Třinec – Vítkovice 7:1 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 5:2 (kon.) | Sparta – K. Vary 5:2 (kon.)
Litvínov – Liberec 1:6 (kon.) | Motor ČB – Kometa Brno 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 3:2 (kon.)
Pardubice – Olomouc 5:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:2 (0:0, 3:0, 2:2)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 02.02.2021, 17:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:35
    Velká šance na závěr utkání! Kudrna inkasoval dobrou přihrávku na střed hřiště, ale slovenský forvard svou ranou přestřelil.
    58:10 Tomáš VONDRÁČEK - 5:2
     
    58:10
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A přeci jenom se hosté ještě prosazují! Skuhravý v dobré střelecké pozici vyšperkoval celou situaci na TOMÁŠE VONDRÁČKA, který už uklízel touš do prázdné branky. Asistence: Václav Skuhravý.
     
    56:03
    Další nebezpečná akce Sparty! Andrej Kudrna útočil po pravé straně kluziště, ale mezeru mezi Habalovými betony nenašel.
    55:40 Robert ŘÍČKA - 5:1
     
    55:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    V hale zní "Pátá"! Buchtele ukázal svůj přehled ve hře, když naservíroval kotouč přesně na hokejku ROBERTA ŘÍČKY, jenž dává svůj druhý gól v tomto utkání. Asistence: Jan Buchtele, Jan Košťálek.
     
    52:35
    Velká příležitost pro Spartu! Robert Říčka ujel do samostatného úniku, ve kterém však Habala svou kličkou nepřekonal.
    51:22 Matúš SUKEĽ - 4:1
     
    51:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané ovšem záhy přispěchali s odpovědí! MATÚŠ SUKEĽ byl sám před brankou Habala, kterého posléze překonal svou střelou mezi betony. Asistence: David Tomášek.
    49:55 Petr KOBLASA - 3:1
     
    49:55
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Máme sníženo! Kohout poslal puk Černochovi, jehož ránu zlikvidoval Machovský, ale na dorážku PETRA KOBLASY byl už krátký. Karlovarští jsou zpátky v zápase. Asistence: Jiří Černoch, Martin Kohout.
     
    45:17
    Přesilovka Sparty rovněž netrvala příliš dlouho. Také domácí hokejisté jsou potrestáni za špatné střídání. Trest za hráčskou lavici odpyká Lukáš Pech (SPA).
     
    45:03
    David Tomášek obdržel skvostnou přihrávku na levý kruh a poté se rozhodl vystřelit! Brankář Habal se ovšem dobře přesunul.
     
    44:01
    Pozor! Obránce David Němeček svedl pěstní souboj s Ondřejem Beránkem, oba kohouti už sedí na trestné lavici za hrubost. Sparťané pokračují v přesilovce.
     
    43:39
    Velká šance Sparty! Miroslav Forman obkroužil branku, ale kotouč se mu zasunout do branky Habala nepodařilo.
     
    43:32
    Přesilová hra Karlových Varů je u konce. Hosté totiž špatně střídali a trest za hráčskou lavici jede odpykat Martin Kohout (KVA). Bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    41:42
    Lukáš Pech (SPA) si jede odpočinout na trestnou lavici, jelikož sparťanský tahoun se provinil podrážením. Sparťané se tak budou muset bránit.
    39:37 Roman HORÁK - 3:0
     
    39:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácím se to vyplatilo! Forman hledal svého spoluhráče před brankou, kde pravděpodobně tečoval letící kotouč svou bruslí ROMAN HORÁK. Asistence: Miroslav Forman, David Němeček.
     
    36:18
    Petr Koblasa zpracoval obtížnou přihrávku od svého spoluhráče na levém kruhu a ihned vystřelil. Kotouč se otřel o boční síť.
    31:35 David TOMÁŠEK - 2:0
     
    31:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Rozhodčí mají jasno, gól platí. Po velkém zmatku v karlovarském brankovišti se k puku nejrychleji dostal DAVID TOMÁŠEK, který posílá domácí do dvoubrankového vedení! Asistence: Jan Košťálek, Lukáš Rousek.
     
    31:35
    Sparťané dosáhli branky, když se po skrumáži v brankovišti Habala prosadil Tomášek. Trenéři Karlových Varů si berou trenérskou výzvu!
    30:37 Robert ŘÍČKA - 1:0
     
    30:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Gólová akce po vhazování jako z učebnice! Pech vyhrál čistě buly na hokejku ROBERTA ŘÍČKY, jehož prudká rána zaplula až do sítě! Asistence: Lukáš Pech.
     
    30:02
    Další sympatická akce Sparty. David Vitouch se protlačil až před Habala, kterého ale následně svou kličkou nepřekonal.
     
    28:19
    Obrovská možnost pro domácí celek! Horák byl osamocen před brankou a za Habalem zazvonila tyčka. Velká škoda pro Spartu.
     
    25:24
    Dobrá akce také na opačné straně kluziště! Dvořák udělal pár kroků na modré čáře a vystřelil. Habal viděl kotouč na poslední chvíli.
     
    19:00
    Sparťané budou hrát první přesilovou hru v utkání, jelikož Tomáš Vondráček (KVA) se provinil vysokou holí a dostává od sudích hned čtyřminutový trest.
     
    17:54
    Rousek v nadějné pozici hledal ještě lépe postaveného Tomáška, kterému ale zřejmě zablokoval hokejku jeden z obránců Energie.
     
    09:37
    Velká možnost pro domácí! Řepík po vydařené kličce předložil kotouč Miroslavu Formanovi, jenž v dobré pozici minul branku.
     
    03:23
    Pozor také na druhé straně! Lukáš Rousek byl sám před Habalem, kterého ale nepřekonal, nýbrž nastřelil pouze jeho betony.
     
    03:02
    Velká šance Energie! Jan Hladonik zakončil rychlé přečíslení hostí, ale karlovarský útočník zřejmě netrefil puk podle představ.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 31. Říčka (Pech), 32. Tomášek (Košťálek, Rousek), 40. Horák (Forman, Němeček), 52. Sukeľ (Tomášek), 56. Říčka (Buchtele, Košťálek) – 50. Koblasa (Černoch, Kohout), 59. Vondráček (Skuhravý)


    HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Košťálek, Němeček, O. Němec, Kalina, M. Jandus – Forman, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Zikmund, Vitouch, Kudrna.
    HC Energie Karlovy Vary: Habal (F. Novotný) – D. Mikyska, Plutnar (A), Kowalczyk, Weinhold, Pulpán, Zábranský, Klejna – Hladonik, T. Mikúš, O. Beránek – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček – Koblasa, Černoch, Kohout – M. Zabloudil, Vildumetz, Osmík.

    Rozhodčí: Hejduk, Sýkora – Pešek, Malý
    thejrc.org