Magnitogorsk – Barys 3:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Kazaň 2:3 (kon.) | Čeljabinsk – Nižněkamsk 5:3 (kon.)
N.Novgorod – Viťaz 6:3 (kon.) | Kunlun – Spartak Moskva 3:5 (kon.) | Dynamo Moskva – Jokerit 5:1 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
5:3 (3:1, 1:1, 1:1)
Neftěchimik Nižněkamsk
Středa 03.02.2021, 15:00 • Ledová aréna Traktor • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Traktor Čeljabinsk

    Hokejisté Čeljabinsku se pohybují na hraně postupu do vyřazovací fáze. Momentálně se nacházejí na šestém místě Východní konference, přičemž jsou jen o bod před Jekatěrinburgem a o dva před Barysem Nur-Sultan. Větší náskok však mají na první nepostupující Novosibirsk, ten zaostává o čtrnáct bodů. Svěřenci kouče Gatijatulina mají v posledních týdnech poměrně dobrou formu. Z předešlých osmi utkáních zvítězili pětkrát, třikrát prohráli, ale v Novosibirsku až po prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem týmu je český útočník Tomáš Hyka se 41 body.
     
    Neftěchimik Nižněkamsk

    Nižněkamsk je bez šance na postup. Nachází se totiž na předposledním místě Východu, na Barys Nur-Sultan má propastnou ztrátu osmadvaceti bodů. Horší je pouze čínský Kunlun, jenž zaostává o dva body, avšak má zápas k dobru. Jak napovídá tabulkové postavení, Bucajevova družina nemá dobrou formu. Z předešlých pěti zápasů odešla čtyřikrát jako poražená, porazila pouze Kunlun divokým výsledkem 6:5. Týmovou produktivitu vede Slovák Libor Hudáček (16+19).
     
    Československá stopa v utkání

    Roman Will (CLJ)
    Lukáš Sedlák (CLJ)
    Tomáš Hyka (CLJ)
    Libor Hudáček (NIZ)
     
    Úvodní sestavy:

    Traktor Čeljabinsk: Will (Fedotov) – Manuchov, Pilut, Bailen (A), Tělegin, Karpuchin, D. Bodrov, Ogurcov – M. Majorov, Byvalcev, Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Osnovin – Šolochov, D. Iljin, Lukin – Kosov, Karlin, Avcin – Švarjov.

    Neftěchimik Nižněkamsk: Korotajev (Ivannikov) – Bryncev, Rantakari, Volgin (A), Sidorov, K. Vorobjov, Abrosimov, Semjonov – Chajrullin, Linus Johansson, Enlund (A) – McMillan, L. Hudáček, Porjadin – Šiksatdarov, Šarifjanov, Bucajev – Bikmullin, Galuzin (C), Šafigullin – Čiviljov.

    Rozhodčí: Gamalej, Lavrenťjev – Parikov, Stroganov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas začal! Na buly byl úspěšnější domácí hokejista Daniil Iljin, první útok tak s největší pravděpodobností obstará Čeljabinsk.
     
    00:33
    Skutečně tomu tak bylo. Z levého mantinelu si nabruslil do levého kruhu Marsel Šolochov, jehož střela zápěstím proletěla těsně vedle pravé tyčky.
     
    01:02
    Na druhé straně zahrozil slovenský útočník Libor Hudáček. Nejprodukttivnější hráč Nižněkamsku prověřil pozornost Willa z mezikruží, český gólman puk ukryl v lapačce.
     
    01:41
    Hosté se nyní ubránili jen za cenu zakázaného uvolnění. Vorobjov nahazoval do míst, kde tušil Bucajeva, ten však na puk nedosáhl.
     
    02:13
    Velkou rychlost nabral ve střední třetině Alexej Byvalcev. Ten se následně zkusil prodrat kolem Abrosimova, jenž využil vyšší hmotnosti oproti protivníkovi a vytlačil ho mimo střelecký úhel.
     
    02:40
    Nahození Karpuchina od modré čáry splnilo svůj účel. Korotajev zachytil kotouč do výstroje a již jej nestihl včas vyklepat.
     
