Motor ČB – Mladá Boleslav 2:6 (kon.) | Liberec – Olomouc 1:2 (kon.) | Třinec – K. Vary 6:3 (kon.)
Plzeň – Pardubice 3:0 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 3:4 (3:4 po s.n.) | Zlín – Sparta 2:4 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 31.01.2021, 16:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Krásné nedělní odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny hokejové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na páteční den dopřát trochu toho nejlepšího hokeje u nás. Od půl páté se totiž v plzeňské LOGSPEED CZ Arény hraje 41. kolo Tipsport Extraligy, ve kterém domácí HC Škoda Plzeň přivítá na svém ledě tým HC Dynamo Pardubice.

    Plzeňská Škodovka zatím v probíhající sezóně odehrála celkem 38 utkání a s 68 body je aktuálně na čtvrté příčce. Plzeň táhne i v letošní sezóně kapitán Milan Gulaš, který má na kontě již 43 bodů (12+31). Za přijemné překvapení sezóny se dá jistě považovat duo Filip Suchý a Petr Kodýtek, oba se shodně trefili již patnáctkrát a jsou nejlepšími střelci plzeňského mužstva. Naposledy sehrála parta Ladislava Čiháka utkání v pátek na ledě Sparty a po prohře 0:4 si nepřivezla ani bod. Předtím ale vyhráli indiáni třikrát v řadě, když postupně porazili Mountfield (5:3), Olomouc (4:3) a Karlovy Vary (2:0).

    Dynamo Pardubice mělo v letošní sezóně pomalejší rozjezd, ale nyní uhnízdily v klidném středu tabulky. Aktuálně se hosté nachází tři příčky za Plzní a na svého soka ztrácí deset bodů. Východočeši jsou velmi aktivní na přestupovém poli, jen v lednu dorazili do kádru Tomáš Zohorna z Chabarovsku, Konstantin Barulin a Andrei Kostitsyn z Nižněkamsku, Luboš Horký z Brna a Filip Koffer z Prince George Cougars. Hosté mají aktuálně v zádech dvě porážky za sebou, s Brnem (2:3) a s Libercem (1:2), nicméně předtím slavili naopak pětkrát za sebou, dvakrát to schytaly Karlovy Vary, jednou pak Mladá Boleslav, Motor České Budějovice a Mladá Boleslav.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
    Trefí se dnes plzeňský forvard proti Pardubicím?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), V. Lang, Stříteský, Vráblík, Jiříček, Kvasnička – M. Lang, Kodýtek (A), Gulaš (C) – Eberle, Suchý, Pour – Michnáč, Přikryl, Malát – Rob, Dočekal.

    HC Dynamo Pardubice: Barulin (Klouček) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, J. Zdráhal, Ďaloga, Bučko, Vála – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – Camara, O. Roman, Tybor – R. Kousal, Rohlík, A. Kosticyn – Kusý, Matýs, L. Horký.

    Rozhodčí: Horák, Pražák – Pešek, Malý.
     
    Obě mužstva už jsou na ledové ploše, utkání za malou chvilku začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:50
    Hosté od první minuty hned zaměstnávají Frodla, prudkou střelou od modré čáry se prezentoval Juraj Mikuš, ale lapačka domácího brankáře byla pohotová.
     
    01:17
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Jenomže na druhé straně Mikuš chybuje v rozehrávce, puk si vzal JAN EBERLE, který se trefil naprosto přesně pod horní tyčku, Barulin zcela bez šance. Bez asistence.
    01:17 Jan EBERLE - 1:0
     
    02:05
    Puk vedle hostující střídačky, vhazovat se bude v útočném pásmu indiánů.
     
    02:35
    Frodl zastavil za svou brankou puk a s ním pak mohli hrát opět domácí hokejisté.
     
    03:28
    Jakub Pour zavezl kotouč do útočného pásma, ale pak špatně přihrál na modrou čáru, kde byl postavený Matěj Stříteský. Ten se musel pořádně natáhnout, aby Pardubice neujely do rychlého brejku.
     
    04:19
    Konstantin Barulin má puk ve své lapačce, přerušuje hru a obě mužstva mohla vystřídat.
     
    04:45
    Luboš Rob si vybruslil do střelecké pozice, jeho nahození posléze tečoval mezi kruhy Martin Dočekal, ale ani on, ani Peter Čerešňák puk za Barulina nedostali.
     
    05:59
    Martin Lang se nejdříve nedostal k vyhození z vlastní třetiny, poté ovšem měl před sebou dálnici Jakub Pour, který vystřelil švihem, ale mimo bránu.
     
