Lipt. Mikuláš – HC Slovan 5:4 (kon.) | Miskolc – Nové Zámky 3:2 (kon.) | Detva – Poprad 2:3 (0:1 po s.n.)
Košice – Michalovce 2:3 (kon.) | Zvolen – Banská Bystrica 4:2 (kon.) | Trenčín – Nitra 7:3 (kon.)
po s.n. (0:1)
HK Detva
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
HK Poprad
sk Pátek 29.01.2021, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem vám príjemný piatkový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 35. kola Tipos Extraligy, v ktorom uvidíme aj duel medzi HC 07 WPC Koliba Detva a HK Poprad. Stretnutie sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Hokejisti Detvy sa tabuľkovo stále držia v prvej šestke a nestrácajú úplný kontakt s čelom tabuľky. Detvania majú na konte 60 bodov, sú na 6. mieste a majú skóre 102:93. S rovnakým počtom bodov, ale lepším skóre sú na piatej pozícii Michalovce a na štvrtej priečke má len o bod viac Nitra. Detvanom však nevyšlo posledných päť zápasov, trikrát po sebe prehrali. Podpoľanci podľahli Slovanu 4:1, následne 1:2 po predĺžení a v dôležitom vzájomnom zápase prehrali v Michalovciach 4:0. Po troch prehrách si napravili chuť s aktuálnym lídrom tabuľky zo Zvolena a vybojovali cenné víťazstvo 2:3 po nájazdoch v poslednom kole.

    Popradskí hokejisti si kolo za kolom vymieňajú líderskú a druhú pozíciu so Zvolenom, aktuálne sú na tej druhej so ziskom 70 bodov a skóre 127:87. Kamzíci na vedúci Zvolen momentálne strácajú jeden bod a pred tretím Slovanom majú štvorbodový náskok. Poprad je vcelku v dobrej forme, vyhral posledné tri zápasy. V Michalovciach 3:4 po predĺžení, doma s Novými Zámkami 6:4 a Miškovcom 5:3. Pravda, jednalo sa o súperov viac-menej z dolnej časti tabuľky, ale boli to vcelku vyrovnané zápasy.

    V lige pôjde o tretie vzájomné meranie síl v tejto sezóne. Zatiaľ sa rodilo vždy víťazstvo hostí. Detva v Poprade triumfovala 8. novembra 2:3 po predĺžení a následne kamzíci triumfovali pod Poľanou 3:4. Okrem toho oba tímy odohrali dva štvrťfinálové duely Kaufland Tipsport Cup-u. Poprad najprv doma zvíťazil 4:0 a v odvete sa zrodila remíza 3:3, ktorá stačila Popradčanom na postup ďalej.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 WPC Koliba Detva: Petrík (Krasanovský) – Rymsha, King, Jendroľ, Gachulinec, Bača, F. Fekiač, Lalík, Turan – Cox, Čacho, Charbonneau – Sýkora, Valent, Downing – Ľupták, V. Fekiač, Ščurko – Žilka, Klíma, Askarov

    HK Poprad: Vošvrda (Hamerlík) – Drgoň, Ulrych, Kramár, Erving, Seigo, Dalhuisen, Hudec – Svitana, Skokan, Haščák – Mešár, Zagrapan, Livingston – Vandas, Preisinger, Handlovský – Matej Paločko, Bjalončík, Matúš Paločko – Hajnik

    Rozhodca: Stano, P. Šefčík – Hercog, J. Šefčík.
     
    Na ľade máme oba celky. Detvanov v čiernych dresoch a Popradčanov v bielych. Čaká nás štátna hymna a úvodné buly.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Skokan zachytil rozohrávku Detvy na modrej čiare, chcel nahodiť puk na zadný mantinel, ale odstrelil ho len na domácu striedačku.
     
    00:36
    Popradčania získali útočné pásmo a spoza pravého kruhu to strelecky skúsil Marcel Haščák. Jeho pokus Petrík hravo zvládol zachytiť.
     
    01:22
    O prvý útok sa pokúsili aj domáci hráči. Nahodený puk z hokejky Askarova skončil za bránkou a korčuliari oň bojujú.
     
