Třinec – Vítkovice 7:1 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 5:2 (kon.) | Sparta – K. Vary 5:2 (kon.)
Litvínov – Liberec 1:6 (kon.) | Motor ČB – Kometa Brno 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 3:2 (kon.)
Pardubice – Olomouc 5:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:2 (0:0, 3:0, 2:2)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 02.02.2021, 17:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla již ode mě poslední informace z tohoto utkání, děkuji za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit, na počtenou! (19:15:04)
     
    Máme dobojováno! Sparťané ve třetí třetině skórovali dvakrát, když se prosadil Matúš Sukeľ a podruhé v tomto utkání Robert Říčka. Za hosty mířil do černého Petr Koblasa a Tomáš Vondráček, jenž svou trefou uzavřel gólový účet tohoto zápasu. Sparťané si připisují do tabulky další tři cenné body, Karlovarští pojedou domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Velká šance na závěr utkání! Kudrna inkasoval dobrou přihrávku na střed hřiště, ale slovenský forvard svou ranou přestřelil.
     
    59:09
    Utkání se pomalu chýlí ke svému konci. Pech bojoval o kotouč v rohu kluziště, ale sparťané se do další dobré střelecké pozice už nedostali.
     
    58:30
    Obránce Libor Zábranský nyní zahrál vysokou holí a rozhodčí znovu přerušují hru. Za malou chvíli se bude vhazovat po levici gólmana Vladislava Habala.
    58:10 Tomáš VONDRÁČEK - 5:2
     
    58:10
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A přeci jenom se hosté ještě prosazují! Skuhravý v dobré střelecké pozici vyšperkoval celou situaci na TOMÁŠE VONDRÁČKA, který už uklízel touš do prázdné branky. Asistence: Václav Skuhravý.
     
    57:31
    Energetici se snaží útočit a zaznamenat druhý gól v tomto utkání. Brankář Matěj Machovský proti další karlovarské střele se rozhodl raději přerušit hru.
     
    56:58
    Na opačné straně kluziště musel dávat pozor brankář Matěj Machovský. Sparťanský gólman si pohlídal střelu jednoho z hostí, následně vyvezl puk Rousek.
     
    56:03
    Další nebezpečná akce Sparty! Andrej Kudrna útočil po pravé straně kluziště, ale mezeru mezi Habalovými betony nenašel.
    55:40 Robert ŘÍČKA - 5:1
     
    55:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    V hale zní "Pátá"! Buchtele ukázal svůj přehled ve hře, když naservíroval kotouč přesně na hokejku ROBERTA ŘÍČKY, jenž dává svůj druhý gól v tomto utkání. Asistence: Jan Buchtele, Jan Košťálek.
     
    54:48
    Tomáš Dvořák počkal na dostřídání sparťanských hokejistů a domácí opět zahrozili. Košťálkova střela od modré čáry byla ovšem zablokovaná.
     
    53:59
    Matúš Sukeľ se vrátil zpět do svého obranného pásma, aby pomohl svým obráncům s rozehrávkou. Sparťané zatím kontrolují průběžný stav tohoto utkání.
     
    53:09
    Na druhé straně pro změnu útočil forvard Petr Koblasa, proti jehož ráně si brankář Machovský povyjel a zneškodnil ji. Následně komerční přestávka.
     
    52:35
    Velká příležitost pro Spartu! Robert Říčka ujel do samostatného úniku, ve kterém však Habala svou kličkou nepřekonal.
     
    52:18
    Michal Řepík udělal oblouk do vlastního obranného pásma a Ondřej Němec uklidnil hru za brankou Machovského. Sparťané v následném útoku neuspěli.
    51:22 Matúš SUKEĽ - 4:1
     
    51:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané ovšem záhy přispěchali s odpovědí! MATÚŠ SUKEĽ byl sám před brankou Habala, kterého posléze překonal svou střelou mezi betony. Asistence: David Tomášek.
     
    50:28
    Kudrna nahrál v útočném pásmu Formanovi, jenž chtěl ještě hledat svého spoluhráče na modré čáře, ale sparťané se k ohrožení Habalovy branky nedostali.
    49:55 Petr KOBLASA - 3:1
     
    49:55
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Máme sníženo! Kohout poslal puk Černochovi, jehož ránu zlikvidoval Machovský, ale na dorážku PETRA KOBLASY byl už krátký. Karlovarští jsou zpátky v zápase. Asistence: Jiří Černoch, Martin Kohout.
     
