Buffalo – NY Rangers 2:3 (po pr.) | New Jersey – Philadelphia 1:3 (kon.) | Montreal – Calgary 4:2 (kon.)
Boston – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Washington – NY Islanders 6:3 (kon.) | Carolina – Tampa 1:0 (po pr.)
Columbus – Florida 3:2 (1:0 po s.n.) | Minnesota – Los Angeles 5:3 (kon.) | Dallas – Detroit 7:3 (kon.)
Arizona – Anaheim 3:2 (kon.) | Colorado – San Jose 3:0 (kon.) | Edmonton – Toronto 3:4 (kon.)
Vancouver – Ottawa 4:1 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Ottawa Senators
Pátek 29.01.2021, 04:08 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    Brock Boeser (VAN) – 2+1
    Braden Holtby (VAN) – 0+1, 1 OG
    Elias Pettersson (VAN) – 1+1 (06:34:33)
     
    Česká a slovenská stopa

    Filip Chlapík (OTT) – 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, 0 TM, čas na ledě 06:59
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Braden Holtby (VAN) – 35 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,2%, odchytal 60:00
    Matt Murray (OTT) – 21 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84%, odchytal 60:00
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 26 – 35
    Vhazování: 24 – 19
    Trestné minuty: 17 – 15
    Přesilové hry: 1/6 – 0/7
    Zblokované střely: 19 – 10
    Hity: 22 – 36
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Vancouveru, který svého soupeře porazil výsledkem 4:1. Vancouver Canucks vstoupil velice dobře také do třetí třetiny, přičemž se dokázal střelecky prosadit v jeho úvodu, čímž defakto rozhodl o vítězi zápasu. Ottawa se ještě snažila s nepříznivým výsledkem něco udělat, jenomže dnes jí to hodně skřípalo při proměňování vyložených šancí. Sledovali jsme totiž poměrně vyrovnanou podívanou, nicméně domácí celek předvedl mnohem jistější zakončení a bere tak dva body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Brady Tkachuk – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Zack MacEwen – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Adam Gaudette – 2 min., krosček).
     
    59:10
    Tak přeci jenom tu máme bitku! V pěstním souboji se do sebe pustili domácí MacEwan a hostující Tkachuk. Sledovali jsme vyrovnanou výměnu, načež si Tkachuk neodpustil pár slov směrem k domácí střídačce.
     
    59:01
    Dnešní utkání se dohrává, běží totiž poslední minuta řádné hrací doby. Ottawa si chtěla vymodlit nedovolený zákrok, zavánělo to totiž vysokou holí domácích.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu.
     
    58:29
    Domácí se zcela evidentně nikam neženou, naopak se jim povedlo nahodit kotouč zpět do rohu mantinelu, kde po boji budeme sledovat další vhazování.
     
    57:15
    Domácí poměrně dlouho obléhali pásmo soupeře, což jim pochopitelně maximálně vyhovuje. Ottawa se dostala pouze k vyhození, které navíc zachytil Myers.
     
    56:18
    Pettersson to zkoušel zpoza branky nahrávkou před Murrayho, kam si sice sjížděl Horvat, avšak ten na nahrávku nedosáhl. Posléze byla hra znovu přerušena.
     
    55:02
    Do útočného pásma poté nahazoval kotouč hostující Paquette, který se bude muset vracet. K puku se jako první dostal Hughes, který táhne útočnou akci.
     
    54:25
    Poté se za pukem pokoušel dostat napadající Norris, který na něj ale nedosáhl. Vancouver Canucks zahrál za cenu icingu, hra se tak vrací před Holtbyho.
     
    53:15
    Dadonov to vzal na sebe a pokusil se vypálit z mezikruží. Domácí branku se mu ovšem nepovedlo vůbec trefit, Vancouver Canucks znovu vyhodil do bezpečí.
     
    52:08
    Ottawě se nepovedlo využít dvojnásobnou přesilovou hru. Za celou dobu jsme viděli pouze jednu střelu, poté Norrisovi ujel kotouč zpět ven z útočného pásma.
     
    51:15
    Vancouver Canucks dokázal uspět na vhazování, čehož okamžitě využil obránce Jordie Benn, který i díky hrazení procedil kotouč až k hostující brance.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:39
    Oddechový čas pro hosty.
     
    50:39
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Alexander Edler – 2 min., krosček).
     
    50:08
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Jalen Chatfield – 2 min., nedovolené bránění + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Brady Tkachuk – 2 min., hrubost).
     
