Liberec – Mountfield HK 3:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Mountfield HK
Čtvrtek 04.02.2021, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Základní část Tipsport extraligy spěje ke svému finále. Nesmírně důležitý zápas v tlačenici o místenky v elitní čtveřici bude k vidění v rámci předehrávky 43. kola pod Ještědem, kde se střetnou Bílí Tygři Liberec a Mountfield HK.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Liberci se od začátku nového kalendářního roku skvěle daří. Neporazitelnost v něm držel až do 31. ledna, kdy doma poněkud překvapivě padl 1:2 s Olomoucí. Tento neúspěch ale Tygry zdravě nabudil, hned v dalším kole totiž venku deklasovali nevyzpytatelný Litvínov 6:1. Po ospalejším podzimu se tak dotáhli na hranici nejlepší čtyřky, do které momentálně těsně patří. Potvrdí svěřenci Patrika Augusty výhodu domácího prostředí?
     
    MOUNTFIELD HK

    Východočeši se mohou od začátku soutěže pochlubit vcelku konstantní formou, která jim zajišťuje stabilní místo na dosah čtvrté příčce. Hradec má aktuálně na kontě čtyřzápasovou bodovou sérii. Po jasné výhře nad Vary doma překvapivě nestačil na poslední Motor, jemuž podlehl v nájezdech. Pak ovšem stejnou disciplínu zvládl ve Vítkovicích a naposledy Mountfield i díky Růžičkově hattricku přestřílel Zlín 5:2. V tabulce ho od Liberce dělí jen tři body, bude ztráta smazána?
    Zastaví dnes liberecký gólman Hradec Králové?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek, Štibingr – Birner (A), Bulíř, Lenc – Najman, Gríger, A. Musil – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – Rychlovský, Šír, Průžek.

    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – Nedomlel (A), Blain, Graňák, Jank, F. Pavlík (A), Šalda, Gaspar – Perret, Koukal, Kevin Klíma – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava (C) – Smoleňák, Cingel, Lev – R. Pilař, J. Veselý, Jergl.

    Rozhodčí: Kika, Obadal – Kajínek, Axman.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:54
    Liberečtí hokejisté strávili velkou části první minuty v útočném pásmu. Nejdříve si navzájem dávali přednost ve střele, až to z relativně velké dálky přece jenom zkusil Radan Lenc. Štěpán Lukeš snadno zasáhl.
     
    01:27
    Adam Musil s Adamem Najmanem uháněli do akce dvou na jednoho. První jmenovaný se snažil najít svého kolegu, přihrávku však zblokoval Dominik Graňák.
     
    02:18
    Ronald Knot (LIB) zasekl svoji hůl mezi brusle Jakuba Lva. Odsedí si menší trest za podrážení.
     
    02:23
    Domácí se hned na úvod prvního oslabení osvobozují.
     
    02:59
    Královéhradečtí naháněli kotouč u pravého mantinelu. Neměli ho však plně pod kontrolou, puk nakonec skončil na tribuně. Buly proběhne v neutrální zóně.
     
    03:32
    Úmyslný ofsajd Mountfieldu, domácí v oslabení získávají buly v útočné třetině.
     
    03:52
    Vladimír Růžička po kontaktu s protihráčem spadl za modrou čáru dříve, než tam vjel spoluhráč s pukem. Znovu se tedy píská postavení mimo hru.
     
    04:30
    Ronald Knot je zpátky na ledě a hned úspěšně ukončil pokračující tlak soupeře.
     
    04:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři se ujímají vedení. Radan Lenc se v útočném pásmu skvěle zorientoval a z levého kruhu narýsoval přesnou kolmici na najíždějícího TOMÁŠE HANOUSKA. Mladý obránce si puk zpracoval a propálil marně se přesouvajícího Štěpána Lukeše! Asistence: Radan Lenc, Michal Birner.
    04:39 Tomáš HANOUSEK - 1:0
     
    06:16
    Aleš Jergl si nenápadně sjížděl před branku Petra Kváči. Přihrávka k němu od zadního mantinelu skutečně doputovala, Jergl ale neměl čas na zakončení.
     
    06:50
    Po těsném icingu Libereckých se hra vrací do útočné třetiny hostujícího celku.
     
    07:04
    Hra se poměrně hodně kouskuje. Nyní se píská ofsajd Severočechů, na řadu přichází komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 4:0.
     
    07:57
    Liberec se po dlouhém založení útoku dostal do pásma. Kotouč byl posléze zašlápnutý v rohu kluziště, kde ho vybojoval Hradec Králové.
     
