Plzeň – Litvínov 5:4 (kon.) | Zlín – Pardubice 1:3 (kon.) | Olomouc – Třinec 2:3 (kon.)
Vítkovice – Sparta 1:2 (kon.) | K. Vary – Motor ČB 1:6 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 3:5 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 05.02.2021, 17:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    PSG Berani Zlín

    Domácím Beranům se, stejně jako už celou sezónu, v posledních zápasech nedaří. Z posledních pěti zápasů vytěžili pouhé čtyři body a to hlavně díky výhře nad sokem z Olomouce. Na něj ale i přesto ztrácí sedm bodů, takže by domácí potřebovali výhru za tři body jako sůl. Momentálně se totiž ševci ze Zlína nachází na předposledním místě, takže nemají jisté ani osmifinále, do kterého postupují téměř všechny týmy. Aby toho na závěr sezóny nebylo pro domácí mančaft málo tak se jim zranila brankářská jednička Libor Kašík a dokonce i dvojka Daniel Huf. Mladičký strážce svatyně Kořének zatím odvádí velice dobrou práci na to, že si teprve dva zápasy zpátky odbyl svoji extraligovou premiéru.

    Poslední tři utkání:
    Mountfield HK vs. Zlín – 5:2
    Zlín vs. Sparta Praha – 2:4
    Olomouc vs. Zlín – 2:4
     
    HC Dynamo Pardubice

    Hosté z Pardubic mají oproti jejich soupeři lehce lepší formu, žádný zázrak to ale taky není. Z posledních pěti utkání získali šest bodů, což není nejhorší. Zároveň by to mohlo být ale mnohem lepší. Mohla by je ale pohánět pachuť výhry, kterou si vezou z Olomouce. Ty by jim mohla zůstat i nadále, jelikož Berani jsou papírově slabším týmem. Z řad Dynama ale bude v následujícím zápase nemálo hráčům. Nejčerstvějším chybějícím je Bělorus Kostitsyn, který vyfasoval poměrně dost tvrdý trest a to v podobě stopky na sedm zápasů, kvůli tvrdému faulu z posledního klání. i přes to všechno by to měla být dneska pravděpodobně jednoznačná záležitost. Uvidíme zda se domácím podaří zaskočit jejich vyzyvatele a udržet tři body doma.

    Poslední tři utkání:
    Pardubice vs. Olomouc – 5:2
    Plzeň vs. Pardubice – 3:0
    Pardubice vs. Liberec – 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kořének (Huf) – Řezníček, Ferenc, M. Novotný, Nosek (A), Žižka (C), Gazda, Suhrada – Kubiš (A), Fryšara, Svoboda – Okál, Vopelka, Šlahař – Köhler, Karafiát, Dufek – Sebera, P. Sedláček, J. Ondráček.

    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Barulin) – Mikuš, J. Zdráhal, J. Kolář (A), Nakládal (C), Ďaloga, Bučko, Vála – R. Kousal, T. Zohorna, Camara – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – L. Horký, O. Roman, Tybor – Štetka, Rohlík, Pochobradský.

    Rozhodčí: Šír, Vrba – Hlavatý, Gebauer.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Úvodní buly vyhrál pro domácí Ferenc a i za jeho asistence přichází první útok ze strany Beranů. Ten ale po rychlé ztrátě kotouče končí. Ze strany soupeře ale také rovněž žádná střela nepřišla.
     
    01:43
    K snad první střele se dostal zpoza pravého kruhu Paulovič. Jeho pokus byl ale ztečovaný a tak se zkroutil mimo bránu. Na druhé straně se dostal k zakončení Dufek, který byl se svým pokusem už krapet úspěšnější. Ani on však nevyzrál na brankáře.
     
    02:42
    Pardubický mančaft se dostal k prvnímu většímu tlaku, kromě střely Zohorny z toho ale nakonec nic nebylo. Naopak ševci se pokusili dostat do útočného pásma, ty ale zradil ofsajd.
     
    03:41
    Šlahař nyní vybízel k zakončení z bezprostřední blízkosti Žižku, ten ale jeho přihrávku nezpracoval, kvůli jednomu z bránících hráčů, který mu nadzvedl hůl.
     
    04:40
    Ferencovi se podařilo obrat mladého Štětku po souboji u mantinelu, jeho následná přihrávka ale byla tak nepřesná, že skončila zakázaným uvolněním.
     
    05:39
    Po vhazování jsou u puku Berani, těm se ale nepodařilo ani dostat z obraného pásma a už o něho opět přišly. Následný tlak soupeře ustály a můžou se znovu pokusit o to dostat se ke Kloučkově bráně.
     