    03:15
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se ujímají brzkého vedení! Člen čtvrté útočné formace JAROSLAV KOSOV se dokázal dostat za Brynceva a bekhendovým pokusem z pravého kruhu vystřelil na teploměr brankáře, který si nedokázal pohlídat mezeru mezi rukou a tělem. Asistence: Alexej Byvalcev.
    03:15 Jaroslav KOSOV - 1:0
     
    04:13
    Hokejisté Traktoru jsou při chuti. Okamžitě podnikli další útočný výpad, tentokráte hrála elitní lajna. Pokus Majorova byl nepřesný.
     
    04:38
    Avšak i Nižněkamsk ukazuje, že umí útočit. Marat Chajrullin se zvládl natlačit až před Willa, jenže těsně bráněný Pilutem nezakončil.
     
    05:11
    Kapitán Sergej Kalinin přišel o puk a hosté ujeli ve dvou do přečíslení. Pavel Porjadin to vzal na sebe, příklepem vystřelil nad bránu.
     
    05:46
    Roman Will musel být znovu v pohotovosti. Zákroku se ovšem ve finále nedočkal, neboť zakončení Enlunda zblokoval Manuchov.
     
    06:18
    Hraje se delší dobu bez přerušení. V této pasáži mají mírně navrch hosté, kteří se snaží o rychlé vyrovnání. Zatím bez úspěchu.
     
    06:45
    Nižněkamsku se rozhodl vypomoci s rozehrávkou gólman Korotajev. Rantakariho dostal do těžké pozice, obránce se pak zbavil puku tím způsobem, že zavinil zakázané uvolnění.
     
    07:20
    První přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. U mantinelu v obranném pásmu si za hranicí pravidel počínal švédský forward Linus Johansson. Dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    07:36
    Krátkou kombinaci zakončil ránou od modré produktivní obránce Nick Bailen. Fjodor Korotajev se dobře přesunul a kotouč podržel mezi betony.
     
    08:19
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Gatijatulina využívají přesilovku a odskakují do dvoubrankového náskoku! Střelu Tomáše Hyky vyrazil Korotajev za sebe a byl to NICK BAILEN, kdo ze vzduchu bez problémů sklepl kotouč do prázdné klece. Asistence: Tomáš Hyka a Lawrence Pilut.
    08:19 Nick BAILEN - 2:0
     
    08:19
    Fjodor Korotajev vydržel v báně jen něco málo přes osm minut. Po druhém inkasovaném gólu chce dát trenér Bucajev svým svěřencům novým impuls, do brankoviště posílá Jevgenije Ivannikova.
     
    09:30
    Hokejisté v černých dresech hrají s velkou chutí. Nového gólmana Ivannikova se rozhodl vyzkoušet Pulit, brankář zakročil pravým betonem.
     
    10:12
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Neftěchimik bleskově snižuje! Semjonov mezi kruhy našel najetého Porjadina, jenž si ještě všiml na pravé straně lépe postaveného LIBORA HUDÁČKA. Slovenský útočník jen přiložil hůl k ledu a poslal černou gumu za bezmocného Willa. Asistence: Pavel Porjadin a Gleb Semjonov.
    10:12 Libor HUDÁČEK - 2:1
     
    10:52
    První třetina zatím rozhodně nenudí! Viděli jsme již tři góly a celkově je zápas pojatý hodně ofenzivním stylem. V pásmu se nyní usadila druhá formace domácích.
     
    11:26
    Dlouho ovšem v útočné třetině nepobyla. Důvodem byla špatná nahrávka Tomáše Hyky, do níž zvládl vložit hokejku McMillan. Hrají hosté.
     
    11:58
    Právě Brandon McMillan zkusil vzít zodpovědnost na sebe a přejet až za útočnou modrou. Narazil ovšem na Bailena, jenž se prezentoval čistým hitem.
     
    12:37
    Premiérovou přesilovku si zahrají hosté. Na lavici hanby putuje Marsel Šolochov, jenž si dnes odbývá první utkání v sezóně. V útočném pásmu to přehnal s agresivitou, rozhodčí jej vylučují rovněž za vražení na hrazení, jímž se provinil i Johansson z Nižněkamsku.
     
    12:49
    Pěkná a svižná kombinační akce vyvrcholila nahrávkou na do levého kruhu, kde byl Michail Sidorov. Křižný projektil zamířil vedle levé části brankové konstrukce.
     
