Plzeň – Litvínov 5:4 (kon.) | Zlín – Pardubice 1:3 (kon.) | Olomouc – Třinec 2:3 (kon.)
Vítkovice – Sparta 1:2 (kon.) | K. Vary – Motor ČB 1:6 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 3:5 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
HC Oceláři Třinec
Pátek 05.02.2021, 17:00 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Přeji příjemný páteční podvečer při sledování textového přenosu z utkání 43. kola Tipsport extraligy. Většina týmů právě dnes načíná závěrečnou čtvrtinu základní části. My se v tomto duelu zaměříme na soupeření celků HC Olomouc a HC Oceláři Třinec. Tabulka jasně favorizuje hosty, avšak právě Olomouc má v letošní sezoně se slezským týmem výtečnou bilanci. Jak dopadne tento zápas, který začne v 17:00?
     


    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Stále ještě úřadující šampioni z roku 2019 patří mezi hlavní favority na titul i letos. Celek kouče Václava Varadi začal sezonu skvěle, poprvé nebodoval až s Olomoucí, ale v průběhu prosince a ledna přišla na Oceláře mírná krize. V tabulce ale i nadále zůstávají nahoře, momentálně jsou druzí se ziskem 82 bodů po 39 odehraných zápasech. Také v tabulce nastřílených gólů je Třinec druhý za Spartou, neboť do sítí soupeřů skóroval už ve 144 případech. Oceláři by měli s přehledem uhrát přímý postup do čtvrtfinále, ale v závěrečné čtvrtině soutěže potřebují stále pokračovat v kvalitních výkonech. Když se zaměříme na posledních pět zápasů Třince, tak v nich si Slezané připsali plný počet patnácti bodů. Po bláznivé přestřelce porazili České Budějovice 9:7, vyhráli 3:2 v Brně a poté zvládli i trojici domácích zápasů s Kometou, Karlovými Vary a Vítkovicemi. Moravskoslezské derby zvládl Třinec v úterý opravdu velmi dobře, Ostravany totiž rozstřílel 7:1. Nejproduktivnějším hráčem týmu a zároveň celé ligy je Martin Růžička s 52 kanadskými body. Třinec má ve svém kádru i nejlepšího střelce extraligy, kterým je Matěj Stránský, jenž dosud nastřílel 27 branek.
     


    HC OLOMOUC

    Hanáky čeká těžká závěrečná čtvrtina, ve které potřebují potvrdit své místo v předkole play-off. Letos do této fáze sezony postupují celky od pátého do dvanáctého místa a právě dvanáctou pozici momentálně Olomouc drží. Na třináctý Zlín má náskok sedmi bodů. Olomouc se i v letošní sezoně trápí v produktivitě, nastřílela totiž pouhých 76 branek, což je nejmenší počet v celé extralize. Z posledních pěti zápasů vytěžili svěřenci Zdeňka Motáka a Jana Tomajka tři body. Hanáci nejprve prohráli 1:2 ve Vítkovicích, poté doma podlehli Plzni a v předposledním zápase měsíce ledna podlehli v důležitém souboji i Zlínu. Své zaváhání ale Olomouc napravila minulou neděli na ledě favorizovaného Liberce, kde vyhrála 2:1 po otočení stavu v průběhu třetí třetiny. V úterý ale Kohouti padli v Pardubicích poměrem 2:5. Navíc se v souboji proti východočeskému celku Hanákům zranili Adam Rutar s Janem Káňou. Prvně jmenovaný zápas nedohrál po ošklivém zákroku domácího Andreje Kosticyna. V produktivitě týmu si vede nejlépe právě Jan Káňa, který má na kontě 21 kanadských bodů.
     
    Vzájemné zápasy z letošní sezony

    13.11.2020 Třinec - Olomouc 5:2
    18.12.2020 Třinec – Olomouc 0:1
    28.12.2020 Olomouc - Třinec 6:3
    Dočkají se Oceláři na ledě Olomouce další výhry?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – A. Rutar, Ondrušek (A), Dujsík, Vyrůbalík (C), Valenta, Švrček – Ostřížek, J. Knotek (A), Bambula – Klimek, Nahodil, Kunc – Burian, Strapáč, Gřeš – Olesz, Kolouch, Handl. Trenér: Moták.