    06:38
    K jedovaté střele se dostal Ferenc. Na jeho dělovku ale brankář Dynama vyzrál. Už to vypadalo, že se Žižka dostane k dorážce odraženého puku, když se ale napřahoval, tak mu podjely brusle a švihnul sebou o zem.
     
    07:37
    Po dalším útoku ze strany Pardubic skončil puk v ochranné síti a bude se vhazovat. Buly vyhráli domácí, ti ale poslali puk opět do zakázaného uvolnění a bude se opakovat vhazování, tentokrát úspěšnější Pardubice.
     
    08:36
    Po delší době jsou u svatyně Dynama zlínští, zatím se ale nedostali k ani jedné střele.
     
    09:35
    Po zákroku Kořénka mají na holích puk Pardubice, ty ale kromě pár přihrávek nic nevymyslely a přichází o kotouč.
     
    10:34
    Mikuš vyslal přihrávku až do brankoviště Zlína, k přihrávce která by zajišťovala jasný gól se ale nikdo nedostal.
     
    11:33
    Hráči Dynama mají v posledních minutách lehce navrch a vypadá to, že je jenom otázkou času než to padne za záda Kořénka. Ten ale zatím chrabře brání svojí klec.
     
    12:32
    A opět tu máme buly na zlínské části kluziště, které tentokrát vyhrál soupeř domácích z východu Čech.
     
    14:16
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Lukáš Vopelka – 2 min., držení).
     
    15:14
    Pardubice mají k jejich tlaku také přesilovku, čehož by mohli využít. Určitě by si to zasloužili za dosavadní výkony. Zatím to ale vypadá podlé výkonu, že jim spěje hra pět na pět.
     
    16:18
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Anthony Camara – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Tomáš Zohorna – 2 min., sekání).
     
    17:17
    Dámy a pánové, začíná se nám to tu pořádně dramatizovat! Toto už byla druhá potyčka za poslední minutu a vypadá to ještě na pořádné drama v dnešním utkání.
     
    18:16
    Hra čtyři na čtyři naopak více svědčí Beranům, kteří dostali soupeře do pořádného zámku. Ke střele se nyní dostal Köhler, jeho pokus ale mířil těsně vedle brány.
     
    19:15
    Žižka se dostal k zajímavě vypadající dorážce, když se nacházel těsně před svatyní Kloučka, jeho pokus ale skončil pod lapačkou pardubického brankáře.
     
    19:29
    Kousal se dostal v samotném závěru k dorážce, která mířila mezi nohy Kořénka, ten ji ale zabránil i trochu se štěstím vlastní hokejkou.
     
    19:49
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Štěpán Fryšara – 2 min., podrážení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:46.
     
    Na začátku první třetiny jsme neviděli nic moc zajímavého. Lehce dominoval mančaft z Čech, který se ale do žádné vyloženě nebezpečné akce nedostal. Necelých šest minut před koncem přišlo vyloučení, které odstartovalo zatím největší drama utkání. Během něho došlo rovnou ke dvěma potyčkám, ze kterých si postupně dva hráči odnesli tresty za hrubost. Do konce třetiny byla atmosféra na ledě hustá, že by se dala krájet. To sami dokázali emoce trenéra Svobody po dost nekompromisním vyloučení Fryšary. Zatím i přes stav 0:0 velice zajímavý zápas nejen pro fanoušky a to obzvlášť v posledních minutách.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrál pro Pardubice Zohorna a hned posílá své spoluhráče do útoku. Tam se ale provinil jeden z útočníků a bude se vylučovat.
     
    20:21
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Anthony Camara – 2 min., sekání).
     
    21:20
    I přes nepříznivý začátek přesilovky se domácí dostali hnedka do dvou úniků, o jeden se postaral Okál, o druhý se postaral Žižka. Ani jeden ale neskončil za zády Kloučka, byť jeden z nich měl k tomu ale velice blízko.
     
    22:44
    Fryšara měl snad největší šanci celého utkání z celého utkání! Ten ale minul z bezprostřední blízkosti zcela prázdnou bránu, ve které ležel brankář Pardubic.
     
    23:56
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2 min., podrážení).
     
    25:06
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A je tady dlouho opomíjený první gól Dynama, který už možná mohl přijít mnohem dřív. Po přesné přihrávce od Roberta Kousala do jízdy se dostal do samostatného úniku TOMÁŠ ZOHORNA, který svým zakončením mezi betony vyzrál na zlínského brankáře. Asistence: Robert Kousal a Milan Klouček.
    25:06 Tomáš ZOHORNA - 0:1
     
    26:05
    První branka Pardubic očividně zmrazila jejich soupeře, který nyní vůbec nebruslí a jenom brání další tlak Dynama.
     