    08:31
    Adam Musil táhl dnes už druhé přečíslení. Severočeši tentokrát najížděli ve třech na dva, Štěpán Lukeš si ale Musilův pokus skvěle pohlídal!
     
    09:15
    Mountfield stále čeká na první střelu na branku. Nedočkal se ani teď, akci totiž zastavuje postavení mimo hru.
     
    09:27
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Radim Šalda – 2 min., hrubost).
     
    Po tvrdém zákroku Radima Šaldy na Radovana Pavlíka se Jaroslav Vlach vydal svého spoluhráče pomstít, od rozhodčích dostal o dvě minuty víc a čeká nás tedy další přesilovka Hradce.
     
    09:44
    Petr Kváča už má zákrok, tvrdě pálil Jakub Lev. Hosté se ještě snažili o dorážku, Tygři ale před Orsavou puk včas odpálili.
     
    10:35
    Adam Musil bruslí zblokoval pokus od modré čáry. Puk končí až v ochranné síti, bude se vhazovat.
     
    11:27
    Jaroslav Vlach se vrací na led, Liberec oslabení zvládl bez větších potíží.
     
    12:22
    Konečně výrazněji zahrozili také Východočeši! Richard Nedomlel roztáhl od modré čáry hru doleva na Vladimíra Růžičku, který puk hned nastřelil před branku. Na brankovišti se kotouč odrazil od nohy Jakuba Sklenáře a Petr Kváča měl co dělat, aby včas zareagoval betonem.
     
    Střely na branku – 5:2.
     
    12:50
    Petr Kolmann vybojoval puk za brankou. Liberec otáčí hru, kotouč na druhém konci ledové plochy jako první dojel Petr Jelínek.
     
    14:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jakub Lev zavezl puk za útočnou modrou čáru, kde mizerně přihrával a nastartoval brejk soupeře. Bílí Tygři pak ujížděli ve třech na jednoho. Michal Birner skvěle přenesl hru doprava na MICHALA BULÍŘE, který vypálil z první a pověsil kotouč pod břevno! Asistence: Michal Birner, Radan Lenc.
    14:03 Michal BULÍŘ - 2:0
     
    14:46
    Liberec je nadále při chuti a okupuje útočné pásmo. Petr Jelínek posílal kotouč před branku, dobře zasáhl Nedomlel.
     
    15:16
    Přesilovku si zkusí také domácí. Jeremie Blain (HKM) obdržel trest za krosček v předbrankovém prostoru.
     
    15:31
    Střela Radana Lence a následný tlak do brankoviště v podání Bulíře byly spouštěčem emocí, Hradečtí dali jasně najevo, že si budou Štěpána Lukeše chránit. Potyčka končí bez trestů.
     
    15:53
    Mountfield vyhazuje.
     
    16:38
    Tygři se dlouho drželi v pásmu a utahovali šrouby. Ze svého tlaku ale nakonec střelu nevytěžili, Michalu Bulířovi se totiž složitá přihrávka zamotala pod brusle.
     
    17:10
    Štěpán Lukeš předvedl úžasný zákrok! Jaroslav Vlach připravil obrovskou šanci Adamu Najmanovi, který zakončoval do poloodkryté branky. Královéhradecký gólman se ovšem senzačně přesunul a zabránil téměř jasnému gólu.
     
    17:52
    Hradec už je kompletní a hned zahrozil. Z vrcholku kruhů nebezpečně střílel Radek Smoleňák, Petr Kváča ale jeho střelu udržel ve výstroji.
     
    18:04
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Lukáš Cingel – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Michal Birner – 2 min., sekání).
     
    18:40
    Na ledě je při hře čtyř proti čtyřem více místa. Toho využil Vitásek, který poslal kotouč proti holi Ronalda Knota. Liberecký obránce pak od modré vyprášil Lukešovy betony.
     
    18:52
    Viděli jsme nefalšovanou bitku! Adam Musil s Radimem Šaldou, který v průběhu třetiny tvrdě zasáhl Pavlíka, shodili rukavice. Parádní pěstní souboj skončil lépe pro libereckého bijce, který soupeře povalil na led.
     
    18:52
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Adam Musil – 2+2 min – hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Radim Šalda – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    19:47
    Hradec Králové byl centimetry od snížení. Domácí zapomněli na Jeremieho Blaina, který byl nehlídaný mezi kruhy a hezkou střelou orazítkoval břevno!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou velice intenzivní první třetinu, je vidět, že jde o hodně. Na ledě ale zatím vládnou Bílí Tygři, kteří mají výraznou střeleckou převahu a jsou nebezpečnější. Skóre otevřel sváteční střelec Tomáš Hanousek, o zvýšení se postaral v brejku Michal Bulíř. Severočeši lépe vyšli i z pěstního souboje mezi Musilem a Šaldou. Uvidíme, jak se bude zápas vyvíjet dál.