    01:58
    Vandas si s Handlovským v útočnom pásme nerozumeli a prišli o puk. Vzal ho za bránu Turan a čaká na nových spoluhráčov zo striedačky.
     
    02:31
    Domáci sa dostali do útočného pásma. Od modrej čiary to skúsil strelou River Rymsha a Vošvrda si pripísal prvý zákrok.
     
    02:47
    Poprad získava prvú presilovku. Dve minúty za podrazenie dostáva Jonathan Charbonneau.
     
    03:14
    Kamzíci sa usadili v pásme po vyhratom buly. Po pár prihrávkach to strelou spoza ľavého kruhu skúsil Haščák. Petrík vyrážal a domáci sa oslobodili.
     
    03:51
    Ďalší pokus hosťujúcich hokejistov o zisk útočného pásma nevyšiel. Predtým dokonca Popradčania zavinili zakázané uvoľnenie.
     
    04:24
    Mike Dalhuisen po prihrávke napriahol na modrej čiare a tvrdo vypálil. Za Petríkom poriadne zazvonila žŕdka. Záver presilovky sa nesie vo veľkom popradskom nápore.
     
    04:54
    Tak Charbonneau napokon vydržal na trestnej lavici celé dve minúty. Naskočil na ľad, vykorčuľoval za odhodeným pukom a dostal sa k zakončeniu takmer z úrovne bránkovej čiary. Vošvrda bezpečne zachytával.
     
    05:26
    River Rymsha znovu predviedol svoju strelu spoza ľavého kruhu, letela mimo. Potom si zbehol nižšie k pravému kruhu aj Jeffrey King, skúsil to strelou, ale bolo to zblokované.
     
    05:49
    Detva dala gól!
    Potom, čo domáca Detva prežila oslabenie, strieľa úvodný gól zápasu. Cox si prebral puk pri zadnom mantineli, vyšiel z tohto priestoru a krížnou prihrávkou naservíroval na ľavý kruh JONATHANOVI CHARBONNEAUOVI, ktorý strelou z prvej prekonal Vošvrdu.
    Asistencie: Trevor Cox, River Rymsha.
     
    06:24
    Livingston dostal puk za ľavý kruh a skúsil to len takou jemnou propagačnou strelou. Petrík nemal úplne čistý výhľad, ale podarilo sa mu puk vyraziť betónom.
     
    06:51
    Poprad sa aj napriek inkasovanému gólu snaží diktovať tempo hry. Teraz to po jednoduchom útoku vyskúšal Handlovský spoza ľavého kruhu. Namieril však priamo na Petríkovu hruď.
     
    07:23
    Hra sa presunula do obranného pásma Popradu a dvomi strelami to spoza ľavého kruhu skúsil Bača. Oba jeho strelecké pokusy boli nepresné.
     
    08:14
    Skokanovi nevyšla krížna prihrávka na Haščáka na ľavý kruh. Popradčania prišli ľahko o puk a do protiútoku vyrazil domáci. Na seba to vzal Žilka, preveril Vošvrdu strelou od modrej čiary.
     
    08:47
    Oba tímy striedajú, puk je za popradskou bránou, má ho na hokejke obranca Dalhuisen.
     
    09:41
    Prvú presilovku majú pred sebou aj hokejisti Detvy. James Livingston je vylúčený za faul lakťom.
     
    10:08
    Vandas vykorčuľoval s pukom z obranného pásma a potom zdržal rozohrávku Detvy v rohu klziska, čím nazbieral zopár cenných sekúnd.
     
    10:57
    Detvianski hokejisti rozbehli dobre svoju presilovku. Čacho nahrával od zadného mantinelu na pravý kruh Charbonneauovi, Vošvrda stihol bezpečne zasiahnuť.
     
    11:13
    Po vyhratom buky v podaní domácich to opäť skúsil Charbonneau. Tentokrát to bolo spoza pravého kruhu. Vošvrda zneškodnil a pokryl.
     
    12:27
    Popradčania taktiež prežili prvé oslabenie v zápase bez inkasovaného gólu. Zapojili sa už do ofenzívy. Od modrej čiary to strelou skúsil Dalhuisen, ale Petríka neprekvapil.
     
