Philadelphia – Boston 1:2 (kon.) | Tampa – Detroit 3:1 (kon.) | Florida – Nashville 2:1 (kon.)
Anaheim – San Jose 4:5 (0:2 po s.n.) | Vegas – Los Angeles 5:2 (kon.) | Ottawa – Montreal 1:2 (kon.)
St. Louis – Arizona 1:3 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Detroit Red Wings
Sobota 06.02.2021, 01:08 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a u NHL zase někdy na počtenou. (03:36:04)
     
    Československá stopa v utkání

    Erik Černák (TBL) 0+0, 2 střely, TOI 20:11
    Jan Rutta (TBL) 0+1, 2 střely, TOI 13:39
    Ondřej Palát (TBL) 0+0, 0 střel, TOI 17:36
    Filip Hronek (DET) 0+0, 3 střely, TOI 24:11
    Filip Zadina (DET) 0+1, 3 střely, TOI 15:48
     
    Tři hvězdy utkání

    Andrej Vasilevskij (TBL) 27 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,4%, odchytal 60 minut
    Michail Sergačjov (TBL) 0+0
    Barclay Goodrow (TBL) 2+0
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Andrej Vasilevskij (TBL) 27 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,4%, odchytal 60 minut
    Thomas Greiss (DET) 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5%, odchytal 59:02
     
    Statistiky
    Střely na branku: 32 – 28
    Zblokované střely: 6 – 4
    Tresné minuty: 4 – 6
    Využití:0/3 – 0/2
    Úspěšnost vhazování: 47% – 53%
    Hity: 24 – 20
     
    I druhé utkání Tampy a Detroitu končí vítězstvím aktuálního držitele Stanley Cupu, i když tentokrát se Lightning nadřel o dost více. Red Wings totiž nastoupili do zápasu mnohem lépe a šli dokonce do vedení, takže to domácí museli otáčet. To však zvládli relativně snadno, spíše měli problémy s pojištěním vedení. Do posledních minut se tak o vítězství museli obávat, hosté se dokonce mohli pokoušet o vyrovnání v šesti, ale to se jim vymstilo, protože to Tampa potrestala, čímž si definitivně pojistila plný bodový zisk.
     
    Konec zápasu.
    59:33 Barclay GOODROW - 3:1
     
    59:33
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je hotovo, Tampa i v druhém vzájemném utkání sezony porazí Detroit! Ryan McDonagh zachytil nahození soupeře do rukavice, kotouč následně okamžitě posunul na Blakea Colemana, který se nezachoval sobecky a puk předal BARCLAYOVI GOODROWOVI, který se ze středního pásma nemýlil. Asistence: Blake Coleman, Ryan McDonagh.
     
    59:15
    Ryan McDonagh vystihl rozehrávku ve středním pásmu a okamžitě pálil, aby to rozsekl, ale prázdnou klec těsně netrefil.
     
    58:48
    Red Wings to samozřejmě zkouší bez brankáře, nyní se ale hraje v jejich pásmu, kde obranu kupodivu zvládají.
     
    58:18
    Tyler Johnson režíroval přečíslení dva na jednoho, které nakonec zakončil sám, ale bylo dost očividní, že bude pálit ke vzdálenější tyči, takže si to Thomas Greiss pohlídal!
     
    57:28
    Tampa dává do obrany veškeré své síly, což jde extrémně poznat. Ondřej Palát tak výborně zapracoval při souboji u hrazení, díky čemuž dostal puk z pásma.
     
    57:00
    Erik Černák si při zpracování nahození pomohl vysokou hokejkou, určitě mu to ale příliš nevadí, protože se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    56:27
    Anthony Mantha zkusil překvapit brankáře soupeře bekhendovou střelou k bližší tyči, ten však jistě zasáhl svou hokejkou.
     
    56:04
    Dylan Larkin mohl založit protiakci, o což se také pokusil, ale kus gumy mu utekl z hole, čehož obránci okamžitě využili.
     
    55:35
    Jan Rutta rukavicí pokryje vysoké nahození, následně ještě může zakládat útočnou akci svého týmu.
     
    54:49
    Jon Merrill vymyslel dobrý útočný manévr, kdy se s kotoučem vydal do pravého kruhu, zasekl a pálil, ale přineslo mu to jen nepřesnou ránu.
     
