Humenné – Levice 3:2 (kon.) | Martin – Vlci Žilina 1:2 (kon.) | Dubnica – Skalica 4:1 (kon.)
Trnava – Pov. Bystrica 3:5 (kon.) | Topoľčany – Spišská N. Ves 2:4 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
DOXXbet Vlci Žilina
sk Pátek 29.01.2021, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Stanislav Škorvánek st. (asistent trénera VLCI Žilina): "Úvodná tretina nebola podľa našich predstáv. V šatni sme si pred ďalším dejstvom povedali určité slová, ktoré padli na úrodnú pôdu. Postupom času sme sa začali viac presadzovať. Druhá tretina bola preto lepšia, v tretej sme sa začali častejšie usadzovať v tretine súpera. Fyzicky sme stretnutie zvládli, skóre sme otočili a preto sme spokojní. Hokej sa hrá samozrejme na góly. Dnes sa Martinu podarilo v treťom vzájomnom zápase skórovať. My potrebujeme hrať ťažké zápasy. V poslednom období sa nám strelecky darí, padajú nám góly. Dnes sme radi, že sme odohrali stretnutie, ktoré sa ťahalo až do samotného konca. Súper podal dobrý výkon, z našej strany máme čo zlepšovať. Spokojní sme ale so ziskom troch bodov, ktoré si vezieme domov. Je určite predčasné hovoriť o akejsi generálke na finále. Nie je to klišé, že play-off je nová súťaž. My si ideme pomaličky svojou cestou. Ako budeme mať po základnej časti, môžeme sa rozprávať o play-off. Určite je v tejto chvíli predčasné hovoriť, ktoré tímy by mali byť vo finále."

    Miroslav Chudý (tréner HK Martin): "Neviem, ako v predchádzajúcich zápasoch so Žilinou, dnes sme si ale ako súper nezaslúžili prehrať. Bolo to určite remízové stretnutie. V úvodnej tretine sme mali možnosti na odskočenie súperovi. V druhej tretine sme začali byť častejšie vylučovaní a z taktickej stránky strácať pôdu pod nohami. Vďaka našim faulom sa Žilina začala dostávať do tempa. V úvode tretej tretiny sme opäť išli ako tím do oslabenia. Žilina v záverečnom dejstve hrala aktívne, tlak bol z jej strany veľký. Strelila dva góly, ktoré rozhodli o víťazovi. V závere sme ešte išli do istého rizika s vidinou vyrovnania. To nám nevyšlo a prakticky sme tak prehrali nešťastným druhým gólom. Nezaslúžili sme si ako tím prehrať, stretnutie však ukázalo cestu, ktorou sa chceme uberať. Musíme však hrať oveľa disciplinovanejšie, osem vylúčených si v zápase so Žilinou nemôžeme dovoliť. Sily následne chýbajú smerom dopredu. Stretnutie hodnotím i napriek prehre, pozitívne. Najdôležitejšie chvíle sezóny ešte len prídu a tam im to vrátime. Power-play je i o pretlačení puku do bránky, o istom šťastí, ktoré nám chýbalo. Išli sme ale za týmto gólom, aj keď nám nebol dopriaty. Ak však budeme hrať takto aj v nasledujúcich stretnutiach, výsledky nám budú dopriate. Hráčov musím pochváliť, siahli si na dno svojich síl. Ukázali, že sa dá hrať i so suverénom základnej časti. Ja sa teším na ďalšie zápasy. Nemáme začiatok súťaže, kedy sa môžete spolu s tímom venovať na tréningoch mnohým veciach. Počas súťaže sú tréningy medzi zápasmi. Nie všetko sa dá prejsť. Niečo sme ponechali, niečo meníme za pochodu. Výkony určite stúpajú, od zápasu v Spišskej Novej Vsi je to lepšie. Hráči sa v novom systéme už lepšie orientujú, samozrejme, budeme sa v ňom ešte zdokonaľovať. Nie je čas na veľké trénovanie, vzhľadom k natlačenému programu. Do play-off ale máme našťastie dosť času a verím, že naň budeme dostatočne pripravení. Celú našu prípravu smerujeme na to, aby sme do vyraďovacej súťaže išli z čo najlepšieho miesta. S asistentmi si veľmi dobre rozumieme. S Lacom sme proti sebe nastupovali, hrávali, sme dlhoroční priatelia. Marek je mladý tréner, ktorý napreduje. Pri tíme strávil veľa času. Každý z trénerov zanechal na tíme svoju pečať a má takisto svoj priestor, v rámci ktorého sa realizuje. Takto by to malo fungovať."

