Třinec – Vítkovice 7:1 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 5:2 (kon.) | Sparta – K. Vary 5:2 (kon.)
Litvínov – Liberec 1:6 (kon.) | Motor ČB – Kometa Brno 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 3:2 (kon.)
Pardubice – Olomouc 5:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Berani Zlín
Úterý 02.02.2021, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:30
    Pěkná akce Jana Dufka! Reprezentační forvard si po pravém křídle najel až před Lukeše a chtěl ho blafákem překonat. Brankář Hradce ve spolupráci s defenzívou tenhle problém uhasil.
    55:29 Vladimír RŮŽIČKA - 5:2
     
    55:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    A z čista jasna tu máme hattrick! Čepice na led však bohužel nepoletí. Jakub Lev totiž v souboji s Matyášem Hamrlíkem donutil mladého beka chybovat a puk dostat na VLADIMÍRA RŮŽIČKU, který z bezprostřední blízkosti střílí svou dnešní třetí branku v utkání. Bez asistence.
     
    53:20
    Na druhé straně se už do úniku dostal Lukáš Cingel, a to po chybě Gazdy, jenže slovenský forvard tuhle šanci nevyužil. Následně vznikla potyčka, pro dnešní duel poměrně obvyklá.
    51:27 Kevin KLÍMA - 4:2
     
    51:27
    Hradec právě vstřelil branku!
    Vyrovnání ale nepřijde! V oslabení totiž perfektně ujel KEVIN KLÍMA! To byla fantastická akce a práce hradeckého forvarda, který vybojoval puk v obranném pásmu a v úniku prostřelil Kořénka! SItuaci mu navíc svým pádem ulehčil Dalibor Řezníček. Asistence: Jérémie Blain.
     
    50:45
    Hosté si navíc zahrají i přesilovku. A Petru Koukalovi se to teda ani trošičku nelíbí, protože podle sudích hákoval soupeře. Každopádně zbytečný útočný faul a šance na Zlína na vyrovnání.
    49:14 Jiří ONDRÁČEK - 3:2
     
    49:14
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté snižují! A to poměrně po jednoduché akci, kdy Daniel Gazda vjel až do pásma a přiťukl kotouč Janu Dufkovi, ten vypálil a Lukeš puk pouze vyrazil přímo před JIŘÍHO ONDRÁČKA, jenž střelou z voleje překonal Lukeše! Zlín je zpět ve hře o body! Asistence: Jan Dufek, Daniel Gazda.
     
    48:56
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jordann Perret – 2 min., sekání + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2 min.; sekání + 2 min., hrubost).
     
    48:56
    Do zajímavé příležitosti se dostal Jordann Perret, který na brankoviště dostal ideální pas. S šancí však nenaložil úplně nejlépe, respektive Kořének ho vychytal. Následně francouzký forvard dorážel tak s vervou až z toho vznikla potyčka. Bude se vylučovat.
     
    45:37
    Po pěkné kombinaci a zlínské chybě se kotouč od Aleše Jergla dostal k Jérémiemu Blainovi, který z ideální pozice pouze prozkoušel pozornost Kořénka. Ten se zatím nevede vůbec špatně.
     
    44:18
    Na dvě minuty míří pykat dvojice Bohumil Jank a Pavel Sedláček, oba si odsedí dvě minuty za krosček. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    43:22
    Pěkné akce na obou stranách, nejprve Pilař hledal spoluhráče před brankou, leč ten byl pokrytý. Okamžitě se tak na druhou stranu hnal Jakub Svoboda, který svůj pokus švihem poslal do rozkleku Lukeše.
     
    39:16
    Na závěr druhé dvacetiminutovky si ještě hosté zahrají přesilovou hru, dnešní střelec dvou branek Vladimír Růžička byl vyloučen za hákování.
     
    37:36
    Tohle domácí překombinovali, Cingel se po pravém křídle hnal do přečíslení, po otočce pěkně hledal Lva, jenže ten nevystřelil. Puk se poté dostal ještě ke Smoleňákovi, ani ten však zlínského gólmana neprověřil.
     