    49:36
    Pechovi přeskočil kotouč hokejku a do útoku se pro změnu vydali hosté. Jejich snažení ovšem přerušil Machovský, jenž odpaluje kotouč do rohu kluziště.
     
    48:53
    Lukáš Pech byl úspěšný na vhazování, ale přihrávka byla příliš prudká. Sparťané tak museli vyklidit útočné pásmo a založit další akci z vlastního pásma.
     
    48:19
    Roman Horák číhal před brankou Vladislava Habala, ale sparťanský útočník se k další dobré střele nedostal. Sparťané i nadále drží svůj tříbrankový náskok.
     
    47:29
    Karlovarští se v této přesilovce neprosadili a také sparťané už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím Košťálek nahodil za branku Habala.
     
    46:46
    Sparťané oslabení zvládají zatím bravurně, jelikož nepouštějí svého soupeře do vyložených šancí. Nyní úspěšně napadal karlovarskou rozehrávku Rousek.
     
    45:50
    Hosté už hrají v plném počtu hráčů a k dispozici mají zkrácenou početní výhodu. Ještě předtím nebezpečně střílel z hranice levého kruhu obránce Zábranský.
     
    45:17
    Přesilovka Sparty rovněž netrvala příliš dlouho. Také domácí hokejisté jsou potrestáni za špatné střídání. Trest za hráčskou lavici odpyká Lukáš Pech (SPA).
     
    45:03
    David Tomášek obdržel skvostnou přihrávku na levý kruh a poté se rozhodl vystřelit! Brankář Habal se ovšem dobře přesunul.
     
    44:24
    David Tomášek si sebral kotouč ve středním pásmu a domácí hokejisté podnikli další útočný výpad. Hokejisté Karlových Varů byli ovšem připravení.
     
    44:01
    Pozor! Obránce David Němeček svedl pěstní souboj s Ondřejem Beránkem, oba kohouti už sedí na trestné lavici za hrubost. Sparťané pokračují v přesilovce.
     
    43:39
    Velká šance Sparty! Miroslav Forman obkroužil branku, ale kotouč se mu zasunout do branky Habala nepodařilo.
     
    43:32
    Přesilová hra Karlových Varů je u konce. Hosté totiž špatně střídali a trest za hráčskou lavici jede odpykat Martin Kohout (KVA). Bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    43:13
    Košťálek ve spolupráci s Kudrnou ještě šetřili cenné vteřiny z Pechova trestu. Následně netrefil kotouč v dobré pozici útočník Ondřej Beránek.
     
    42:19
    Petr Koblasa posunul puk na svého spoluhráče a hosté se usadili před Machovským. Mikúš ovšem u mantinelu neudržel kotouč na své hokejce.
     
    41:42
    Lukáš Pech (SPA) si jede odpočinout na trestnou lavici, jelikož sparťanský tahoun se provinil podrážením. Sparťané se tak budou muset bránit.
     
    41:26
    Němeček obkroužil branku Karlových Varů, ale sparťané se k dalšímu ohrožení branky nedostali. Na opačné straně byl neúspěšný se svou ranou Pulpán.
     
    40:42
    Obránce Martin Jandus musel spěchat za kotoučem do obranného pásma, ale sparťanský zadák celou situaci zvládl a odpálil puk pro svůj tým do bezpečí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba týmy se vrátily ze svých kabin, třetí třetina začíná!
     
    Další třetina začne přibližně v 18:39 hodin.
     
    Prostřední třetina nabídla hned tři branky do sítě Karlových Varů. Skóre otevřel Robert Říčka, vzápětí se prosadil David Tomášek a v poslední minutě druhé třetiny mířil do černého také Roman Horák. Podaří se hostům ještě zdramatizovat vývoj utkání?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Michal Řepík střílel okamžitě po vhazování v útočném pásmu, ale obránci Energie další ohrožení své branky už nedovolili. Druhá třetina pomalu končí.
    39:37 Roman HORÁK - 3:0
     
    39:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácím se to vyplatilo! Forman hledal svého spoluhráče před brankou, kde pravděpodobně tečoval letící kotouč svou bruslí ROMAN HORÁK. Asistence: Miroslav Forman, David Němeček.
     
    39:18
    Poslední minuta druhé třetiny. Tomáš Dvořák přihrál Davidu Němečkovi, jenž dostal kotouč do středního pásma. Sparťané ještě podniknou útočnou akci.
     