    František Skladaný (útočník VLCI Žilina): "Môj návrat do Martina som si v pozícii súpera nepredstavoval. Pre mňa to bol špecifický zápas. Aj keď bez divákov, bolo to dobré stretnutie. Už na rozcvičke som mal emócie, spomínal som si na to, aké to tu bolo. O mojom príchode do Žiliny rozhodovalo nastavenie celého projektu, ako bolo prezentované ešte pred sezónou. Uveril som myšlienke, na ktorej pracujeme každý deň a snažíme sa ju posúvať dopredu. Zo svojej strany som to bral ako obrovskú príležitosť, nastavenie v tíme bolo také, aké som si predstavoval. Dnes to bolo ťažké stretnutie prvého proti druhému. Proti Žiline sú stretnutia maximálne vyhrotené, každý sa na nás pripravuje. Nebol to z našej strany najlepší zápas, od druhej tretiny sme ale zlepšili pohyb, dôraz a prišiel aj víťazný gól. Takéto ťažké zápasy budujú charakter tímu a pevne verím, že nás posúvajú dopredu. Ako hráči si vôbec nepripomíname, že sme v doterajšom priebehu súťaže stratili iba päť bodov. Každý deň sa sústreďujeme na našu prácu. Tréningy sa odohrávajú pri maximálnom nasadení za každého počasia. Tento prístup nám prináša ovocie, je to ale najmä o nastavení, o tom, čo každý z nás prináša do šatne. Hovoriť o play-off je zatiaľ predčasné. Martin ako aj Žilina potvrdzujú svoje pozície, všetko je možné. Ešte ale nie sme vo vyraďovacej súťaži. Musíme sa zregenerovať a pripraviť na ďalšie súboje, ktoré sú pred nami."

    Andrej Themár (útočník HK Martin): "Prehrali sme o jeden gól. Samozrejme, mohli sme ich streliť viac ako len jeden, aj keď sme dve tretiny v podstate bránili výsledok. Príležitosti určite počas stretnutia boli. S príchodom nového trénera prišla aj do tímu nová taktika, ktorú sme dodržiavali. Prinieslo to svoje ovocie, škoda, že sme tesné vedenie nedokázali udržať. Zápas sme mohli pokojne vyhrať i 1:0. Tréner na nás určite tlačí, máme menej voľnosti, aby sme zbytočne na ľade nelietali. Chce, aby sme sa podriadili taktike a tým si vytvárali šance. Súpera nepúšťame do príležitostí, čoho dôkazom je i tesný výsledok. Žiaľ, nie v náš prospech. Určite sme nemysleli na nedávnu negatívnu sériu troch prehier. Sústrediť sme sa chceli na toto stretnutie. Čoho sme sa nevyvarovali, to boli fauly. Často zbytočné, v útočných tretinách. Musíme si na ne dávať pozor a keď sa nám to podarí, takéto ťažké zápasy budeme vyhrávať. Záver bol určite hektický, pri hre 6 proti 4. Je to v podstate vabank, buď vám to vyjde alebo nie. Dnes to nevyšlo, nedá sa nič robiť. Diváci samozrejme v takýchto dueloch chýbajú. Sú tým, čo nás poháňa. Žiaľ, situácia je takáto a musíme sa s tým vysporiadať. Musíme všetci pracovať, pred nami je ešte množstvo zápasov v základnej časti. Žiline sme ukázali, že s ňou vieme odohrať vyrovnané stretnutie, v ktorom rozhoduje jeden gól. Udržať by sme sa chceli čo najvyššie. Chceme spoločne udržať druhé miesto, o toto sa budeme snažiť. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne." (21:44:08)
     
    Martin dnes siahal v súboji so Žilinou na body, napokon jej podľahol 1:2. Góly: 14. Murtazin (Špirko, Šimon) – 48. Linet (Safaraleev), 50. Pacalaj (Urban, Safaraleeev).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Perrott prichádza o puk. Domáci o pásmo.
     