    13:12
    Tentokráte již došlo k pokusu, který směřoval na bránu. Alexandr Bryncev natáhl ke střele od modré čáry, na níž Will dobře viděl a skryl puk v rukavici.
     
    13:29
    Početní převaha Nižněkamsku je u konce. Pavel Porjadin totiž při snaze zabránit Bailenovi ve vyhození běloruského obránce zahákoval.
     
    14:04
    Lukáš Sedlák se vydal na zteč, jenže se mu nedostalo podpory od spoluhráčů. Po přejeté útočné modré tak nahodil za bránu a odjel střídat.
     
    14:40
    Domácí hrají v plném počtu. Čeljabinsku začíná přesilovka, jež bude trvat necelou minutu. Akce začíná u gólmana Willa.
     
    15:17
    Čeljabinsk dosáhl gólu i ve druhé přesilovce, ale ještě se bude telefonovat! Nahrávku Bailena totiž Lukáš Sedlák umístil do sítě bruslí a bude se posuzovat, za náhodou nešlo o úmyslné kopnutí.
     
    15:17
    Porada byla krátká. Rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím naznal, že Sedlák skutečně dopravil kotouč do sítě úmyslným kopnutím, gól tak neplatí!
    15:17 Neuznaný gól Lukáše Sedláka
     
    16:18
    Vjačeslav Osnovin si nepohlídal své postavení a neúmyslně zacouval do brankoviště, načež přes Ivannikova upadl. Sudí vykazuje hru do středního pásma.
     
    16:39
    Původně nižněkamská dvojka pro dnešní střetnutí Jevgenij Ivannikov zatím drží čisté konto. Zakončení Kosova po ledě ztlumil bek Semjonov, brankář tak měl výrazně zjednodušenou situaci.
     
    17:07
    Ruslan Karlin poslal černou gumu za branku a sám se ji pokusil dojet. To se mu málem povedlo, ale těsně před dosažením touše si před soka zkušeně dal tělo Bryncev.
     
    17:38
    Nahozený puk od levého mantinelu v podání Volgina nemohl Romana Willa v bráně Traktoru překvapit. Osmadvacetiletý brankář zasáhl lapačkou.
     
    18:13
    Tvrdý střet s brankou zažil Michail Sidorov, jenž neustál souboj s Těleginem a pravou rukou narazil do pravé tyčky. Svatyně navíc vypadla ze svého postavení, byla to opravdu tvrdá rána.
     
    18:49
    Lukáš Sedlák vyhrál vhazování za sebe na Nicka Bailena. Běloruský obránce nic dlouhého nevymýšlel a vypálil příklepem, Ivannikov kotouč vyrazil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Postavení mimo hru, to bylo odpískáno domácímu mužstvu. Ruslan Karlin totiž před modrou ještě udělal kličku navíc, čímž překvapil Majorova, ten už nestihl zastavit.
     
    19:39
    Z nouze ještě zkusil vystřelit zápěstím Lawrence Pilut. Houf hráčů před brankou propálit nedokázal, touš se zastavil o chrániče Abrosimova.
     
    19:54
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Šest vteřin před koncem úvodního dějství si Čeljabinsk bere zpět dvougólové vedení! Tomáš Hyka střílenou nahrávkou našel LUKÁŠE SEDLÁKA, který si zvládl zpracovat těžkou nahrávku a Ivannikova prostřelil mezi betony. Asistence: Tomáš Hyka a Nick Bailen.
    19:54 Lukáš SEDLÁK - 3:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Čeljabinsk zatím potvrzuje papírové předpoklady a po první třetině vede nad Nižněkamskem 3:1. Skóre utkání otevřel ve 4. minutě Jaroslav Kosov, který uspěl bekhendovou střelou mezi ruku a beton gólmana. Vedení domácí navýšili v přesilové hře, kdy do vzduchu vyraženou střelu Hyky uklidil do sítě obránce Nick Bailen. Hosté ovšem na tento zásah dokázali rychle zareagovat, trefil se nejproduktivnější hráč týmu Libor Hudáček. Poslední slovo ale měli hokejisté Traktoru, jmenovitě český útočník Lukáš Sedlák. Ten si před brankou zpracoval pas krajana Hyky a bekhendem propálil strážce svatyně mezi betony.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:00
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Lukáš Sedlák vyhrál buly a Hyka okamžitě nastřelil kotouč za hostující bránu. Za tu vyjel Ivannikov, jenž po mantinelu našel Brynceva.
     