    54:03
    Robby Fabbri nabral závratnou rychlost, takže se kolem obránců prokličkoval až k levé tyči, odkud vracel puk před bránu, ale to už žádný ze spoluhráčů nečekal.
     
    53:29
    Marc Staal naváží kotouč jen do ofsajdu, ve kterém se nacházel jeden z jeho spoluhráčů, hosté tak přichází o další sekundy.
     
    53:03
    Čas velmi rychle běží, Detroit už má necelých sedm minut a směrem dopředu se mu stále příliš nedaří.
     
    52:17
    Andrej Vasilevskij měl kotouč za brankou, Frans Nielsen se ho však nebál a pustil se s ním souboje, který však překvapivě prohrál.
     
    51:53
    Cal Foote omylem nahazoval na střídačku Detroitu, kde zasáhl Dylana Larkina, který zpanikař a spadl, ale naštěstí si přitom nic neudělal. Kuriózní moment.
     
    51:18
    Domácí pořád střílejí hlavně od modré čáry, což opět potvrdil Ryan McDonagh, který ale mířil moc vysoko. Kotouč však následně získal Yanni Gourde, který se navíc dostal do slibné pozice, ale ani on na Thomase Greisse ve třetí třetině nevyzrál!
     
    50:48
    Tampa se s kotoučem zase příliš dlouho nezahřála, následně ale sbírá co nejvíce času forčekinkem.
     
    50:14
    Frans Nielsen držel kotouč u mantinelu, tam se však na něj vrhli dva protihráči, proti kterým už neměl moc šancí na úspěch.
     
    49:49
    S Andrejem Vasilevskijem v bráně by to rozhodně mohl jít! Dylan Larkin byl totiž po pěkném přenesení hry sám před bráno a okamžitě pálil, jenže ruský brankář se bleskově přesunul a nedal mu šanci ke skórování!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:35
    Lightning už chce těsné vedení udržet, v útočné třetině se tak příliš k zakončení nehnal, ale spíš tam získával co nejvíce času.
     
    48:48
    Red Wings se po delší době usadili v pásmu a velmi dobře tam zvládají kombinaci, která jim však přinesla jen pár zblokovaných střel od modré čáry.
     
    48:19
    Blake Coleman nabral slušnou rychlost a zkoušel se protlačit přes bránícího hráče, což se mu sice nepovedlo, ale kotouč stejně udržel. Následně se tak pokusil o zakončení mezi betony, ale tentokrát si to gólman Detroitu pohlídal!
     
    47:50
    Troy Stecher svou dělovkou z dálky velký houf hráčů před sebou nepropálil, puk se navíc odrazil do středního pásma.
     
    47:20
    Tampa nechce hrát ve svém pásmu, kotouč tedy raději okamžitě vyhazuje tak, aby neskončil na zakázaném uvolnění.
     
    46:53
    Michail Sergačjov je dnes střelecky velmi aktivní, jeho další pokus však výborně vykryl Thomas Greiss.
     
    46:24
    Givani Smith svou rozehrávkou nalezl jen Tylera Johnsona, který okamžitě zrychlil a tlačil se k zakončení, ale obránce nedokázal obejít.
     
    45:38
    Brayden Point řídil přečíslení tři na dva, spoluhráči mu uvolnili prostor odtlačením protihráčů, ale ani to nestačilo k přesné ráně.
     
    45:04
    Michail Sergačjov sice udržel pásmo, ale aby tak učinil, tak musel naslepo přihrávat, ale pasem našel jen brusli protihráče.
     
    44:27
    Tampa předvedla ukázkový přechod do útoku, z druhé vlny následně pálil Michail Sergačjov, který mířil nad rameno brankáře, který ho ale dokázal včas zvednout!
     
    43:49
    Kotouč nějakou chvíli poskakoval před brankou hostů, tam však obránci dobře zahustili prostor a žádné zakončení z bezprostřední blízkosti nedovolili.
     
    43:05
    Tyler Johnson dokázal rozehrát jen přímo na hůl protihráče, který raději posílá kotouč až ke svému gólmanovi, odkud tedy Red Wings zkouší zakládat útočnou akci.
     