    59:45
    Domáci v plnom počte. Murček na ľadovej ploche.
     
    59:40
    Špirko od modrej. Perrott s Dírerom tlačili puk za čiaru.
     
    59:30
    Martin Lenďák (ŽILINA) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    59:22
    Hostia v plnom počte. Drtina na ľadovej ploche.
     
    59:12
    Müllerovi nesadol puk. Končí vedľa bránky.
     
    59:01
    Opustená domáca bránka. Máme tu power-play.
     
    58:44
    Cígerovi sa postavil do cesty Dvořák. Vystreliť nemohol.
     
    58:15
    Linet míňa bránku. Skúsil to z prvej.
     
    57:44
    Michal Murček (MAR) inkasuje dve minúty za hákovanie.
     
    57:38
    Perrott spoza ľavého kruhu. Puk vyrazil Mikoláš.
     
    57:21
    Marek Drtina (ŽILINA) inkasuje dve minúty za krosček.
     
    56:41
    Špirko v strednom pásme. Čaká na spoluhráčov.
     
    56:19
    Murtazin si pripravoval pozíciu proti Safaraleevovi. Ten mu zblokoval strelu.
     
    55:46
    Tečovaná strela Fafráka. Vhadzovanie v strednom pásme.
     
    55:14
    Koyš sa vrútil do pásma. Puk mu ušiel.
     
    54:56
    Themár sa neprebil cez Safaraleeva. Hostia bránia so štyrmi hráčmi.
     
    54:17
    Šimon s Bartom si pýtajú na ľavej strane prihrávku. Špirko je však v rohu klziska.
     
    53:48
    Fafrák na Murčeka. Domáci si vybojovali útočné pásmo.
     
    53:17
    Petráš to skúsil sám. Po pravej strane sa dostal do zakončenia.
     
    52:33
    Oddychový čas hostí.
     
    52:33
    Ligas na Jurášeka. Murtazin pred bránkou.
     
    52:13
    Drtina v súboji s Bartom. Puk v strednom pásme.
     
    51:45
    Markovič v postavení mimo hry. Zbytočne dorážal do brankára.
     
    51:12
    Prihrávka na Murčeka. Ten vracia puk na modrú.
     
    50:35
    Fafrák v súboji s Cígerom. Puk na hokejkách hostí.
     
    50:10
    Posunutá bránka domáceho tímu. Je potrebná asistencia dotknutého personálu.
     
    49:20
    Vlci Žilina dali gól! Využitá presilová hra. Hneď po vybojovanom buly v ktorom zohral úlohu Igor Safaraleev sa puk dostal k Tomášovi Urbanovi. Ten ešte neuspel, puk však dotlačil do bránky MAREK PACALAJ.
     
    49:15
    Jakub Burzík (MAR) inkasuje dve minúty za držanie.
     
    48:50
    Koyš vracia puk pred bránku. Drtina sa už k strele nedostal.
     
    48:26
    Pavlas bez hokejky. Až po chvíli mu ju podáva Dírer.
     
    47:48
    Oddychový čas domácich.
     
    47:28
    Vlci Žilina dali gól! Tentoraz sa domáci nestihli včas vrátiť. Igor Safaraleev na ľavej strane našiel JAKUBA LINETA, ktorý v rýchlosti zakončil pod hornú žŕdku.
     
    47:21
    Urban zachytil rozohrávku Poliačeka. Domáci sa musia vrátiť.
     
    46:40
    Cíger sa chcel pretlačiť cez Fafráka. Napokon zakončil z diaľky.
     
    46:25
    Petráš spoza ľavého kruhu. Pavlas puk prikryl.
     
    45:36
    Jurčíkov pokus. Lapačka brankára.
     
    45:16
    Ligas cloniaci pred bránkou. Bol tam aj Špirko.
     