    20:36
    Domácí jsou při chuti, tentokráte je ovšem zastavila píšťalka čárového rozhodčího. Alexej Byvalcev byl v útočné třetině dříve než s pukem jedoucí Karlin.
     
    21:03
    Nejprve ofsajd, teď zakázané uvolnění. Obránce Roman Manuchov vyslal žabičku na Kalinina, kapitán Traktoru puk úplně minul.
     
    21:41
    Poprvé v prostřední části zahrozili hosté. Pavel Porjadin nahodil před bránu a kotouč úspěšně tečoval Enlund, ale jen vedle brány.
     
    22:16
    Hráči Nižněkamsku stále drží soupeře pod zámkem. Od pravého mantinelu nahazoval kotouč Ildar Šiksatdarov a Vladimir Galuzin nedosáhl na černou gumu o pár čísel.
     
    22:40
    Roman Will si skvěle našel místo, odkud viděl na dělovku Rantakariho od modré čáry. Touš úspěšně ztlumil v rukavici.
     
    23:06
    Lawrence Pilut bojoval ze všech sil, ale touš nakonec na modré čáře udržet nedokázal. Forčekink Andreje Čiviljova se vyplatil.
     
    23:38
    Za vlastní svatyni ujel před dotírajícím Enlundem bek Roman Manuchov. Počkal na prostřídání, přenechal touš Bodrovovi a sám ujel na střídačku.
     
    23:47
    Prvním vyloučeným hráčem ve druhé třetině je hostující obránce Roman Abrosimov. Ten si nešikovně přebíral hůl do levé ruku, do obličeje přitom trefil Bailena.
     
    24:28
    Bailen je v pořádku, v jeho obličeje nejsou známky po krvavém zranění. Běloruský bek se ihned zapojil do přesilovky, při střele od modré však pouze zlomil hokejku.
     
    24:57
    V oslabení se na útočný výpad vydal Timur Šarifjanov. Dostal se až před Willa, jehož zkusil překonat bekhendovou střelou pod břevno, gólman zasáhl pravým ramenem.
     
    25:08
    Síly na ledě se vyrovnají. V přesilové hře se sekání dopustil Vjačeslav Osnovin, jenž tímto prohřeškem zamezil Enlundovi ujet do brejku.
     
    25:52
    Hráči Nižněkamsku jsou v pěti. Startuje jejich více jak minutová přesilovka, jenže svěřenci kouče Bucajeva musejí začínat od své brány.
     
    26:15
    To jim příliš starostí nezpůsobilo. Bleskově se dokázali usadit v útočné třetině a po sérii přihrávek pálil z vrcholu levého kruhu Semjonov. Will poslal černou gumu do ochranné sítě.
     
    26:51
    Lukáš Sedlák zvládl důležité vhazování, čímž umožnil Manuchovovi vyhodit do bezpečí. Ruský bek příležitostí nepohrdl, Čljabinsk oslabení přežije.
     
    27:01
    Navíc si zahraje téměř kompletní přesilovku! V blízkosti útočné modré si totiž Brandon McMillan vyřizoval účty s Pilutem, jehož podrazil. Jasné dvě minuty.
     
    27:30
    Domácí předvedli parádní kombinační akci, jíž chyběla jenom gólové tečka. Tomáš Hyka v jejím finále hledal před brankou Bailena, tomu zamezil ve střele do poloodkryté brány Johansson, který soupeři v posledním okamžiku dokázal alespoň částečně zblokovat hokejku.
     
    28:28
    Domácí hráči znovu vyzkoušeli soka vykombinovat. Tentokráte neuspěli, protože Byvalcev dlouho naznačoval, kam bude nahrávat. Pas na Piluta vypíchl Enlund.
     
    28:57
    Domácí fanoušci se už radovali, avšak euforie byla předčasná. Tvrdá rána Manuchova sice skončila v síti, ale jen z boku.
     
    29:10
    McMillan je zpět na ledové ploše. Třetí přesilovku v zápase domácí nevyužili, ale zase prokázali, že ji umí sehrát výborně. Ke gólu chyběl kousek.
     
