Plzeň – Litvínov 5:4 (kon.) | Zlín – Pardubice 1:3 (kon.) | Olomouc – Třinec 2:3 (kon.)
Vítkovice – Sparta 1:2 (kon.) | K. Vary – Motor ČB 1:6 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 3:5 (kon.)
konec
HC Energie Karlovy Vary
1:6 (1:2, 0:1, 0:3)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 05.02.2021, 17:30 • KV Arena, Karlovy Vary • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:57
    Ondřej Beránek (KVA) si vysloužil dvouminutový trest za krosček.
     
    55:39
    Martin Kohout (KVA) zamíří na dvě minuty na trestnou lavici za držení.
     
    54:14
    Karel Plášil (CEB) je vyloučen na dvě minuty za krosček.
     
    52:26
    Střídání v týmu HC Energie Karlovy Vary: ze hřiště odchází Filip Novotný, přichází Patrik Hamrla.
    51:46 Martin BERÁNEK - 1:6
     
    51:46
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    MARTIN BERÁNEK po půl minutě zvyšuje na 6:1. Střelu zpoza pravého kruhu Novotný vyrazil jen nad sebe, vysoký puk pak spadl rovnou do brankoviště. Asistence: Matěj Toman, Karel Plášil.
    51:07 David GILBERT - 1:5
     
    51:07
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    DAVID GILBERT zachytil domácí rozehrávku v útočné třetině a zůstal sám před Novotným. Karlovarského gólmana pak rozhýbal, ani rychlé přesuny ale nepomohly a ležící Novotný pak inkasoval do horní části klece. Bez asistence.
    44:02 Pavel PÝCHA - 1:4
     
    44:02
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak se Motor přeci jen dokázal prosadit. Nátlak v útočné třetině neustal. Karabáček nabil PAVLU PÝCHOVI, který zpoza levého kruhu propálil Novotného a nejspíše definitivně rozhodl utkání. Asistence: Václav Karabáček, Roman Přikryl.
     
    39:52
    Lukáš Pulpán (KVA) míří na dvě minuty na trestnou lavici za zdržování hry, vystřelení puku mimo hrací plochu.
     
    30:18
    Brandon Alderson (CEB) se přidá k již pykajícím hráčům, dvě minuty si vysloužil za držení.
     
    29:03
    Máme tu vyhrocenou situaci, za kterou nakonec míří na trestnou lavici hned čtyři hráči. Tomáš Redlich (KVA) obdržel trest na 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku, dvouminutový trest odpyká Tomáš Vildumetz (KVA). Z karlovarské strany je to ještě Tomáš Vondráček (KVA) na dvě minuty za hrubost. Matěj Toman (CEB) pak také na dvě minuty za hrubost. Poslední dva jmenovaní se totiž po odpískání Redlichova trestu začali postrkovat před Novotným, během chvíle je ale rozehnali sudí.
     
    27:48
    Vildumetz dokázal zachytit rozehrávku Motoru a sjel si před bránu, Strmeň ale roztáhl betony, a zamezil tak možnému snížení.
     
    26:03
    Vondráček se dostal do úniku, sám proti Strmeňovi ale neuspěl.
    22:00 Brandon ALDERSON - 1:3
     
    22:00
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor jde znovu do dvoubrankového vedení! Martin Novák nabil BRANDONU ALDERSONOVI, který z mezikruží propálil Novotného mezi betony. Asistence: Martin Novák.
     
    21:25
    Petr Šenkeřík zastavil Slováčkův pokus o rozehrávku. Rychle se do přečíslení pak dostali i domácí, ani oni ale nedokázali vystřelit.
     
    19:55
    Novotný rozehrál kotouč zpoza svojí brány, u mantinelu jej ale zastavil Karabáček, který vzápětí zahrozil. Domácí gólman se ale včas vrátil, a zamezil tak možnému soupeřovu navýšení.
     
    16:54
    Verdikt videorozhodčího je nakonec takový, že brána byla vysunuta ještě před tím, než útočící hráč vystřelil. Gól tak neplatí.
     
    16:54
    Motor vstřelil další branku, při této akci byla ale vysunuta karlovarská branka. Celou situaci tak nyní konzultují sudí s videorozhodčím.
     
    15:20
    Pulán s Kohoutem mířili do slibně vypadajícího přečíslení. Pulpán se ale rozhodl, že zkusí štěstí sám a vyslal puk akorát Strmeňovi do ramena.
    12:16 Václav SKUHRAVÝ - 1:2
     
    12:16
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energetikům se podařilo využít přesilovku, a dotáhnout se tak na rozdíl jediné branky. Lukáš Pulpán vyslal puk na bránu od modré. Před bránou byl připravený kapitán domácího mužstva VÁCLAV SKUHRAVÝ, který dokázal nastřelený kotouč tečovat přesně za Strměňova záda. Asistence: Lukáš Pulpán.
     
    10:35
    René Vydarený (CEB) míří na dvě minuty na trestnou lavici za hákování.
     
    09:39
    První větší akce domácího celku. Pulpán po obdržené přihrávce nasprintoval do levého kruhu, odkud následně tvrdě vypálil, bránu hostí ale těsně přestřelil.
    07:22 Zdeněk DOLEŽAL - 0:2
     
    07:22
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor jde do dvoubrankového vedení! ZDENĚK DOLEŽAL se zmocnil puku u mantinelu a sjel si do volného předbrankového prostoru, odkud s trefil do horního rohu Novotného klece. Asistence: Vít Jonák.
     
    06:53
    Slováček zůstal před karlovarskou klecí a bekhendem zkusil zakončit, bránu domácích ale minul.
    04:12 Zdeněk DOLEŽAL - 0:1
     
    04:12
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Obrovská chyba Filipa Novotného pomohla Motoru k první brance v utkání. Štencel nabil ZDEŇKOVI DOLEŽALOVI, který využil situace a objel střídající energetiky. Následně si sjel před bránu a rychlým zaseknutím zaskočil domácího gólmana, ten zůstal natlačený na své pravé tyči, a Doležal tak neměl problém zasunout puk do odkryté brány. Asistence: Jan Štencel.
    Marken.cz

    Jakub Mahr

    Branky a nahrávky: 13. Skuhravý (Pulpán) – 5. Z. Doležal (Štencel), 8. Z. Doležal (Jonák), 22. Alderson (M. Novák), 45. Pýcha (Karabáček, R. Přikryl), 52. Gilbert, 52. Beránek (Toman, Plášil)


    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (53. Hamrla) – Weinhold, Šenkeřík, Kowalczyk, Plutnar, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – O. Beránek, Hladonik, Flek – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček (A) – Koblasa, Černoch, Kohout – T. Mikúš, Vildumetz, Osmík.
    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Čiliak) – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Kubíček, Štencel, Slováček – Jonák, D. Voženílek, Holec – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Toman, Ville – M. Novák (A), Gilbert, Alderson.

    Rozhodčí: Hradil, Veselý – Hynek, Votrubec
    thejrc.org