Motor ČB – Mladá Boleslav 2:6 (kon.) | Liberec – Olomouc 1:2 (kon.) | Třinec – K. Vary 6:3 (kon.)
Plzeň – Pardubice 3:0 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 3:4 (3:4 po s.n.) | Zlín – Sparta 2:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:3 (1:1, 4:1, 1:1)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 31.01.2021, 16:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezký den z Třince. Tipsport extraliga v neděli pokračuje jednačtyřicátým kolem, ve WERK ARENĚ se od 16 hodin proti sobě postaví Oceláři Třinec a Energie Karlovy Vary.
     
    HC Oceláři Třinec

    Vypadá to, že krize, která sužovala Oceláře v prosinci a na začátku ledna, je definitivně zažehnána. Hráči s drakem na prsou se dostali zpět do střelecké pohody a opět začali pravidelně sbírat body. V tomto týdnu svěřenci hlavního trenéra Václava Varadi dvakrát zdolali brněnskou Kometu. Slezané se tak drží vedoucí Sparty, na kterou z druhého místa ztrácejí dva body. Oceláři ale mají odehrán o jeden zápas méně.

    "V posledních pár zápasech se to otočilo na naši stranu. Na každý tým přijde nějaká krize, ta naše trvala déle, než jsme čekali. Nebylo jednoduché se z toho dostat, já doufám, že to už je za námi. Jsme na vítězné vlně, snad v tom budeme pokračovat," věří třinecký útočník Martin Růžička.

    Poslední zápas Ocelářů

    HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

    Branky a nahrávky:
    4. Gernát (M. Špaček, M. Doudera), 17. O. Kovařčík (M. Adámek, Jaroměřský), 33. Hrňa (O. Kovařčík), 46. M. Růžička (P. Vrána) – 4. Schneider (Mueller, Zámorský).

    Sestava Ocelářů v minulém utkání: Štěpánek – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Dravecký, M. Adámek, Jaroměřský – Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský – Rodewald, M. Špaček, Leier – Kurovský, Marcinko, Hrehorčák – Hrňa, M. Kovařčík, D. Kofroň – O. Kovařčík.
     
    Energie Karlovy Vary

    Energetici se v úvodních zápasech letošní sezony prezentovali velmi dobrým hokejem a drželi se ve vyšších patrech extraligové tabulky. Rok 2021 ale zatím svěřencům trenéra Martina Pešouta nevychází dle představ. Karlovarští ve dvanácti utkáních zvítězili jen třikrát, což znamená propad na osmou příčku tabulky. V posledním kole dokázaly Karlovy Vary zlomit šňůru porážek a zvítězit v Mladé Boleslavi. Gólem přes celé kluziště se blýskl brankář Filip Novotný, který se tímto počinem zapsal do extraligových dějin.

    "Už se to s námi táhlo dlouho, a nám vždycky chybělo málo k vítězství. Nemyslím si, že jsme hráli špatně. Dostávali jsme ale hodně gólů a netlačili jsme se dostatečně dopředu. Dnes to konečně vyšlo, a my jsme za tři body nesmírně rádi. Za tu dobu jsme se totiž propadli v tabulce, a už zbývá jen čtvrtina sezony, takže se chceme připravit na předkolo, abychom tam něco uhráli," říká gólman Filip Novotný.

    Poslední zápas Energie

    BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

    Branky a nahrávky:
    35. A. Zbořil (Hrbas, Šťastný) – 11. Hladonik (Flek), 51. Koblasa, 60. F. Novotný.

    Sestava Energie v minulém utkání: F. Novotný (Habal) – M. Rohan (A), Plutnar, D. Mikyska, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, Klejna – O. Beránek, Hladonik, Flek – Redlich, Skuhravý (C), T. Mikúš – Koblasa, Černoch, Kohout – M. Zabloudil, Vildumetz, Osmík.
    Potvrdí Třinec svou formu?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, D. Musil, Jaroměřský, M. Adámek (C) – M. Stránský (A), P. Vrána, Martin Růžička – M. Kovařčík, Špaček, Rodewald – Hrehorčák, Marcinko, Kurovský – Hrňa, Roman (A), O. Kovařčík – Dravecký.

    HC Energie Karlovy Vary: Hamrla (Habal) – Weinhold, Šenkeřík, Plutnar, D. Mikyska, Pulpán (A), Zábranský, Klejna – O. Beránek, Hladonik, Flek – Redlich, Skuhravý (C), T. Mikúš – Koblasa, Černoch, Kohout – Vondráček, Vildumetz, Osmík.