    38:28
    Před brankou hostí byl nyní aktivní David Tomášek, jenž ale v těžké pozici kotouč netrefil ideálně. Sparťané si v těchto chvílích pečlivě hlídají svůj náskok.
     
    37:39
    Pech za brankou Sparty rozjel další domácí atak na karlovarskou branku, ale hosté vystavili svému soupeři stopku už ve středním pásmu. Hra plyne dál.
     
    36:56
    Pechovi se zamotal kotouč mezi bruslemi a hrát mohli hosté. Útočník Martin Osmík hledal svého spoluhráče v prostoru před brankou, leč neúspěšně.
     
    36:18
    Petr Koblasa zpracoval obtížnou přihrávku od svého spoluhráče na levém kruhu a ihned vystřelil. Kotouč se otřel o boční síť.
     
    35:54
    Andrej Kudrna obkroužil branku a posléze hledal před brankou Ladislava Zikmunda. Druhý jmenovaný kotouč nezasáhl, naopak Habal byl připravený.
     
    35:47
    Machovský musel ze svého repertoáru vytáhnout další úspěšný zákrok, když na něj mířila nebezpečná rána v podání Lukáše Pulpána. Hra je přerušena.
     
    35:13
    Václav Skuhravý nahrával Vondráčkovi, který byl v rychlé jízdě, ale než se stačil karlovarský útočník vzpamatovat, byli u něj hned dva sparťanští obránci.
     
    34:35
    David Tomášek napadal karlovarskou rozehrávku za brankou Habala, nicméně i přesto se hosté dokázali dostat alespoň do středního pásma.
     
    34:22
    Rozhodčí nyní přerušují hru, jelikož Habal si musí upravit svoji výstroj. Následuje komerční přestávka, po které budeme moct pokračovat.
     
    33:37
    Jan Košťálek se rozhlédl, komu přihrát. Nakonec si vybral Roberta Říčku, který zkusil vypálit, ale Habal byl znovu na svém místě. Sparťané jsou na koni.
     
    32:44
    Miroslav Forman se prohnal po pravé straně kluziště a ihned zkusil zakončit. Pokus domácího útočníka byl ovšem sražený mimo branku hostí.
    31:35 David TOMÁŠEK - 2:0
     
    31:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Rozhodčí mají jasno, gól platí. Po velkém zmatku v karlovarském brankovišti se k puku nejrychleji dostal DAVID TOMÁŠEK, který posílá domácí do dvoubrankového vedení! Asistence: Jan Košťálek, Lukáš Rousek.
     
    31:35
    Sparťané dosáhli branky, když se po skrumáži v brankovišti Habala prosadil Tomášek. Trenéři Karlových Varů si berou trenérskou výzvu!
     
    30:58
    Karlovarští se ovšem nevzdávají a hned útočí. Vzápětí se sparťané příliš unáhlili a poslali kotouč až na zakázané uvolnění. Hra je tak znovu přerušena.
    30:37 Robert ŘÍČKA - 1:0
     
    30:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Gólová akce po vhazování jako z učebnice! Pech vyhrál čistě buly na hokejku ROBERTA ŘÍČKY, jehož prudká rána zaplula až do sítě! Asistence: Lukáš Pech.
     
    30:23
    Po dalším zakázaném uvolnění Energie se vhazovalo po levici brankáře Vladislava Habala. Buly vyhráli domácí, ale karlovarský brankář nemusel zasahovat.
     
    30:02
    Další sympatická akce Sparty. David Vitouch se protlačil až před Habala, kterého ale následně svou kličkou nepřekonal.
     
    29:25
    Miroslav Forman bojoval s Romanem Horákem o kotouč v rohu kluziště a sparťané se dostali do další šance. Energetici jsou nyní pod menším tlakem.
     
    29:05
    Oba týmy si v krátkém sledu vystřídaly role, zakázané uvolnění se pro změnu píská na druhé straně. Domácí posílají na ledovou plochu druhou formaci.
     
    28:50
    Sparťané si nyní neporozuměli ve své rozehrávce a posílají kotouč až na zakázané uvolnění. Hra se tak vrátí zpět před gólmana Matěje Machovského.
     
    28:19
    Obrovská možnost pro domácí celek! Horák byl osamocen před brankou a za Habalem zazvonila tyčka. Velká škoda pro Spartu.
     