    12:56
    Bača ostal v útočnom pásme a skúšal to strelou spomedzi kruhov. Tá bola zblokovaná a opäť sú pri puku hostia.
     
    13:14
    Po pravom krídle rozbehol útok Detvy Viktor Fekiač, ktorý prenechával na pravom kruhu Ščurkovi. Jeho prudká strela švihom letela mimo brány.
     
    14:04
    Erving sa snažil vysúvať dlhou prihrávkou Preisingera. Jendroľ s Gachulincom však postrážili obrannú modrú čiaru. Ihneď po zisku puku chcel do protiútoku vyraziť Valent, no nemohol, keďže Sýkora ostal zabudnutý v útočnom pásme.
     
    14:34
    Seigo posúval pred bránku Bjalončíkovi, ktorý to skúsil strelou zblízka. Petrík bol pozorný a zasiahol úspešne.
     
    15:34
    Livingston sa na ľavom kruhu dostal k opustenému puku a skúsil to okamžite švihom. Petrík si bližšiu žrď pokryl.
     
    16:04
    Erving dobrou prihrávkou našiel Zagrapana medzi kruhmi, ktorý to chcel ešte posúvať Livingstonovi, no bol to už zblokovaný puk a ten sa ťažko spracovával.
     
    16:12
    V strednom pásme došlo k menšej potýčke, obaja kapitáni diskutujú o trestoch. Zatiaľ sedí na trestnej lavici len hosťujúci Kramár.
     
    16:21
    No vyzerá to tak, že Detva bude hrať presilovú hru. Na trestnú lavicu si sadajú Dominik Kramár a James Livingston. Kramár dostáva dve minúty za hrubosť. Livingston taktiež dve minúty za hrubosť a za hrubosť je vylúčený aj Matej Bača z Detvy.
     
    17:02
    Úvod hry v oslabení zatiaľ majú popradskí hokejisti pod kontrolou. Dvakrát sa im bezpečne podarilo dostať puk preč z obranného pásma.
     
    17:21
    Vo vlastnom oslabení sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému kamzíci. Haščák naservíroval pred bránku Bjalončíkovi, ktorý však strelou z prvej triafal iba do Petríka.
     
    18:28
    Domáci nevyužili ani druhú presilovú hru. Paradoxom je, že dve šance mali práve popradskí hráči.
     
    18:47
    Z pravého kruhu to strelou skúsil Handlovský, no zakončoval priamo do Petríkovej lapačky.
     
    19:39
    Drgoňovi sa ešte podarilo udržať útočné pásmo, nahodil to do rohu klziska, kde bol Skokan, no spod obkľúčenia dvoch protihráčov sa už nedokázal vymaniť.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina priniesla vcelku aktívny hokej z oboch strán. Popradčanom možno chýbala väčšia kreativita v zakončení, všetky ich pokusy brankár Detvy Roman Petrík zlikvidoval. Detva otvorila skóre v 6. minúte zásluhou Charbonneaua a vďaka tomu vedie po 20 minútach 1:0.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:24
    Po strate puku z domácich hokejok hru otočil rýchlo Skokan, ktorý to skúsil strelou spomedzi kruhov, ale brankár Petrík bezpečne zasiahol aj proti tejto strele.
     
    20:43
    Detvianska rozohrávka teraz nebola veľmi úspešná, končí sa to zakázaným uvoľnením. Hostia striedajú, domáci musia na ľade nechať doterajšiu formáciu.
     
    21:11
    Jendroľ posunul puk na ľavý kruh Valentovi, ktorý to skúsil strelou švihom. Vošvrda stihol zasiahnuť betónom.
     
    22:11
    Frederik Fekiač posunul puk po modrej čiare Bačovi, ktorý preveril Vošvrdu. Domáci majú teraz dobrú fázu v útočnom pásme, držia sa už dlho na puku.
     
    22:34
    Pobyt Detvanov v útočnom pásme decentným zákrokom lapačkou uzavrel Vošvrda, ktorý tak reagoval na nahodený puk od modrej čiary.
     
