Novosibirsk – Barys 2:3 (kon.) | Jekatěrinburg – Nižněkamsk 4:3 (kon.) | Magnitogorsk – Kazaň 3:0 (kon.)
Čeljabinsk – Chabarovsk 3:2 (2:1 po s.n.) | Kunlun – Jokerit 1:2 (kon.) | N.Novgorod – Dynamo Moskva 3:2 (2:1 po s.n.)
Čerepovec – Spartak Moskva 5:2 (kon.) | Viťaz – Minsk 3:1 (kon.) | Soči – CSKA Moskva 0:2 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Ak Bars Kazaň
Pátek 05.02.2021, 15:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 36:42.
    Zblokované střely – 18:9.
    Vyloučení – 9:8.
    Využití přesilovek 0/8 – 0/9.
    Vhazování – 29:26. (17:22:35)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Metallurgu, který svého soupeře porazil výsledkem 3:0. Do poslední periody lépe vstoupil domácí celek, kterému se poměrně rychle povedlo vstřelit první branku. Domácí celek byl i posléze o něco nebezpečnějším týmem, přičemž druhou branku přidal krátce před koncem řádné hrací doby a třetí do prázdné branky. Kazaň v tomto duelu sice nehrála špatně, avšak neustále narážela na velmi dobře chytajícího brankáře Košečkina. Poslední perioda se navíc držela v opatrném duchu, sudí nemuseli ani jednou vylučovat.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu.
    58:27 Sergej PLOTNIKOV - 3:0
     
    58:27
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Hra bez brankáře se hostujícímu celku vůbec nepovedla a je rozhodnuto! Nahrávka o mantinel nakonec propadla za Tichonova, načež si do útočného pásma sjel SERGEJ PLOTNIKOV, kterému se povedlo trefit prázdnou branku.
    Asistence: Taylor Beck, Nikolaj Prochorkin.
     
    58:20
    Kazaň to zkouší bez brankáře!
     
    57:44
    Nejprve si Košečkin poradil s únikem jednoho z protihráčů, poté se kotouč dokonce odrazil od tyče, načež se chvíli nacházel v brankovišti!
     
    57:15
    Kazaň nyní znovu útočila ze svého pásma, načež se za opačnou modrou čáru drzým způsobem dostal obránce Judin, který ovšem nenahrál vůbec přesně.
     
    56:02
    Lukojanov dokázal v mezikruží najít dobře postaveného Murphyho, který plácl do kotouče, jenomže trefil před sebou stojícího protihráče.
     
    55:19
    Kazani se poté nepovedlo vůbec dobře rozehrát z vlastního pásma, kotouč směřoval přes všechny čáry a vhazovat se tak bude před brankářem Reidebornem.
    54:42 Dennis RASMUSSEN - 2:0
     
    54:42
    Metallurg právě vstřelil branku!
    O vítězi tohoto zápasu se zdá být rozhodnuto! Beck totiž vtrhl do pásma, kde se proti jedinému obránci nakonec dostal do zakončení. To ovšem putovalo pouze do tyče, načež se puk příhodně odrazil do místa, kam přijel DENNIS RASMUSSEN, který ho dokázal napálit přesně mezi betony brankáře.
    Asistence: Taylor Beck.
     
    54:08
    Da Costa si klepl o zpětnou nahrávku, jenomže puk mu uskočil daleko od hokejky. Přesto se jeho celek dostal do zakončení, se kterým si Košečkin poradil.
     
    53:15
    Jarullin znovu nahazoval směrem na domácí branku, nicméně toto zakončení nemělo šanci na úspěch. Domácí brankář Košečkin dokázal vykopnout betonem.
     
    52:15
    Krátce po vhazování to zakončením na soupeřovu branku zkoušel domácí Mozjakin, který trefil pouze hokejku soupeře. Následně Kazaň vyhodila na icing.
     
    51:36
    Třetí lajna domácích znovu zaměstnala brankáře Reideborna, který si se zakončením po zemi od modré čáry dokázal poradit.
     
    51:15
    Na druhou stranu se poté dostal obránce Murphy, kterému se poté povedlo do vyložené šance vysunout Jarullina, který v dobré pozici znovu mířil doprostřed.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 46. Pašnin (A. Nestrašil), 55. Rasmussen, 59. S. Plotnikov (Beck, Prochorkin)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Olkinuora) – Minulin, J. Jakovlev (A), Pašnin, Dronov, Martynov, N. Chlystov, Nikolajev – S. Plotnikov (A), Prochorkin, Čibisov – Goldobin, Rasmussen, Beck – Karpov, A. Nestrašil, Mozjakin (C) – N. Kuljomin, Švyrjov, Košelev – Rožkov.
    Ak Bars Kazaň: Reideborn (Biljalov) – T. Murphy, Jarullin (A), Judin, Žuravljov, Chenkel, Pedan, Rukavišnikov – V. Tichonov, S. Da Costa, Dawes – Dyňak, A. Galimov, Voronkov – K. Petrov, Cormier, Pesonen – Fisenko, M. Gluchov (A), Lukojanov (C) – Safonov.

    Rozhodčí: Gašilov, Kulakov – Golovljov, Savenkov
    thejrc.org