    06:25
    Petr Kodýtek si nabruslil s pukem do pásma, udělal rychlou kličku do středu hřiště a následně nebezpečně vystřelil. Barulin tentokrát mohl zůstat v klidu, jelikož puk orazítkoval pouze zadní mantinel.
     
    07:34
    Albert Michnáč mohl zaznamenat první branku v plzeňském dresu, leč z vrcholu levého kruhu mířil o kousek vedle.
     
    09:03
    Hra se přesunula do středního pásma, kde je o kotouč sváděn tuhý boj. Ani jedno z mužstev se nyní nedokáže dostat na delší časový úsek k jednomu z brankářů.
     
    10:19
    Martin Bučko dostal puk ideálně proti hokejce, jeho ostrá rána od modré čáry mířila mezi betony Frodla, ty ovšem bleskurychle k sobě sklaply včas.
     
    11:06
    Po přihrávce Stříteského nahazoval puk na Barulina Viktor Lang, hostující brankář přes klubko těl neviděl vůbec nic a tak byl rád, že ho kotouč jen trefil do hrudi.
     
    12:53
    Filip Suchý se neprobil do útočného pásma, čistě byl zastavený, ale ani na druhé straně Matěj Paulovič si nevedl a mnoho lépe.
     
    13:59
    Sebastián Malát dostal parádní přihrávku za oba obránce, sám proti brankáři zvolil forhendovou kličku, Barulin už byl na zemi, ale plzeňský mladík nezvládl poslední věc – přehodit beton.
     
    15:06
    Šance na gól byla ovšem i na druhé straně, Ondřej Rohlík v situaci dvou proti jednomu střílel, ale Frodl si mezeru mezi betony včas pohlídal.
     
    16:57
    Viktor Lang odrazil útok dotírajícího Mateje Pauloviče, plzeňský obránce vše zvládl na jedničku a následně mohl v klidu rozehrát puk na své útočníky.
     
    17:21
    Matej Paulovič opět v akci, navedl si puk na pravou stranu a nebezpečnou ranou vylekal Frodla, puk se ovšem mezi tři tyče nakonec nevešel.
     
    18:13
    Plzeňští hráči nahodili kotouč za Barulina a celá pětka utíkala střídat.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny.
     
    19:31
    Dominik Frodl musel v poslední minutě čelit ráně Ondřeje Matýse, tu ale dobře viděl a vyrážečkou poslal do rohu ledové plochy. Hostující hráč se následně ke kotouči dostal ještě jednou, ale jeho druhý projektil již skončil na prvním bránícím hráči.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, v té jsme viděli zatím jedinou branku. Tu vstřelil již ve druhé minutě po chybě Mikuše domácí Jan Eberle. K vidění je ale svižný, rychlý hokej, který by jistě zvedal diváky ze sedaček. Nicméně hraje se před prázdným hledištěm.

    Střely na bránu: 12 – 10

    Druhá třetina začne přibližně v 17:13.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:11
    Sebastián Malát byl na malý okamžik zcela sám na hostujícími obránci, tížené přihrávky se ale nedočkal.
     
    21:53
    Lukáš Kaňák si našel prostor u pravého mantinelu, počkal si až mu přejede protihráč, aby následně vyzkoušel pozornost Barulina, ten chytá bez větších potíží puk do své lapačky.
     
    22:42
    Petr Kodýtek nabral rychlost ve středním pásmu, bohužel pro něj dle čárového rozhodčí Martin Dočekal nestačil včas vyjez z pásma útočného, ofsajd.
     
    23:22
    Puk v ochranné síti za Frodlem, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    23:57
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Anthony Camara – 2 min., podrážení + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    24:12
    Po přihrávce Čerešňáka pálil z první Milan Gulaš, jeho projektil ale skončil nad brankou, přesto Plzeň nadále drží kotouč.
     
    24:58
    Pardubice stále nemomou vyhodit, opět to zkoušel kapitán Gulaš, ale jeho utajená rána opět skončila těsně vedle brány. Jen to u televizních obrazovek zahučelo.
     
    25:46
    Ve druhé minutě početní výhody nabil Kaňák na levou stranu Stříteskému, tomu ovšem rána nevyšla dle představ a Barulin ji chytá.
     
    25:57
    Hosté v plném počtu.
     
    27:10
    Nadějný brejk indiánů, ti jeli ve třech proti jedinému obránci, ale Jakub Pour si nepohlídal rychlost a nakonec je pískán ofsajd.
     
