Everton – Newcastle 0:2 (kon.) | Crystal Palace – Wolverhampton 1:0 (kon.) | Manchester City – Sheffield Utd. 1:0 (kon.)
West Brom – Fulham 2:2 (kon.) | Arsenal – Manchester Utd. 0:0 (kon.) | Southampton – Aston Villa 0:1 (kon.)
konec
Everton FC
0:2 (0:0)
Newcastle United
Sobota 30.01.2021, 13:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec překvapivě končí vítězstvím Newcastlu, který svého soupeře porazil výsledkem 2:0. I ve druhém dějství byl směrem dopředu nebezpečnější hostující celek, který se nakonec po zásluze dostal do vedení, o což se postaral útočník Callum Wilson. Everton se tak dostal do složité situace, kdy musel dotahovat jednobrankové manko, avšak to se mu nakonec nepovedlo, sám totiž v závěru ještě jednou inkasoval. Newcastle United tak ukončil dlouhou sérii bez výhry, v roli papírového favorita dokonale překvapil ve formě hrající Everton.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:12. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 12:6. (15:24:15)
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+3. Callum WILSON - 0:2
     
    90+3
    Newcastle právě vstřelil branku!
    O vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto! Everton sice zahrával rohový kop, avšak poté přišel na řadu rychlý protiútok soupeře, při kterém to parádním způsobem provedl Lewis, kterému se povedlo najít zcela volného CALLUMA WILSONA. Ten byl sám před brankářem Pickfordem, kterého dokázal propálit důraznou střelou.
     
    90+2
    Darlow tak mohl odkopávat od své branky, ani v tomto případě nikam nespěchal. Nakonec se mu na opačné polovině povedlo najít Wilsona, který si došel pro faul.
     
    90+1
    Za obranu si na druhé straně pokoušel seběhnout Rodríguez, který se ovšem nacházel pouze v ofsajdu, což jasně signalizoval také pomezní sudí.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    88
    Hendrick může být nyní hodně rád, za velice ostrý zákrok nakonec vyfasoval "pouze" žlutou.
    88. Wilson mířil do tyče.
     
    88
    Mohlo být rozhodnuto! Wilson si seběhl mezi obránce, poté se mu povedlo obejít Pickford, avšak z velkého úhlu ale zakončoval pouze do tyče.
     
    87
    Hayden ze druhé vlny pouze napálil míč směrem na domácí branku, na úspěch to ale pomýšlet nemohlo. Pickford poté odkopem zkoušel najít Digneho.
     
    85
    Poté byl nedovoleným způsobem zastaven hostující Schär, který to při pokusu o vyvezení míče udělal znamenitě. Newcastle nakonec rozehrál nakrátko.
     
    84
    Darlow si dával s odkopem od své branky poměrně načas, nakonec vyfasoval žlutou kartu za zdržování.
     
    84
    Digne to zkoušel nabídkou do malého vápna, jenomže našel pouze protihráče. K míči se přesto dostal Richarlison, od kterého se balón odrazil do zámezí.
     
    83
    Nakonec to z velké vzdálenosti zkoušel právě Gomes, jehož rána trefila pouze protihráče do nohy. Everton si při dalším centru vybojoval další rohový kop.
     
    82
    Hra se znovu přesunula na domácí polovinu, kde s bráněním vypomohl také Rodríguez. Posléze Sigurdsson zkoušel najít Gomese, který roztáhl do strany.
     
    81
    Gomes šikovně pod sebou hledal Rodrígueze, který tak dlouho váhal, načež přišel o míč. Poté přišel na řadu nedovolený zákrok, rozehrávat bude Hayden.

    David Suchý

    Branky: 73. C. Wilson (Shelvey), 90+3. C. Wilson (Lewis)

    Karty:   33. G. Sigurdsson (EVE), 61. M. Keane (EVE), 79. James Rodríguez (EVE) – 4. Lascelles (NEW), 21. Shelvey (NEW), 84. Darlow (NEW), 88. Hendrick (NEW)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:12. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 12:6.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C), Y. Mina, M. Keane, Digne – G. Sigurdsson, A. Doucouré – Iwobi (63. A. Gomes), Richarlison, James Rodríguez – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Olsen, Virginia – Godfrey, Davies, Kenny, Holgate, A. Gomes, Gordon.

    Newcastle United: Darlow – Manquillo, Hayden, Lascelles (C) (54. Clark), Schär, Lewis – Fraser (67. Saint-Maximin), Shelvey, Hendrick, Almirón – C. Wilson.
    Náhradníci: Dúbravka – Anderson, Joelinton, Gayle, Krafth, Saint-Maximin, M. Longstaff, Clark, Carroll.

    Rozhodčí: Attwell – Hatzidakis, Smart
    thejrc.org