    Rozhodčí: Lacina, Vrba – Lučan, Kis.
     
    Hráči jsou na ledové ploše, utkání mezi Oceláři a Energií začne za pár okamžiků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Úvodní vhazování pro Oceláře. Stránský ze středního pásma posouval kotouč na Růžičku, hosté ale tento úmysl vystihli a mohli jít do přečíslení dvou proti jednomu. To ale za Oceláře skvěle vyřešil Vrána, který se stihl vrátit.
     
    01:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři velmi rychle otevírají skóre dnešního zápasu, prakticky ze své první útočné akce. Michal Špaček vytáhl kotouč z hloubi útočného pásma k modré čáře, kde jej předal Davidu Musilovi. Třinecký bek šikovně nahodil puk do předbrankového prostoru, kde puk mimo Hamrlův dosah tečoval MICHAL KOVAŘČÍK! Asistence: David Musil, Michael Špaček.
    01:14 Michal KOVAŘČÍK - 1:0
     
    02:00
    Hosté se pokoušejí o rychlé srovnání stavu. Energie drží kotouč v útočné třetině, bombu Šenkeříka od modré ale domácí srazili do rohu kluziště.
     
    02:33
    Karlovarští pokračovali v soupeřově třetině, na Štěpánka mířily další tři pokusy. Se dvěma nepřesnými nahozeními si třinecký brankář nemusel lámat hlavu, proti Vondráčkovi už ale musel zasahovat.
     
    03:06
    Oceláři se vymanili z hostujícího tlaku a sami se dostali do útočného pásma. Roman kombinoval s Ondřejem Kovařčíkem, ten ale z pravého kruhu pro vhazování napálil jen Hamrlovu lapačku.
     
    03:20
    Freibergs si za vlastní brankou trochu nerozuměl se Štěpánkem, čehož pro rychlou střelu mohl využít Beránek. Třinecký brankář vyrazil kotouč do rohu kluziště, Oceláři následně přesunuli hru do neutrální zóny.
     
    04:13
    Energie se po rychlém přechodu středního pásma opět usadila v útočné třetině. Na modré stojící Šenkeřík mohl pálit z první, jeho pokus ale trefil jen boční oblouk třinecké branky.
     
    04:44
    Špaček elegantně zavezl kotouč do útočné třetiny, na jeho práci ale domácí nedokázali navázat, když Michal Kovařčík nepřesně hledal Gernáta. Hra je opět ve středním pásmu.
     
    05:22
    Po trochu kostrbatém přechodu do útočné třetiny se hosté dostali do velmi dobré šance, kdy kotouč poskakoval na třineckém brankovišti. Z bezprostřední blízkosti mohl kotouč za Štěpánkova záda dorazit Jiří Černoch, třinecký brankář ale dokázal vykopnout puk mimo svou branku.
     
    06:10
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Další útočná akce hostujícího celku už končí v třinecké brance, Energie srovnává stav utkání. Domácím se nepovedlo rozehrát si kotouč v rohu vlastního pásma, čehož dokázal využít TOMÁŠ VONDRÁČEK! Ke karlovarskému forvardovi se puk dostal po zvláštním odrazu od brankového oblouku, Vondráček šikovně poslal kotouč nad Štěpánkovo rameno. Asistence: Martin Osmík.
    06:10 Tomáš VONDRÁČEK - 1:1
     
    07:03
    Oceláři opět mohli vést! Tomáš Marcinko se v předbrankovém prostoru dostal do vyložené šance, kotouč po jeho pokusu poskakoval po brankové čáře, Hamrla ale dokázal udržet kotouč před brankovou čárou!
     
    07:46
    Špaček kombinoval v útočném pásmu s Rodewaldem, centr druhé třinecké formace pak křížným pasem vyzval ke střele najíždějícího Draveckého. Slovenský forvard zkusil bekhendové zakončení, Hamrla drží puk v lapačce. Komerční přestávka.
     
    07:47
    Sudí si během reklamní pauzy u videa zkontrolovali situaci po Marcinkově pokusu, Hamrla se Šenkeříkem opravdu dokázali udržet kotouč před brankovou čárou.
     
    08:23
    Energie se dostala do útočného pásma, hosté si zatím předávají kotouč po celé šíři třinecké třetiny, Štěpánek zatím nemusel zasahovat.
     