    27:04
    K puku se nyní dostali díky Ferencově tlaku na jednoho ze soupeřova hráčů domácí. Ti si ho ale na moc dlouho nenechali, jelikož hnedka první přihrávka skončila na holích Pardubic.
     
    28:03
    Do úniku dva na jednoho se dostal dva ze zlínských útočník. I přesto tento výpad skončil velkým nezdarem a to zákrokem maskovaného muže v brankovišti týmu ze středu republiky.
     
    29:02
    Fryšara se opět dostal k zakončení, kdy se nacházel zase před odkrytou bránou. Ani tentokrát se mu ale nepodařilo vstřelit branku, protože nedokázal zkrotit skákavý kotouč.
     
    30:17
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak toto byla naprosto ukázková střela v podání MATĚJE BLÜMELA! Ten po přihrávce od Patrika Poulíčka zamířil přímo pod víko brány Kořenénka, který neměl nejmenší šanci jakkoli střelu aspoň tečovat. Asistence: Patrik Poulíček.
    30:17 Matěj BLÜMEL - 0:2
     
    31:16
    Domácí se snaží seč jim síly stačí. I přes všelijaké tyto výkony jsou jednoznačně lepší hosté, kteří mají bez pochyb mimo jiné mnohem lepší bruslení.
     
    32:15
    Vhazování před Kloučkem vyhráli Berani, i přesto byli u ztraceného puku jako první soupeřovi hráči, kteří jsou už opět v útoku.
     
    33:18
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Bedřich Köhler – 2 min., sekání).
     
    34:17
    Dynamo má už několikátou šanci na zvýšení skóre v podobě početní výhody. Nicméně zatím v přesilovkách moc úspěšní nebyli a využili jenom jedné z nich.
     
    35:16
    Tak toto byla šance jako hrom a překvapivě se k ní dostal Okál! Ten zakončoval opět z pozice před brankářem, jeho pokus ale reflexivně tečoval Klouček do ochranné sítě.
     
    36:15
    Poté co i další vyloučení zůstalo nevyužito, tak domácí naopak bojují v útočném pásmu o kotouč. Mrštní pardubičtí jim ale nedávají ani nejmenší šanci a míchají si je jako naprosté nováčky.
     
    37:14
    K zakončení se dostal Kubiš. Jeho střela od modré zaprvé mířila do sítě brány ale z boku a zadruhé jí pro jistotou pohlídal brankář svou lapačkou.
     
    38:13
    Do výpadu jeden na jednoho se dostal Zohorna poté co projel zlínskou obranou jako nůž máslem. Jeho zakončení ale bylo poměrně nešikovné a mířilo přímo do středu brány.
     
    39:12
    Probíhá poslední minuta druhého dějství a do útoku se pokusili jít hokejisti Dynama. Těm však utekl kotouč a naopak zakládají další útok domácí obránci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:34.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce jsme sice žádnou bitku nezaznamenali, zato jsme byli svědky hnedka dvou branek. Bohužel pro domácí se o ně postaralo favorizované Dynamo. Ta první padla v jedné z mnoha přesilovek Pardubic a postaral se o ní Tomáš Zohorna. Ta druhá pár vteřin po půlce třetiny. Tentokrát byl autorem Matěj Blümel. Do závěru třetiny se už nic zajímavého nestalo, kromě jednoho vyloučení z řad ševců, kteří jich dneska mají opravdu dost.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Úvodní buly poslední dvacetiminutovky vyhráli opět hráči Pardubic, ti ihned zahrozili, jejich zakončení ale skončilo pod lapačkou Kořénka.
     
    41:19
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Juraj Mikuš – 2 min., podrážení).
     
    41:56
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto bylo selhání jako hrom v podobě obrany Pardubic! Po zisku puku od Kořénka se dostali Berani do přečíslení ČTYŘI na jednoho. O zakončení se postaral ZDENĚK OKÁL. Asistence: Pavel Sedláček a Jakub Svoboda.
    41:56 Zdeněk OKÁL - 1:2
     
    43:13
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak toto je bleskurychlá odpověď jménem ANTHONY CAMARA. Ten se postaral o navrácení dvoubrankového vedení jeho mančaftu únikem, do kterého mu pomohla defenzíva ševců, která už poněkolikáté v dnešním zápase naprosto propadla. Asistence: Tomáš Zohorna a Robert Kousal.
    43:13 Anthony CAMARA - 1:3
     
    44:42
    K metelici jako dělo se dostal Ferenc, ten ale těsně minul bránu soupeře. Nutno ale uznat že rána to byla pořádná, navíc brankář Dynama měl naprosto zakrytý výhled, takže se za střelou akorát otáčel.
     