    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Freibergs, M. Adámek, Jaroměřský – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – M. Kovařčík, Špaček, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Kurovský – Kofroň, M. Roman, Hrňa – Dravecký (A). Trenér: Varaďa.

    Rozhodčí: Hejduk, Micka – Rampír, Špringl.
     
    V rámci projektu O kapku lepší hokej dnes nastoupí domácí Rostislav Olesz a hostující Petr Vrána ve speciálním dresu s oranžovým rukávem.
     
    Sluší se dodat, že Olomouc dnes nastoupí v bílých dresech a Třinec v dresech černých.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Martin Růžička hned v úvodu hledal Petra Vránu před bránou. Kapitán Ocelářů ale kotouč nezpracoval ideálně.
     
    00:46
    Michael Špaček našel na modré čáře Musila, jehož ránu lehce tečoval Michal Kovařčík vedle Konrádovy levé tyče.
     
    01:35
    Olomouc se zásluhou své třetí lajny poprvé vydala dopředu. Kvalitní práci za bránou Třince udělal Tomáš Gřeš.
     
    02:08
    Ondrušek odpálil puk po mantinelu před důrazným Romanem, který jej na hrazení poté přistrčil. Zkušený bek Hanáků ale osobní souboj ustál.
     
    02:40
    Nyní je poprvé přerušeno. Domácí totiž nerozehráli nejlépe, a proto se pískalo zakázané uvolnění.
     
    02:55
    Rutarova přihrávka sice přesně mířila na hůl Jana Knotka, ovšem centr domácích se zjevil v ofsajdu. Až ke střele se tedy nedostal.
     
    03:21
    Na ledě se po souboji u mantinelu ocitl obránce Třince Jan Jaroměřský. Už teď je jisté, že v dnešním utkání pokračovat nebude, neboť velmi ošklivě upadl na nohu. Lékaři jej nyní odvádí z hrací plochy.
     
    03:29
    Pro Oceláře je to velká nepříjemnost, neboť hosté dnes nastoupili pouze se šesti beky. Utkání tak budou muset dohrát na pět obránců.
     
    04:09
    Hrehorčák pouze posunul na Tomáše Marcinka, který za bránou Hanáků využil svých kilogramů při tvrdém souboji.
     
    04:56
    Dujsík sice napoprvé nedokázal odehrát puk před dotěrným Růžičkou, ale spoluhráči mu následně pomohli a Olomouc vyvezla kotouč z vlastní třetiny.
     
    05:17
    Konrád úspěšně zasáhl proti střele hostů z levé strany. Po krátkém přerušení se bude vhazovat v pásmu Olomouce.
     
    05:59
    Handl vystihl kotouč při nepřesné předávce hostů, ale poté u mantinelu nedostal od Freibergse ani kousek prostoru.
     
    06:28
    Jan Švrček tvrdě vypálil od modré čáry, ale jeho pokus byl přizvednut nad horní tyč.
     
    07:04
    Třinec zatím nemá takový tlak, jak by se čekalo. Olomouc ale brání výborně.
     
    07:41
    První lajna hostů ukázala svou sílu na kotouči v útočné třetině. Do pozice na pravém kruhu si najel Martin Růžička, jehož pokus ale Branislav Konrád bez větších potíží lapil.
     
    07:58
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Marian Adámek – 2 min., podrážení).
     
    08:11
    Petr Kolouch zajímavě vystřelil zápěstím z levé strany. Jakub Štěpánek si ale kotouč našel, i když neměl tolik prostoru k dobrému výhledu.
     
    08:29
    Tomáš Dujsík přihrál do strany Petru Strapáčovi, jehož rána se ale mezi tři tyče nevešla. Hosté se následně osvobodili.
     
    09:07
    Ondrušek šikovným posunutím hledal hůl Bambuly, mladý útočník se ale k přihrávce o pár centimetrů nedostal.
     