    08:52
    Oceláři se dokázali vymanit z tlaku hostí a sami zahrozit na druhé straně. Aktivní Růžička za Hamrlovou brankou sebral kotouč a rychle jej posunul na Vránu. Ten si ale musel přihrávku zpracovat, čímž umožnil Harmlovi spolehlivě zasáhnout.
     
    09:15
    Doudera z vlastního pásma zkusil rychlou rozehrávku na Gernáta, ten ale na kotouč nedosáhl a Oceláři se dopustili zakázaného uvolnění. Buly před Štěpánkem.
     
    09:40
    Ocelář zahazují další stoprocentní příležitost! Petr Vrána s kotoučem na holi objel karlovarskou branku a hledal před brankou stojícího Martina Růžičku. Třinecký snajpr pálil z první, Hamrla se štěstím udržel kotouč před brankovou čárou. Hostující gólman si pak poradil i s dorážkou Matěje Stránského!
     
    10:18
    Rodewald se ze středního pásma natlačil do útočné třetiny a po rychlé kličce zkusil střelu ze zápěstí. Hamrla vyráží do rohu.
     
    10:41
    Oceláři pokračovali v aktivní hře v útočném pásmu. Hamrla musel likvidovat další střelu Rodewalda i následný pokus Freibergse od modré čáry.
     
    11:02
    Karlovarští využili pravidla o hybridním icingu, aby se dostali do slibné šance. Vondráček dojel nahozený kotouč a rychlou zpětnou přihrávkou hledal Vildumetze. Ten ale v předbrankovém prostoru nedokázal prudký pas zpracovat.
     
    11:42
    V útoku jsou opět Oceláři. Hamrla musel likvidovat dva pokusy Marcinka a jednu nepříjemnou střelu Hrni, stav je stále nerozhodný.
     
    12:11
    Oceláři se ještě chvíli drželi v soupeřově třetině, Hrňa ani Adámek ale Hamrlu překonat nedokázali. Hostům se pak povedlo dostat hru na druhou stranu kluziště.
     
    12:50
    Stránský si ve středním pásmu vyměnil kotouč s Růžičkou, načež vyzkoušel Hamrlovu pozornost střelou z ostrého úhlu. Hostující gólman vyrazil puk k Vránovi, ten se ale k dorážce nedostal.
     
    12:57
    Hostující pokus o rychlou protiakci zastavuje ofsajd, komerční přestávka.
     
    13:25
    Douderovi na útočné modré utekl kotouč, hosté tuto chybu ale v přečíslení dvou proti jednomu nedokázali využít. Po chybě Karlových Varů se naopak do přečíslení dostali domácí, Rodewald ale nedokázal přesně vystřelit.
     
    14:23
    Dravecký překvapivým pasem od modré čáry hledal najíždějícího Ondřeje Kovařčíka, před kterým byla odkrytá karlovarská branka. Dobře ale zafungovala hostující obrana, která nepustila domácí k zakončení.
     
    15:03
    Další slibná šance pro Oceláře, tentokráte pro jejich kapitána Vránu. Nejstarší třinecký hráč dostal přihrávku za hostující obranu, Hamrlu ale střelou na vyrážečku nepřekonal.
     
    15:10
    Nepřesná rozehrávka na Růžičku končí na zakázaném uvolnění, buly před Štěpánkem.
     
    16:00
    Marcinko dlouhou přihrávkou poslal do útočného pásma Kurovského, ten se po třinecké útočné rotaci dostal ke slibnému pokusu z mezikruží, Hamrlu ale nepřekonal.
     
    16:38
    Oceláři jsou i nadále aktivnějším týmem. Hamrla musel dávat pozor při tečovaném nahození Jaroměřského, další nahození z druhé strany modré čáry pak skončilo v Šenkeříkově rukavici.
     
    17:14
    Štěpánek chtěl pomoci svým spoluhráčům s rozehrávkou, paradoxně jim ale hodně zavařil. Hosté totiž dokázali shrábnout nepřesný pas, do velmi dobré šance se pak v mezikruží dostal Tomáš Vildumetz. Štěpánek se ale stihl vrátit a napravit své zaváhání.
     
    18:07
    Oceláři se drží v útočném pásmu, elitní formace domácích ale zatím svádí souboj o kotouč u hrazení.
     
    18:12
    Snažení domácích skončilo Růžičkovým nahozením a Hamrlovým zákrokem.
     