    27:48
    Znovu útočí Karlovy Vary. Martin Kohout si proklestil cestu po pravé straně kluziště, ale poslední obránce Sparty ho dokázal zastavit na poslední chvíli.
     
    26:54
    Machovský nahrál na hokejku Kalinovi, jenž našel pouze jen hráče Karlových Varů. Vzápětí chtěl střílet Koblasa, ale domácí brankář mohl zůstat v klidu.
     
    26:39
    Martin Jandus se snažil vystřelit od modré čáry, ale rána sparťanského obránce byla zablokovaná. Bude se vhazovat po levici karlovarského brankáře.
     
    26:18
    Sparťanští hráči udělali v obranném pásmu chybu, kterou chtěl využít Tomáš Mikúš. Tvrdou ránu karlovarského útočníka lapil brankář Machovský.
     
    25:24
    Dobrá akce také na opačné straně kluziště! Dvořák udělal pár kroků na modré čáře a vystřelil. Habal viděl kotouč na poslední chvíli.
     
    24:40
    Machovský musel dávat velký pozor. Sparťanský brankář nejprve zneškodnil Koblasův pokus a vzápětí si vedl rady také se střelou Michala Plutnara.
     
    23:59
    Lukáš Pech kličkoval s kotoučem na hokejce na modré čáře, ale sparťané vzápětí museli útočné pásmo vyklidit. Kotouč si berou na svoje hokejky hosté.
     
    23:19
    Útočník Tomáš Vondráček je zpátky na ledové ploše, Pražané svoji přesilovou hru nevyužili. Mezitím Kudrna neúspěšně bojoval o kotouč v rohu kluziště.
     
    22:29
    Domácí hráči jsou znovu usazeni v útočném pásmu před karlovarským brankářem. Nyní zkoušel vystřelit od modré čáry Košťálek, střela byla zablokovaná.
     
    21:31
    Pech chtěl zrychlit sparťanskou kombinaci přihrávkou na Buchteleho, který ovšem na kotouč nedosáhl. Vzápětí hosté vyhazují puk až k Machovskému.
     
    20:50
    Roman Horák nahrával na teč do brankoviště a Habal se musel mít na pozoru. Karlovarský brankář zasáhl a poslal kotouč do rohu kluziště.
     
    20:10
    Košťálek rozehrává sparťanskou akci z vlastního pásma. Nutno dodat, že domácí hokejisté ještě dohrávají svoji dlouhou přesilovou hru z konce první třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči jsou zpět na ledové ploše, utkání může pokračovat.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:49 hodin.
     
    Úvodní třetina branku nenabídla. Oba týmy si vypracovaly řadu šancí, ale brankáři zatím drží čistá konta v tomto utkání. Dočkáme se gólu ve druhé části?
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Poslední akce sparťanů v první třetině. Lukáš Pech ještě udržel puk pro svého spoluhráče, který se ke střele nedostal. Vzápětí se hosté osvobozují.
     
    19:28
    Sparťané se zabydleli v útočném pásmu a hned zahrozili. Střela Buchteleho z pravého kruhu zaplula do náruče karlovarského brankáře. Hra je přerušena.
     
    19:00
    Sparťané budou hrát první přesilovou hru v utkání, jelikož Tomáš Vondráček (KVA) se provinil vysokou holí a dostává od sudích hned čtyřminutový trest.
     
    18:29
    David Tomášek posunul puk na Rouska, přes kterého se dostal kotouč až na modrou k Jurčinovi. Sparťanský obr ovšem mířil nepřesně. Bude se vylučovat.
     
    17:54
    Rousek v nadějné pozici hledal ještě lépe postaveného Tomáška, kterému ale zřejmě zablokoval hokejku jeden z obránců Energie.
     
    17:04
    Košťálek se prodral do útoku po pravé straně, ale poté se dostávali do náznaku přečíslení hosté. Dobrou práci v obranném pásmu odvedl Forman.
     
    16:20
    Martin Kohout poslal kotouč do jízdy svému spoluhráči, kterého na poslední chvíli odzbrojili sparťanští obránci. Hra se nyní obrací na druhou stranu.
     
    15:39
    František Klejna nahodil kotouč ze středního pásma na útočnou modrou čáru, kde byl ovšem připravený obránce Němeček, jenž odvrátil útok Energie.
     