    42:24
    Tampa odstřeluje branku Detroitu jednou střelou za druhou, nic extra nebezpečného to ale není, takže gól mohl přijít jen těžko.
     
    41:39
    Filip Hronek využil rozhozené obrany soupeře k zakončení, které se mu však vůbec nepovedla, protože se za ním domácí gólman ani nemusel ohlížet.
     
    41:09
    Andrej Vasilevskij během krátké chvíle rovnou dvakrát míří za svou bránu, ale ani jednou nebyla jeho rozehrávka obzvlášť přesná.
     
    40:48
    Thomas Greiss drží naději pro svůj tým, další nahození raději podrží, takže nyní spoléhá, že jeho spoluhráči vyhrají buly.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:19
    Brayden Point mohl hned na začátku třetiny nejspíš definitivně rozhodnout, přímý souboj s Thomase Greissem ale nezvládl!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda byla v porovnání s tou první z obou stran o dost opatrnější. Ani jeden tým nechtěl nic riskovat, protože si byl moc dobře vědom, že druhá branka bude klíčová. Nakonec však cestu do sítě našla favorizovaná Tampa, které se v dnešním utkání hledá, ale stejně to stačí k tomu, aby vedla proti dnes nadprůměrně hrajícímu Detroitu. Ten se však ve třetím dějství určitě ještě pokusí o comeback.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:53.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Ondřej Palát dlouho držel kotouč v útočném pásmu a hledal střeleckou pozici, ale nakonec se dostal jen k přihrávce, kterou Detroit srazil mimo svou třetinu.
     
    39:09
    Hosté mohli rychle vyrovnat, protože Frans Nielsen byl první u nahození směřující na branku a zkoušel ještě najít lépe postaveného spoluhráče, ale tu se mu už nepovedlo.
     
    38:16
    Blesk samozřejmě druhá branka maximálně uklidnila, nyní si totiž přihrává s mnohem větším lehkostí a sebevědomím.
    37:29 Barclay GOODROW - 2:1
     
    37:29
    Tampa právě vstřelila branku!
    Nakonec jsme se dočkali branky ve druhém dějství a Tampa tak dokonává obrat! Po přechodu do útočného pásma domácí vymysleli luxusní kombinaci, na jejímž konci byl BARCLAY GOODROW, který příklepem sice mířil doprostřed, ale vypálil tak prudce, že Thomas Greiss nestačil zatěsnit mezeru mezi svými betony. Asistence: Jan Rutta, Brayden Point.
     
    37:11
    Darren Helm měl na pravé straně těžkou pozici, nezbylo mu nic jiného než se pokusit o bekhendové zakončení, které domácího brankáře nemohlo ohrozit.
     
    36:33
    Nyní ale hosté totálně selhali při přechodu středního pásma, což se následně říci o Tampě, která se přece jen usazuje vepředu.
     
    35:55
    Red Wings začínají pomalu navazovat na výkon z první části. Předešlé šance je povzbudily k aktivnějšímu útočení.
     
    35:18
    Dylan Larkin zachytil nahození vlastního spoluhráče, kotouč však u něj zůstal, takže také mohl nahodit, ale tentokrát se trefil do protihráče.
     
    34:48
    Najednou se zničehonic dostal do úniku Bobby Ryan, který však ze slibné pozice netrefil bránu.
     
    34:27
    Jan Rutta se s kotoučem dostal až za branku soupeře, odkud tak domácí zahájili další kombinaci, kterou ale nezakončili.
     
    33:48
    Alex Killorn se dvakrát pokusil o úspěšné nahození do útočného pásma, ani jednou to však nevyšlo.
     
    33:18
    Givani Smith sice vybojoval kotouč v útočném pásmu, ale jeho pas následně směřoval jen do středního pásma, což znamená ofsajd Detroitu.
     
    32:28
    Domácí jsou dnes při zakládání útočných akcí dost nejistí, což opět potvrdil Brayden Point, který se sice dostal přes modrou čáru, ale následně kotouč rychle ztratil.
     
    32:00
    Andrej Vasilevskij raději nahození ze středního pásma podrží ve své lapačce, takže se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    31:23
    Bobby Ryan byl hraničním zákrokem poslán k zemi, hlavní rozhodčí však tentokrát nereagují a Tampa tak rozehrává.
     