    18:50
    Jakub Flek se ze středního pásma natlačil až do předbrankového prostoru, Štěpánka se střelou mezi betony ale nepřekvapil. Puk se pak odrazil zpět k Flekovi, který chtěl rychle nahodit kotouč do předbrankového prostoru. Štěpánek drží kotouč v lapačce.
     
    19:51
    V poslední minutě se Oceláři dostali do útočné třetiny, Rodewald s Michalem Kovařčíkem ale nedokázali využít nepřehledné situace před karlovarskou brankou. Hamrla kryje puk do své lapačky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, do kabin se jde za nerozhodného stavu 1:1. Do vedení se velmi brzy dostali domácí, když ve druhé minutě Michal Kovařčík mimo Hamrlův dosah tečoval Musilovo nahození. Hosté srovnali po pět minutách, kdy nepřehlednou situaci u třinecké branky v gól přetavil Tomáš Vondráček. V dalším průběhu hry se více do šancí dostávali domácí, Energii ale zatím skvěle drží brankář Hamrla.

    Druhá třetina začne přibližně v 16:46.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 16:7,
    střely mimo: 4:4,
    zblokované střely: 9:5,
    hity: 4:2,
    vhazování: 12:7,
    trestné minuty: 0:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Třinec právě vstřelil branku!
    Uplynulo pouhých třináct vteřin z druhé třetiny a Oceláři se radují ze vstřelené branky! Po icingu Energie se vhazovalo před Hamrlou, Petr Vrána čistě vyhrál buly pro MARTINA GERNÁTA, který se nijak nerozpakoval a z první propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Petr Vrána.
    20:13 Martin GERNÁT - 2:1
     
    20:54
    Michael Špaček si ve středním pásmu ze vzduchu stahoval kotouč, třinecký útočník si jej ale posunul před sebe, což sudí posoudili jako sevření puku. Přesilovka pro Energii.
     
    21:07
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Opět hraje číslo třináct, tentokráte ve prospěch hostů. Přesně tolik vteřin stačilo Karlovým Varům k potrestání Špačkova prohřešku. Kotouč se po vyhraném buly dostal na modrou, odkud tvrdě vypálil JAKUB FLEK! Štěpánek nic neviděl, třinecký brankář našel kotouč až když jej měl ve své síti. Je opět srovnáno! Asistence: Petr Šenkeřík.
    21:07 Jakub FLEK - 2:2
     
    22:07
    Oceláři se po inkasované brance natlačili do útočného pásma. Jaroměřského nahození před Hamrlou tečoval Marcinko, hostující gólman vytěsnil kotouč rohu. Třinečtí pokračovali v aktivitě, Jaroměřského další nahození ale hostujícího brankáře nepřekvapilo.
     
    22:37
    Karlovarští se vymanili z třineckého tlaku a chtěli se vydat do útočného pásma, hosty ale zastavil ofsajd. O technický prohřešek se o chvíli později postarali také domácí, kteří rozehráli na zakázané uvolnění.
     
    23:22
    Stránský zavezl kotouč do útočné třetiny, pak ale nepřesně hledal Růžičku. Nejproduktivnější hráč soutěže ale zabojoval a získal kotouč pro Miloše Romana, který mohl pálit z mezikruží. Hamrla vyrazil puk betonem, hosté následně zahráli na icing.
     
    23:48
    Hrňa se v útočném pásmu ke střele nedostal, na druhé straně kluziště pak Romana nedokázal přebruslit Beránek.
     
    24:17
    Oceláři jsou opět v útočném pásmu. Od modré tvrdě pálil Jaroměřský, puk ale letěl nad hostující branku. Rodewald pak na modré dostal do hodně svízelné situace Adámka, čehož hosté využili pro posunutí hry do středního pásma.
     
    24:50
    Oceláři se nakonec museli pro puk vrátit až za vlastní branku. Slezané pak zkusili překvapivý pas přes celé střední pásmo, kotouč ale skončil až na zakázaném uvolnění.
     
    25:02
    Špaček se s Rodewaldem vydal do rychlé protiakce, první jmenovaný ale před modrou čárou musel udělat kličku, čímž svého spoluhráče vystavil do ofsajdu.
     
    25:13
    Postavení mimo hru se píská i na druhé straně, kdy Mikúš nedokázal udržet své brusle na modré.
     
    25:17
    Jiří Černoch při vhazování svou holí zasáhl obličej Petra Vrány, Oceláře čeká první přesilovka.
     