    Střely na branku – 14:3.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:57.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    Štěpán Lukeš trošku zaváhal při rozehrávce a jeho spoluhráči si domácí hokejisty museli rychle přebrat, aby nehrozila šance. Nedlouho poté se Liberec dopustil icingu.
     
    21:15
    Jakub Orsava dotíral na Kváču, ten ale nahození od mantinelu pevně zachytil a nepustil královéhradeckého útočníka k dorážce.
     
    21:47
    Mountfield do druhé třetiny vstoupil aktivně. Nebezpečný teď byl zejména Radek Smoleňák, který zpoza klece distribuoval jednu přihrávku za druhou.
     
    22:27
    Vladimír Růžička se protáhl po levé straně a prověřil Petra Kváču. Tomu pak pomohli i spoluhráči, kteří při pokračujícím tlaku blokovali střely od modré.
     
    23:32
    Adam Najman předal puk rozjetému Dávidu Grígerovi, který se prosmýkl až před Štěpána Lukeše! V souboji muže proti muži zaúřadovala gólmanova vyrážečka.
     
    24:12
    Mislav Rosandić (LIB) hasil vlastní zaváhání faulem a je vyloučen za podrážení.
     
    24:45
    Jaroslav Vlach se vrhl proti dělovce Lva, teď je ale bez hole, hosté tak hrají prakticky proti třem.
     
    25:16
    Vladimír Růžička už byl sám ve skvělé pozici, ještě však hledal u tyčky Orsavu. To se nakonec ukázalo jako chyba, kotouč byl tečován.
     
    25:44
    Nyní už se Tygři z obrovského tlaku vymanili a mohou vystřídat.
     
    26:22
    Mislav Rosandić už je zpátky na ledě a hned se zapojil do akce domácích. Od mantinelu bekhendem přihrával před branku, Dávid Gríger už ale byl moc blízko brankáři.
     
    27:20
    Karta se obrátila, velký tlak má nyní Liberec.
     
    27:41
    Královéhradečtí se ale i bez hokejky jednoho z hráčů ubránili a vysokým obloučkem dostali puk do bezpečí. Po ofsajdu domácího týmu přichází komerční pauza.
     
    Střely na branku – 16:8.
     
    28:58
    Petr Kváča svoji rozehrávkou málem zahrál až na tribunu. Kotouč se však nakonec od horní části plexiskla odrazil do hry a Ondřej Vitásek jej uklidil na zakázané uvolnění.
     
    30:04
    Jan Šír pěkně zakombinoval s Dávidem Grígerem. Druhý jmenovaný to zkoušel z poměrně ostrého úhlu, Štěpán Lukeš střelu přizvedl ramenem do ochranné sítě.
     
    30:28
    Rozhodčí odpískali icing Mountfieldu, pak se ale opravili, protože kotouč šel od hráče Liberce. Vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    31:08
    Sudí dlouho čekali, jestli se puk objeví mezi bruslemi hráčů u mantinelu, nakonec byli přece jenom nuceni zapískat.
     
    31:16
    Jakub Rychlovský posunul kotouč na Petra Jelínka, který se hned pokusil zaskočit brankáře. Štěpán Lukeš byl ale pozorný.
     
    31:50
    Petr Kolmann nabízel teč Jelínkovi, těsně před ním ale dobře zasáhl hostující bek.
     
    32:18
    Jakub Lev nabral rychlost a zkusil to individuálně. Po hezkém průjezdu přes střední a útočnou třetinu byl nucen zakončovat bekhendem, přičemž trefil pouze hrudník Petra Kváči.
     
    Střely na branku – 18:10.
     
    32:28
    Po špatné Jelínkově rozehrávce vypálil z pravého kruhu bez přípravy Kevin Klíma. Petr Kváča si ale připsal další kvalitní zásah!
     
    32:35
    Následuje zakázané uvolnění Severočechů.
     
    32:42
    A další icing Liberce.
     
    32:46
    Krátce po vyhraném vhazování zkusil od modré čáry nahodit Jeremie Blain. Petr Kváča měl tentokrát poměrně snadnou práci.
     
    33:18
    Adam Najman připravil další zajímavou příležitost, tentokrát pro Radana Lence. Nejlepší střelec Bílých Tygrů vsadil před Lukešem na sílu, bránu však ke své smůle netrefil.
     