    30:07
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    VJAČESLAV OSNOVIN přibližuje Traktor vítězství! Mezi kruhy si najel na přihrávku Tomáše Hyky a střelou do levé šibenice nedal Ivannikovovi šanci. Asistence: Tomáš Hyka a Lukáš Sedlák.
    30:07 Vjačeslav OSNOVIN - 4:1
     
    30:42
    Za nástřelem Pulita se nejrychleji rozjel Bryncev. A to bylo jasné znamení pro rozhodčí, kteří zapískali zakázané uvolnění.
     
    31:19
    Zpoza brány se snažil vytočit Libor Hudáček. Slováka měl ovšem skvěle přečteného Sergej Tělegin, obránce jej čistým způsobem zastavil.
     
    31:44
    Jevgenij Ivannikov hodně povyjel z brány, aby zmenšil střelecký úhel Osnovinovi. Ten si ještě bude muset na druhý zásah počkat, mířil nepřesně.
     
    32:03
    Domácí ujeli do přečíslen tří proti jednomu. Lukáš Sedlák volil pas na z druhé vlny najíždějícího Bailena, jemuž touš přeskočil přes čepel hole.
     
    32:58
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Gólové hody pokračují, hosté jsou zpět ve ztrátě dvou branek. BULAT ŠAFIGULLIN volil při přečíslení nahrávku na spoluhráče, kterou zblokoval Bailen. Jenže tak smolně, že hostující útočník dostal druhou příležitost a z velkého úhlu poslal puk za záda Willa, český gólman se nestihl přemístit poté, co reagoval na původně plánovanou nahrávku přesunem k druhé tyči. Asistence: Vladimir Galuzin.
    32:58 Bulat ŠAFIGULLIN - 4:2
     
    33:15
    Hráči v černých dresech budou hrát další přesilovku. Odpočinout si jde na dvě minuty obránce Gleb Semjonov, jenž za vlastní brankou přidržel Osnovina.
     
    33:59
    Domácí hokejisté se od vyhraného vhazování drželi po celou dobu ve třetí třetině. Dlouho ovšem váhali se zakončení, to vzal na svá bedra až Lawrence Pilut. Střelu k levé tyči Ivannikov vykopl betonem.
     
    34:16
    A další zákrok ruského gólmana ve službách Neftěchimiku. Dobře přečetl, že Hyka bude nahrávat na Sedláka, proti němuž se stihl skvěle přesunout a lapačkou schovat touš v rukavici.
     
    34:51
    Ruslan Karlin přihrál Majorovovi do velmi složité pozici. Pravé křídlo elitní formace si ale v rámci možností poradilo a i v obležení tří protihráčů vypálilo. Avšak příliš slabě, Ivannikov měl lehkou práci.
     
    35:15
    Hosté jsou kompletní. Semjonov prožil na trestné lavici nervózní chvilky, avšak spoluhráči se dokázali ubránit, i když většinu času strávili v obranném pásmu.
     
    35:50
    Na ledě opět lajna s dvěma českými útočníky. Přes Hyku a Sedláka se kotouč přesunul na modrou Těleginovi, tvrdý projektil narazil do zadního mantinelu.
     
    36:20
    Roman Will raději pozastavil hru. Od levého mantinelu vyzkoušel jeho pozornost Jonas Enlund, domácí strážce svatyně si pohlídal mezeru mezi betony.
     
    36:42
    Brankář Čeljabinsku v roli rozehrávajícího hráče. Za brankou si dokázal zpracovat puk a středem odvážně nahrál Bailenovi.
     
    37:21
    Ildar Šiksatdarov měl smůlu, že si nevšiml ležícího Willa, ten podklouzl při snaze při přemístění se k pravé tyčce. Místo střely do prázdné brány hrál zadovkou na modrou, kde byl Sidorov.
     
    37:50
    Nižněkamsk v posledních okamžicích dominuje. Strážce svatyně Traktoru musel být znovu v pozoru, křižný projektil McMillana vyrazil koncem lapačky nad honí tyč.
     
    38:01
    Konečně se Gatijatulinova družina probojovala alespoň do středního pásma. Na vysoký oblouček Karpuchina Abrosimov přes veškeré úsilí nedosáhl.
     