    28:35
    Ve stejném čase je vyloučen Pavel Kubiš, který si odsedí dvě minuty za hákování. Další přesilovka pro domácí.
    26:49 Filip PAVLÍK - 3:1
     
    26:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec se po přesilové hře dostal do tlaku, nejprve to dvakrát zkoušel od modré čáry Richard Nedomlel, jeho druhý pokus vyrazil Kořének před Jana Veselého, který obkroužil branku a přihrál na volej FILIPU PAVLÍKOVI, který prostřelil Kořénka! Kevin Klíma navíc bere kotouč Janu Veselému, který zaznamenal první bod od návratu do ligy. Asistence: Jan Veselý, Richard Nedomlel.
     
    24:22
    Další přesilová hra pro Hradec, dnes už třetí. Vyloučen je Matyáš Hamrlík poté, co si v souboji přidržel Kevina Klímu.
     
    22:00
    První přesilovou hru si zahrají také hosté, protože Smoleňák je vyloučen za faul vysokou holí.
     
    21:32
    Dobrá šance pro domácí! Sklenář vjel do pásma, následně zařadil brzdu, aby mohl přihrát Vladimíru Růžičkovi, toho však z bezprostřední blízkosti vychytal Kořének.
     
    18:56
    Smoleňák dostal nabito do výborné pozice a vypálil, Kořének malinko povyjel a střelu hradeckého kapitána pokryl.
     
    17:14
    Domácí se následně dostali do tlaku, který vyvrcholil vyloučením Zlína. Na dvě minuty si odchází posedět Jan Dufek, a to za hákování.
    13:27 Vladimír RŮŽIČKA - 2:1
     
    13:27
    Hradec právě vstřelil branku!
    Před ním se do úniku dostal Jakub Orsava, jenž chtěl na mladého brankáře vyzrát blafákem do forhendu. To se mu sice nepovedlo, ale Kořének puk neudržel. Kolem branky se tak strhla velká tlačenice, ze které vyšel jako vítěz buďto Radim Šalda nebo Vladimír Růžička, jeden z nich dostal kotouč za brankovou čáru. Hosté zkoušeli zvrátit rozhodnutí ještě trenérskou výzvou, to se však nepovedlo. Autorem branky je nakonec VLADIMÍR RŮŽIČKA. Asistence: Radim Šalda.
     
    13:27
    Domácí po velkém závaru dosáhli branky, ale kontrolovat se bude u videa!
     
    12:05
    Tak to byla velká šance! Ihned po vhazování se před Lukeše protlačil Jan Dufek, ale Lukeš si vkleče poradil.
    07:48 Vladimír RŮŽIČKA - 1:1
     
    07:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Vopelka v útočném pásmu nepřešel přes Blaina, který posléze krásně nalezl VLADIMÍRA RŮŽIČKU, který se prosazuje po patnácti zápasech a vyrovnává na 1:1. Růžička si v úniku trochu přibrzdil a střelou příklepem možná trošku zaskočil brankáře Kořénka. Asistence: Jérémie Blain.
    06:04 Jakub ŠLAHAŘ - 0:1
     
    06:24
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení! JAKUB ŠLAHAŘ dostal kotouč na levém křídle náhrávkou od Pavla Sedláčka a následně si vybruslil až do ideální pozice, aby následnou střelou švihem otevřel skóre! Asistence: Pavel Sedláček.
     
    03:23
    Jakub Lev nastřelil z levého křídla tyč Kořénkovy svatyně, to by brankář Zlína neměl!
     
    01:44
    Hradečtí si zahrají první přesilovou hru, protože Jiří Karafiát v obranném pásmu hákoval soupeře.
    Marken.cz

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 8. V. Růžička (Blain), 14. V. Růžička (Šalda), 27. F. Pavlík (J. Veselý, Nedomlel), 52. Kevin Klíma (Blain), 56. V. Růžička – 7. Šlahař (P. Sedláček), 50. J. Ondráček (Dufek, Gazda)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – Blain, Nedomlel (A), Jank, Graňák, Šalda, F. Pavlík (A), Gaspar – Kevin Klíma, Koukal, Perret – Orsava, V. Růžička, J. Sklenář – Lev, Cingel, Smoleňák (C) – Jergl, J. Veselý, R. Pilař.
    Berani Zlín: Kořének (Holík) – Ferenc, Řezníček, M. Novotný, Nosek (A), Žižka (C), Gazda, Hamrlík – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Svoboda, Karafiát, Okál – J. Ondráček, Fryšara, Dufek – Šlahař, P. Sedláček, Sebera.

    Rozhodčí: Horák, Pražák – Špůr, Votrubec.

    Diváci: 0.
    thejrc.org