    09:57
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se zaslouženě ujímají vedení, neboť svou první přesilovku z velkého množství času strávili v útočné třetině. Ostřížek hned dvakrát nebezpečně pálil, ale s jeho pokusy si Štěpánek ještě poradil. Třinecký gólman ale už nestačil na střelu Lukáše Nahodila z kruhu, na kterou mu přihrál právě David Ostřížek. Puk ještě před Štěpánkem tečoval JAN KNOTEK, takže trefa je připsána jemu. 1:0. Asistence: David Ostřížek.
    09:57 Lukáš NAHODIL - 1:0
     
    10:26
    Třinec chtěl odpovědět, ale Branislav Konrád si poradil s ranou od modré čáry.
     
    11:17
    Pobídku Patrika Hrehorčáka do prostoru před bránou dokázal slovenský brankář hokejkou posunout k mantinelu.
     
    12:00
    Za chvíli přijde vhazování ve středovém kruhu. Rozhodčí totiž nejprve pískli icing, ale svůj verdikt nakonec upravili.
     
    12:45
    Hostující útočníci se sice co nejvíce snaží hrát s pukem, ale domácí hráči je poctivě dostupují při každém souboji a kontaktu s kotoučem.
     
    12:57
    Třinec vypálil hned po buly zásluhou obránce Adámka. Konrád si prostor u přední tyče pokryl.
     
    13:32
    Olesz sice šikovně kotouč sklepl na útočné modré čáře, ale na Koloucha už přesně neposunul. Kotouče se tak ujali hosté, kteří zásluhou Marcinka pobývají v útočném pásmu.
     
    14:03
    Konrádova vyrážečka byla znovu pohotová, Třinec se ale v posledních minutách častěji tlačí ke střelbě.
     
    14:43
    Špaček našel jemnou bekhendovou přihrávkou hůl Michala Kovařčíka, který v ideální příležitosti promáchl. Konrád už ležel na ledě, ale třinecký útočník vystřelit nedokázal.
     
    15:26
    Tomáš Valenta se sympaticky vydával dopředu, ale zastavil jej ofsajd. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    15:57
    Martin Vyrůbalík sice přihrával do strany, ale při přechodu do pásma byli Hanáci znovu nepřesní a znovu se vystavili do ofsajdu.
     
    16:16
    Branislav Konrád vytáhl skvělý zákrok proti úniku Ondřeje Kovařčíka, který na něj mířil úplně sám. Útočníka hostů ale při bekhendové kličce stačil vychytat.
     
    17:03
    Na druhé straně byl zase blízko k brance Tomáš Gřeš. Z pravé strany si najížděl před Štěpánka ve velké rychlosti, ale třineckého gólmana nepřekonal. Vyražený puk totiž doskákal těsně vedle zadní tyče.
     
    17:46
    Olomouc ale zůstala aktivní a z toho vytěžila zisk vhazování v útočném pásmu.
     
    18:19
    Daniel Kurovský využil své postavy a jako tank se vřítil před Ondruška a následně i Konráda. Při své snaze zakončit ale došlo k posunutí olomoucké svatyně.
     
    18:20
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jiří Ondrušek – 2 min., držení).
     
    18:38
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Švrček – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    19:17
    Třinec vystřelil při přesilovce 5 na 3 až nyní. Olomouc se zatím drží. Matěj Stránský napřáhl z levé strany, ale přihrávka mu moc nesedla. Konrád se zákrokem problém neměl.
     
    19:33
    Hosté se sami svou nepřesností vyhošťují z útočné třetiny.
     
    19:56
    Erik Hrňa dvakrát po sobě střílel z pozice na vrcholu kruhu, ale nejprve jej vychytal Konrád a podruhé zamířil pouze do připravených chráničů obětavého Martina Vyrůbalíka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 14
     
    Třinecký kouč Václav Varaďa určitě nemůže být spokojen s první třetinou svých svěřenců. Hanáci svou jedinou přesilovku v jejím závěru využili zásluhou Jana Knotka a hosté měli k dispozici minutu a dvacet sekund početní výhody pěti proti třem, ze které si ale vyloženou pozici nevypracovali. Branislav Konrád navíc odchytal skvělou třetinu, takže po dvaceti minutách vede Olomouc 1:0. Třinec bude hrát přesilovku pět na tři ve druhé periodě ještě 20 sekund.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Ondrušek už naskočil na led. Dvacet sekund dvojnásobného oslabení ubránili domácí výborně.
     
