NY Rangers – Washington 4:2 (kon.) | Columbus – Dallas 4:3 (kon.) | Florida – Nashville 5:6 (po pr.)
Toronto – Vancouver 7:3 (kon.) | Montreal – Ottawa 2:3 (kon.) | St. Louis – Arizona 3:4 (kon.)
Winnipeg – Calgary 4:1 (kon.) | Chicago – Carolina 6:4 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
6:4 (3:1, 0:2, 3:1)
Carolina Hurricanes
Pátek 05.02.2021, 02:08 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:03:43)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 35 – 34 | Přesilová hra: 3/5 – 0/4 | Trestné minuty: 8 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Kevin Lankinen (CHI) – 30 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,2%, odchytal 60:00
    James Reimer (CAR) – 29 zákroků, 5 OG, úspěšnost 85,3%, odchytal 58:40

    Československá stopa v utkání

    David Kämpf (CHI) – 0+0, +1 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 17:07
    Dominik Kubalík (CHI) – 1+2, -1 účast, 4 střely na branku, TM 4, čas na ledě 15:39
    Martin Nečas (CAR) – 0+1, +1 účast, 3 střely na branku, TM 2, čas na ledě 17:50

    Tři hvězdy utkání

    1. Patrick Kane (CHI) – 1+3
    2. Dominik Kubalík (CHI) – 1+2
    3. Alex DeBrincat (CHI) – 2+0
     
    Chicago vrátilo Carolině dva dny starou porážku a vítězstvím 6:4 přerušilo soupeřovu pětizápasovou sérii vítězství v řadě.

    Náskok si domácí hokejisté vybudovali už v první třetině, ačkoli do vedení poslal ve 2. minutě Hurikány Sebastian Aho. Pak ovšem hosté doplatili na svou nedisciplinovanost, gól z přesilovky postupně zaznamenali Mattias Janmark, Dominik Kubalík a Andrew Shaw. Druhá třetina ale byla pro změnu v režii Canes. Nino Niederreiter a Andrej Svečnikov vstřelili dva góly v rozmezí osmi vteřin a stav utkání vyrovnali na 3:3.

    Důležitý čtvrtý gól Chicaga vstřelil ve 43. minutě Patrick Kane, jemuž pomohl i Slavin, ten totiž nezastavil svůj pohyb a spolu s Reimerem poslal do brány i puk. Na tento zásah ještě Canes odpověděli Brockem McGinnem, avšak Blackhawks další prodloužení nepřipustili a v 53. minutě domácím vrátil vedení Alex DeBrincat. Stejný hráč v závěru pečetil vítězství Indiánů střelou do prázdné brány.

    Svěřenci trenéra Collitona se díky vítězství posunuli na páté místo Centrální divize. Carolina je čtvrtá, před dnešním soupeřem zůstala jen zásluhou lepšího skóre.
     
    Konec zápasu.
    59:47 Alex DEBRINCAT - 6:4
     
    59:47
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Výhru domácího mužstva pečetí gólem do prázdné brány ALEX DE BRINCAT. Kane zachytil nahrávku soupeře na modrou čáru a po levé lajně nastartoval krajana, který se protáhl kolem Trochecka, trefit odkrytou klec bylo již snadným úkolem. Asistence: Patrick Kane.
     
    59:06
    Velmi nepříjemný náraz s ledovou plochou potkal Martina Nečase. Mladý český útočník neustál souboj v rohu kluziště a při pádu helmou narazil tvrdě na led. U otřeseného forwarda je lékař, to by klidně mohl být otřes mozku.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:30
    Rod Brind'Amour na nic nečeká a poté, co jeho svěřenci vybojovali pozici v útočném pásmu, odvolal Reimera na střídačku. Hosté hrají v šesti!
     
    58:19
    Razítko na vítězství Blackhawks měl na holi Alex DeBrincat. Při přečíslení mířil od pravého mantinelu na zadní tyč, Reimer v posledním okamžiku vykopl pravý beton.
     
    57:30
    Dylan Strome splnil svůj cíl. Ze středního pásma si nabruslil těsně za modrou čáru, načež slabým nahozením donutil Reimera přerušit hru.
     
    57:08
    Brady Skjei trefil vysokou holí Kanea, ale rozhodčí jeho prohřešek neviděli a hra tak pokračuje v plném počtu na obou stranách. Carolina stále může život šance na vyrovnání.
     
    56:44
    Souboj v rohu kluziště v pásmu Chicaga ovládl Brett Pesce. Bek nahodil před bránu, avšak Aho ani Svečnikov touš netečovali a Lankinen tak měl snadnou práci.
     
    56:11
    Trest Patricka Kanea je u konce. Těsně po jeho vypršení pálil Dougie Hamilton, Beaudin obětavě padl do rány a touš srazil do ochranné sítě.
     
    55:36
    Nino Niederreiter se proháčkoval až před bránu. Těsně před Lankinenem ale nedokázal přesně zacílit, trefil ho jen do levého betonu.
     
    55:12
    Brandon Hagel dnes podruhé ujel při vlastním oslabení do úniku. Těsně bráněný Hamiltonem vyprodukoval slabou střelu, Reimer včas srazil betony k sobě.
     
    54:07
    Trocheck sice neskóroval, ale vybojoval přesilovou hru. Při zakončení ho totiž Kane hokejkou trefil do helmy a je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    54:01
    Nikita Zadorov vytlačil Trochecka za bránu. Američan vyzkoušel otočku a zasunutí k bližší, levé tyči, Lankinen změnu skóre odmítl.
     
    53:49
    James Reimer si poradil i s pokusem de Haana od modré čáry. Pravým betonem puk ztlumil, následně ho přikryl lapačkou.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Janmark (D. Kubalík, Kurashev), 15. D. Kubalík (Beaudin, Janmark), 20. A. Shaw (P. Kane, D. Kubalík), 43. P. Kane (Söderberg), 53. DeBrincat (Suter, P. Kane), 60. DeBrincat (P. Kane) – 2. Aho (D. Hamilton, Svečnikov), 21. Niederreiter (Nečas, Slavin), 21. Svečnikov (D. Hamilton), 46. B. McGinn (Aho, Pesce)


    Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – Mitchell, Keith (A), C. Murphy, de Haan, Beaudin, Zadorov – P. Kane (A), Kurashev, Janmark – D. Kubalík, D. Strome, DeBrincat – A. Shaw (A), Söderberg, Hagel – Suter, Kämpf, Highmore.
    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, H. Fleury, Gardiner – B. McGinn, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – T. Teräväinen, J. Staal (C), Foegele – Martinook (A), Lorentz, Dzingel.

    Rozhodčí: Chmielewski, Peel – Kovachik, Sericolo
    thejrc.org