    50:00
    Nyní byla hra přerušena, po kolizi u branky skončil na zemi jeden z hostujících hráčů, který dokonce lehce zavadil o brankáře. Vypadá to na obránce Chabota.
     
    49:12
    Na poslední chvíli se povedlo zakročit Chabotovi, který na dlouhou hokejku dokázal eliminovat šanci soupeře. Poté si do šance sjel Watson, který ale neuspěl.
     
    48:02
    Tkachukovi se připletl puk mezi brusle, proto se mu nepovedlo dorazit kotouč do poloprázdné branky. Holtby byl mimo branku, zřejmě by na střelu nedosáhl.
     
    47:11
    Přesilová hra Vancouveru je delší dobu minulostí, soupeř se i v tomto případě dokázal ubránit. Domácí se nedostali k ničemu nebezpečnému, hraje Ottawa.
     
    46:01
    Hezká souhra nakonec putovala do mezikruží, kde měl střeleckou pozici Boeser. Americký forvard nebyl daleko od hattricku, tentokráte ale minul svatyni.
     
    45:15
    Vancouver Canucks uspěl na vhazování a povedlo se mu udržet kotouč před modrou čárou. Zatím sledujeme pouze kombinaci, na první střelu tak čekáme.
     
    44:28
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Josh Brown – 2 min., držení).
     
    44:19
    Na druhou stranu se jednoduchým způsobem dostal Gaudette, který se přeci jenom dostal k zakončení, jenž proletělo vedle. Murraay tak nezasahoval.
     
    43:10
    Na rozehrávku si dal pozor hostující Chabot, kterému se nakonec povedlo velice přesně oslovit Bathersona. Hosté obsadili pásmo soupeře, kde kombinují.
     
    42:24
    Ottawa se tak znovu dostává do složitější situace, prohrává totiž o tři branky. Hostující celek to bude mít nesmírně složité, probíhá totiž už třetí třetina.
    41:47 Tanner PEARSON - 4:1
     
    41:47
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hned v úvodu třetí třetiny jdou domácí do tříbrankového vedení! TANNER PEARSON převzal u levého kruhu kotouč, který ihned poslal směrem na branku. Murray při prvním zakončení odolal, posléze Pearson dorážel z nulového úhlu, přesto se mu povedlo odrazit kotouč od zad brankáře přímo do hostující sítě.
    Asistence: Nils Höglander.
     
    41:13
    Vancouver Canucks pokračoval v tlaku, při kterém pro změnu zakončoval Hughes. Jeho rána trefila pouze zadní hrazení, od kterého se touš odrazil do středu.
     
    40:51
    Horvat musel rozjíždět další útočnou akci svého celku, při které se sám dostal do zakončení z levého kruhu. Murray si s jeho pokusem dokázal poradit.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který pokračuje v oslabení. Obránce Zajcev proto okamžitě nahazoval za branku soupeře.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku (celkem): 18 – 29.
     
    Máme za sebou také druhou periodu, která nám rovněž přinesla dvě branky. Ottawa vstoupila do této třetiny nesmírně aktivně, nicméně nápor se jí moc nevyplatil, neboť potřetí v tomto duelu inkasovala. Hostující celek se ovšem nevzdal, naopak díky zvýšené aktivitě se radoval z kontaktní branky. Vancouver přesto vede o dvě branky, do konce však zbývá ještě celá třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    V závěru pláchl v oslabení sám na branku Brown, který ovšem neuspěl. Hra se ihned otočila a v úniku pro změnu nevyzrál ani Horvat.
     
    39:13
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Braydon Coburn – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:03
    Běží nám poslední minuta druhé třetiny, nyní sledujeme celkem dost nepřesností. O další útočnou akci se ovšem pokouší Schmidt.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    38:21
    Do protiútoku se poté pouštěla první lajna Ottawy. Holtby si navíc po delší době připsal úspěšný zákrok, jednalo se o zákrok pravým betonem do strany.
     
    37:02
    Nápor domácích hráčů sílil. Pettersson měl na nahrávku příliš málo času, což také tak dopadlo. Puk totiž trefil pouze protihráče, Ottawě se ale nepovedlo vyhodit.
     
    36:19
    Hughes měl velké problémy s rovnováhou, přesto se mu povedlo dobře rozehrát. Vancouver se tak dostal za modrou čáru, kde se povedlo vypálit Bennovi.
     
    34:58
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Colin White – 2 min., vysoká hůl).
     