    30:43
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu. Kotouč však pořád mají hlavně domácí, kteří jsou tedy o dost nebezpečnější.
     
    30:00
    Filip Hronek jen lehce nahodil na bránu, ale stejně domácím nadělal pořádné problémy, protože gólman srazil kotouč jen před sebe, kde se o dorážku pokoušel Sam Gagner, ale tu mu nakonec nedovolil jeden z obránců.
     
    29:42
    Filip Zadina hraje po návratu po zranění velmi dobře, nyní se ocitl v další střelecké pozici, ale Andrej Vasilevskij byl tentokrát úspěšnější.
     
    29:16
    Erik Černák mohl potěšit slovenské fanoušky, jeho rána od modré měla dobrou razanci, avšak scházela přesnost, protože puk skončil jen nad horní tyčí.
     
    28:45
    Darren Helm využil špatné rozehry protivníka a nebezpečně tak pálil z pravého kruhu, ale jeho rána se mezi tyče nevešla.
     
    28:09
    Robby Fabbri si sice obehrál Victora Hedmana, ale ten ho přes sebe nepustil tělem, takže svou úlohu splnil.
     
    27:38
    Nyní už se Blesk přece jen dostal dopředu, Barclay Goodrow tak posílal přihrávku před branku, ale tam neoperoval žádný spoluhráč.
     
    27:09
    Detroit se opatrně pokouší o napadání, nechce ale přitom nic riskovat, takže se toho v posledních minutách moc neděje.
     
    26:33
    Domácí jednoznačně dominují ve statistice držení puku. Ve vlastním pásmu tak dlouho vymýšleli rozehrávku, ale nic kloudného nevymysleli.
     
    25:53
    I přesto se domácí dostali k zakončení, konkrétně pak Victor Hedman, jehož ránu ale Thomas Greiss moc dobře viděl a se zákrokem neměl problém.
     
    25:27
    Ondřej Palát málem procpal kotouč na najíždějícího Brayden Pointa, ten si však přihrávku nakonec nedokázal zpracovat.
     
    24:50
    Nakonec si přece jen našel střeleckou pozici Troy Stecher, jenž však od modré čáry našel jen rukavici Andreje Vasilevskijeho.
     
    24:05
    Red Wings se přece jen usazují v útočném pásmu, ale tam mají minimum prostoru ke kombinaci, takže se nakonec ani nedostali ke střele.
     
    23:28
    Thomas Greiss neudržel dalekonosné zakončení ve své výstroji, v jeho blízkosti však byli jen jeho spoluhráči, takže nemusel řešit nějakou dorážku.
     
    22:48
    Tampa Bay už přece jen pomalu začíná být lepším týmem, protože se většinu času hraje v pásmu Detroitu. Stále však platí vyrovnaný stav.
     
    22:09
    Ca Anthony Mantha málem ukořistil kotouč po špatné rozehrávce domácího brankáře, Lightning se však nakonec přece jen ujal kotouče.
     
    21:43
    Hosté se okamžitě po konci oslabení ženou dopředu, Filip Hronek však nestačil dobruslit vlastní nahození.
     
    21:05
    Detroit výborně brání střední pásmo a soupeři tak dlouho nedovolil přechod. Thomas Greiss však následně stejně musí zasahovat.
     
    20:39
    Steven Stamkos zase operuje na své levé straně, odkud po přihrávce velmi tvrdě vypálil, ale jenom do horní tyčky!
     
    20:13
    Tampa začíná druhé dějství v přesilovce. Vzápětí se tedy dostala do pásma, kde začíná s kombinací.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Detroit v druhém utkání proti Tampě začal utkání mnohem lépe, protože byl v prvním dějství aktivnějším týmem. To mu tak přineslo vedoucí branku, avšak z vedení se dlouho neradoval, Blesk se tak zmohl alespoň na vyrovnání. Dnes nás ale čeká drama až do konce, protože se Red Wings jen tak nedají.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:01.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., podrážení).
     
    19:19
    Andrej Vasilevskij také musí do hry, ten už ale nebyl při rozehrávce příliš úspěšný a tak musí pořád zůstat pozorný.
     