    23:04
    Ulrychova dlhočizná prihrávka na Svitanu nebola veľmi predvídateľná. Pískalo sa zakázané uvoľnenie a dianie sa opäť presúva pred Vošvrdu.
     
    23:42
    Po zisku puku v strednom pásme pokračovali do prečíslenia domáci hráči. Čacho presúval krížom na Coxa na pravý kruh, ktorý už mal dobrú streleckú pozíciu, chcel to však ešte vyšperkovať prihrávkou na Kinga, no toho strelu z prvej Vošvrda zlikvidoval.
     
    23:51
    Po detvianskej dobrej šanci sa do príležitosti dostal z pravého kruhu aj Svitana, zakončil však priamo do Petríka. Následne Svitana s Rymshom dostávajú po dve minúty za hrubosť.
     
    24:36
    Do nebezpečného prečíslenia vyrazili dopredu Sýkora s Gachulincom. Prvý menovaný posunul svojmu spoluhráčovi z obrany pred bránku a Vošvrda výborne betónom zasiahol.
     
    25:09
    Handlovského jemné nahodenie spoza pravého kruhu bezpečne získal na hrudi Petrík. Vandas k bráne prišiel neskoro až po zákroku domáceho gólmana.
     
    25:52
    Hra štyroch proti štyrom skončila, videli sme v nej šancu Detvy a celkovo to prospelo obom tímom k zvýšeniu herného tempa.
     
    26:23
    Livingston posúval za bránkovú čiaru Svitanovi, ktorému sa už pred bránkoviskom ukazoval Zagrapan. Petrík však bol úspešný aj v tejto situácii a vôbec túto krížnu prihrávku na Zagrapana cez seba nepustil.
     
    26:39
    Po vyhratom buly sa kamzíci znovu snažili zamestnať brankára Petríka. Od modrej čiary to nahodením skúsil Seigo, gólman Detvy úspešne zachytával na hrudi.
     
    26:49
    Bude sa hrať opäť po štyroch na oboch stranách. Matúš Paločko a Maxim Askarov dostávajú dvojminútové tresty.
     
    28:28
    Popradčania získali útočné pásmo. Od modrej čiary nahadzoval Erving. Handlovský clonil Petríkovi, ktorý aj so šťastím dokázal zachytiť puk.
     
    28:39
    Po vyhratom buly sa otvoril priestor pre Livingstona, ktorý už z aj tak dobrej pozície chcel posúvať Zagrapanovi. Ten však už bol veľmi blízko k Petríkovi a nebolo z toho dôrazné zakončenie.
     
    29:52
    Bjalončík sa snažil dávať naslepo Svitanovi, ktorý však nebol otočený smerom do hry a takpovediac ani nezaregistroval, že mu puk prešiel pomedzi korčule.
     
    30:42
    Charbonneau zaujímavou prihrávkou hľadal Čacha, ktorý prekorčuľoval prd bránu. Tečoval letiaci puk, Vošvrda bol na svojom mieste.
     
    31:23
    Detvania sa usadili v pásme. King hľadal krížnou prihrávkou Čacha, nebolo to však presné a domáci hokejisti už prišli o útočnú tretinu.
     
    31:49
    Hra sa presunula na opačnú stranu klziska a od modrej čiary to skúsil Seigo. Petrík vystrčil lapačku a pokojne zachytával.
     
    32:05
    Maxim Askarov sa vyrútil sám na Tomáša Vošvrdu, ktorý ho chcel zastaviť ľahnutím a vypichnutím puku, no Askarova podrazil a je nariadené trestné strieľanie.
     
    32:05
    Na nájazd šiel Ján Sýkora. Váhal, Vošvrda neurobil výraznejší pohyb a napokon Sýkora strelou netrafil bránu.
     
    32:44
    Popradčania získali útočné pásmo. Od modrej čiary to delovkou skúsil Adam Drgoň, pálil však iba do Petríkovej hokejky.
     
    33:31
    Ladislav Ščurko sa prekľučkoval na ľavý kruh a skúsil to strelou. Vošvrda vyrážal prudko pred seba, kde boli detvianski hráči, ale na rýchly odraz puku nedokázali reagovať.
     