    38:19
    Domácí si vydechli skutečně jen na pár vteřin. V závěru druhé třetiny se budou bránit ve čtyřech poté, co byl vyloučen Alexandr Avcin za sekání.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:27
    Hráči v černých dresech mohli udeřit při vlastním oslabení. Jmenovitě Ruslan Karlin, který obdržel nahrávku mezi kruhy od Iljina, jenže mezi betony Ivannikova nebylo místo.
     
    39:46
    Hosté se rychle přesunuli s kotoučem do středního pásma. Domácí ovšem útočníky výborně dostupovali atak to na sebe musel vzít od modré Bryncev, s jehož střelou si povyjetý Will věděl rady.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce přidali oba celky po jednom gólu. Domácí Čeljabink poslal ve 31. minutě do nadějného tříbrankového náskoku Vjačeslav Osnovin, avšak hosté odpověděli o necelé tři minuty později. Bulat Šafigullin dostal zpět puk po zblokované přihrávce a z úhlu dokázal prostřelit Romana Willa. O vítězi ještě zdaleka není rozhodnuto. Nižněkamsk v druhé polovině druhé části byl výrazně aktivnějším týmem, ale na kontakt se, zatím, nedostal.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:52.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Dvacet vteřin ještě hosté hráli přesilovku z důvodu vyloučení Avcina. Neodkázali se však ani probojovat do středního pásma, pokračuje se v pěti na obou stranách.
     
    40:58
    Lze očekávat, že se domácí už tolik nebudou tlačit do ofenzivy. Bailen místo konstruktivní rozehrávky jen vyhodil do středního pásma.
     
    41:16
    Hráči v černém vybojovali buly v útočném pásmu. Pilut vystřelil zápěstím ze středního pásma a Ivannikov si netroufl na rozehrávku.
     
    41:56
    Jonas Enlund komplikuje Nižněkamsku boj o stahování náskoku. V útočném pásmu se mu zapletla hokejka pod nohy Bailena, který přes soupeřovo náčiní upadl. Švédský útočník je vyloučen za podrážení.
     
    42:13
    Vlažný začátek početní převahy Traktoru. Manuchov klidě mohl střílet, avšak před Johanssonem vyjel do střední třetiny. Klidit se tak musí z pásma i ostatní domácí hráči.
     
    42:51
    Pěknou individuální akci ukázal fanouškům Lukáš Sedlák. Od levého mantinelu si najel na střed a šel do forhendové kličkou, kterou ovšem Ivannikov očekával a střelu pokryl levým betonem.
     
    43:28
    Svěřenci kouče Gatijatulina kombinují v útočné třetině. Nikam zvlášť se neženou, nahrávají si, ale zatím příliš nestřílejí.
     
    43:51
    Nahrávka Tomáše Hyky měla oči, jenže Osnovin skákavou žabičku promáchl. Odražený puk dostal Čiviljov, touš odpálil přes všechny čáry.
     
    44:05
    Jonas Enlund je zpátky ve hře. Ihned se zapojil do slibné příležitosti Nižněkamsku, na jejímž konci sám stál. Střílel těsně nad.
     
    44:34
    Tentokráte již Roman Will musel zasahovat. Český gólman si počkal na střelu Šafigullina, tu dokázal udržet v lapačce.
     
    45:16
    Hosté bojují ze všech sil. Libor Hudáček mohl střílet, avšak viděl ještě lépe postaveného McMillana, tomu ovšem v poslední chvíli zblokoval hokejku Pilut.
     
    45:56
    Roman Will určitě mohl zkusit vyklepat kotouč, ale rozhodl se neriskovat. Raději přerušil hru a umožnil unavené druhé formaci vystřídat.
     
    46:20
    Po ledě vystřelil obránce Otso Rantakari. Domácí gólman chvíli nevěděl, kde má puk, nakonec ho našel pod levým betonem.
     
    46:26
    Velká šance pro Neftěchimik, jak se dostat na kontakt. Roman Manuchov dokázal zabránit Hudáčkovi ve střele držením.
     
    46:53
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Drama je na světě! Od modré čáry vystřelil GLEB SEMJONOV a Roman Will přes clonícího Bikmullina nic neviděl, touš spatřil až za zády. Asistence: Rafael Bikmullin a Alexej Volgin.
    46:53 Gleb SEMJONOV - 4:3
     
    47:40
    Hosté jsou psychicky nahoře. Rychle získali puk znovu do své moci a již kombinují ve střední třetině. Will se musí pořádně ohánět.
     