    34:56
    Nyní měl velké problémy hostující brankář Murray, který se v jeden okamžik dokonce válel po svém brankovišti. Vancouveru se ale nepovedlo puk dotlačit!
    34:20 Thomas CHABOT - 3:1
     
    34:20
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme zasloužený zásah Senators! Na pravém křídle totiž nabral rychlost hostující obránce THOMAS CHABOT, který se s pukem dostal až před brankáře Holtbyho, jenž překvapivě inkasoval. Nyní si domácí obrana nepočínal nejlépe, Vancouver Canucks tak vede pouze o dvě branky!
    Bez asistence.
     
    34:10
    Ottawa pokračovala v aktivitě, přičemž jsme sledovali nahození v podání Coburna. To nakonec putovalo vedle branky soupeře, Holtby přesto nic neviděl.
     
    33:10
    Kdepak. Ani předchozí přesilová hra Ottawy nepřinesla první branku, i když jsme viděli snad tři střelecké pokusy, Vancover přesto vede hned o tři přesné zásahy.
     
    32:06
    Holtby si připsal další úspěšný zákrok, přičemž odraz kotouče hrál ve prospěch domácího obránce Schmidta, kterému se povedlo odpálit puk do bezpečí.
     
    31:20
    Další závar před domácím brankářem Holtbym, kterému se také v tomto případě povedlo odolat. O dorážku se pokoušel Tkachuk, který ovšem neuspěl.
     
    30:53
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Tyler Myers – 2 min., sekání).
     
    30:21
    Nyní bylo pískáno postavení útočícího hráče v brankovišti, jednalo se totiž o hostujícího Paula. Holtby dokonce při souboji upadla maska na ledovou plochu.
     
    30:00
    Nyní se do akce dostal také domácí brankář Holtby, který si poradil se zakončením v podání Stutzleho. Puk brankáři sice vypadl, avšak přesto skončil pod ním.
     
    29:01
    Málem se do úniku dostal hostující Dadonov, avšak nahrávka byla přesto o něco delší. Ruský forvard se poté dostal do šance, Holtby ovšem znovu odolal.
     
    28:02
    Ven z branky se poté vydal hostující brankář Murray, který konstruktivně rozehrál za sebe, kde se nacházel Zajcev. Ottawa okamžitě otáčí hru směrem vpřed.
     
    27:20
    Nyní se jednalo o ofsajdové postavení Vancouveru, konkrétněji se jednalo o Beaglea. Je tu první komerční přestávka, po ní se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    26:03
    Na modré čáře pro změnu číhal hostující Tierney, který se dostal za branku soupeře. Jeho formace pokračovala v náporu, brankář Holtby ale nezasahoval.
     
    25:15
    Senátoři se tak dostávají do nelichotivé pozice, prohrávají totiž o tři branky. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se klidně může obrátit.
    24:32 Brock BOESER - 3:0
     
    24:32
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Fantastická rozehrávka brankář Holtbyho znamená třetí zásah Canucks! Holtbymu se totiž rozehrávkou povedlo na opačné modré čáře najít Petterssona, který poté chytře přeposlal do jízdy na BROCKA BOESERA. Posledně jmenovaný to vzal na sebe a střelu poslal přesně ke vzdálenější brankové konstrukci.
    Asistence: Elias Pettersson, Braden Holtby.
     
    24:28
    Najednou měl hodně času na zakončení obránce Edler, který to zkoušel zápěstím na delší tyč. Brankář Murray mu ale výborně zmenšil střelecký úhel.
     
    23:16
    Trochu to zavánělo ofsajdem v podání Senators, avšak se pokračovalo ve hře. Po nahození na Holtbyho došlo k menšímu rozruchu, Vancouver se ale ubránil.
     
    22:08
    Poté se před brankářem povedlo lehce tečovat Stutzlemu, nicméně Holtby si dokázal poradit. Poté pro změnu zakončoval Brown, jenž nevyzrál na brankáře.
     
    21:55
    Důrazný zákrok za hostující brankou nakonec naznamenal nedovolený zákrok, Ottawa tak mohla pokračovat v útočení, při kterém pálil vedle branky White.
     
    21:21
    Höglander si nastolil pořádné sousto, nakonec proti dvojici protihráčů neměl sebemenší šanci na úspěch. Netrvalo dlouho a hra se okamžitě otočila kupředu.
     
