Buffalo – NY Rangers 2:3 (po pr.) | New Jersey – Philadelphia 1:3 (kon.) | Montreal – Calgary 4:2 (kon.)
Boston – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Washington – NY Islanders 6:3 (kon.) | Carolina – Tampa 1:0 (po pr.)
Columbus – Florida 3:2 (1:0 po s.n.) | Minnesota – Los Angeles 5:3 (kon.) | Dallas – Detroit 7:3 (kon.)
Arizona – Anaheim 3:2 (kon.) | Colorado – San Jose 3:0 (kon.) | Edmonton – Toronto 3:4 (kon.)
Vancouver – Ottawa 4:1 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
San Jose Sharks
Pátek 29.01.2021, 03:07 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Colorado Avalanche na domácím ledě porazilo San Jose Sharks výsledkem 3:0, když všechny tři branky padly v závěrečných deseti minutách, se s Vámi loučí a hezký pátek přeje Tomáš Lysý. (06:24:19)
     
    Se třemi hvězdami zápasu zatím nemůžeme sloužit, jelikož ani vice jak hodinu po skončení utkání nejsou v oficiálním Game reportu uvedeny...
     
    Česká a slovenská stopa

    Tomáš Hertl (SJS) – 0+0, 0 účast, 4 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 15:45
    Radim Šimek (SJ) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 12:09
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Philipp Grubauer (COL) – 21 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 59:52
    Devan Dubnyk (SJS) – 35 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,1%, odchytal 58:25
     
    Patricku Marleauovi, který odehrál svůj 1731. zápas v NHL a vyrovnal se tak v tomto ohledu legendárnímu Ronu Francisovi, tak tento milník pořádně zhořkl...
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 3-0
    Střely na branku: 38-21
    Zásahy gólmanů: 21-35
    Zblokované střely: 15-18
    Vyhraná buly: 32-26
    Hity: 12-15
    Vyloučení: 4-4
    Využití: 1-0.
    Philipp Grubauer přijímá gratulace za 13. vychytanou nulu
     
    První třetina zápasu přinesla ze strany San Jose zřejmě nejvyrovnanější hokej. Šance byly na obou stranách, ale brankáři Grubauer a Dubnyk hráli prim. V šesté minutě mohl otevřít stav Bellemare, ale v úniku trefil jen spojnici břevna a tyče. Na druhé straně se s dorážkou neprosadil Couture. V patnácté minutě dorážel Landeskog střelu MacKinnona, ale Dubnyk byl na místě.

    Stejná dvojice měla velkou šanci i v úvodu druhé části, kdy měl navrch znovu Dewan Dubnyk. A když už byl brankář San Jose překonán, jako ve 25. minutě po střele Byrama, pomohla mu opět tyčka. Na konci druhé třetiny hráli domácí přesilovku a když si to MacKinnon namířil s pukem před brankoviště, avšak neuspěl, dorážel Landeskog a Kadri, ale ani oni se neradovali. San Jose nebylo ve druhé části moc nebezpečné.

    Zkraje třetí třetiny zachránila Dubnyka v téže přesilovce znovu tyčka, kterou tentokrát trefil Rantanen. Dvakrát se pak zastřeloval i André Burakovsky. Na střelecké trápení se pak už nemohl dívat Nazem Kadri, jenž doposud v sedmi utkáních nasbíral jen tři body (1+2). V čase 49:55 byl tam, kde být měl, a v mlýnici před brankou dorazil puk po přihrávce Saada do sítě. Výbornou práci při vítězné brance odvedl v předbrankovém prostoru Donskoi, který na sebe navázal Burnse i Coutureho.

    Za necelé dvě minuty vedlo Colorado o dvě branky. Kadri krásnou přihrávkou z pravé strany předložil puk před branku pro André Burakovskyho, který jen nastavil hokejku a zvedl puk do horní části branky. A druhý útok Lavin měl prsty i v poslední trefě. Zatímco San Jose přesilovku nevyužilo, domácí ano. Ránu Makara od modré tečoval mezi kruhy do pravého horního rohu znovu Nazem Kadri a za 10 minut zápasu vstřelil víc gólů, než za předešlých sedm mačů – 3:0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:47 Nazem KADRI - 3:0
     
    58:47
    Colorado právě vstřelilo branku!
    NAZEM KADRI se do posledních deseti minut zápasu vyspal výborně, jelikož po prvním gólu dává i třetí. Makar vystřelil v útočném pásmu kousek před modrou a třicetiletý centr ztečoval puk do pravého horního růžku za záda Dubnyka, který neměl šanci reagovat. Bek Makar si tak připisuje v osmém zápasu již devátou asistenci. Asistence: Cale Makar, Nathan MacKinnon.
     
    58:46
    Právě Noah Gregor vyvážel puk, který mu na obranné modré uskočil od hokejky. Do cesty se mu postavil Gabriel Landeskog, kterého Gregor podrazil a jde ven.
     
    58:30
    Současně s ránou Noaha Gregora z levého kruhu se vrací na led i vyloučený Devon Toews.
     
    57:30
    Rána Erika Karlssona prošla brankovištěm až k Tomáši Hertlovi, který zblízka neuspěl se střelou k pravé tyčce! I nyní měl navrch Philipp Grubauer, který zapisuje důležitý zákrok.
     
    57:20
    San Jose hraje v šesti bez Dubnyka.
     
    57:02
    Domácí se na okamžik osvobodili. Vzápětí pálil od modré Brent Burns, ale jeho rána byla zblokována.
     
    56:30
    Devon Toews, jenž zkraje třetí části kvůli mírné zdravotní komplikaci zamířil do kabiny, je nyní vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl, kterou trefil Noaha Gregora. Jde o poslední šanci pro Sharks, jak něco se zápasem udělat.
     
    55:28
    Když se neprosadí první lajna Colorada, je pro Avalanche jistě super, že jí dokáží zastoupit další formace. Jako dnes dvakrát druhý útok. MacKinnon totiž dnes nemá střeleckou hokejku, jelikož jeho pokus zápěstím z levého kruhu opět vytěsnil Dubnyk a následuje komerční přestávka.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 50. Kadri (Saad, Donskoi), 52. Burakovsky (Kadri, Saad), 59. Kadri (Makar, MacKinnon)


    Colorado Avalanche: Grubauer (Miska) – D. Toews, Makar, Byram, Girard, Graves, E. Johnson (A) – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Saad, Kadri, Burakovsky – Ničuškin, Compher, Donskoi – Jost, Bellemare, Sherwood.
    San Jose Sharks: Dubnyk (M. Jones) – Vlasic, Burns, Ferraro, E. Karlsson, Knyžov, R. Šimek – Donato, Couture (C), Labanc – Meier, Hertl (A), E. Kane – Gregor, Gambrell, Nieto – Marleau (A), Sörensen, Noesen.

    Rozhodčí: Jean Hebert, Jake Brenk – Travis Gawryletz, Travis Toomey
    ocianews.com