    34:29
    Askarov vyrazil do situácie jeden proti jednému voči Drgoňovi. Presun puku pomedzi korčule mu však nevyšiel a Drgoň to vypichol do rohu klziska.
     
    35:14
    Poprad v týchto chvíľach získava presilovú hru. Oliver Turan je na dve minúty vylúčený za zovretie puku.
     
    35:39
    Seigo nabíjal Dalhuisenovi za pravý kruh. Jeho delovka z prvej letela na Petríkov betón a potom zasiahla aj bočnú konštrukciu brány.
     
    36:26
    Minúta popradskej presilovky už uplynula, zatiaľ si hostia nedokázali vytvoriť väčší tlak ani sa poriadne usadiť.
     
    37:01
    Bude z toho kratšia presilovka Popradu o dvoch hráčov. Za hákovanie dostáva dve minúty Viktor Fekiač.
     
    37:11
    Po vyhratom buly a strele Dalhuisena, ktorú Petrík zachytil, sa zrodila pästná výmena medzi Matejom Bačom a Mikeom Dalhuisenom. Čakáme na udelenie trestov.
     
    37:11
    Na trestnej lavici sedia traja hráči Detvy a dvaja hráči Popradu. Svieti však len trest pre Dalhuisena za hrubosť.
     
    37:46
    Poprad dal gól!
    Popradčania využívajú presilovú hru a vyrovnávajú stav zápasu. Skokan krížom posúval cez Livingstona na PATRIKA SVITANU nižšie k ľavému kruhu a jeho strela švihom prenikla cez rozkročeného Petríka.
    Asistencie: James Livingston, Dávid Skokan.
     
    37:58
    Čakali sme ešte pár minút, kým si časomerači ujasnili tresty po predchádzajúcej šarvátke Dalhuisena s Bačom. Už sa hrá, Poprad hrá ešte presilovku o jedného hráča. Seigo sa skúsil natlačiť po pravom krídle, prešiel pred bránku, no odtiaľ zakončoval iba do Petríka.
     
    38:55
    Zagrapan posúval na ľavý kruh Handlovskému, ktorý strieľal z prvej, ale jeho zakončenie nebolo presné.
     
    39:24
    Presilovku teraz získavajú hokejisti Detvy vďaka nedobrému striedaniu Popradu. Trest za príliš veľa hráčov na ľade si odsedí Livingston.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná tretina priniesla viacero trestov, šarvátok a jeden gól. Po 40 minútach hry je už vyrovnané. V 38. minúte počas presilovky vyrovnával Svitana.
     
    Situácia na detvianskom štadióne sa trošku zdramatizovala. Zaregistrovali sme pokriky od ľudí-divákov sediacich na tribúne na stranu popradskej striedačky. Rozhodcovia a hráči sú pripravení, no zatiaľ sa buly odkladá.
     
    Tak situácia na detvianskom štadióne je zvláštna. Hráči oboch tímov smerujú do šatní, boli tam zrejme urážky na adresu popradského mužstva zo strany divákov, ktorí sedia v tzv. VIP sektore hneď nad striedačkami.
     
    No, popradskí hráči sa vrátili na striedačku a vyzerá to tak, že diváci z VIP sektora nad striedačkami boli vykázaní.
     
    Na striedačku sa vracajú aj Detvania. Za chvíľu teda bude zrejme vhodené buly a môžeme bezproblémovo pokračovať v zápase po značnom časovom sklze.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:24
    Detvania začali tretiu tretinu ešte s viac ako minútovou presilovkou, zatiaľ sa im však nedarí usadiť sa v pásme.
     
    41:12
    Downing vnikol do útočného pásma, následne sa snažil preveriť Vošvrdu, ktorý však vyrážal puk na ochrannú sieť.
     
    42:13
    Vyhodený puk z hokejky brankára Vošvrdu zachytil Matej Ľupták, ktorý to skúsil potom spomedzi kruhov, mieril však ponad bránku.
     
