně.
     
    58:56
    Anthony Cirelli nahrál na modrou Hedmanovi, nahození od modré Mrázek kontroloval očima. Za domácí brankou následně uzmul puk do své moci Pesce.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:30
    Brayden Point nebezpečně nabízel kotouč před branku Stamkosovi. Kapitána dokázala udržet na uzdě dvojice Dougie Hamilton, Haydn Fleury.
     
    59:46
    Domácí ještě podnikli jedem rychlý útočný výpad středem. Ke střelu ale nedošlo, neboť se Sebastian Aho nedostal dostat přes pozičně dobře pracujícího Ruttu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Bezbrankový stav panuje v Carolině i po třetí třetině, střetnutí jde do prodloužení! Závěrečná dvacetiminutovka nabídla nejvíce šancí, avšak oba gólmani zůstali stoprocentní. Tak uvidíme, zda Mrázek či Vasilevskij bude kapitulovat v prodloužení nebo se rozhodne o vítězi až v samostatných nájezdech.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:21
    Carolina zahájila prodloužení hodně opatrně. Najednou se rozjel Aho a dostal se až před bránu, zápěstím těsně přestřelil.
     
    60:52
    První trojka Hurikánů si prodloužila střídání. Tentokráte to byl Svečnikov, kdo stál na konci pohledné kombinace, forhendem střílel do pravého betonu brankáře.
     
    61:12
    Carolina právě vstřelila branku!
    Zápas o jednom gólu rozhoduje MARTIN NEČAS! Český útočník sám založil akci, když ve středním pásmu nahrál Staalovi, načež zasprintoval před bránu a od kapitána dostal ideální zpětný pas do hokejky, který přetavil v gólovou střelu nad lapačku přesunujícího se Vasilevského. Asistence: Jordan Staal a Dougie Hamilton.
    61:12 Martin NEČAS - 1:0
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky:

    Střely na branku: 35 – 32
    Trestné minuty: 6 – 8
    Přesilové hry: 0/4 – 0/3
    Vhazování: 49 % – 51 %
    Zblokované střely: 15 – 15
    Hity: 25 – 27
     
    Carolina Hurricanes na domácím stadiónu dokázala porazit obhájce Stanley Cupu z Tampy výsledkem 1:0 po prodloužení. Bojovnému utkání od prvních minut dominovali gólmani Petr Mrázek s Andrejem Vasilevským, kteří předváděli výborné zákroky a střelce místy doháněli k šílenství. Své brány dokázali zamknout po celou dobu základní hrací doby a rozhodnout se tak muselo až v prodloužení, které trvalo necelé dvě minuty.

    Střelecké prokletí zlomil český útočník Martin Nečas, jenž nejprve ve středním pásmu nahrál Staalovi, aby si následně kapitánovi sjel před branku a forhendovou střelou nad lapačku Vasilevského rozhodl o bonusovém bodu pro Hukány, kteří slaví úspěšný návrat z karantény. Tampa naopak utrpěla druhou porážku v sezóně.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Petr Mrázek (CAR) – 32 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 61:12
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 34 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1%, odchytal 60:55
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Petr Mrázek (CAR) – 32 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%
    Martin Nečas (CAR) – 1+0, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:37
    Jan Rutta (TBL) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:51
    Ondřej Palát (TBL) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 17:01
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Petr Mrázek (CAR) 32 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%
    2. Martin Nečas (CAR) 1+0
    3. Andrej Vasilevskij (TBL) 34 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1%
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:54:49)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 62. Nečas (J. Staal, D. Hamilton)


    Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Skjei, Pesce, Gardiner, H. Fleury, Bean – B. McGinn, Aho (A), Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Dzingel, J. Staal (C), Lorentz – Rempal, Geekie, M. McCormick.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Gibson) – Rutta, Hedman (A), L. Schenn, McDonagh (A), C. Foote, Sergačjov – Stamkos (C), B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn – Goodrow, Gourde, Coleman – Volkov, M. Joseph, Maroon.

    Rozhodčí: Dwyer (CAN), McIsaac (CAN) – Gibbons (CAN), Tobias (USA)
    bahis siteleri