    18:53
    Thomas Greiss v klidu zachytí za bránou nepřesné nahození Lukea Schenna, posílá tak své spoluhráč ještě do útoku.
     
    18:16
    Tampa stále vůbec nikam nespěchá. Po vystřídání však přece jen začíná útočnou akci, která se však příliš nepovedla.
     
    17:16
    Robby Fabbri dostal dobrou přihrávku do jízdy a následně se tak protlačil až před brankáře, kterého však trefil přímo do hrudi.
     
    16:48
    Domácí ve vlastní třetině uklidňují hru a s rozehrávkou nikam nespěchají. Detroit má totiž mírně navrch, takže chtějí co nejdříve zamířit do šaten.
     
    16:13
    Dylan Larkin se pokoušel o nahození od modré čáry, to však zablokoval první protihráč v cestě, který ještě navíc srazil kotouč ke svému spoluhráči.
     
    15:28
    Hosté si z inkasované branky nic nedělají a okamžitě si zkoušejí vrátit vedení. V útočném pásmu ale tentokrát nevystřelili.
    13:56 Patrick MAROON - 1:1
     
    13:56
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa nevyužila několik přesilovek, nyní už se ale dočkala vyrovnání! Postaral se o to PATRICK MAROON, kterému vytvořil prostor Mathieu Joseph vyhraným soubojem u mantinelu. Střelec branky následně vystřelil přesně k pravé tyči, přičemž Thomasi Greissovi výborně clonil Alex Killorn, takže nemohl zareagovat. Bez asistence.
     
    13:30
    Erik Černák a Ryan McDonagh nyní vypálili z velké dálky, gólman Detroitu však pořád odvádí skvělou práci a stále zůstává stoprocentní.
     
    12:54
    Filip Zadina už mohl přidat druhou branku, tentokrát pálil z pozice mezi kruhy, ale jeho rána směřující pod horní tyč se nakonec do branky nevešla.
     
    12:14
    Výborně se na druhé straně předvedl také Thomas Greiss, který se co nejvíce roztáhl ve svém brankovišti, čímž nedovolil Barclayu Goodrowovi úspěšné dotažení bekhendového blafáku!
     
    12:03
    Detroit se opět vydal do slibného protiútoku, při kterém přišlo i zakončení, které ale Andrej Vasilevskij vyrazil.
     
    11:38
    Steven Stamkos to nakonec zkusil z levé strany, a to rovnou dvakrát, jeho bomby si však vždy Thomas Greiss pohlídal.
     
    11:13
    Blesk chce také využít přesilovku, takže se usazuje v pásmu, kde ale zatím jenom kombinuje.
     
    10:28
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Givani Smith – 2 min., sekání).
    10:00 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 0:1
     
    10:00
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté sice přesilovku nevyužili, ale vzápětí už se dočkali prvního gólu! Po rychlém přechodu do pásma vypálil Filip Zadina, přičemž Andreji Vasilevskijemu výborně clonil jeho krajan VLADISLAV NAMĚSTNIKOV, který kotouč ještě tečoval a brankář tak znemožnil zákrok. Asistence: Filip Zadina, Jon Merrill.
     
    09:43
    Domácí se opět osvobozují, ale stále nemají vyhránu. Red Wings se totiž rychle vracejí do pásma a stále se velmi aktivně pokouší o skórování.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:08
    Detroit si v přesilovce vytvořil několik velkých příležitostí, Dylan Larkin dokonce nastřelil brankovou konstrukci, ale na první branka stále čeká.
     
    07:57
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Victor Hedman – 2 min., sekání).
     
    07:40
    Michail Sergačjov si také splnil své povinnosti, puk posílá přes všechny čáry až ke gólmanovi soupeře.
     
    07:10
    Anthony Cirelli výborně napadání v oslabení, získal tak kotouč a v útočném pásmu vybojoval pár cenných sekund.
     
    06:29
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Mathieu Joseph – 2 min., hákování).
     
    05:43
    Barclay Goodrow vlastní nahození nedobruslí, proti domácímu celku se tedy píská první zakázané uvolnění.
     
    05:08
    Ryan McDonagh se šikovně prokličkoval až před Thomase Greisse, ale tam už mu kotouč utekl, takže brankář hostů ho srazil do rohu hřiště.
     