    20:38
    Domácí v plném počtu.
     
    21:10
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jiří Ondrušek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    21:29
    Martin Gernát posunul na Matěje Stránského, jehož tvrdá rána orazítkovala pouze zadní mantinel. Kotouč poté doskotačil až do pásma Třince.
     
    22:10
    Opět se ve střelecké pozici ocitl nejlepší střelec extraligy, ale Jan Švrček jeho ránu posunul do ochranné sítě.
     
    22:33
    Martin Růžička hledal před šíři pásma Erika Hrňu, ale ani tato kombinace Ocelářům moc dobře nevyšla.
     
    22:41
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Marcinko – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:02
    Třinec se dostal k přečíslení tři na dva, které ale Michael Špaček nevyřešil střelou.
     
    23:10
    Domácí v plném počtu.
     
    23:52
    Olomouc svou početní výhodu zatím nehraje moc dobře. Pouze nahodila kotouč za bránu, ale Třinec se bez potíží osvobodil.
     
    24:38
    Jan Knotek šikovně nabízel puk před bránu a hlavně dorážka Jana Bambuly nebyla vůbec k zahození. Štěpánkovo rameno se ale v tuto chvíli činilo.
     
    24:41
    Tomáš Marcinko už naskočil na led. Po delší době se bude hrát v počtu hráčů v poli pět proti pěti.
     
    25:33
    Rostislav Olesz ve středním pásmu udělal prostor pro Handla, kterému se ale rána přes beka nepovedla. Trefil pouze Freibergse.
     
    26:08
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci odskakují do dvoubrankového vedení! Hosté si kotouč v útočném pásmu nepředali dobře a z toho těžil VILÉM BURIAN, jenž nabral velkou rychlost. V samostatném úniku zvolil zakončení do bekhendu, na které Jakub Štěpánek lapačkou nedosáhl. 2:0. Bez asistence.
    26:08 Vilém BURIAN - 2:0
     
    26:46
    Vladimír Dravecký zaskakuje v pozici obránce za zraněného Jaroměřského. Nyní to zkusil od modré čáry, ale Konrád betonem vyrazil.
     
    27:16
    Dělovka Jana Švrčka z velké dálky na druhé straně minula cíl o pár centimetrů.
     
    27:45
    Třinec ale moc dobře ví, že potřebuje přidat. Tentokrát pálil od modré Musil, ale také s pokusem vytáhlého beka si Konrád poradil.
     
    28:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    Největší útočná síla v extralize v podobě MATĚJE STRÁNSKÉHO a Martina Růžičky se prosadila. Martin Růžička načasoval přihrávku před bránu. V tomto prostoru se nejlépe zorientoval právě Matěj Stránský, který přidal svůj osmadvacátý zásah v probíhající sezoně. 2:1. Asistence: Michael Špaček a Martin Růžička.
    28:04 Matěj STRÁNSKÝ - 2:1
     
    28:34
    Po odrazu od mantinelu to rychle po bráně Jakuba Štěpánka zkusil Rostislav Olesz. Zkušený útočník pálil tvrdě, ale brankář Ocelářů se rychle vrátil na své místo.
     
    28:49
    Daniel Kurovský při napadání získal kotouč, ale přes modrou čáru na polovině soupeře se už nedostal.
     
    29:08
    Tvrdou ránu Gernáta zablokoval Olesz, který se poté s kotoučem na holi vydal dopředu a umožnil svým spoluhráčům čas k vystřídání.
     
    29:40
    Je pískáno kvůli ofsajdu. Vhazování bude obstaráno v neutrální zóně.
     