    25:28
    Hrňa křížným pasem vyzval ke střele Růžičku, ten ale zvolil střílenou přihrávku na Marcinka. Hamrla dokázal ztlumit kotouč pod svými betony. Po přerušení se ještě strhla potyčka mezi Špačkem a Vondráčkem, sudí ale celou situaci velmi rychle uklidnili.
     
    26:08
    Oceláři si nejsou schopní přesně přihrát, domácí se již třikrát sami vyhnali z útočného pásma.
     
    27:04
    Špaček v útočném pásmu nepřesně hledal Gernáta, čehož mohli hosté využít pro únik. Martin Gernát ale zatáhl za záchrannou brzdu, čímž hostům celou akci zhatil. Třináct vteřin se bude hrát ve čtyřech na obou stranách, pak začne druhá přesilovka Karlových Varů.
     
    27:24
    Matěj Stránský zavezl kotouč za hostující branku, odkud poslal pas na najíždějícího Ralfse Freibergse. Lotyšský bek mohl ve svém prvním utkání za Oceláře skórovat, trestuhodně ale z první netrefil branku!
     
    28:00
    Hosté hrají v početní výhodě a drží kotouč v útočném pásmu.
     
    28:15
    Šenkeřík z osu kluziště poslal kotouč na Zábranského, ten ale napálil připraveného Štěpánka. Domácí se následně osvobodili.
     
    28:32
    Po chybné hostující rozehrávce se do úniku natlačil Daniel Kurovský. Třinecký forvard ale nedokázal zakončit, neboť byl nedovoleně zastaven Martinem Kohoutem. Domácí pojedou trestné střílení!
     
    28:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    K exekuci trestného střílení se postavil MATĚJ STRÁNSKÝ, který si počínal velice mazácky. Nejlepší střelec soutěže se rozjel hodně pomalu, z mezikruží pak přesnou ranou nedal Hamrlovi sebemenší šanci!
    28:32 Matěj STRÁNSKÝ - 3:2
     
    28:46
    Vypadá to, že hostujícím hráčům začínají pracovat nervy. V situaci zcela mimo hru za Hamrlovou brankou totiž Lukáš Pulpán poslal k ledu Tomáše Marcinka, Pulpán si odsedí dvě minuty za hrubost. Po osmnácti vteřinách ve čtyřech na obou stranách bude následovat přesilovka domácích.
     
    29:00
    Milan Doudera si vykroužil kolečko kolem celého útočného pásma, z mezikruží pak vypálil ze zápěstí. Harmla drží kotouč v lapačce. pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    29:10
    Gernát je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. Svou přesilovku ale musí začít od vlastní branky.
     
    29:55
    Hrňa z první napálil Hamrlovo rameno, o chvíli později pak od modré do Hamrlova betonu pálil Doudera. V obou případech se domácí k dorážkám nedostali. Hosté se osvobodili.
     
    30:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovou hru a odskakují do dvoubrankového vedení! Martin Gernát od modré hledal volného Michaela Špačka, kotouč se ale od Špačkových betonů odrazil do vzduchu a snášel se do předbrankového prostoru. V ideální moment pak puk ve vzduchu trefil JACK RODEWALD, který baseballovým způsobem překonal bezmocného Hamrlu! Asistence: Michael Špaček, Martin Gernát.
    30:33 Jack RODEWALD - 4:2
     
    31:10
    Freibergs v útočném pásmu posouval kotouč na Hrňu, který následně pálil z první. Hamrla vyrazil kotouč nad branku. Domácí pokračují v tlaku.
     
    31:17
    Oceláři si svou aktivitou vybojovali další početní výhodu. Tomáš Redlich hrál vysokou holí.
     
    31:41
    Stránský od modré krásným pasem hledal na brankovišti zaparkovaného Rodewalda, který tečoval puk na branku. Hamrla na poslední chvíli dokázal zasáhnout. Oceláři zůstávají v útočném pásmu.
     
    32:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Velký tlak Třince končí pátou brankou! Oceláři se od začátku přesilovky drželi v útočném pásmu a připravili si několik velkých šancí. Poslední kombinace mezi Jackem Rodewaldem a Michaelem Špačkem vyústila ve střelu MICHALA KOVAŘČÍKA z předbrankového prostoru, Kovařčík poslal kotouč přímo pod horní tyč karlovarské branky! Asistence: Michael Špaček, Matěj Stránský.
    32:08 Michal KOVAŘČÍK - 5:2
     
    32:23
    Hamrla si připisuje další úspěšný zákrok, po komerční přestávce se bude vhazovat v karlovarském pásmu.
     