    20:47
    Na druhé straně spěchal za volným kotoučem obránce Zajcev, který ho poté na jistotu odehrál ven z obranného pásma. Ottawa se navíc málem dostala ke střele.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který to krátce poté zkoušel nahozením podél mantinelu, které si dokázal najít Benn.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 10 – 11.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nakonec vyzněla ve prospěch Vancouveru, jenž momentálně vede o dva zásahy. Vancouver Canucks je směrem dopředu výrazně nebezpečnější, nicméně sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou. Ottawa se přesto těžko dostává za obranu soupeře, proto Holtby ještě ani jednou neinkasoval. Domácí to mají dobře rozehrané, do konce zápasu ovšem zbývá hodně času.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    Roussel číhal na opačné modré čáře, načež se mu povedlo přejít do pásma soupeře, kde si ovšem v souboji jeden na jednoho neporadil s Gudbransonem.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    18:20
    Ze druhé vlny se do útočného snažení zapojil také domácí Pettersson, který ovšem nepřesně nahrával do tandemu na spoluhráče. Hra se rychle otáčí vpřed.
     
    17:06
    V souboji za brankou se nakonec dokázal uplatnit hostující Tkachuk, kterému se povedlo o mantinel rozehrát směrem na Zajceva. Je to ale bez zakončení.
     
    16:10
    Nyní se k slibnému náporu dostala také Ottawa, jednalo se o třetí formaci. White poté procedil kotouč na Coburna, jehož rána od modré čáry nadělala problémy.
     
    15:01
    Máme za sebou poslední komerční přestávku první periody, vhazovat se bude po pravici brankáře Murrayho.
     
    14:26
    Pettersson nebyl daleko od dalšího zásahu, z předbrankového prostoru dost možná poslal kotouč pouze do brankové konstrukce!
     
    14:05
    Miller si sjel do pozice pro zakončení, jenomže slaboučkým pokusem trefil protihráče před sebou. Nápor domácích pokračuje, Ottawa je stále pod tlakem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    13:18
    Chytrým nahozením na branku to nyní zkoušel domácí Edler, jehož pokus ovšem nedoletěl na místo určení. Vancouver Canucks odjel na střídačku, soupeř má čas.
     
    12:09
    Na druhou stranu pronikal hostující Batherson, který se nedostal přes obránce soupeře. Poté ovšem došlo k přerušení hry, je tu další komerční přestávka.
     
    11:27
    Ottawě úvod zápasu vůbec nevychází, v tuto chvíli prohrává už o dva zásahy. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se může klidně otočit.
    10:49 Elias PETTERSSON - 2:0
     
    10:49
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok domácích znamená druhou branku zápasu! Vancouver totiž po zisku kotouče pronikl do protiútoku, při kterém se do střelecké pozice dostal Boeser. Jeho rána zápěstím skončila na protihráči, od kterého se kotouč odrazil přímo před ELIASE PETTERSSONA, který jednoduše přehodil ležícího brankáře Murrayho.
    Asistence: Brock Boeser, Quinn Hughes.
     
    10:00
    Máme za sebou polovinu první periody, zatím jsme se dočkali jediné branky, o kterou se postaral domácí Boeser. Ottawě se nyní nepovedlo využít přesilovku.
     
    09:02
    Hráči v bílém museli znovu zpět do vlastního pásma, kde se navíc do problémů dostal Tierney. Ottawa se přesto dostala za modrou, kde zkouší kombinovat.
     
    08:16
    Ottawa má také na svém kontě první přesilovou hru, jenomže v úvodu se soupeři povedlo vyhodit podél mantinelu. Další rozehrávku tak obstaral Coburn.
     
    07:57
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Alexander Edler – 2 min., podrážení).
     
    07:43
    Zajcev před napadajícím protihráčem rozehrál přesně na hokejku Chabota, jenomže Ottawa se trápí v přechodu. Zpět se s pukem tedy dostal forvard Sutter.
     
    07:03
    Reillymu se povedlo dostat kotouč z vlastní třetiny, na druhé straně musela jeho formace spěchat dozadu, neboť sudí signalizoval případné ofsajdové postavení.
     
    06:12
    Ottawa to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, Ottawa klidně může výsledek otočit.
    05:30 Brock BOESER - 1:0
     
    05:30
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácím se povedlo využít úvodní přesilovou hru! U bližší brankové konstrukce totiž převzal nahrávku BROCK BROESER, který to poté vzal sám na sebe. S pukem se dostal před hostujícího brankáře, kterého dokázal pohodlně překonat. Obrana Ottawy nyní hodně zaspala, na což doplatila inkasovanou brankou.
    Asistence: J. T. Miller, Quinn Hughes.
     
