Bologna – AC Milán 1:2 (kon.) | Sampdoria – Juventus 0:2 (kon.) | Inter – Benevento 4:0 (kon.)
konec
UC Sampdoria
0:2 (0:1)
Juventus FC
Sobota 30.01.2021, 18:00 • Stadio Luigi Ferraris (Janov) • Italská Serie A • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:11:19)
     
    Juventus v rámci 20. kola italské Serie A nezaváhal a na stadiónu janovské Sampdorie zvítězil 2:0. Důležitý první gól vstřelili fotbalisté Staré dámy ve 20. minutě, kdy se po výborné nahrávce Moraty prosadil Federico Chiesa. Hosté se posléze stáhli více do defenzivy a nechávali více volného prostoru soupeři. Domácí ale dobře pracující defenzivní blok soupeře rozbít nedokázali a naopak to byl obhájce ligového titulu, který v nastaveném čase přidal definitivní razítko na své vítězství. Ronaldo našel za obranou Cuadrada a ten ještě předložil přihrávku před prázdnou bránu střídajícímu Aaronovi Ramseymu.

    Svěřenci kouče Pirla se díky vítězství udrželi v sedmibodovém odstupu na vedoucí AC Milán, přičemž mají jeden zápas k dobru. Sampdoria navzdory porážce zůstává desátá.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:10.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Poslední vteřiny zápasu probíhají na obranné polovině Juventusu. V tomto prostoru si balón vyměňují Bonucci s Chiellinim, fotbalisté Sampdorie již vzdali veškeré snahy o presink.
     
    90+4
    Naopak Stará dáma je při chuti a zkoušejí přidat ještě třetí kousek. Cristiano Ronaldo si z levého křídla navedl balón na střed, střeleckým pokusem z mírného záklonu však trefil jen dobře blokujícího Augella.
     
    90+3
    Domácí si jsou vědomi, že dnešního utkání odejdou bez bodů. Druhá branka byla tím posledním hřebíčkem do rakve, na dva góly již není dostatek času.
    90+1. Aaron RAMSEY - 0:2
     
    90+1
    Juventus právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Ronaldo parádním pasem za obranu uvolnil Cuadrada, jenž vyřešil přečíslení dvou na jednoho jako zkušený mazák. Přihrávku poslal Colleymu mezi nohama, střídající AARON RAMSEY pak měl před sebou prázdnou bránu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Hodně zbytečný zákrok, za nějž Federico Bernardeschi po zásluze obdržel kartu žluté barvy. Ital na polovině hřiště zezadu tvrdě kopl do kotníku Jankta.
     
    88
    Fotbalisté Juventusu nikam nepospíchají. Hráči v oranžových dresech si vyměňují míč na útočné polovině, avšak vysoký presink soupeře jim nedává moc volného místa.
     
    87
    Žlutou kartu si zblízka prohlédl Mikkel Damsgaard. Domácí útočník při snaze zabránit rychlému protiútoku Ramseyho na koleno.
     
    86
    Brazilský bek Alex Sandro krátce po svém příchodu na trávník způsobil nebezpečnou standardku v neprospěch Juventusu. Po lajně nepřesně nahrál a unikajícího Torregrossu následně zabrzdil zatažením za dres.
     
    85
    Adrien Rabiot zůstává v bolestech ležet na trávníku poté, co ho skluzem tvrdě sestřelil Ramírez. Rozhodčí píská faul a domácí hráč se dočkal ústního varování.
     
    84
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Federico Chiesa, přichází Aléx Sandro.
     
    83
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Arthur, přichází Aaron Ramsey.
     
    82
    Ernesto Torregrossa zkoušel po kontaktu s Chiellinim nafilmovat pokutový kop. Píšťalka rozhodčího se skutečně ozvala, avšak kvůli ofsajdovém postavení forwarda.
     
    81
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Antonio Candreva, přichází Jakub Jankto.

    Milan Huppert

    Branky: 20. Chiesa (Morata), 90+1. Ramsey (J. Cuadrado)

    Karty:   24. Thorsby (SMD), 30. Ekdal (SMD), 87. Damsgaard (SMD) – 37. Bentancur (JUV), 89. Bernardeschi (JUV)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:10.
    UC Sampdoria: Audero – Bereszyński, Jošida, Colley, Augello – Candreva (81. Jankto), Adrien Silva (63. Damsgaard), Ekdal, Thorsby – K. Baldé (68. Torregrossa), Quagliarella (C) (68. G. Ramírez).
    Náhradníci: Letica – Askildsen, Damsgaard, A. Ferrari, Jankto, La Gumina, Léris, G. Ramírez, Regini, Tonelli, Torregrossa, Verre.

    Juventus FC: Szczęsny – Chiellini (C), Bonucci, Danilo – J. Cuadrado, McKennie, Bentancur (75. Rabiot), Arthur (83. Ramsey), Chiesa (84. Sandro) – Morata (78. Bernardeschi), Ronaldo.
    Náhradníci: Buffon, Pinsoglio – Sandro, Bernardeschi, de Ligt, Demiral, Dragusin, Fagioli, Frabotta, Rabiot, Ramsey.

    Rozhodčí: Fabbri – Alassio, Tolfo
    thejrc.org