    48:21
    Na modré si připravoval touš Michail Sidorov k zakončení příliš dlouho. Ve finále nastřelil Majorova, ten mém ujel do brejku. Puk však nechal za sebou.
     
    48:37
    Včas od modré vypálil Alexej Volgin. Tvrdý projektil domácímu brankáři moc starostí nenadělal, bezpečně ho ukryl v lapačce.
     
    49:19
    Na druhé straně najížděl Maxim Majorov za oblouček za obranu vyslaný Bailenem. Dobře vystartoval Ivannikov, jenž byl u puku dříve jak soupeř, vyrážečkou poslal černou gumu do středního pásma.
     
    49:54
    Dobře si teď čeljabinská defenzivní řada pohlídala obrannou modrou čáru. Manuchov se společně s Pilutem stáhli k Enlundovi, jehož připravili o puk.
     
    50:30
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Traktor nadále vede, ale už jen o jediný gól. Nižněkamsk bojuje ze všech sil o vyrovnání.
     
    50:56
    Útočníci Neftěchimiku si nedokázal pokrýt Karpuchina, který měl na modré čáře moře volného prostoru. Sjel si blíže bráně a příklepem vystřelil těsně vedle levé tyče.
     
    51:08
    Výborný zákrok Romana Willaproti štiplavé ráně Buvajeva. Ta mířila na lapačku, český gólman potvrdil výborné reflexy a projektil vyrazil.
     
    51:41
    Rafael Bikmullin je při střelecké chuti. Forward nejspíše ještě mohl nahrávat, avšak z nulového úhlu zkusil najít místečko mezi helmou brankáře a tyčkou. Nenašel, od Willovy masky se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    52:07
    Hostující srážce svatyně Jevgenij Ivannikov se začal více zapojovat do rozehrávek. Za brankou zastavil nahození Hyky a hru přenesl na levou stranu, kde byl nikým nepokrytý Ildar Šiksatdarov.
     
    52:48
    Razítko na vítězství Čeljabinsku mohl dát Lukáš Sedlák. Od krajana Hyky dostal mezi kruhu nahrávku ideálně do hokejky, mezi betony ovšem mezera nebyla.
     
    53:16
    Skvělou práci znovu odvedl brankář Nižněkamsku. Ten si povyjel až na okraj brankoviště, aby zamezil nahrávce Šolochova na úplně volného Iljina.
     
    53:33
    S problémy, ale přece se Alexej Byvalcev dostal alespoň do střední třetiny. Centr elitní lajny byl obtěžován hned třemi protihráči, avšak poradil si znamenitě.
     
    54:16
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    JAROSLAV KOSOV posunuje Čeljabinsk blíže vítězství. Do plné rychlosti mu nahrál Tělegin a útočník ujel do samostatného úniku, ten zakončil kličkou à la Peter Forsberg. Šel do forhendu, ale puk si ještě stáhl na bekhend a s hokejkou v jedné ruce poslal kotouč vedle betonu brankáře do brány. Asistenci si připisuje také Roman Will, jenž kotouč k Těleginovi vyrazil. Asistence: Sergej Tělegin a Roman Will.
    54:16 Jaroslav KOSOV - 5:3
     
    55:30
    Hosté se ještě snaží, nezabalili utkání předčasně. Ale nyní to budou mít velmi složitý, na dva vstřelené góly mají poslední čtyři minuty.
     
    55:51
    Nahození od modré čáry se Ogurcovovi vůbec nepovedlo. Kotouč nabral na čepel hole a poslal ho vysoko nad bránu, dokonce až do ochranné sítě.
     
    56:16
    Libor Hudáček oslabuje svůj tým a tohle už s hosty nevypadá dobře. Slovenský útočník nezastavil včas svůj pohyb a najel do brankoviště, v němž atakoval Willa.
     
    56:40
    Gatijatulinova družina hraje přesně to, co potřebuje. V útočném pásmu si vyměňuje kotouč a nežene přehnaně za zakončení.
     
    57:13
    Mezi střelce utkání se chtěl přidat Tomáš Hyka. Ten má na kontě sice tři zásahy, ale na trefu dnes stále čeká. Příklepem těsně minul místo u pravé tyčky.
     
