Motor ČB – Mladá Boleslav 2:6 (kon.) | Liberec – Olomouc 1:2 (kon.) | Třinec – K. Vary 6:3 (kon.)
Plzeň – Pardubice 3:0 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 3:4 (3:4 po s.n.) | Zlín – Sparta 2:4 (kon.)
konec
Berani Zlín
2:4 (2:3, 0:0, 0:1)
HC Sparta Praha
Neděle 31.01.2021, 17:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového klání na shledanou. (19:18:58)
     
    Ve třetí třetině jsme byli svědky jediného a závěrečného gólu, kterým skončil stav dnešního utkání 2:4. Postaral se o něho po ani ne dvou minutách Lukáš Pech. Poté poměrně pražští hráči vypustili síly a nechali hrát spíše domácí hokejisty. Ti se dostali k nejedné nemalé šanci, obvykle ale končila Salákovým zákrokem, který si jich v poslední dvacetiminutovce připsal poměrně dost. S jeho zkušenostmi si ale žádnou branku vsítit nenechal a podržel své spoluhráče. Na závěr je ještě jednou potřeba vyzdvihnout výkony mladíka z řad zlínských brankářů, který proti nejlepšímu týmu ligy měl doslova zkoušku ohněm a i přes dva obdržené góly podle všech sledujících prošel a ukázal svoji kvalitu.
     
    Konec zápasu.
     
    58:40
    Už je tady samotný závěr utkání a trochu překvapivě zůstává Kořének stále mezi dvěma tyčemi a ani trenér Svoboda nesvolává své hráče k sobě v rámci oddechového času.
     
    57:41
    Blíží se poslední dvě minuty zápasu a pro domácí to začíná vypadat opravdu bledě, navíc hráči pražské Sparty tahají čas přihrávkami na jistotu v obraném pásmu. Na druhou stranu, který tým by to neděla při dvoubrankovém vedení s papírově slabším soupeřem.
     
    56:42
    Do dalšího výpadu se dostal Karafiát s Dufkem, ani jejich pokus nebyl úspěšný a skončil na hokejkách soupeřových obránců.
     
    55:42
    Po vhazování před zlínským zaskakujícím brankářem jsou u kotouče na pár chvil opět Pražáci, kteří dělají přesně to co potřebují, a to, že zdržují hru.
     
    54:43
    Žižka se pokus najít přihrávkou po mantinelu svého spoluhráče na modré hráče. Ten ho však nepochopil a tak se musí vracet pro kotouč až ke Kořénkovi. To všechno hraje do karet Spartě, která je čím dál tím blíž už páté výhře v řadě.
     
    53:45
    Ke střele od modré se dostal Řezníček, jeho střela ale byla zblokována a skončila v rohu kluziště, odkud posílá dalekonosnou přihrávku do útoku jeden ze sparťanských obránců.
     
    52:46
    Po vhazování před pražskou svatyní jsou u kotouče jak jinak než domácí, ti ale opět přichází o kotouč. Ten budou ale mít šanci získat zpět, jelikož se píská až klasicky zakázané uvolnění, tentokrát ale ze strany soupeře.
     
    51:47
    Po dalším vyhraném vhazování před brankou Beranů přichází další zakázané uvolnění, tentokrát už naprosto jasné. Po dalším vhazování jsou opět úspěšní valaši. Tentokrát jejich postup do útoku nekončí zakázaným uvolněním ale pouze kotoučem v ochranné síti.
     
    50:27
    Už běží poslední desetiminutovka a domácím se pomalu ale jistě krátí čas. Naopak jejich soupeř z hlavního města se už asi vidí v autobuse s dalšími třemi body na kontě, jelikož jejich tempo a styl hry se opravdu hodně zvolnil.
     
    48:48
    Po delší době tady máme vhazování před Kořénkem, ve kterém byli úspěšnější domácí. Po přihrávce Fořta přes celé kluziště se mohl dostat k puku Vopelka. Sudí ale dost nekompromisně zapískal zakázané uvolnění i přes nesouhlas téměř všech na stadionu, včetně zlínského trenéra Svobody.
     
    47:49
    Sparta začala v posledních pár minutách nabírat opět na otáčkách. K Jejich soupeř má sice stále navrch, už to ale není jeden útok za druhým, který končil obvykle až v Salákově lapačce.
     
    46:50
    Největší slabinou ševců je v posledních momentech přestup přes střední pásmo, kde v podstatě vždycky přijdou o kotouč, nemají to ale snadné protože i pražská obrana odvádí poctivou práci v dnešním utkání.
     
    45:51
    Fořt se dostal k prověřovací střele od modré. Tou ale Salákovi moc vrásek na čele nenadělal, nicméně aspoň prověřil jeho pozornost. A navíc v hokeji se každá střela počítá.
     
    44:52
    Důkazem tlaku domácích může být mimo jiné i Dufkova střela, která orazítkovala tyčku svatyně Saláka. Ten se za kotoučem jenom ohlídl, jelikož měl naprosto zakrytý výhled.
     
    43:53
    Berani po čtvrtém obdrženém gólu zažívají z nějakého důvodu až nepochopitelné zmrtvýchvstání, které jim moc podobné není. Pomáhají jim v tom i poměrně mizerné výkony jejich soupeře z posledních minut.
     
    42:54
    Do velice nebezpečného zakončení se dostal Okál, který se po přihrávce od jednoho z jeho spoluhráčů ocitl naprosto sám před Salákem. Jeho zakončení ale mířilo přímo do středu brankářova těla, takže s tím moc problémů neměl.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 4. Vopelka (Kubiš, Fořt), 20. Karafiát (Gazda, Svoboda) – 10. M. Jandus (Horák), 11. Kudrna (Vitouch), 12. Tomášek (Rousek, O. Němec), 42. Pech (Buchtele, Říčka)


    Berani Zlín: Huf (11. Kořének) – Žižka (C), Řezníček, Nosek (A), M. Novotný, Gazda, Suhrada, Ferenc – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Svoboda, Fryšara, Okál – Šlahař, P. Sedláček, Sebera – J. Ondráček, Karafiát, Dufek.
    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Košťálek, Němeček, O. Němec, Polášek, M. Jandus – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Zikmund, Vitouch, Kudrna.

    Rozhodčí: Kika, Veselý – Brejcha, Frodl
    ocianews.com