    32:37
    Martin Růžička dostal kotouč na levou stranu kluziště, elitní střelec si potáhl puk k ose útočného pásma, jeho následný pokus ale hosté srazili do ochranné sítě.
     
    33:17
    Hosté se po delší době dostali do útočného pásma, Štěpánka ale nijak neohrozili. Nyní budou mít šanci při vhazování před třineckým brankářem, domácí zahráli vysokou holí.
     
    33:56
    Beránek se po pravé straně natlačil do předbrankového prostoru, Štěpánka ale překonat nedokázal. Hosté pokračují v útočném pásmu.
     
    34:25
    Vildumetz zkusil své štěstí od modré čáry, branku ale netrefil. O kotouč se pak dlouho bojovalo ve středním pásmu, vítězně ze souboje vzešli domácí Oceláři.
     
    35:00
    Slezané mohli přidat další branku a to po krásné akci. Matěj Stránský nejprve zavezl puk do útočného pásma, kde jej předal Martinovi Růžičkovi. Nejproduktivnější hráč extraligy potáhl kotouč do hloubi třetiny, odkud nahazoval zpět na Stránského. Nejlepší střelec soutěže pak šikovně nahrávku tečoval, Hamrla ale předvedl skvělý zákrok.
     
    36:00
    Hosté dostali hru do třineckého pásma, do větší šance se ale Energetici nedostali. Nevedlo se ale ani Ocelářům, jejichž snažení skončilo u zadního mantinelu.
     
    36:38
    Oceláři stále drží kotouč v blízkosti Hamrlovy branky, k dalšímu zakončení se ale Třinečtí zatím nedostali.
     
    36:58
    A v následujících dvou minutách se domácí nejspíš ke střele ani nedostanou. Milan Doudera totiž ve středním pásmu nedovoleně zastavil Petra Koblasu. Přesilovka pro Karlovy Vary.
     
    37:27
    Oceláři získali kotouč po buly, Dravecký s Rodewaldem jej pak vyvezli do soupeřovy třetiny. Třinečtí útočníci nakonec umožnili vystřelit Musilovi, který ale od modré branku netrefil.
     
    37:57
    Oceláři opět expedují kotouč k Hamrlovi, hostům se v této přesilovce zatím vůbec nedaří.
     
    38:27
    Daniel Kurovský to přehnal s napadáním ve středním pásmu a dle hlavního sudího podrazil rozehrávajícího Petra Šenkeříka. Hostující forvard ale nejspíš podklouzl a upadl bez cizího zavinění, což jel říct sudímu. Ten tak trest zrušil. Skvělé fair-play gesto karlovarského forvarda!
     
    39:00
    Doudera je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. Až v samotném závěru přesilovky se hosté dostali ke střele, Štěpánka ale nepřekonali.
     
    39:26
    Špaček dostal v rychlé protiakci možnost otestoval Harmlovu pozornost, třinecký forvard mířil do horního růžku, soupeřova brankáře ale nepřekonal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina skončila, s tříbrankovým vedením do kabiny jdou domácí Oceláři. Hráči s drakem na prsou se nejprve po třinácti vteřinách dostali zásluhou Martina Gernáta do vedení, hosté ale ve své přesilovce velmi rychle odpověděli trefou Jakuba Fleka. Hra se následně vyrovnala, teprve v polovině třetiny se opět začalo střílet góly. Trestné střílení nejprve využil Matěj Stránský, domácí následně zužitkovali dvě přesilové hry, kdy se prosadili Jack Rodewald a Michal Kovařčík.

    Třetí třetina začne přibližně v 17:40.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 39:14,
    střely mimo: 6:5,
    zblokované střely: 11:8,
    hity: 11:3,
    vhazování: 24:21,
    vyloučení: 3:3,
    využití: 2:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Růžička v útočném pásmu marně naháněl rozehrávajícího Šenkeříka, Freibergsova prudká přihrávka na Růžičku pak skončila až u Hamrly.
     
    41:02
    Oceláři mají k dispozici další přesilovku, Martin Weinhold ve vlastním pásmu vysekl hůl rozehrávajícímu Rodewaldovi.
     
    41:30
    Douderovi se nepovedla rozehrávka od modré, hosté se tak mohli osvobodit.
     
    42:14
    Oceláři kombinují v útočném pásmu. Hamrla musel likvidovat pokus Marcinka, Růžička o chvíli později pálil nad.
     