    30:06
    Stránského průnik po levém křídle dokázal přečíst skvěle se vracející mladý obránce Adam Rutar.
     
    30:38
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Adam Rutar – 2 min., podrážení).
     
    30:44
    Třinec sice vyhrál buly, ale domácí situaci rychle dostoupili a s pomocí teče hostů poslali puk do prázdného hlediště.
     
    31:07
    Gernát vybídl Miloše Romana, jenž ale z vrcholu kruhu promáchl šikovnou přihrávku.
     
    31:34
    Olomouc má nyní čas k vystřídání. Domácí totiž vyhodili puk až za Štěpánkovu klec.
     
    32:15
    Obranná čtveřice v bílých dresech opět odvedla dobrou práci, navíc Olesz pošetřil pro Hanáky několik sekund v rohu kluziště.
     
    32:38
    Domácí v plném počtu.
     
    33:07
    Miloš Roman si dobruslil kotouč a střelou z otočky trefil tyč! Konrád se jen ohlédl za sebe, už totiž mohlo být vyrovnáno.
     
    33:31
    Kohouti se ale vymanili z tlaku a dokázali přejít přes útočnou modrou čáru. V tomto místě se ale pozastavili a nakonec jim byl znovu odpískán ofsajd.
     
    33:52
    Draveckého překvapivá rána od modré čáry nadělala Konrádovi lehké potíže. Pod vyrážečkou ale domácí gólman stačil puk ukrýt.
     
    34:08
    Michal Kunc se po pravé straně neprotlačil přes obránce Musila. Hanáci tak musí zakládat útočnou akci znovu.
     
    34:53
    Martin Růžička přihrál před bránu Vránovi, který si ale neposedný kotouč zpracovat nedokázal. Připravil se o zajímavou možnost v předbrankovém prostoru.
     
    35:36
    Špaček kombinoval s bratry Kovařčíky ve středním pásmu, ale i Oceláře zastavilo posléze postavení mimo hru.
     
    36:16
    Gřeš dohrál u mantinelu Draveckého. Celé situaci ale předcházel zákrok na hraně na Petra Strapáče, po kterém se klidně mohlo vylučovat.
     
    37:01
    Tomáš Valenta se musel rychle vracet do pásma, neboť vyhození hostů si rychle dojížděl Daniel Kurovský.
     
    37:23
    Oceláři řeší další problém. Po Jaroměřském se totiž zranil i Daniel Kurovský, který inkasoval tvrdý hit a dlouho se nezvedal. Uvidíme, jestli se bude vylučovat.
     
    37:23
    Je zcela zřejmé, že také Kurovský dnes v utkání dohrál.
     
    37:30
    Pokračuje se v pěti na obou stranách, takže rozhodčí tento zákrok jako faul neposoudili.
     
    38:22
    Bambula přiťukl Rutarovi, jehož nahození od modré čáry bylo zastaveno nohou obránce Ralfse Freibergse.
     
    38:52
    Ondřej Kovařčík se už už dostával ke střele zprava, ale hokejkou jej odzbrojil Tomáš Gřeš.
     
    39:26
    Na druhé straně se Olomouc vydala vpřed a Petr Strapáč šikovně oslovil mezi kruhy stojícího Viléma Buriana. Pokus domácího útočníka s číslem 24 ale zastavil Jakub Štěpánek.
     
    39:58
    V posledních sekundách druhé části nebezpečně střílel Martin Gernát. Nicméně Konrádův beton byl v pohotovosti.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetinách: 13 – 25
     
    Je za námi druhá dvacetiminutovka souboje mezi Olomoucí a třineckými Oceláři. Domácí po zneškodnění tří přesilových her soupeře šli do dvoubrankového vedení ve 27. minutě zásluhou ujíždějícího Viléma Buriana. O dvě minuty později ale snížil manko Třince nejlepší extraligový kanonýr Matěj Stránský. Závěrečné minuty druhé periody nabídly spíše bojovný hokej a větší aktivitu Třince, který pochopitelně musí zabrat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Třinec po buly hned otáčel hru dopředu, ale pronikajícího Petra Vrána zastavilo postavení mimo hru.
     
