Plzeň – Litvínov 5:4 (kon.) | Zlín – Pardubice 1:3 (kon.) | Olomouc – Třinec 2:3 (kon.)
Vítkovice – Sparta 1:2 (kon.) | K. Vary – Motor ČB 1:6 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 3:5 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:5 (0:0, 1:3, 2:2)
BK Mladá Boleslav
Pátek 05.02.2021, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno a třetí třetina přinesla v Brně velmi zajímavou podívanou, když Kometa postupně umazala původní tříbrankové manko na rozdíl jediné branky. Bruslaři ovšem nepřipustili vyrovnání a odskočili v čase 56:16 díky krásné střele Ondřeje Dlapy znovu na rozdíl dvou branek. Kometa dokázala rychle odpovědět a vrátit se do zápasu, když se rovněž ukázkovou střelou prezentoval Peter Trška. Brňané ještě jednou odvolali brankáře Vejmelku, ale místo srovnání se dostavila pojistka z hole Davida Ciencialy. Mladá Boleslav tak pod Špilberkem potvrdila formu a připsala si třetí vítězství v řadě. Naopak Kometa pokračuje v domácí černé sérii, je však pravda, že na výkonu ze třetí třetiny může stavět. To je pro dnešek vše, děkuji za pozornost při sledování přenosu a z Brna vám přeji příjemný páteční večer. (20:25:08)
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Ševc postupoval do přečíslení dva na jednoho se Strnadem, tomu do koncovky vložil hůl bránící hráč Brna.
    59:08 David CIENCIALA - 3:5
     
    59:08
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Zdá se, že je definitivně rozhodnuto! Puk se do odkryté branky ploužil hlemýždí rychlostí, ale nakonec pro hosty z hole DAVIDA CIENCALY šťastně doputoval. Asistence: Ondřej Dlapa.
     
    58:33
    Klepiš zavezl puk do útočného pásma, kde byl Krošelj nucen hru přerušit, mezitím Vejmelka odjel z branky a domácí jdou znovu do akce v šesti.
     
    58:06
    Oddechový čas pro domácí.
    58:06 Peter TRŠKA - 3:4
     
    58:06
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa ještě nic nebalí a znovu je to pouze o jednu branku! Brněnská zámek dokonale zužitkoval PETER TRŠKA, když podobně jako jeho soupeř před chvíli z voleje vymetl růžek Krošeljovy brány. Asistence: Rhett Holland, Peter Mueller.
     
    57:27
    Brněnskou akci 3 na 2 vedl Muller, přes Krále doputoval puk k Holíkovi, jenž už měl před sebou pouze Krošelje, ve slibné pozici však přestřelil branku.
     
    57:08
    Vejmelka odjíždí na střídačku, Kometa hraje v šesti!
    56:16 Ondřej DLAPA - 2:4
     
    56:16
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté si berou zpět dvoubrankový náskok! Ukázkovou střelou od modré čáry se prezentoval ONDŘEJ DLAPA, když vymetl růžek brněnské svatyně. Asistence: Valentin Claireaux, David Cienciala.
     
    55:46
    Bruslaři se drží s pukem v útočném pásmu, zatím si předávají puk po mantinelu.
     
    54:25
    Vincour se nyní neukvapil na levém kruhu, nechal si sjet bránícího hráče a ještě svou pozici vylepšil, i přes to že dlouze mířil, trefil pouze připraveného Krošelje.
     
    53:23
    Hosté nyní mohli znovu odskočit, útočnou akci vedl Šťastný a přes Ševce se puk dostal na volej Kotalovi, Vejmelka ovšem celou akci kontroloval a pohotově se přemístil na zakončení posledně jmenovaného.
     
    52:42
    Strnad odmítá nápor Brna, jeho střelu z levého kruhu Vejmelka pokryl a po komerční pauze se bude vhazovat po pravici brněnského brankáře.
     
    52:11
    Brňané jsou kontaktní branku podpořeni, což se nyní odráží na pohybu domácích hráčů, bude zajímavé sledovat, zda se hosté zkoncentrují k obraně již tenkého náskoku.
    51:28 Peter MUELLER - 2:3
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 40. Kusko (Valský, Mueller), 52. Mueller, 59. Trška (Holland, Mueller) – 23. J. Strnad (Claireaux, Cienciala), 26. Dlapa (Bičevskis), 31. A. Zbořil (Šťastný, Šidlík), 57. Dlapa (Claireaux, Cienciala), 60. Cienciala (Dlapa)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Schnattinger) – F. Král, Zámorský, Holland, Trška, Gulaši, Svozil, Kučeřík – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Vincour, V. Němec, Klepiš (A) – Plášek ml., Kusko, Schneider – Bondra, F. Dvořák, Valský.
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Allen, Ševc (C), Bernad, Dlapa, Moravec, Šidlík, Klikorka – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Kotala, A. Zbořil (A), Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – Flynn, Najman, P. Kousal.

    Rozhodčí: Pražák, Horák – Malý, Pešek
    ocianews.com