    14:58
    Robert Říčka udržel puk v rohu kluziště a vzápětí předal černou pryž Lukáši Pechovi. Domácí se ještě udrželi před Habalem, kterého ale ohrozit nedokázali.
     
    14:25
    Lukáš Rousek si dobře povyjel na pravou stranu a chtěl nahrávat Tomáškovi na střed kluziště. Přihrávka na druhého jmenovaného neprošla. Hra plyne dál.
     
    14:12
    Až nyní musel sparťanský brankář zlikvidovat bekhendový pokus Tomáše Redlicha z pravé strany. Machovský našel puk v lapačce, hra je přerušena.
     
    13:25
    Roman Horák napadal rozehrávku hostí, ale i přesto se Energetici dokázali vymanit z tlaku a vyvést puk do středního pásma. Machovský nemusel zasahovat.
     
    13:03
    Michal Řepík v útočném pásmu nahrál na modrou čáru Němečkovi, jenž prověřil pozornost brankáře Habala. Karlovarský gólman nyní podržel svůj tým.
     
    12:18
    Lukáš Pulpán rozehrál útočnou akci středem kluziště, ale sparťané byli na obranné modré čáře úspěšnější. Hraje se převážně ve středním pásmu.
     
    11:25
    Nyní byli Karlovarští moc netrpěliví při své rozehrávce, jelikož kotouč skončil až na zakázaném uvolnění. Bude se vhazovat opět po pravici Vladislava Habala.
     
    10:50
    Martin Jandus bohužel pro Spartu nezpracoval puk na pravém kruhu a z domácí akce nic nebylo. Hosté uklidňují hru a posílají na led čerstvé síly.
     
    10:18
    Domácí opět kombinovali v útočném pásmu. Tomášek obkroužil branku a hledal svého spoluhráče na modré čáře. Energetici byli ovšem připravení.
     
    09:37
    Velká možnost pro domácí! Řepík po vydařené kličce předložil kotouč Miroslavu Formanovi, jenž v dobré pozici minul branku.
     
    08:57
    Petr Kalina udržel puk na modré čáře a nahodil touš na brankáře Vladislava Habala. Karlovarský gólman byl včas připraven a poslal puk do rohu kluziště.
     
    08:25
    Machovský nyní posunul kotouč na své obránce, ale vzápětí byl k vidění urputný souboj v rohu kluziště. Sparťané rozehrávají další akci z vlastního pásma.
     
    07:55
    Martin Kohout zasekl hru v útočném pásmu a počkal na svého spoluhráče z druhé vlny. Do karlovarské souhry se ale posléze vložil útočník Robert Říčka.
     
    07:10
    Jan Buchtele posunul puk na připraveného Lukáše Pecha, který ještě vylepšil pozici pro Davida Němečka. Sparťanský obránce ovšem nemířil přesně.
     
    06:54
    Sparťané byli v útočném pásmu na vhazování úspěšnější a zaměstnali Habala. Vzápětí hosté posílají kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    06:38
    Ovšem jen na chvíli. Do útoku se hnal útočník David Tomášek, jenž se protlačil kolem obránce Energie a následně ohrozil Habala. Hra je přerušena.
     
    06:08
    Milan Jurčina hledal ve středním pásmu najetého Michala Řepíka, jemuž ale chyběla větší rychlost. K puku se tak dostávají znovu hráči Karlových Varů.
     
    05:28
    Hraje se téměř bez přerušení. Ladislav Zikmund spěchal za kotoučem do útočného pásma, ale poslední obránce Energie měl k puku podstatně blíže.
     
    04:45
    Matěj Zabloudil se chtěl probojovat s kotoučem na hokejce středem kluziště, ale proti třem bránícím protihráčům neměl šanci na úspěch. Hra pokračuje dál.
     
    04:18
    Jiří Černoch zavezl puk po levé straně kluziště a hosté chtěli znovu kombinovat. Sparťané ale záhy dostávají kotouč ven z obranného pásma.
     
    03:23
    Pozor také na druhé straně! Lukáš Rousek byl sám před Habalem, kterého ale nepřekonal, nýbrž nastřelil pouze jeho betony.
     
    03:02
    Velká šance Energie! Jan Hladonik zakončil rychlé přečíslení hostí, ale karlovarský útočník zřejmě netrefil puk podle představ.
     
    02:19
    První vážnější akce domácích! Zikmund ve spolupráci s Němečkem chtěli vyzkoušet pozornost brankáře Habala, ale hostující muž s maskou nemusel zasahovat.
     