    28:56
    Plzeň kontroluje puk, Frodl v těchto minutách bez práce.
     
    29:34
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Konstantin Barulin – 2 min., hákování). Trest odpyká Radoslav Tybor.
     
    30:04
    Hosté začínají oslabení nyní o mnoho lépe než minule, již dvakrát se jim podařilo dostat kotouč až k Frodlovi.
     
    31:00
    Milan Gulaš na celý stadion zavolal na Kaňáka, že má čas, vzápětí si kotouč vzal sám Gulaš, ale jeho rána byla tečovaná a skončila vysoko nad brankou.
     
    31:21
    Plzeňská rána byla opět sražená do rohu ledové plochy, Pardubice mohly v klidu vyhodit až k Frodlovi.
     
    31:34
    Hosté v plném počtu.
     
    32:50
    Kvasnička udržel puk v útočném pásmu, i když nutno uznat se štěstím, Barulin poté musel dávat velký pozor, aby kotouč zachytil.
     
    34:10
    Pardubice se na malou chvíli usadily v útočném pásmu, jejich ránu od modré čáry vyráží Frodl hokejkou do ochranné sítě, po jeho zákroku následuje komerční přestávka.
     
    34:22
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Jakub Nakládal – 2 min., hákování).
     
    34:56
    Hosté si našli odražený kotouč a bez větších potíží ho posílají na opačnou stranu.
     
    35:30
    A opět rozehrává domácí brankář, puk se nakonec dostal až k Pourovi, který ujel na levé straně, Barulin zasahuje betonem.
     
    35:48
    Stříteského rána se odrazila od zadního mantinelu k Luboši Robovi, který z předbrankového prostoru dostal kotouč do sítě, avšak hlavní rozhodčí hned ukazuje, že se bude telefonovat.
     
    35:48
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A gól skutečně platí, Plzeň vede o dvě branky. V momentě střely LUBOŠE ROBA byla branka ještě na svém místě, tudíž hlavní rozhodčí neměl jinou možnost, než gól potvrdit. Asistence: Filip Přikryl, Matěj Stříteský.
    35:48 Luboš ROB - 2:0
     
    36:39
    Hosté se snaží o rychlou odpověď, ale Dominik Frodl zatím chytá s ledovým klidem.
     
    38:00
    Škodovka byla pod tlakem Dynama a tak puk raději jen vyhodila, aby to nebylo zakázané uvolnění.
     
    38:25
    Radoslav Tybor v situaci dvou na jednoho pálil ke vzdálenější tyči, Frodl na poslední chvíli stačil zasáhnout svou vyrážečkou.
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:30
    Plzeň už odpočítává každou vteřinu prostředního dějství, jelikož poslední momenty patří jasně Dynamu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi čtyřicet minut hry a Plzeň vede již o dvě branky. Ve 36 minutě Stříteský sice netrefil branku, jenomže puk se přívětivě odrazil k Luboši Robovi, který se štěstím propálil Barulina. Hosté pak měli několik šancí na snížení, tři minuty drželi domácí v obranném pásmu, ale kontaktní branky se nedočkali. Uvidíme co přinese závěrečné dějství.

    Střely na bránu: 19 – 21

    Třetí třetina začne přibližně v 18:01.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Kodýtek nahrál na modrou čáru, kde byl připravený Peter Čerešňák, jeho rána ovšem až k bráně nedoletěla.
     
    41:53
    Hra má v poslední periodě zatím rychlý spád, zatím se ani jednou nepřerušovalo. Plzeň si musí dávat pozor na zadní vrátka, protože Pardubice budou chtít jistě co nevidět vstřelit kontaktní branku.
     
    43:10
    Rob hledal před branou Martina Dočekala, ten se natahoval, ale kotouč nezasáhl dle svých představ.
     
    43:34
    Až nyní se poprvé píská ve třetí třetině, mohou za to Pardubice, kterým se píská úmyslný ofsajd, vhazovat se tak bude před brankou Barulina.
     
    43:45
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Jakub Nakládal – 2 min., podrážení).
     
    44:22
    Plzeň dlouhé vteřiny držela kotouč, ale nestřílela. Hostům se nakonec podařilo jednu z přihrávek vystihnout a kotouč opustil útočné pásmo indiánů.
     
    44:59
    Lukáš Kaňák napřáhl na modré čáře, ale dle rozhodčích už puk opustil útočné pásmo, tak i kdyby plzeňský obránce skóroval, branka by neplatila.
     