    44:56
    Murtazin na Burzíka. Ten triafa Jaborníka.
     
    44:28
    Perrott – Poliaček – Fafrák. Prečíslenie troch na dvoch prinieslo prerušenú hru.
     
    43:52
    Dírerom vyrazená Jakubíkova strela. Puk končí v pásme hostí.
     
    43:12
    Safaraleev bol pripravený medzi kruhmi. Prihrávku už nestihol usmerniť medzi betóny brankára.
     
    42:34
    Lavička zlomil pri zákroku hokejku. Namiesto neho skáče na ľad Dvořák.
     
    42:01
    Domáci v plnom počte. Ligas na ľadovej ploche.
     
    41:24
    Šimonom zblokovaný puk končí v strednom pásme. Domáci sa oslobodzujú.
     
    40:46
    Opäť Skladaný. Puk vyrazený Murčekom.
     
    40:24
    Strela Drtinu a dorážka Skladaného. Pavlasov zákrok.
     
    40:02
    Domáci vo štvorici. Murček na ľadovej ploche.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V prostrednej časti sme gól nevideli, pričom Žilina spálila viacero presilových hier. Rovnako tak Martin predviedol viacero pekných akcií, bez gólového zakončenia.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    40:00
    Branislav Ligas (MAR) inkasuje dve minúty za faul kolenom.
     
    39:34
    Ligas odstavil od puku Skladaného. Za bránkou je ale Mikula.
     
    39:02
    Barto na Špirka. Prečíslenie na domácej strane.
     
    38:40
    Cíger na Koyša. Hostia sa snažia pripraviť si čo najlepšiu pozíciu.
     
    38:01
    Michal Murček (MAR) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    37:22
    Fafrák za bránkou. Pokúša sa rozohrať.
     
    36:59
    Murtazin v úniku po Ligasovej prihrávke. Skvelý brankár hostí.
     
    36:20
    Skladaný na modrej. Domáci stále bez vyhodeného puku.
     
    35:38
    Koyšova strela vyrazená Ligasom na ochrannú sieť. Opäť tu máme vhadzovanie pred bránkou Martina.
     
    35:35
    Domáci v plnom počte. Dírer na ľadovej ploche.
     
    35:21
    Malina spoza pravého kruhu. Pavlas prerušil hru.
     
    34:47
    Hostia v plnom počte. Jurčík na ľadovej ploche.
     
    34:20
    Jaborník z otočky. Vedľa bránky.
     
    33:40
    Posunutá bránka domáceho tímu. Pavlas bol teraz natlačený na konštrukciu.
     
    33:34
    Matej Dírer (MAR) inkasuje dve minúty za hákovanie.
     
    33:24
    Dírer v súboji s brankárom neuspel. Ten sa roztiahol a dokázal zabrániť gólu.
     
    32:54
    Hostia so štyrmi hráčmi. Dubeň na ľadovej ploche.
     
    32:46
    Ondřej Jurčík (ŽILINA) inkasuje dve minúty za krosček.
     
    31:47
    Safaraleev v oslabení prestrelil domácu bránku z tesnej blízkosti. Veľké šťastie na domácej strane.
     
    31:21
    Urban vytláča domácich útočníkov do stredného pásma. Zatiaľ bez strely na bránku hostí.
     
    30:53
    Lukáš Dubeň (ŽILINA) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    30:22
    Jurčík chcel oklamať brankára prihrávkou na Markoviča. Ten ju nečakal.
     
    29:48
    Linet v súboji s Ligasom. Domáci obranca mu nedoprial zakončenie.
     
    29:12
    Ligasom vybojované pásmo a osamotený Barto triafa Mikoláša. Skvelý zákrok.
     
    28:40
    Posunutá bránka hostí. Zásluhou domácich hráčov.
     
    27:46
    Lenďák na modrej. Hľadá Cígera.
     
    27:28
    Jurčík pred bránkou. Ešte sa dotkol puku, ktorý ale nesmeroval do bránky.
     
    26:55
    Koyš do stredu bránky. Vyskúšal pozornosť brankára.
     