    40:35
    Gernát si předkopl přihrávku spoluhráče před Klimka, ale na obránce Švrčka si nepřišel.
     
    41:26
    Freibergsova dělovka od modré čáry byla hned dvakrát tečována. Konrád ale na změny směru dokázal zareagovat.
     
    41:50
    Lotyšský obránce pokračoval v aktivním střídání a zkusil to znovu. Tato střela ale pro Branislava Konráda už problémem nebyla.
     
    42:24
    David Musil zastavil přihrávku Gřeše směřující na Strapáče. Poté kotouč obloučkem poslal do střední třetiny.
     
    43:06
    Matěj Stránský si chtěl obhodit Rutara a následně zakončit, ale olomouckému obránci přišel na pomoc Olesz, jenž touš vydoloval.
     
    43:30
    Švrčkovo nahození se od konce Štěpánkovy lapačky odrazilo nad bránu. Třinecký brankář ale toho příliš mnoho neviděl.
     
    44:24
    Michal Kovařčík si hledal prostor mezi kruhy po přistrčení Adámka, ale puk o kousek minul.
     
    44:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tentokrát už hostům spolupráce mezi Marianem Adámkem a MICHALEM KOVAŘČÍKEM vyšla. Adámek od modré čáry vyslal střílenou pobídku k holi Kovařčíka, který se z bezprostřední blízkosti prosadil. Konrád byl bezmocný. 2:2. Asistence: Marian Adámek a Michael Špaček.
    44:54 Michal KOVAŘČÍK - 2:2
     
    46:01
    Oceláři přidali a Hanáky teď pořádně přitlačili. Marcinko jemnou pobídkou hledal Musila na modré čáře. Obránce s číslem 6 vypálil, proto Konrád musel zasahovat.
     
    46:38
    Olomouc ale už získala kotouč na své hokejky a nyní má prostor k vystřídání.
     
    47:00
    Třinecká formace ale puk záhy zpět vybojovala a znovu přitopila pod kotlem. David Musil si najel na vrchol kruhu, odkud ale trefil znak rychle se přesunujícího Konráda.
     
    47:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Po buly Oceláři krátce kombinovali a otočení vývoje zápasu má na svědomí ONDŘEJ KOVAŘČÍK, který se prosadil tečí po střele Mariana Adámka. Pro olomoucké hokejisty je to studená sprcha a nyní se musí domácí pokusit i směrem dopředu něco vymyslet. 2:3. Asistence: Marian Adámek.
    47:07 Ondřej KOVAŘČÍK - 2:3
     
    48:25
    Tomáš Marcinko chtěl za záda domácího brankáře sklepávat nahození od modré čáry, ale to se mu nepovedlo dle jeho představ.
     
    48:53
    Olomouc sice chtěla zatlačit na svého soupeře, ale Třinec se s přehledem ubránil.
     
    50:07
    Ostřížkovo nahození se odrazilo od betonu Štěpánka před Jana Knotka, který ale v ideální pozici nedokázal zvednout kotouč nad beton zkušeného brankáře.
     
    50:29
    Kuncovi s Klimkem nevyšel přechod přes útočnou modrou čáru. Pískán je ofsajd.
     
    51:04
    Adam Rutar přešel parádní kličkou okolo útočníka Ocelářů, ale jeho následnou střelu přizvedl David Musil do ochranné sítě.
     
    51:49
    Oleszova přihrávka bekhendem hledala v Handlovi adresáta, ale mezitím byla posunuta třinecká brána. Hra se tak musela přerušit.
     
    52:42
    Petr Vrána odvedl dobrou práci na útočné polovině. Hanáci se vší silou snaží získat puk na své hole.
     
    53:17
    Patrik Hrehorčák protečoval přihrávku Freibergse na červené čáře, takže icing se pískat nemusel.
     
    53:46
    Zdá se, že Třinec kontroluje tyto minuty. Kotouč drží častěji ve své moci a Olomouc k mnoha střelám rozhodně nepouští.
     