    42:52
    Seigo dostal vyššie medzi kruhy puk do druhej vlny a ihneď to skúšal švihom. Nastrelil však detvianskeho hráča.
     
    44:00
    Livingston vnikol do pásma s pukom neskôr ako jeho spoluhráči a bolo z toho postavenie mimo hry.
     
    44:45
    Drgoň to skúsil strelou spoza pravého kruhu, Petrík bezpečne vyrážal a nenechal sa prekvapiť.
     
    45:28
    Po ľavom krídle vykorčuľoval dopredu Peter Bjalončík. Vyslal dobrú strelu švihom a zdalo sa, že trafil vzdialenejšiu žŕdku.
     
    46:05
    Popradčania opäť získali útočné pásmo a delovkou od modrej to skúšal Drgoň. Jeho tvrdá delovka príklepom skončila na Petríkovom ľavom betóne.
     
    46:52
    Charbonneau vnikol do útočného pásma, nahadzoval však len puk po mantineli a jeho spoluhráči sa nejak za ním nehrnuli. Puk nakoniec získali kamzíci.
     
    47:25
    Livingston vnikol do útočného pásma, počkal si na pravom kruhu, kým sa mu puk dobre "postaví" a následne preveril Petríkov betón.
     
    48:22
    Vandas si za vlastnou bránou musel dať pozor, pretože ho aktívne naháňal Ľupták. Popradský útočník to napokon pred náprotivkom zvládol.
     
    50:11
    Charbonneau si musel chvíľu počkať na pohyb spoluhráčov, napokon to pre Detvanov nebolo ofsajdové postavenie a mohli bezpečne vniknúť do útočného pásma.
     
    50:54
    Dobre si pred bránku zbehol Gachulinec, ktorý si počkal na prihrávku Downinga a napokon strieľal. Bránku však napokon netrafil.
     
    51:48
    Svitana šikovnou prihrávkou k pravému kruhu našiel Seiga, Petrík už bol rozkročený, no Seigo to mieril iba na betón.
     
    52:11
    Presilovú hru si teraz zahrajú hokejisti Detvy. Marcel Haščák je na dve minúty vylúčený za hrubosť.
     
    52:11
    Vylúčený je aj Tomáš Klíma za seknutie, tak hrá sa vo formáte štyroch proti štyrom.
     
    52:34
    Poprad dal gól!
    Popradčania strieľajú gól v hre o jedného hráča menej na oboch stranách. Livingston vykorčuľoval po pravom krídle, nastrelil puk na Petríka, od ktorého sa to odrazilo a MIKE DALHUISEN bol v správny čas na správnom mieste a úspešne dorážal.
    Asistencia: James Livingston.
     
    53:34
    Tak bola z toho rovnovážna hra štyroch proti štyrom a teraz to bude presilovka pre Detvu. Za krosček putuje na trestnú lavicu Lukáš Handlovský.
     
    53:47
    Detva dala gól!
    Detva využíva presilovú hru a vyrovnáva. Charbonneau nastreľoval puk spoza pravého kruhu. Vošvrda vyrážal, nevedel puk skrotiť a VILIAM ČACHO ho úspešne dorážal na viackrát a dorazil ho až do brány.
    Asistencia: Jonathan Charbonneau.
     
    55:06
    Vandas presúval puk pred detviansku bránu, kde operoval Handlovský s Preisingerom. Obaja dobiedzali, Petrík si však všetko pokryl a zabezpečil.
     
    56:02
    Priestor na pravom krídle sa otvoril pre Valenta, svojmu spoluhráčovi však medzi kruhy nedokázal úspešne prihrať.
     
    57:09
    King to skúšal posúvať krížnou prihrávkou na pravý kruh, kde mal Coxa, ten však zrejme posunutý puk nečakal.
     
    57:44
    Popradčania síce zastavili rozbiehajúci sa akciu Detvy, no následne puk vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    58:17
    Hudec to skúšal strelou od modrej, jeho zakončenie však smerovalo mimo brány.
     
    58:34
    Pred Haščákom na ľavom kruhu sa otvoril priestor, jeho zakončenie však smerovalo iba priamo do Petríka.
     