    42:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další akce domácích už končí brankou. Karlovarským se nepovedlo sebrat kotouč Eriku Hrňovi, ten jej tak mohl předat na Tomáše Marcinka, který zpoza Harmlovy branky ke střele z první vyzval MARTINA RŮŽIČKU. Třinecký snajpr tentokráte trefil horní růžek karlovarské branky! Asistence: Tomáš Marcinko, Erik Hrňa.
    42:21 Martin RŮŽIČKA - 6:2
     
    43:00
    Oceláři jsou stále při chuti. Rodewald v útočném pásmu posílal kotouč do předbrankového prostoru, kam sprintoval Freibergs. Lotyšský bek se natahoval po kotouči, nakonec na něj ale nedosáhl.
     
    43:24
    Hosté se pokusili o rychlý přechod středního pásma, Energii ale zastavuje ofsajd.
     
    44:02
    Třinečtí kontrolují kotouč ve vlastním pásmu a čekají, až kompletně dostřídají. Karlovarští se zatím ani nesnaží napadat domácí rozehrávku.
     
    44:37
    Oceláři se ale daleko nedostali, hosté pak v protiakci z ostrého úhlu dostali na boční síť třinecké branky. Doudera posunul hru zpět do středního pásma.
     
    45:12
    Plutnar si ve středním pásmu nerozuměl se Skuhravým a poslal kotouč na opačnou stranu. Výsledkem je zakázané uvolnění Energie.
     
    45:33
    Růžička dostal kotouč na osu kluziště, jeho nahození od modré se ale odrazilo od nejbližšího bránícího hráče. Domácí se musí vrátit do středního pásma.
     
    46:03
    Po chybě Třineckých se zdarma ke kotouči dostal Koblasa, který ale neměl potřebnou rychlost a k zakončení se tak nepropracoval. Oceláři následně poslali hru do neutrální zóny.
     
    46:35
    Hrňa ve středním pásmem rychlou žabičkou posílal kotouč do jízdy Gernátovi, třinecký bek ale nedokázal přihrávku zpracovat.
     
    46:56
    Hostům se nepovedla rozehrávka a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    47:13
    Freibergs předvedl dobrou poziční hru na vlastní modré, kterou do ofsajdového postavení vytlačil hostujícího Osmíka. Komerční přestávka.
     
    47:56
    Oceláři drželi kotouč v útočném pásmu, dvě nahození Adámka od modré ale neprošla až k brankáři Hamrlovi. Hosty pak v rychlé protiakci zastavil Jaroměřský.
     
    48:37
    Oceláři jsou opět v karlovarské třetině. Ke střele z první se po rychlé předávce mezi Douderou a Gernátem dostal Stránský, nejlepší střelec extraligy ale napálil jen připraveného Hamrlu.
     
    48:57
    Musil u hrazení zblokoval hostující rozehrávku, kotouč se však odrazil do ochranné sítě. Buly ve středním pásmu.
     
    49:15
    Jaroměřský v útočném pásmu zachytil hostující rozehrávku, třinecký bek pak rychle adresoval kotouč Růžičkovi. Přihrávku ale do ochranné sítě nasměroval Mikyska.
     
    50:00
    Oceláři opět kombinují v útočné třetině. Douderovo nahození od modré Hamrla vytěsnil do rohu, hostující gólman si následně poradil i s následnou akcí Kurovského.
     
    50:29
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energetici se rychle dostali do útočného pásma, v rohu kluziště získali kotouč a snížili své manko. Jiří Černoch vybojoval puk proti dvojici domácích, následně posunul kotouč do prostoru mezi kruhy, odkud pálil MARTIN WEINHOLD! Štěpánek byl bez šance. Asistence: Jiří Černoch, Martin Kohout.
    50:29 Martin WEINHOLD - 6:3
     
    51:08
    Čtvrtá formace domácích se dostala do dvou velkých šancí. Z bezprostřední blízkosti nejprve nedokázal zakončit Roman, po jeho další akci pak prudkou přihrávku netrefil Dravecký.
     
    52:00
    Sudí signalizují trest pro hostující celek, domácí hrají ve výhodě.
     
    52:15
    Třinečtí se nakonec ve výhodě nedostali do útočného pásma. Útočným faulem za třineckou brankou se provinil Jan Hladonik, který vysekl hůl Adámkovi. Po poslední komerční přestávce tak Oceláři budou hrát další přesilovku.
     
    52:48
    Růžička z první branku netrefil, hosté se poté osvobodili. Oceláři jsou zpět v útočném pásmu.
     