    34:20
    Uvidíme trestné střílení! Jan Šír byl sám před gólmanem, ale kvůli faulu Kevina Klímy nemohl zakončit a ještě v pádu bolestivě narazil do brankové konstrukce.
     
    34:20
    Zodpovědnost na sebe vzal Jaroslav Vlach. Nemyslel to špatně, jeho střelu ale Štěpán Lukeš vytěsnil hřbetem lapačky.
     
    35:52
    Hokejky to dnes nemají lehké. Při střele Filipa Pavlíka se zlomila už několikátá, přesto mohli hosté slavit, puk ovšem nenápadně doskákal jen do boční konstrukce brány.
     
    36:50
    Královéhradečtí hokejisté se snaží o kontaktní gól a tráví více času v útočném pásmu. Domácí velmi dobře brání.
     
    37:56
    Soupeře teď ve třetině sevřeli pro změnu Severočeši. Hosté byli rádi za vyhození na zakázané uvolnění, nemohou však střídat a pětice na ledě už je unavená.
     
    38:06
    Radek Smoleňák si u zadního mantinelu skvěle všiml Lukáše Cingela. Ten měl pak na holi obrovskou šanci, kterou znovu zneškodnil Petr Kváča! Tentokrát předvedl skvělý zákrok levým betonem.
     
    38:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po pasáži plné šancí přichází snižující gól! Liberec zachyboval v rozehrávce, Jeremie Blain udržel útočné pásmo a nahodil kotouč do předbrankové skrumáže. Tam úřadoval královéhradecký kapitán RADEK SMOLEŇÁK, který povedenou tečí nasměroval puk pod horní tyč! Asistence: Jeremie Blain.
    38:56 Radek SMOLEŇÁK - 2:1
     
    39:39
    Jakub Rychlovský ztratil puk v útočném pásmu a Mountfield se řítil do protiútoku. Nakonec to však byl právě Rychlovský, kdo ztečoval Šaldovu přihrávku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hradec ve druhé části výrazně zlepšil svůj výkon. Přesto mohl inkasovat už potřetí, nicméně Vlach trestné střílení nevyužil. Kváčovo kouzlo krátce před odchodem do kabin odčaroval Radek Smoleňák, který tečí Blainova nahození zadělal na drama.

    Střely na branku – 19:16.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Michal Bulíř přišel o hůl, takže měl Mountfield v podstatě přesilovku. Hned si také vytvořil tlak. Jordann Perret v jeho závěru přihrál zpoza klece mezi kruhy Bohumilu Jankovi, který bez přípravy nastřelil Kváču!
     
    41:56
    Po zakázaném uvolnění Hradce Králové se bude vhazovat na levé straně od brankáře Štěpána Lukeše.
     
    42:50
    Hra je v úvodu třetí části poměrně rozháraná. Zejména Liberec kombinuje velice obtížně.
     
    43:34
    Dominik Graňák pálil po ledě od modré čáry. Petr Kváča si s jeho pokusem poradil i přes to, že mu v brankovišti clonil protihráč.
     
    44:16
    Po ráně Mislava Rosandiče dorážel z mezikruží Adam Musil, Štěpána Lukeše ale neprostřelil! Po kotouči se ještě natahoval Adam Najman, který byl faulovaný a Tygři si zahrají přesilovku.
     
    44:16
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Radim Šalda – 2 min., hákování).
     
    44:53
    Už to vypadalo, že po špatné Knotově přihrávce bude unikat Petr Koukal. Ronald Knot ho ale dojel a obral už na červené lajně.
     
    45:26
    První polovinu přesilovky si domácí celek za rámeček nedá, nedaří se mu totiž usadit ve třetině.
     
    45:42
    Jaroslav Vlach dvakrát napřáhl ve své oblíbené pozici na pravém kruhu, ani jeden projektil nicméně brankový prostor nezasáhl.
     
    46:05
    Puk zmizel pod těly v rohu ledové plochy, rozhodčí přerušují hru. Do konce liberecké přesilovky zbývá 11 sekund.
     
    46:34
    Mountfield je kompletní, o kotouč se znovu bojuje u hrazení.
     
    46:57
    Tečovaná střela Ondřeje Vitáska nadělala před brankou hostů neplechu, kotouč ale až k Lukešovi neproletěl.
     
    Střely na branku – 21:20.
     
    48:18
    Ronald Knot vypracoval zajímavou střeleckou příležitost pro Ondřeje Vitáska, který si od modré čáry povyjel až na vrcholek levého kruhu a zkusil štěstí. Puk ještě tečoval jeden z Tygrů, rozvlnila se ale jen horní síť.
     
