Chicago – Columbus 1:2 (kon.) | Buffalo – New Jersey 4:3 (1:0 po s.n.)
konec
Chicago Blackhawks
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Columbus Blue Jackets
Sobota 30.01.2021, 02:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:01
    Poslední minuta třetí třetiny, domácí už hrají bez brankáře!
     
    58:01
    Hosté měli velké štěstí! De Haanovo nahození tečoval Kubalík. Korpisalo puk vyrazil ke Carlovi Söderbergovi, jehož bekhendová dorážka prošla mezi betony brankáře Columbusu, ale následně puk proklouzal vedle tyčky!
    56:50 Korpisalo fantasticky vychytal Kanea.
     
    56:50
    Teď měl Patrick Kane ještě větší šanci! Po nahrávce od Stromea měl před sebou odkrytou polovinu branky, ale Korpisalo předvedl fantastický zákrok vyrážečkou!
     
    56:39
    Po nahození spoluhráče od modré čáry se snažil dotlačit puk za Korpisalova záda Patrick Kane. Gólman hostí odolal!
     
    50:39
    Bjorkstrand tentokrát připravil šanci pro Nicka Foligna. Jeho bekhendové zakončení z předbrankového prostoru opět pokryl Kevin Lankinen!
     
    50:27
    Další příležitost hostí! Texier nahrál před branku Oliverovi Bjorkstrandovi, který zblízka nepřekonal Lankinena! Ten puk vyrazil hřbetem lapačky.
     
    48:48
    Hosté teď rozebrali obranu soupeře a po přihrávce zpoza branky střílel mírně z pravé strany zcela volný Michail Grigorenko. Lankinen ale domácí podržel a zakročil pravým betonem!
     
    43:57
    Rychlá kombinace domácích hráčů. Puk se dostal na levý kruh k Patrickovi Kaneovi, který svou střelu otřel o bližší tyčku!
     
    31:24
    Trest za krosček dostává Calvin de Haan. Přesilovka pro Columbus.
    30:47 Dylan STROME - 1:2
     
    30:47
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Teď už to domácím vyšlo! Dominik Kubalík ještě neprostřelil Korpisala, ale puk se dostal na levý kruh k Patrickovi Kaneovi. Ten s ním zamíchal a předložil ho do předbrankového prostoru DYLANOVI STROMEOVI, jenž zamířil nad pravé rameno brankáře Blue Jackets – 1:2. Asistence: Patrick Kane a Dominik Kubalík.
     
    30:30
    Domácí měli zajímavě rozehranou přesilovkovou kombinaci. Patrick Kane nahrával z pravého kruhu na vzdálenější tyčku Dylanovi Stromeovi, kterému zabránil v zakončení do odkryté klece Seth Jones! Ten kotouč přizvedl do ochranné sítě.
     
    29:47
    Alexandre Texier dostává trest za podrážení a domácí tak mají k dispozici přesilovou hru.
     
    24:05
    Za vysokou hůl je potrestán Seth Jones. Přesilovka pro domácí.
    23:39 Eric ROBINSON - 0:2
     
    23:39
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté udeřili z rychlého brejku! Oliver Bjorkstrand rozjel krásným křížným pasem ERICA ROBINSONA, který se z levého křídla dostal až před Lankinena a pokořil ho střelou do vzdálenějšího horního růžku nad lapačku – 0:2. Asistence: Oliver Bjorkstrand.
     
    21:35
    Od modré čáry střílel Duncan Keith. K dorážce se pak dostal Dylan Strome, který trefil tyčku poloodkryté branky hostí!
     
    10:57
    Obrovská šance domácích! Andrew Shaw našel volného Carla Söderberga, který najížděl sám na branku Columbusu. Puk si přehodil na bekhend a chtěl ho zasunout do protipohybu Korpisala. Ten však stačil zareagovat a zakročil pravým betonem!
    08:53 Oliver BJORKSTRAND - 0:1
     
    08:53
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovou hru využívají! Cam Atkinson oslovil svým pasem OLIVERA BJORKSTRANDA, který střílel z levého kruhu do poloodkryté branky. Asistence: Cam Atkinson a Zach Werenski.
     
    07:47
    Po reklamní pauze uvidíme přesilovku hostí. Philipp Kurashev je vyloučen za hákování.
     
    02:22
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Liam Foudy – 2 min., podrážení).
     
    02:22
    Dylan Strome se ocitl sám před Korpisalem, ale po forhendové kličce už nedokázal zasunout puk do odkryté klece! Bylo to i kvůli faulu, Blackhawks tedy budou hrát přesilovku.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 31. D. Strome (P. Kane, D. Kubalík) – 9. Bjorkstrand (Atkinson, Werenski), 24. Robinson (Bjorkstrand)


    Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – Carlsson, Keith (A), C. Murphy, Zadorov, Mitchell, de Haan, Beaudin – P. Kane (A), Suter, Janmark – Kurashev, D. Strome, D. Kubalík – A. Shaw (A), Söderberg, Hagel – Kämpf, Carpenter.
    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – S. Jones (A), Werenski, D. Savard, Gavrikov, Kukan, Del Zotto – Bjorkstrand, Texier, N. Foligno (C) – Foudy, Domi, Grigorenko – Atkinson, Roslovic, Jenner (A) – Riley Nash, M. Koivu, Robinson.

    Rozhodčí: Sutherland, Rank – Knorr, Baker
    thejrc.org