    45:38
    Jakub Pour si dlouho srovnával kotouč na hokejce až mu do ní vložil hůl jeden z bránících hráčů. Puk posléze skončil v ochranné síti a hra je přerušena.
     
    45:45
    Hosté v plném počtu.
     
    46:48
    Matej Paulovič měl na hokejce první branku Dynama. Po rychlé přihrávce měl spoustu prostoru mezi kruhy, hostující hráč se rozhodl pro střelu pod horní tyčku, avšak kotouč zvedl až příliš.
     
    47:48
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Peter Čerešňák – 2 min., držení).
     
    48:34
    Čtyřicet vteřin si hosté jen přihrávali, ž se na to nemohl dívat agilní Paulovič a vystřelil z levého kruhu. Frodl na svém místě.
     
    49:08
    Parádní práce Viktora Langa, který zblokoval ostrou ránu Pardubic a domácí následně mohli vyhodit.
     
    49:48
    Domácí v plném počtu.
     
    50:03
    Filip Přikryl byl sám na pravé straně, zvolil střelu na bližší tyč, ale Barulin proti ní vystrčil svůj beton.
     
    51:46
    Drtivý tlak Pardubic, domácím hokejistům odskakoval kotouč od hokejek, hosté několikrát prověřili Frodla, ale ten pochytal i nemožné.
     
    52:45
    Domácí nechtějí udělat žádnou zbytečnou chybu a tak puky jen vyhazují do středního pásma.
     
    53:17
    Až nyní se to nepovedlo a pískáno je zakázané uvolnění.
     
    53:57
    Puk na střídačce Pardubic, po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    55:01
    Před námi je poslední pět minut třetí třetiny, určitě se bude na co dívat. Pardubice vrhají poslední síly do útoku, aby se zápasem ještě něco provedly.
     
    55:25
    Matěj Stříteský se snažil rychle oslovit Milana Gulaše, ten by se posléze hnal sám na Barulina, ale bohužel pro něj přihrávka neprošla.
     
    56:01
    Při dalším rychlém přečíslení pálil David Jiříček, rána sedmnáctiletého obránce byla sražená do ochranné sítě a vhazovat se bude po levici Barulina.
     
    57:07
    Martin Dočekal drží kotouč u mantinelu a v útočném pásmu šetří několik drahocenných vteřin.
     
    57:44
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Je nejspíše rozhodnuto. Milan Gulaš v útočném pásmu pocukrovanou přihrávkou našel najetého DAVIDA KVASNIČKU, který se trefil přesně do černého. Pro plzeňského odchovance je to premiérová trefa v plzeňském dresu, prozatím má na kontě pouze dva góly, ale ty padly v dresu Vítkovic. Asistence: Milan Gulaš, Petr Kodýtek.
    57:44 David KVASNIČKA - 3:0
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:37
    A Barulin se opět musel otáčet, z levé strany na něj ujížděl Filip Suchý a jeho prudká rána skončila na brankové konstrukci.
     
    59:06
    Albert Michnáč v další velké šanci, Pardubice závěr utkání nezvládají. Plzeňský novic v sestavě se proháčkoval do střelecké pozice, ale bekhendem branku přestřelil.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Plzeň poráží houževnaté Pardubice 3:0, když v každé třetině vstřelila po jedné z branek. V té poslední se o to postaral David Kvasnička, který v závěru otupil tlak Dynama. Plzeň si tak do tabulky připisuje další tři cenné body a zůstává v první čtveřici, která zaručuje přímý postup do čtvrtfinále.

    Střely na bránu: 23 – 27
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku nedělního večera se s vámi loučím a u dalších zápasů z plzeňské LOGSPEED CZ Arény se opět budu těšit, na shledanou. (18:35:48)
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 2. Eberle, 36. Rob (Přikryl, Stříteský), 58. Kvasnička (Gulaš, Kodýtek)


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), V. Lang, Stříteský, Vráblík, Jiříček, Kvasnička – M. Lang, Kodýtek (A), Gulaš (C) – Eberle, Suchý, Pour – Michnáč, Přikryl, Malát – Rob, Dočekal.
    HC Dynamo Pardubice: Barulin (Klouček) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, J. Zdráhal, Ďaloga, Bučko, Vála – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – Camara, O. Roman, Tybor – R. Kousal, Rohlík, A. Kosticyn – Kusý, Matýs, L. Horký.

    Rozhodčí: Horák, Pražák – Pešek, Malý
    thejrc.org