Plzeň – Litvínov 5:4 (kon.) | Zlín – Pardubice 1:3 (kon.) | Olomouc – Třinec 2:3 (kon.)
Vítkovice – Sparta 1:2 (kon.) | K. Vary – Motor ČB 1:6 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 3:5 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
HC Oceláři Třinec
Pátek 05.02.2021, 17:00 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:41
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Marcinko – 2 min., podrážení).
     
    56:52
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Lukáš Klimek – 2 min., hákování).
     
    55:18
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Martin Vyrůbalík – 2 min., sekání).
     
    55:07
    Nejprve se puk dostal k Dujsíkovi, jenž tvrdě vypálil z kruhu do vyrážečky Štěpánka. Následoval ale únik Martina Růžičky. Třinecký forvard chtěl zakončit bekhendem, ale Konrád jej vychytal a podržel tak svůj celek ve hře.
     
    50:07
    Ostřížkovo nahození se odrazilo od betonu Štěpánka před Jana Knotka, který ale v ideální pozici nedokázal zvednout kotouč nad beton zkušeného brankáře.
    47:07 Ondřej KOVAŘČÍK - 2:3
     
    47:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Po buly Oceláři krátce kombinovali a otočení vývoje zápasu má na svědomí ONDŘEJ KOVAŘČÍK, který se prosadil tečí po střele Mariana Adámka. Pro olomoucké hokejisty je to studená sprcha a nyní se musí domácí pokusit i směrem dopředu něco vymyslet. 2:3. Asistence: Marian Adámek.
    44:54 Michal KOVAŘČÍK - 2:2
     
    44:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tentokrát už hostům spolupráce mezi Marianem Adámkem a MICHALEM KOVAŘČÍKEM vyšla. Adámek od modré čáry vyslal střílenou pobídku k holi Kovařčíka, který se z bezprostřední blízkosti prosadil. Konrád byl bezmocný. 2:2. Asistence: Marian Adámek a Michael Špaček.
     
    Střely na bránu po 2. třetinách: 13 – 25
     
    33:07
    Miloš Roman si dobruslil kotouč a střelou z otočky trefil tyč! Konrád se jen ohlédl za sebe, už totiž mohlo být vyrovnáno.
     
    30:38
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Adam Rutar – 2 min., podrážení).
    28:04 Matěj STRÁNSKÝ - 2:1
     
    28:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    Největší útočná síla v extralize v podobě MATĚJE STRÁNSKÉHO a Martina Růžičky se prosadila. Martin Růžička načasoval přihrávku před bránu. V tomto prostoru se nejlépe zorientoval právě Matěj Stránský, který přidal svůj osmadvacátý zásah v probíhající sezoně. 2:1. Asistence: Michael Špaček a Martin Růžička.
    26:08 Vilém BURIAN - 2:0
     
    26:08
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci odskakují do dvoubrankového vedení! Hosté si kotouč v útočném pásmu nepředali dobře a z toho těžil VILÉM BURIAN, jenž nabral velkou rychlost. V samostatném úniku zvolil zakončení do bekhendu, na které Jakub Štěpánek lapačkou nedosáhl. 2:0. Bez asistence.
     
    22:41
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Marcinko – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:10
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jiří Ondrušek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 14
     
    18:38
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Švrček – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    18:20
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jiří Ondrušek – 2 min., držení).
     
    17:03
    Na druhé straně byl zase blízko k brance Tomáš Gřeš. Z pravé strany si najížděl před Štěpánka ve velké rychlosti, ale třineckého gólmana nepřekonal. Vyražený puk totiž doskákal těsně vedle zadní tyče.
     
    16:16
    Branislav Konrád vytáhl skvělý zákrok proti úniku Ondřeje Kovařčíka, který na něj mířil úplně sám. Útočníka hostů ale při bekhendové kličce stačil vychytat.
     
    14:43
    Špaček našel jemnou bekhendovou přihrávkou hůl Michala Kovařčíka, který v ideální příležitosti promáchl. Konrád už ležel na ledě, ale třinecký útočník vystřelit nedokázal.
    09:57 Lukáš NAHODIL - 1:0
     
    09:57
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se zaslouženě ujímají vedení, neboť svou první přesilovku z velkého množství času strávili v útočné třetině. Ostřížek hned dvakrát nebezpečně pálil, ale s jeho pokusy si Štěpánek ještě poradil. Třinecký gólman ale už nestačil na střelu Lukáše Nahodila z kruhu, na kterou mu přihrál právě David Ostřížek. Puk ještě před Štěpánkem tečoval JAN KNOTEK, takže trefa je připsána jemu. 1:0. Asistence: David Ostřížek.
     
    07:58
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Marian Adámek – 2 min., podrážení).
    Marken.cz

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 10. J. Knotek (Nahodil, Ostřížek), 27. Burian – 29. M. Stránský (Špaček, Martin Růžička), 45. M. Kovařčík (M. Adámek, Špaček), 48. O. Kovařčík (M. Adámek)


    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – A. Rutar, Ondrušek (A), Dujsík, Vyrůbalík (C), Valenta, Švrček – Ostřížek, J. Knotek (A), Bambula – Klimek, Nahodil, Kunc – Burian, Strapáč, Gřeš – Olesz, Kolouch, Handl.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Freibergs, M. Adámek, Jaroměřský – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – M. Kovařčík, Špaček, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Kurovský – Kofroň, Roman, Hrňa – Dravecký (A).

    Rozhodčí: Hejduk, Micka – Rampír, Špringl
    bahis siteleri