    01:51
    Habal je zatím bez práce. Nyní musel sparťanský gólman zlikvidovat nebezpečnou ránu Petra Koblasy. Bude se vhazovat po levici Machovského.
     
    01:37
    Martin Kohout udržel kotouč za brankou soupeře a vzápětí posunul puk na svého spoluhráče. Střela hostujícího obránce ovšem Machovského nezaskočila.
     
    01:07
    Hosté byli znovu usazeni v útočném pásmu a Machovský si připsal na své konto úspěšný zákrok proti střele jednoho z Energetiků. Hra je přerušena.
     
    00:34
    Sparťané se nyní příliš ukvapili se svojí rozehrávkou a vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění. Hra se za malou chvíli vrátí zpět před domácího brankáře.
     
    00:13
    Jako první se do útoku vrhli hosté z Karlových Varů, kteří se okamžitě pokusili ohrozit domácího brankáře Machovského. Sparťanský gólman zasáhl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou připraveni na úvodní vhazování, utkání startuje!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Košťálek, Němeček, O. Němec, Kalina, M. Jandus – Forman, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Zikmund, Vitouch, Kudrna.

    HC Energie Karlovy Vary: Habal (F. Novotný) – D. Mikyska, Plutnar (A), Kowalczyk, Weinhold, Pulpán, Zábranský, Klejna – Hladonik, T. Mikúš, O. Beránek – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček – Koblasa, Černoch, Kohout – M. Zabloudil, Vildumetz, Osmík.

    Rozhodčí: Hejduk, Sýkora – Pešek, Malý.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům krásné úterní odpoledne z Prahy. Napínavé utkání mezi Spartou a Karlovými Vary startuje už za necelých dvacet minut a vy si mezitím můžete přečíst sestavy obou týmů.
    Představí se zkušený gólman dnes v brankovišti Sparty?
     
    Příjemné úterní odpoledne z hlavního města. Tipsport extraliga má dnes na programu své 42. kolo, v němž své síly mimo jiné změří i Sparta s Karlovými Vary. Zajímavostí je, že Západočeši cestují do Prahy vůbec poprvé v aktuální sezoně. Utkání startuje v 17 hodin.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2020/2021

    3. kolo: Karlovy Vary – Sparta 2:3
    29. kolo: Karlovy Vary – Sparta 5:4p

    Sparťané sehráli s Energií v aktuálním ročníku zatím dvě vzájemné bitvy. V prvním případě zvítězili Pražané, kteří před vynucenou přestávkou vyhráli 3:2. O několik týdnů později v odvetném utkání Západočeši zabrali a na své půdě zdolali sparťanský celek 5:4 v prodloužení. Kdo uspěje tentokrát? Budou se doma radovat Pražané?
     
    SPARTA VS. KARLOVY VARY

    Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače prožívají velice vydařené období, když vyhráli už pětkrát v řadě. Naposledy si sparťané poradili se Zlínem na jeho ledě, když vyhráli 4:2. O vítěznou branku se postaral David Tomášek a výhru Sparty pojistil zkušený Lukáš Pech.

    Energetici mají za sebou poměrně nepříliš povedené období, z posledních pěti utkání uspěli jen jednou. Na ledě Mladé Boleslavi vedla karlovarská družina o jednu branku a v závěrečných minutách skóroval do prázdné klece brankář Filip Novotný. Naposledy však Karlovarští zaváhali na ledě třineckých Ocelářů, když prohráli 3:6.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 31. Říčka (Pech), 32. Tomášek (Košťálek, Rousek), 40. Horák (Forman, Němeček), 52. Sukeľ (Tomášek), 56. Říčka (Buchtele, Košťálek) – 50. Koblasa (Černoch, Kohout), 59. Vondráček (Skuhravý)


    HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Košťálek, Němeček, O. Němec, Kalina, M. Jandus – Forman, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Zikmund, Vitouch, Kudrna.
    HC Energie Karlovy Vary: Habal (F. Novotný) – D. Mikyska, Plutnar (A), Kowalczyk, Weinhold, Pulpán, Zábranský, Klejna – Hladonik, T. Mikúš, O. Beránek – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček – Koblasa, Černoch, Kohout – M. Zabloudil, Vildumetz, Osmík.

    Rozhodčí: Hejduk, Sýkora – Pešek, Malý
    thejrc.org