Chabarovsk – Novosibirsk 3:1 (kon.) | Čerepovec – Jaroslavl 4:2 (kon.) | CSKA Moskva – Riga 4:3 (po pr.)
Omsk – Minsk 3:1 (kon.)
konec
Avangard Omsk
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
HC Dinamo Minsk
Úterý 02.02.2021, 17:30 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Avangard Omsk po litém boji vydoloval z utkání proti Dinamu Minsk dva body za výhru 3:1, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:05:46)
     
    Československá stopa v zápasu:
    Šimon Hrubec (OMS): nenastoupil, připraven jako druhý brankář
    Dominik Furch (MIN): 26 zákroků, 3 inkasované branky, 89,6% úspěšnost zákroků.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 3-1
    Střely na branku: 29-35
    Zásahy gólmanů: 34-26
    Zblokované střely: 12-11
    Vyhraná buly: 38-24
    Hity: 18-12
    Vyloučení: 6-9
    Vyšší tresty: 0-1
    Využití: 2-1.
     
    Poměrně vyrovnané utkání končí vítězstvím Avangardu. Rozhodující bylo, kdo vstřelí první branku. V úvodní periodě měly oba týmy slibné příležitosti, nicméně brankáři dominovali a když už někdo z hráčů gólmana překonal, tak měla navrch branková konstrukce. Dominika Furcha takto zachránila v první části jeho pravá tyč po ráně Bouchera z první.

    Druhá část byla méně pohledná a vypadalo to, že ani jeden z mančaftů nechce udělat chybu. Když se zdálo, že i prostřední část skončí bez branek, přišla akce Reida Bouchera. Nejproduktivnější hráč Avangardu dostal v pravém rohu útočného pásma puk, naznačením oklamal soupeře a sjel si před branku, kde se trefil na bližší tyčku.

    20 sekund po začátku druhé části využili domácí přesilovou hru. Corban Knight přijal před brankou přesný pas od Klima Kostina, nastavil hokejku a zvedl puk kolem lapačky Furcha do sítě. Celé gólové akci při protiútoku Avangardu možná předcházel ofsajd v okamžiku, kdy Tolčinskij na modré přenechával puk pro Kostina, ale hosté neprotestovali a hrálo se dále.

    Dvaapadesátá minuta přinesla definitivu, když Corban Knight druhým gólem zápasu a druhou využitou přesilovkou poslal Avangard do tříbrankového náskoku. Opět šlo o výbornou přihrávku před branku, kterou tentokrát naservíroval Tolčinskij a Knight i přes krosček úspěšně ztečoval puk do sítě. Dinamo ještě snížilo, když v čase 55:03 uspěl druhou dorážkou Rob Klinkhammer, ale dvě vyloučení v závěru utkání připravili hosty o nějaký další tlak – 3:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Oliwer Kaski se při přesilovce pěti proti třem opřel z kruhů do puku, ale z první trefil připraveného Dominika Furcha.
     
    59:19
    Zkušený kouč Dinama Craig Woodcroft si něco vysvětluje s rozhodčím a patrně mu od plic říká, co si o jeho způsobu rozhodování dnes myslí.
     
    59:19
    Když už prohrát, tak ať to alespoň soupeře bolí. Nepsanou hokejovou poučku nyní uvedl v praxi Brennan Menell. Nejlepší bek Dinama za vlastní klecí poslal krosnou na hrazení Kirilla Semjonova. A jelikož pronesl něco směrem k rozhodčím, dostává navrch trest ve hře a míří rovnou do šaten.
     
    59:09
    Hezký průnik v podání Denise Zernova. Forvard Avangardu si to po pravé straně namířil kolem kruhu a pak před branku, nicméně Furch byl pozorný.
     
    58:53
    Francis Paré napadal rozehrávku soupeře, v útočném pásmu byl možná lehce faulován, ale hraje se dále.
     
    58:27
    Pokud Falkovskij vydrží na trestné po celé dvě minuty a domácí naopak faulovat nebudou, zbude po jeho trestu odehrát už jen sedm sekund.
     
    58:00
    Po vyhrané buly se hosté derou na druhou stranu, ovšem čas i početní nevýhoda hraje proti nim.
     
    57:53
    Pro Dinamo je zřejmě definitivně hotovo. Pavel Dědunov se prohnal přes útočnou modrou na pravé straně jako uragán a Stěpanu Falkovskému nezbývalo nic jiného, než ho zastavit sumo zákrokem. Dvě minuty, držení.
     
    57:38
    Protas nechal na modré puk pro Znacharenka, který se opřel do puku. Ovšem tvrdost byla na úkor přesnosti.
     
    56:51
    Hosté ale už mají na zlikvidování dvoubrankového manka málo času. Tlačí se před branku Bobkova a zkouší vstřelit kontaktní gól.
    55:03 Rob KLINKHAMMER - 3:1
     
    55:03
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Shane Prince se opět neradoval, když jeho tvrdou ránu z pravého kruhu na vzdálenější tyčku vyrazil gólman Igor Bobkov před sebe. V mlýnici před brankou pak ROB KLINKHAMMER získal puk proti Ville Pokovi a Andreji Stasovi. Jeho první dorážka skončila na pravém betonu Bobkova, ovšem druhou dorážkou už kanadský forvard zvedl puk do volné části branky. Bek domácích Šaripzjanov ještě zkoušel vyškrábnout puk holí, ale netrefil ho. Asistence: Shane Prince, Brennan Menell.
     
    54:54
    Minsk jde do přesilové hry po tom, co Kirill Gotovec za brankou zahákoval Princeho.
     
    54:43
    Minsk se snaží alespoň o čestný zásah. Hosté vybojovali další přesilovou hru. Při signalizované výhodě nepropálil Menell od modré val hráčů.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 36. Boucher (Knight, K. Kostin), 41. Knight (K. Kostin, Tolčinskij), 52. Knight (Tolčinskij, K. Kostin) – 56. Klinkhammer (Prince, Menell)


    Avangard Omsk: Bobkov (Hrubec) – Kaski, Jemelin (C), Běreglazov, Šaripzjanov, Pokka, Gotovec, Čisťakov – Knight, K. Kostin, Boucher – Zernov, Kovalčuk (A), Kablukov – Tolčinskij, Chochlačov, K. Semjonov – Stas (A), Dědunov, A. Potapov.
    HC Dinamo Minsk: Furch (D. Taylor) – Koljačonok, Menell, Almqvist, Znacharenko (A), Falkovskij, Šinkevič, Denisov – Klinkhammer (C), Z. Mitchell, Prince (A) – Drozdov, Gorbunov, Mosaljov – Děmkov, Paré, Usov – Protas, K. Voronin, Kogalev – Alistrov.

    Rozhodčí: Jevgenij Romasko, Sergej Morozov – Maxim Bersenjov, Jevgenij Judin
    bahis siteleri