    46:11
    Do úniku dva na jednoho se pro změnu dostali hokejisti Pardubic, skvělý blok ale předvedl jeden z obránců Zlína, když zabránil přihrávce na volného hráče.
     
    47:40
    Dufek se dostal do poměrně krušné situace, když neustál vlastní brždění a spadnul na zem. Naštěstí se mu nic nestalo, nicméně o kotouč přišel tak aj tak.
     
    48:39
    V útočném pásmu jsou opět pardubičtí, Camara ale ztratil puk po souboji u modré, ten ale zachytil další z jeho spoluhráčů a tak jsou hosté stále u kotouče.
     
    49:38
    Do dalšího zakončení se dostal Paulovič. I jeho pokus ale vyrazil zlínský brankář mimo bránu. U kotouče jsou Berani, ti ale dlouhodobě nemůžou vymyslet, jak s ním vynaložit.
     
    50:37
    A byl tu další útok dva na jednoho ze strany Pardubic. Tentokrát finální přihrávka prošla, svého majitele ale nenašla a tak se nedostalo ani k zakončení.
     
    51:36
    Šlahařovi se podařilo získat kotouč za jeho vlastní bránou a dostává svůj tým po delší době do útoku. Tam ale kromě jedné střely nic nevymysleli a bude se vhazovat před pardubickým Kloučkem.
     
    52:35
    Po vhazování jsou u kotouče opět hosté kteří se opět snaží dostat do útoku. I tentokrát se jim to daří, nicméně defenzíva Zlína se ještě snaží.
     
    53:34
    Beranům se podařilo dostat po delší době do útoku a hnedka z toho byl zámek pardubické obrany v její vlastním pásmu. Kromě pár střel se ale zase k ničemu nedostali a nechávají tak zatím trenéra Pardubic Krále klidným.
     
    55:03
    Po vhazování před Kloučkem se dostali do útoku hráči Pardubic, ne ale na moc dlouho. Rychle přišli o kotouč a do útoku se opět vrhají domácí.
     
    56:32
    Ke střele se po delší době dostala Nakládal, ten ale svým ladným pokusem minul bránu. Ke kotouči se dostali opět hráči Zlína.
     
    57:51
    Blíží se poslední dvě minuty zápasu a domácím se krátí zápas velice rychle. Pro ně je opravdu každá vteřinka drahocenná. K tomu by ale taky potřebovali být v útoku.
     
    58:50
    Tak nyní předvedli velice nesportovní, ale podle sudích férovou hru, dva hráči Dynama, kdy na téměř minutu zalehli kotouč a nedali příležitost ho ševcům získat.
     
    Konec zápasu.
     
    V posledním dějství jsme byli opět svědky dvou gólu, jako v tom posledním, tentokrát však padl jeden i ze strany Beranů, kdy se o něho postarala legenda zlínského hokeje Zdeněk Okál. Ti tak využili přesilovky a hlavně snížili na příznivějších, zato pro Dynamo děsivějších 1:2. Pardubicím se ale bleskurychle podařilo odpovědět na snížení brankou, která padla o minutu a půl později. O třetí gól mančaftů z Čech se tentokrát postaral Anthony Camara. Do konce třetiny už jsme se žádné branky a dokonce ani žádného vyloučení nedočkali a tak je výsledný stav dnešního utkání 1:3.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového klání na shledanou. (19:11:16)
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 42. Okál (P. Sedláček, Svoboda) – 26. T. Zohorna (R. Kousal, Klouček), 31. Blümel (Poulíček), 44. Camara (T. Zohorna, R. Kousal)


    Berani Zlín: Kořének (Huf) – Řezníček, Ferenc, M. Novotný, Nosek (A), Žižka (C), Gazda, Suhrada – Kubiš (A), Fryšara, Svoboda – Okál, Vopelka, Šlahař – Köhler, Karafiát, Dufek – Sebera, P. Sedláček, J. Ondráček.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Barulin) – Mikuš, J. Zdráhal, J. Kolář (A), Nakládal (C), Ďaloga, Bučko, Vála – R. Kousal, T. Zohorna, Camara – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – L. Horký, O. Roman, Tybor – Štetka, Rohlík, Pochobradský.

    Rozhodčí: Šír, Vrba – Hlavatý, Gebauer
    bahis siteleri