Buffalo – NY Rangers 2:3 (po pr.) | New Jersey – Philadelphia 1:3 (kon.) | Montreal – Calgary 4:2 (kon.)
Boston – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Washington – NY Islanders 6:3 (kon.) | Carolina – Tampa 1:0 (po pr.)
Columbus – Florida 3:2 (1:0 po s.n.) | Minnesota – Los Angeles 5:3 (kon.) | Dallas – Detroit 7:3 (kon.)
Arizona – Anaheim 3:2 (kon.) | Colorado – San Jose 3:0 (kon.) | Edmonton – Toronto 3:4 (kon.)
Vancouver – Ottawa 4:1 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Ottawa Senators
Pátek 29.01.2021, 04:08 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    41:47 Tanner PEARSON - 4:1
     
    41:47
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hned v úvodu třetí třetiny jdou domácí do tříbrankového vedení! TANNER PEARSON převzal u levého kruhu kotouč, který ihned poslal směrem na branku. Murray při prvním zakončení odolal, posléze Pearson dorážel z nulového úhlu, přesto se mu povedlo odrazit kotouč od zad brankáře přímo do hostující sítě.
    Asistence: Nils Höglander.
    34:20 Thomas CHABOT - 3:1
     
    34:20
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme zasloužený zásah Senators! Na pravém křídle totiž nabral rychlost hostující obránce THOMAS CHABOT, který se s pukem dostal až před brankáře Holtbyho, jenž překvapivě inkasoval. Nyní si domácí obrana nepočínal nejlépe, Vancouver Canucks tak vede pouze o dvě branky!
    Bez asistence.
    24:32 Brock BOESER - 3:0
     
    24:32
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Fantastická rozehrávka brankář Holtbyho znamená třetí zásah Canucks! Holtbymu se totiž rozehrávkou povedlo na opačné modré čáře najít Petterssona, který poté chytře přeposlal do jízdy na BROCKA BOESERA. Posledně jmenovaný to vzal na sebe a střelu poslal přesně ke vzdálenější brankové konstrukci.
    Asistence: Elias Pettersson, Braden Holtby.
    10:49 Elias PETTERSSON - 2:0
     
    10:49
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok domácích znamená druhou branku zápasu! Vancouver totiž po zisku kotouče pronikl do protiútoku, při kterém se do střelecké pozice dostal Boeser. Jeho rána zápěstím skončila na protihráči, od kterého se kotouč odrazil přímo před ELIASE PETTERSSONA, který jednoduše přehodil ležícího brankáře Murrayho.
    Asistence: Brock Boeser, Quinn Hughes.
    05:30 Brock BOESER - 1:0
     
    05:30
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácím se povedlo využít úvodní přesilovou hru! U bližší brankové konstrukce totiž převzal nahrávku BROCK BROESER, který to poté vzal sám na sebe. S pukem se dostal před hostujícího brankáře, kterého dokázal pohodlně překonat. Obrana Ottawy nyní hodně zaspala, na což doplatila inkasovanou brankou.
    Asistence: J. T. Miller, Quinn Hughes.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 6. Boeser (J. T. Miller, Q. Hughes), 11. E. Pettersson (Boeser, Q. Hughes), 25. Boeser (E. Pettersson, Holtby), 42. Pearson (Höglander) – 35. Chabot


    Vancouver Canucks: Holtby (Demko) – Jo. Benn, Q. Hughes, T. Myers, Schmidt, Chatfield, Edler – Höglander, Horvat, Pearson – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller – MacEwen, B. Sutter, Gaudette – Motte, Beagle, Roussel.
    Ottawa Senators: M. Murray (M. Högberg) – N. Zajcev, Chabot, Gudbranson, Reilly, J. Brown, Coburn – Batherson, Norris, B. Tkachuk – Co. Brown, Tierney, Stützle – Dadonov, White, N. Paul – Watson, Chlapík, Paquette.

    Rozhodčí: Joannette, Meier – Mills, Shewchyk
    thejrc.org