    57:48
    I navzdory oslabení vyrazil na zteč Jonas Enlund. Sám proti dvěma ovšem neměl moc příležitostí na úspěch, až ke střele se neprotlačil.
     
    58:35
    Možná poslední příležitost, jak s výsledkem ještě něco udělat. Roman Manuchov vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění, vhazování proběhne po Willově levici.
     
    58:44
    Kouč Bucajev překvapivě ponechal Ivannikova v bráně. Galuzin vyhrál buly na Bikmullina, pokus zápěstím od pravého mantinelu Will schoval ve výstroji.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:11
    Trenér Nižněkamsku Bucajev si vzal oddechový čas a na ledovou plochu se vrací šest hráčů, nikoli gólman. Hosté zkouší powerplay.
     
    59:59
    Těsně před sirénou vypálil z vrcholku pravého kruhu Pavel Porjadin. Český gólman nepřipustil čtvrtý inkasovaný gól, zakročil levým betonem.
     
    Konec zápasu.
     
    Traktor Čeljabinsk potvrdil roli favorita a na domácím ledě porazil Neftěchimik Nižněkamsk výsledkem 5:3.

    Důležitý krok k vítězství udělali domácí hokejisté už v první třetině, v níž vstřelili tři branky. Na gól Jaroslava Kosova navázal Nick Bailen, načež dokázal snížit Slovák Libor Hudáček. Poslední slovo v první části však měli domácí, šest vteřin před koncem se trefil Lukáš Sedlák. V prostředním dějství posunul do tříbrankového náskoku Traktor Vjačeslav Osnovin, ale na druhé straně rychle odpověděl Bulat Šafigullin a bylo to zase o dva góly. Hosty přiblížil na kontakt úspěšným přesilovkovým zásahem Gleb Semjonov, avšak k vyrovnání již nedošlo, naopak to byl Jaroslav Kosov, kdo stvrdil vítězství Čeljabinsku svým druhým gólem.

    Vidět dnes byli čeští hokejisté a Libor Hudáček. Roman Will kromě několika výborných zákroků připsal i asistenci na pátý gól. Hned tři gólové nahrávky dnes zaznamenal Tomáš Hyka, jeho krajan ze stejné lajny Lukáš Sedlák získal dva body za gól a asistenci. Slovák Hudáček za Nižněkamsk jednou skóroval, k bodům ovšem jeho zásah nepomohl.

    Hokejisté Traktoru se díky vítězství vyšvihli na pátou příčku Východní konference, Nižněkamsk zůstává předposlední, tedy jedenáctý.
     
    Československá stopa v utkání

    Roman Will (CLJ) 0+1, 18 zákroků, 3 OG, úspěšnost 85,71%
    Lukáš Sedlák (CLJ) 1+1, 4 střely, čas na ledě 19:38
    Tomáš Hyka (CLJ) 0+3, 1 střela, čas na ledě 19:34
    Libor Hudáček (NIZ) 1+0, 2 střely, čas na ledě 19:02
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:41:01)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Kosov (Byvalcev), 9. Bailen (Hyka, Pilut), 20. Sedlák (Hyka, Bailen), 31. Osnovin (Hyka, Sedlák), 55. Kosov (Tělegin, Will) – 11. L. Hudáček (Porjadin, Semjonov), 33. Šafigullin (Galuzin), 47. Semjonov (Bikmullin, Volgin)


    Traktor Čeljabinsk: Will (Fedotov) – Manuchov, Pilut, Bailen (A), Tělegin, Karpuchin, D. Bodrov, Ogurcov – M. Majorov, Byvalcev, Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Osnovin – Šolochov, D. Iljin, Lukin – Kosov, Karlin, Avcin – Švarjov.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Korotajev (9. Ivannikov) – Bryncev, Rantakari, Volgin (A), Sidorov, K. Vorobjov, Abrosimov, Semjonov – Chajrullin, Linus Johansson, Enlund (A) – McMillan, L. Hudáček, Porjadin – Šiksatdarov, Šarifjanov, Bucajev – Bikmullin, Galuzin (C), Šafigullin – Čiviljov.

    Rozhodčí: Gamalej, Lavrenťjev – Parikov, Stroganov

    Diváci: 4 168
    thejrc.org