    26:21
    Safaraleev z pravej strany. Následne páli aj z druhej strany Jaborník.
     
    25:50
    V stretnutí sa bude pokračovať bez jedného z rozhodcov. Ten má vykĺbené rameno.
     
    25:50
    Jeden z dvojice hlavných rozhodcov končí pod dvojicou bojujúcich protihráčov. Zdá sa, že má problémy s ramenom a okrem lekára budú potrebné aj nosidlá.
     
    25:39
    Malina z pravej strany. Strkanica pred domácou bránkou.
     
    25:21
    Perrottov pokus zrazený Dubňom. Vhadzovanie v pásme hostí.
     
    24:39
    Domáci v plnom počte. Perrott na ľadovej ploche.
     
    24:05
    Cíger vytlačený Šimonom do rohu. Safaraleev si medzitým robí priestor pred bránkou.
     
    23:46
    Ďalší únik v oslabení. Špirko triafa Mikoláša do masky.
     
    23:11
    Malina pri pravom kruhu. Prihrávka Petrášovi, ktorý strieľa nad bránku.
     
    22:35
    Murček v oslabení unikol. Mikula sa stihol vrátiť.
     
    22:15
    Cíger zostal na hokejke Šimona. Domáci sa pokúšajú vyhodiť puk.
     
    21:42
    Nedorozumenie na strane hostí. Fafrák smeruje za pukom.
     
    21:24
    Jurčíkovi skĺzol puk po čepeli. Hostia sú následne vykázaní z pásma.
     
    21:01
    Markovič si berie puk. Stavia sa mu Špirko.
     
    20:38
    Andrew Perrott (MAR) inkasuje dve plus dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej tretine sme zaznamenali jediný gól, a to na domácej strane. Bol to zároveň prvý presný zásah Martina do bránky Žiliny v tejto sezóne.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:48
    V závere tretiny Pacalaj ohrozuje domácu bránku. Pavlas kryje.
     
    19:12
    Mikula na Urbana. Hostia si robia priestor.
     
    18:48
    Dubeň na modrej. Petráš sa do pásma vrútil hneď zo striedačky.
     
    18:22
    Murtazin uvoľnil Špirka. Ten sa po pravej strane dostal až do zakončenia.
     
    17:48
    Macek z prvej. Pavlas sa stihol presunúť.
     
    17:12
    Mikula v úniku. Veľmi pekná akcia.
     
    16:38
    Špirko po Murtazinovi ohrozuje hosťujúcu bránku. Drtina po tomto pokuse vyváža puk.
     
    16:10
    Dírerova strela. Murtazinova dorážka a Mikoláš kryje.
     
    14:55
    Perrott vyháňa Fatula do stredného pásma. Nepomohla mu ani spolupráca s Jakubíkom.
     
    14:25
    Jakubík na dvakrát neuspel. Pavlas prerušil hru.
     
    13:34
    Martin dal gól!
    Martin Šimon od modrej našiel v rohu Rastislava Špirka, ktorý pred bránkou naservíroval puk MARATOVI MURTAZINOVI, ktorý lobom prehodil brankára a ten si zrazil puk za seba.
     
    13:04
    Pôvodne avizovaný trest napokon odvolaný. K nevôli hostí.
     
    12:43
    Murček zabojoval v rohu o puk. Bude sa ale vylučovať.
     
    12:21
    Malina udržal puk v pásme. Strela od modrej.
     
    11:56
    Macek z prvej. Jeden z hosťujúcich hráčov ešte clonil brankárovi.
     
    11:23
    Nahodený puk v podaní Drtinu. Nemá vpredu voľných spoluhráčov.
     
    10:56
    Ligasov skackaný puk. Jurášek sa ho snaží tečovať.
     
    10:24
    Müllerov pokus blokuje Lenďák. Hostia následne striedajú.
     
    09:58
    Murtazi neudržal útočné pásmo. Domáci začínajú z vlastnej tretiny.
     
    09:27
    Murček s Poliačekom. K strele neprišlo.
     
    08:56
    Petráš na Urbana. Tomu sa do cesty postavil Fafrák.
     