    48:43
    Rozhodčí původně chtěli vyloučit Graňáka za podrážení, nakonec ale své rozhodnutí změnili a hraje se dál v pěti proti pěti.
     
    49:35
    Kotouč se pomalu došoural až k Petru Kváčovi, který jej schoval pod rukavicí. Hra je přerušena.
     
    49:46
    Mountfield byl nachytán v ofsajdu.
     
    50:04
    Filip Pavlík vypálil z těžkého úhlu, Petr Kváča si bližší tyčku svědomitě hlídal a bez potíží zasáhl.
     
    50:34
    Mislav Rosandić za brankou soupeře výborně získal puk. Hned se zkusil obtočit okolo klece, bekhendové zakončení si však Štěpán Lukeš pohlídal betonem.
     
    50:58
    Radim Šalda se opřel do puku na modré čáře, ranou bez přípravy ale vyprášil jen lapačku pozorného Kváči.
     
    51:50
    Liberci se v těchto chvílích nedaří přejít na útočnou polovinu, Východočechů je plný led a mají aktuálně více ze hry. Na soupeře ale stále jeden gól ztrácejí.
     
    Střely na branku – 23:25.
     
    52:56
    Michal Bulíř si to se střelou rozmyslel a raději ještě zajel za branku. Při snaze o otočku proti Lukešovi ho obral o puk Dominik Graňák.
     
    53:49
    Pozor, uvidíme přesilovku hostů! Mislav Rosandić (LIB) v pádu podrazil soupeře a míří na trestnou lavici.
     
    53:56
    Tygři hned na začátku oslabení vyhazují.
     
    54:18
    A znovu puk míří mimo liberecké obranné teritorium.
     
    54:51
    Dávid Gríger procedil kotouč až ke Štěpánu Lukešovi, Severočeši zatím brání úspěšně.
     
    55:36
    Jakub Lev střílel od modré čáry. Dělovku nikdo netečoval a proletěla mimo prostor domácí branky.
     
    56:00
    Liberec je v plném počtu a dokonce mohl zahrozit, jenže Adam Musil nevyřešil protiútok dobře.
     
    56:24
    Liberec právě vstřelil branku!
    Svěřenci Patrika Augusty přidávají důležitý třetí gól! Radan Lenc parádní střelou orazítkoval břevno, nicméně domácí se udrželi v pásmu a akce pokračovala. MICHAL BULÍŘ si s pukem na hokejce vybruslil zpoza klece do kladného úhlu a propálil Štěpána Lukeše pod horní tyč! Asistence: Michal Birner, Radan Lenc.
    56:24 Michal BULÍŘ - 3:1
     
    57:17
    Bílí Tygři už šetří čas. Jaroslav Vlach nahodil kotouč z poloviny hřiště na brankáře, Liberec pak dobrým napadáním komplikuje rozehrávku.
     
    57:59
    Mountfield se usadil v ofenzivní zóně, ale puk po zásahu jednoho z hostů skončil na liberecké střídačce. Vhazuje se tedy ve středním pásmu.
     
    58:49
    Jaroslav Vlach zabránil ofsajdu, Královéhradeckým už nezbývá moc času.
     
    59:27
    Vladimír Růžička nebezpečně vypálil z otočky, na Petra Kváču si ale nepřišel. Hosté už ani nezkoušejí odvolat brankáře.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Sledovali jsme velice vyrovnané utkání, ve kterém rozhodl zejména lepší nástup Liberce. Mountfield se ve třetí třetině pokoušel o vyrovnání a v určitých momentech k němu nebyl daleko. Michal Bulíř ovšem svojí druhou trefou večera pojistil Tygrům veledůležité tři body v souboji o čtyřku.

    Střely na branku – 24:29.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (20:28:31)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 5. T. Hanousek (Lenc, Birner), 15. Bulíř (Birner, Lenc), 57. Bulíř (Birner, Lenc) – 39. Smoleňák (Blain)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek, Štibingr – Birner (A), Bulíř, Lenc – Najman, Gríger, A. Musil – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – Rychlovský, Šír, Průžek.
    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – Nedomlel (A), Blain, Graňák, Jank, F. Pavlík (A), Šalda, Gaspar – Perret, Koukal, Kevin Klíma – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava (C) – Smoleňák, Cingel, Lev – R. Pilař, J. Veselý, Jergl.

    Rozhodčí: Kika, Obadal – Kajínek, Axman.
    bahis siteleri