    53:09
    Marcinko se neprosadil z hrany brankoviště, nepřesně pak od modré pálil Doudera. Hosté opět vyhazují puk ke Štěpánkovi.
     
    53:45
    Gernát od modré vyzval ke střele Michala Kovařčíka, ten ale napálil jen Hamrlův beton. Hosté opět vyhazují.
     
    54:06
    Tomáš Mikúš se ve vlastním oslabení dostal do samostatného úniku! Hostující forvard zkusil střelu na Štěpánkovu lapačku, třinecký gólman dokázal vyškrábnout kotouč nad svou branku!
     
    54:21
    Kurovský zpoza hostující branky našel nehlídaného Miloše Romana, který mohl střílet z bezprostřední blízkosti. Roman orazítkoval tyč karlovarské branky! Hosté jsou kompletní.
     
    55:27
    O kotouč se chvíli bojovalo u hrazení ve středním pásmu. Ze souboje vítězně vzešli domácí, kteří ale následně jen odevzdali kotouč soupeři.
     
    55:47
    Propagační nahození hostujícího Pulpána ze středního pásma končí ve Štěpánkově výstroji. Buly před třineckou brankou.
     
    56:25
    První foramce domácích držela kotouč v útočném pásmu, Růžička pak ale celou situaci překombinoval a odevzdal kotouč soupeři.
     
    56:47
    Oceláři jsou opět v útočném pásmu. Stránský si od levého hrazení vybruslil na osu kluziště, odkud vyslal prudkou střelu. Kotouč těsně minul hostující klec.
     
    57:24
    Michal Kovařčík z rohu kluziště poslal kotouč na modrou, odkud nahazoval Freibergs. Před Hamrlou ještě clonil Roman, hostující gólman má puk v lapačce.
     
    57:40
    Michal Kovařčík v útočném pásmu trefil do tváře jednoho ze soupeřů, hosté si v závěru zápasu zahrají ještě jednu přesilovku.
     
    57:51
    Po chybě hostujícího Šenkeříka se Patrik Hrehorčák řítil sám na brankáře Hamrlu. Slovenský forvard zkusil střelu mezi betony, Hrehorčák ale nepřekonal karlovarského brankáře ani z následné dorážky!
     
    58:08
    Hosty v přechodu do útočného pásma zastavuje ofsajd.
     
    58:47
    Sražená střela Zábranského proskákala kousek vedle třinecké branky. Hosté pokračovali v přesilovkové kombinaci a šanci na reparát dostal Libor Zábranský. Karlovarský bek tentokráte napálil tyč třinecké branky.
     
    59:36
    Oceláři se osvobodili, vypadá to, že toto oslabení přečkají bez inkasované branky.
     
    59:55
    Ještě jedno vhazování po třineckém ofsajdu, kdy Musil neudržel puk na modré čáře.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, z vítězství 6:3 se radují domácí Oceláři, kteří tak i nadále stíhají vedoucí Spartu. Slezané položili základ dnešní výhry ve druhé třetině, ve které vsítili čtyři branky. V závěrečné dvacetiminutovce nejprve vedení Ocelářů navýšil Martin Růžička, poslední slovo ale měli Karlovarští, kteří zásluhou Martina Weinholda korigovali na konečných 6:3.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. Na shledanou. (18:13:54)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 2. M. Kovařčík (D. Musil, Špaček), 21. Gernát (P. Vrána), 29. M. Stránský (TS), 31. Rodewald (Špaček, Gernát), 33. M. Kovařčík (Špaček, M. Stránský), 43. Martin Růžička (Marcinko, Hrňa) – 7. Vondráček (Osmík), 22. Flek (Šenkeřík), 51. Weinhold (Černoch, Kohout)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, D. Musil, Jaroměřský, M. Adámek (C) – M. Stránský (A), P. Vrána, Martin Růžička – M. Kovařčík, Špaček, Rodewald – Hrehorčák, Marcinko, Kurovský – Hrňa, Roman (A), O. Kovařčík – Dravecký.
    HC Energie Karlovy Vary: Hamrla (Habal) – Weinhold, Šenkeřík, Plutnar, D. Mikyska, Pulpán (A), Zábranský, Klejna – O. Beránek, Hladonik, Flek – Redlich, Skuhravý (C), T. Mikúš – Koblasa, Černoch, Kohout – Vondráček, Vildumetz, Osmík.

    Rozhodčí: Lacina, Vrba – Lučan, Kis
    thejrc.org