    08:21
    Pacalaj z prvej. Pavlas puk prikryl.
     
    07:48
    Jurášek namiesto prázdnej bránky triafa brankára po Themárovej prihrávky. Domáci aspoň získali útočné pásmo.
     
    07:20
    Markovič na Koyša. Jeho pokus zblokoval Dírer.
     
    06:55
    Jaborník strieľajúci od modrej čiary. Pavlas vyráža.
     
    06:32
    Urban smerujúci za pukom. Pavlas sa mu postavil do cesty.
     
    05:43
    Domáci v plnom počte. Špirko na ľadovej ploche.
     
    05:16
    Cíger v postavení mimo hry. Vhadzovanie v strednom pásme.
     
    04:56
    Opäť vyhodený puk. V podaní Burzíka.
     
    04:24
    Murček úspešný na buly. Burzík následne vyhadzuje puk.
     
    03:47
    Hostia v plnom počte. Drtina na ľadovej ploche.
     
    03:42
    Rastislav Špirko (MAR) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    03:12
    Poliaček pálil, Fafrák dával do strely hokejku. Teč končí vedľa bránky.
     
    02:46
    Nastrelený Mikula. Poliaček sa pokúša vystreliť aj druhýkrát.
     
    02:22
    Špirko preniká po pravej strane. Perrott cloniaci pred bránkou.
     
    01:46
    Marek Drtina (ŽILINA) inkasuje dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    01:24
    Prihrávka na Jurášeka domácim nevyšla. Musia sa vrátiť.
     
    00:58
    Markovič v útočnom pásme. Z pravej strany ohrozil Pavlasa.
     
    00:22
    Dírer z prvej. Pokus na domácej strane.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Martin: Pavlas (Bernát) – Dvořák, Perrott – Šimon, Müller – Burzík, Ligas – Lavička – Fafrák, Murček, Poliaček – Barto, Špirko, Murtazin – Jurášek, Dírer, Themár – Smidžár, Babka, Rešetár

    Vlci Žilina: Mikoláš (Romančík) – Malina, Pacalaj – Lenďák, Dubeň – Jaborník, Drtina – Pišoja, Fatul – Mikula, Urban, Petráš – Safaraleev, Linet, Cíger – Jurčík, Markovič, Koyš – Skladaný, Jakubík, Macek

    Rozhodca: Čahoj, Rojík – Hajnik, Staššák, Majling (inštruktor).
     
    Martin víťazstvom 2:5 v Leviciach pretrhol šnúru troch prehier a pod novým trénerom sa dočkal prvého víťazstva. V zápase sa postupne presadili Dírer, Poliaček, Themár, Barto a Fafrák.

    Žilina naďalej súťaži kraľuje a v Topoľčanoch si pripísala víťazstvo 4:1 vďaka gólom Koyša, Cígera, Urbana a Jakubíka.

    Aktuálne má suverén súťaže zo Žiliny na svojom konte po 25 odohraných dueloch 70 bodov. Druhý Martin má po rovnakej porcii zápasov na konte 46 bodov.

    V tomto ročníku sa obaja súperi stretli spolu dvakrát. Martin nedokázal streliť Žiline gól a podľahol jej doma 0:7 a vonku 5:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 14. Murtazin (Špirko, Šimon) – 48. Linet (Safaraleev), 50. Pacalaj (Urban, Safaraleeev)


    HK VITAR Martin: Pavlas (Bernát) – Dvořák, Perrott – Šimon, Müller – Burzík, Ligas – Lavička – Fafrák, Murček, Poliaček – Barto, Špirko, Murtazin – Jurášek, Dírer, Themár – Smidžár, Babka, Rešetár
    DOXXbet Vlci Žilina: Mikoláš (Romančík) – Malina, Pacalaj – Lenďák, Dubeň – Jaborník, Drtina – Pišoja, Fatul – Mikula, Urban, Petráš – Safaraleev, Linet, Cíger – Jurčík, Markovič, Koyš – Skladaný, Jakubík, Macek

    Rozhodčí: Čahoj, Rojík – Hajnik, Staššák, Majling (inštruktor)
    bahis siteleri