    54:12
    Nyní se ale těžiště hry vrátí před Jakuba Štěpánka, neboť Třinec se tentokrát zakázaným uvolněním provinil.
     
    54:32
    Nejproduktivnější bek extraligy Martin Gernát zkusil zapsat kanadský bod po střele od modré čáry. Konrád byl ale pohotový.
     
    55:07
    Nejprve se puk dostal k Dujsíkovi, jenž tvrdě vypálil z kruhu do vyrážečky Štěpánka. Následoval ale únik Martina Růžičky. Třinecký forvard chtěl zakončit bekhendem, ale Konrád jej vychytal a podržel tak svůj celek ve hře.
     
    55:18
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Martin Vyrůbalík – 2 min., sekání).
     
    55:38
    Knotek zastavil třineckou střelu od modré čáry. Poté se puk dostal do obranného pásma hostů, takže čtveřice Hanáků rychle vystřídala.
     
    56:07
    Rána Miloše Romana vypadla z Branislava Konráda, ale svému brankáři poté pomohli spoluhráči.
     
    56:52
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Lukáš Klimek – 2 min., hákování).
     
    57:08
    Martin Růžička vybídl Erika Hrňu na pravé straně, kterému se ale pokus zápěstím vůbec nepovedl. Konrád střelu viděl.
     
    57:41
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Marcinko – 2 min., podrážení).
     
    57:41
    Hanáci už jsou ve čtyřech, navíc na trestnou lavici zamířil i třinecký Marcinko. Zdeněk Moták si tak bere oddechový čas a Olomouc to určitě zkusí v pěti proti čtyřem.
     
    57:53
    Konrád je na střídačce a powerplay domácích začala tvrdou střelou Ostřížka. Štěpánek ji ale vyrazil.
     
    58:19
    Hosté vyhazují do středního pásma. Olomouc záhy znovu míří kupředu.
     
    58:42
    Matěj Stránský nemohl zakončit do prázdné klece, a tak pro svůj tým alespoň pošetřil vteřiny.
     
    58:52
    Domácí jsou v plném počtu, takže nyní hrají v šesti proti čtyřem.
     
    59:26
    Po Dujsíkově střele bylo před Štěpánkem rušno, ale Třinec v nepřehledné situaci stačil vyhodit.
     
    59:48
    Už po skončení trestu Marcinka pálil opět Tomáš Dujsík, ale jeho střela skončila pár centimetrů nad břevnem.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání mezi Olomoucí a Třincem je u konce. Hanáci nedokázali potřetí v sezoně Třinec porazit, i když měli dnešní utkání velmi dobře rozehrané. Ve 27. minutě vedli po trefách Knotka a Buriana už o dva góly, ale obrat Třince přišel hlavně ve třetí třetině. Ještě ve 29. minutě snižoval Matěj Stránský, ale rozhodující dva údery z holí Michala a Ondřeje Kovařčíků znamenaly překlopení stavu ve prospěch Slezanů. Olomouc v závěru nevyrovnala i přes solidní tlak, a proto tři body putují do Třince.

    Střely na bránu: 18 – 38
     
    Z mé strany je to pro tento zápas vše. Děkuji za pozornost a přeji pěkný zbytek večera. Na počtenou! (20:23:03)
    Marken.cz

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 10. J. Knotek (Nahodil, Ostřížek), 27. Burian – 29. M. Stránský (Špaček, Martin Růžička), 45. M. Kovařčík (M. Adámek, Špaček), 48. O. Kovařčík (M. Adámek)


    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – A. Rutar, Ondrušek (A), Dujsík, Vyrůbalík (C), Valenta, Švrček – Ostřížek, J. Knotek (A), Bambula – Klimek, Nahodil, Kunc – Burian, Strapáč, Gřeš – Olesz, Kolouch, Handl.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Freibergs, M. Adámek, Jaroměřský – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – M. Kovařčík, Špaček, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Kurovský – Kofroň, Roman, Hrňa – Dravecký (A).

    Rozhodčí: Hejduk, Micka – Rampír, Špringl
    thejrc.org