    05:10
    Hostující celek se pokoušel zaútočit při vlastním oslabení, Brown se dostal do středního pásma, kde ale přišel o puk. Poté ho na druhou stranu zavezl Boeser.
     
    04:04
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Austin Watson – 2 min., nedovolené bránění).
     
    03:52
    Zajcev si u pravého hrazení našel volný kotouč, který okamžitě nahazoval na domácí branku. Holtby sice nezasahoval, poté se mu povedlo zneškodnit nahození.
     
    03:19
    Puk byl nahrnut před brankáře Murraye, kterému se povedlo schovat touš pod lapačku. Poté došlo k menší strkanici, která ovšem nepřinese žádné vyloučení.
     
    02:55
    Krátce po vhazování to Vancouver zkoušel prvním střeleckým pokusem, který se snesl výrazně vedle branky. Poté Horvat znovu nahazoval do rohu kluziště.
     
    02:13
    Boeserovi se nepovedlo překonat hokejku soupeře, tím byl Stutzle, kterému se povedlo vyvézt touš do bezpečnějšího prostoru. Ottawa navíc stihla vystřídat.
     
    01:13
    U pravého hrazení se poté k touši dostal hostující Tierney, který podél mantinelu poslal puk za branku soupeře, kde si s ním poprvé zahrál brankář Holtby.
     
    00:36
    Ottawa má za sebou první pobyt v pásmu soupeře, ke střele se ovšem nedostala. Domácím se poté povedlo dostat puk do bezpečí, kde se ho ale ujal soupeř.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, konkrétněji se dokázal prosadit Norris, po jehož nahrávce nastřeloval do pásma Zajcev.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Holtby (Demko) – Jo. Benn, Q. Hughes, T. Myers, Schmidt, Chatfield, Edler – Höglander, Horvat, Pearson – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller – MacEwen, B. Sutter, Gaudette – Motte, Beagle, Roussel.

    Ottawa Senators: M. Murray (M. Högberg) – N. Zajcev, Chabot, Gudbranson, Reilly, J. Brown, Coburn – Batherson, Norris, B. Tkachuk – Co. Brown, Tierney, Stützle – Dadonov, White, N. Paul – Watson, Chlapík, Paquette..
     
    Jedná se o třetí vzájemný zápas, úvodní dva vyhrál s přehledem Vancouver. První vyhrál 7:1 a druhý 5:1. Canucks těží z produktivity Bo Horvata, který v posledních pěti zápasech získal osm bodů za 4+4.
     
    Vancouver Canucks odehrál 9 zápasů s bilancí 3-1-0-5 a získal 8 bodů. V tabulce Severní divize je na čtvrté pozici. Z posledních pěti zápasů vyhrál tři. Na nájezdy porazil Montreal Canadiens 6:5, Ottawu Senators 7:1 a 5:1. Canucks nestačili na Montreal Canadiens 3:7 a 2:5.
     
    Ottawa Senators neprožívá povedený vstup do sezóny. Má bilanci 1-0-1-5 a získala zatím jen tři body. Z posledních pěti zápasů tým získal jediný bod. S Winnipegem prohrála 3:4 v prodloužení. Pak tým nestačil na Winnipeg 1:4, 3:6. Senators nestačili na Vancouver Canucks 1:7 a 1:5.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky National Hockey League. V tomto zápase proti sobě nastoupí Vancouver Canucks a Ottawa Senators.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 6. Boeser (J. T. Miller, Q. Hughes), 11. E. Pettersson (Boeser, Q. Hughes), 25. Boeser (E. Pettersson, Holtby), 42. Pearson (Höglander) – 35. Chabot


    Vancouver Canucks: Holtby (Demko) – Jo. Benn, Q. Hughes, T. Myers, Schmidt, Chatfield, Edler – Höglander, Horvat, Pearson – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller – MacEwen, B. Sutter, Gaudette – Motte, Beagle, Roussel.
    Ottawa Senators: M. Murray (M. Högberg) – N. Zajcev, Chabot, Gudbranson, Reilly, J. Brown, Coburn – Batherson, Norris, B. Tkachuk – Co. Brown, Tierney, Stützle – Dadonov, White, N. Paul – Watson, Chlapík, Paquette.

    Rozhodčí: Joannette, Meier – Mills, Shewchyk
    thejrc.org