Magnitogorsk – Barys 3:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Kazaň 2:3 (kon.) | Čeljabinsk – Nižněkamsk 5:3 (kon.)
N.Novgorod – Viťaz 6:3 (kon.) | Kunlun – Spartak Moskva 3:5 (kon.) | Dynamo Moskva – Jokerit 5:1 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
5:3 (3:1, 1:1, 1:1)
Neftěchimik Nižněkamsk
Středa 03.02.2021, 15:00 • Ledová aréna Traktor • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:41:01)
     
    Československá stopa v utkání

    Roman Will (CLJ) 0+1, 18 zákroků, 3 OG, úspěšnost 85,71%
    Lukáš Sedlák (CLJ) 1+1, 4 střely, čas na ledě 19:38
    Tomáš Hyka (CLJ) 0+3, 1 střela, čas na ledě 19:34
    Libor Hudáček (NIZ) 1+0, 2 střely, čas na ledě 19:02
     
    Traktor Čeljabinsk potvrdil roli favorita a na domácím ledě porazil Neftěchimik Nižněkamsk výsledkem 5:3.

    Důležitý krok k vítězství udělali domácí hokejisté už v první třetině, v níž vstřelili tři branky. Na gól Jaroslava Kosova navázal Nick Bailen, načež dokázal snížit Slovák Libor Hudáček. Poslední slovo v první části však měli domácí, šest vteřin před koncem se trefil Lukáš Sedlák. V prostředním dějství posunul do tříbrankového náskoku Traktor Vjačeslav Osnovin, ale na druhé straně rychle odpověděl Bulat Šafigullin a bylo to zase o dva góly. Hosty přiblížil na kontakt úspěšným přesilovkovým zásahem Gleb Semjonov, avšak k vyrovnání již nedošlo, naopak to byl Jaroslav Kosov, kdo stvrdil vítězství Čeljabinsku svým druhým gólem.

    Vidět dnes byli čeští hokejisté a Libor Hudáček. Roman Will kromě několika výborných zákroků připsal i asistenci na pátý gól. Hned tři gólové nahrávky dnes zaznamenal Tomáš Hyka, jeho krajan ze stejné lajny Lukáš Sedlák získal dva body za gól a asistenci. Slovák Hudáček za Nižněkamsk jednou skóroval, k bodům ovšem jeho zásah nepomohl.

    Hokejisté Traktoru se díky vítězství vyšvihli na pátou příčku Východní konference, Nižněkamsk zůstává předposlední, tedy jedenáctý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Těsně před sirénou vypálil z vrcholku pravého kruhu Pavel Porjadin. Český gólman nepřipustil čtvrtý inkasovaný gól, zakročil levým betonem.
     
    59:11
    Trenér Nižněkamsku Bucajev si vzal oddechový čas a na ledovou plochu se vrací šest hráčů, nikoli gólman. Hosté zkouší powerplay.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:44
    Kouč Bucajev překvapivě ponechal Ivannikova v bráně. Galuzin vyhrál buly na Bikmullina, pokus zápěstím od pravého mantinelu Will schoval ve výstroji.
     
    58:35
    Možná poslední příležitost, jak s výsledkem ještě něco udělat. Roman Manuchov vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění, vhazování proběhne po Willově levici.
     
    57:48
    I navzdory oslabení vyrazil na zteč Jonas Enlund. Sám proti dvěma ovšem neměl moc příležitostí na úspěch, až ke střele se neprotlačil.
     
    57:13
    Mezi střelce utkání se chtěl přidat Tomáš Hyka. Ten má na kontě sice tři zásahy, ale na trefu dnes stále čeká. Příklepem těsně minul místo u pravé tyčky.
     
    56:40
    Gatijatulinova družina hraje přesně to, co potřebuje. V útočném pásmu si vyměňuje kotouč a nežene přehnaně za zakončení.
     
    56:16
    Libor Hudáček oslabuje svůj tým a tohle už s hosty nevypadá dobře. Slovenský útočník nezastavil včas svůj pohyb a najel do brankoviště, v němž atakoval Willa.
     
    55:51
    Nahození od modré čáry se Ogurcovovi vůbec nepovedlo. Kotouč nabral na čepel hole a poslal ho vysoko nad bránu, dokonce až do ochranné sítě.
     
    55:30
    Hosté se ještě snaží, nezabalili utkání předčasně. Ale nyní to budou mít velmi složitý, na dva vstřelené góly mají poslední čtyři minuty.
    54:16 Jaroslav KOSOV - 5:3
     
    54:16
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    JAROSLAV KOSOV posunuje Čeljabinsk blíže vítězství. Do plné rychlosti mu nahrál Tělegin a útočník ujel do samostatného úniku, ten zakončil kličkou à la Peter Forsberg. Šel do forhendu, ale puk si ještě stáhl na bekhend a s hokejkou v jedné ruce poslal kotouč vedle betonu brankáře do brány. Asistenci si připisuje také Roman Will, jenž kotouč k Těleginovi vyrazil. Asistence: Sergej Tělegin a Roman Will.
     
    53:33
    S problémy, ale přece se Alexej Byvalcev dostal alespoň do střední třetiny. Centr elitní lajny byl obtěžován hned třemi protihráči, avšak poradil si znamenitě.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Kosov (Byvalcev), 9. Bailen (Hyka, Pilut), 20. Sedlák (Hyka, Bailen), 31. Osnovin (Hyka, Sedlák), 55. Kosov (Tělegin, Will) – 11. L. Hudáček (Porjadin, Semjonov), 33. Šafigullin (Galuzin), 47. Semjonov (Bikmullin, Volgin)


    Traktor Čeljabinsk: Will (Fedotov) – Manuchov, Pilut, Bailen (A), Tělegin, Karpuchin, D. Bodrov, Ogurcov – M. Majorov, Byvalcev, Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Osnovin – Šolochov, D. Iljin, Lukin – Kosov, Karlin, Avcin – Švarjov.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Korotajev (9. Ivannikov) – Bryncev, Rantakari, Volgin (A), Sidorov, K. Vorobjov, Abrosimov, Semjonov – Chajrullin, Linus Johansson, Enlund (A) – McMillan, L. Hudáček, Porjadin – Šiksatdarov, Šarifjanov, Bucajev – Bikmullin, Galuzin (C), Šafigullin – Čiviljov.

    Rozhodčí: Gamalej, Lavrenťjev – Parikov, Stroganov

    Diváci: 4 168
    thejrc.org