    58:54
    Hra je prerušená, puk ušiel na striedačku Detvy. Vyzerá to tak, že zápas pôjde do predĺženia.
     
    59:21
    Charbonneau prehadzoval puk popred bránkovisko, zasiahol žŕdku, ale bola to vonkajšia konštrukcia, no rozhodne z toho gól padnúť nemohol.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Tak, zdalo sa, že po góle Dalhuisena z 53. minúty bude rozhodnuté, no hneď na to v 54. minúte vyrovnal Čacho a Detva sa nevzdala. Zápas pokračuje v predĺžení.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:34
    Svitana posúval Skokanovi na pravý kruh. Síce strelu trafil z prvej, rozvlnil však iba bočnú sieť.
     
    61:06
    Pred Preisingerom sa otvoril voľný priestor medzi kruhmi, nastrelil však betón Petríka. Rýchlo sa hra presunula na opačnú stranu, strieľal Sýkora, mieril mimo brány.
     
    61:53
    Vandas sa asi snažil uvoľniť, zamotal sa však s pukom a medzi kruhmi oň prišiel.
     
    62:34
    Pred dobiedzajúcim Coxom pre istotu Vošvrda prerušil hru po uniknutom puku z ľavého kruhu. Vhadzovanie pred popradskou bránkou.
     
    63:13
    Skokan sa to snažil servírovať Svitanovi, ale bohužiaľ, napokon z toho nič nebolo.
     
    63:47
    Preisinger to servíroval na pravý kruh Haščákovi, ktorý však bránu prestrelil.
     
    64:30
    Ulrych to skúsil strelou z pravého kruhu, mieril to však mimo brány.
     
    64:51
    Už to vyzerá na nájazdy.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    V predĺžení napriek mnohým sľubným šanciam nepadol gól, a tak budeme svedkami nájazdov.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    Skokan nepremieňa.
     
    1. série
    0:0
    Downing nepremieňa.
     
    2. série
    0:0
    Drgoň nepremieňa.
     
    2. série
    0:0
    Valent nepremieňa.
     
    3. série
    0:1
    Haščák premieňa.
     
    3. série
    0:1
    Sýkora nepremieňa.
     
    4. série
    0:1
    Svitana nepremieňa.
     
    4. série
    0:1
    Charbonneau nepremieňa.
     
    5. série
    0:1
    Livingston nepremieňa.
     
    5. série
    0:1
    Cox nepremieňa.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK Poprad.
    Rozhodujúci gól strelil Marcel Haščák.
     
    Koniec zápasu.
     
    Síce s problémami, ale Popradčania napokon zvládli rolu papierového favorita a spod Poľany si berú aspoň dvojbodový zisk. (21:06:15)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 6. Charbonneau (Cox, Rymsha), 54. Čacho (Charbonneau) – 38. Svitana (Livingston, Skokan), 53. Dalhuisen (Livingston), rozh. náj. Haščák

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Skokan (POP)
    0:0   Downing (DTV)
    2. série:
    0:0   Drgoň (POP)
    0:0   Valent (DTV)
    3. série:
    0:1   Haščák (POP)
    0:1   Sýkora (DTV)
    4. série:
    0:1   Svitana (POP)
    0:1   Charbonneau (DTV)
    5. série:
    0:1   Livingston (POP)
    0:1   Cox (DTV)


    HK Detva: Petrík (Krasanovský) – Rymsha, King, Jendroľ, Gachulinec, Bača, F. Fekiač, Lalík, Turan – Cox, Čacho, Charbonneau – Sýkora, Valent, Downing – Ľupták, V. Fekiač, Ščurko – Žilka, Klíma, Askarov
    HK Poprad: Vošvrda (Hamerlík) – Drgoň, Ulrych, Kramár, Erving, Seigo, Dalhuisen, Hudec – Svitana, Skokan, Haščák – Mešár, Zagrapan, Livingston – Vandas, Preisinger, Handlovský – Matej Paločko, Bjalončík, Matúš Paločko – Hajnik

    Rozhodčí: Stano, P. Šefčík – Hercog, J. Šefčík
    bahis siteleri