    04:45
    Nyní už ale Tampa nerozehraje, takže Detroit oslabení přežil. I v pěti se však nakonec ještě musí bránit.
     
    04:13
    Andrej Vasilevskij chytá nahození soupeře, domácím tedy početní výhodu vůbec nevychází. Teď se jim aspoň povedl přechod dopředu.
     
    03:38
    Nyní už se Lightning usazuje vepředu, ale vymyslel jen nepřesnou ránu od modré, po které se hosté v klidu osvobozují.
     
    03:07
    Hosté mají velmi povedený začátek utkání, nyní je ale trochu přibrzdí oslabení. I v něm se však dostali dopředu.
     
    02:50
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Patrik Nemeth – 2 min., držení).
     
    02:07
    Yanni Gourde si nezpracoval přihrávku, kvůli čemuž kombinace domácích v útočném pásmu nemohla pokračovat a Red Wings okamžitě startují protiakci.
     
    01:26
    Dylan Larkin se také dostal k zakončení, zkoušel překvapit domácího brankáře střelou k bližší tyči, ale to se mu nepovedlo.
     
    00:56
    Tampa se nakonec raději osvobozuje pomocí nahození, po kterém však kotouč moc dlouho neudržela, takže se zase musí bránit.
     
    00:16
    První vhazování patří Detroitu, který kotouč okamžitě nahazuje do pásma, kde nakonec vypálil Darren Helm, který tak donutil k prvnímu zákroku Andreje Vasilevskijeho.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Hedman, Rutta, McDonagh (A), Černák, Sergačjov, C. Foote – Palát, B. Point, Stamkos (C) – Killorn (A), Cirelli, T. Johnson – Coleman, Gourde, Goodrow – Maroon, M. Joseph, L. Schenn.

    Detroit Red Wings: Greiss (Pickard) – Nemeth, Hronek, M. Staal, Stecher, Merrill, Djoos – Zadina, D. Larkin (C), Smith – Mantha, Fabbri, B. Ryan – Nielsen (A), Naměstnikov, Gagner – Erne, Glendening (A), Helm.

    Rozhodčí: Rooney, Morton – Fournier, Smith.
     
    Československá stopa v utkání

    Erik Černák (TBL)
    Jan Rutta (TBL)
    Ondřej Palát (TBL)
    Filip Hronek (DET)
    Filip Zadina (DET)
     
    Detroit Red Wings
    Detroit je podle očekávání na posledním místě Centrální divize a už začíná nabírat ztrátu na předposlední Nashville, jenž aktuálně činí čtyři body. Red Wings sice začali sezonu sympaticky, protože dokázali porazit silnou Carolinu i Columbus, ale nyní už se totálně přestalo dařit, protože mají na kontě sedm porážek v řadě. V těchto utkáních alespoň získali dva body za porážku v prodloužení s Dallasem a Floridou, ale samozřejmě to není žádná sláva. Dnes by navíc Detroit opět neměl zvítězit, protože v prvním duelu s Tampou neměl nárok, tak uvidíme, jestli dnes bude něco jinak.

    Poslední tři utkání
    Tampa Bay vs. Detroit – 5:1
    Detroit vs. Florida – 2:3
    Detroit vs. Florida – 2:3pp

    Nejproduktivnější hráči
    Dylan Larkin 9 bodů (4+5)
    Tyler Bertuzzi 7 bodů (5+2)
    Anthony Mantha 7 bodů (4+3)
     
    Tampa Bay Lightning
    Tampa zahájila sezonu třemi výhrami po sobě. Pak sice dvakrát padla s Columbusem a Carolinou, ale nyní už se opět dostává do pohody, protože zase zvítězila třikrát za sebou. Dvakrát porazila Nashville a jednou si bez problémů poradila právě se svým dnešním soupeřem, kterého přehrála poměrem 5:1. Lightning je tak díky tomu už na prvním místě Centrální divize, avšak má stejně bodů jako druhý Columbus, takže má stále na čem pracovat. Dnes se tedy od Tampy očekává jenom výhra, tak uvidíme, jestli tomu tak skutečně bude.

    Poslední tři utkání
    Tampa Bay vs. Detroit – 5:1
    Tampa Bay vs. Nashville – 5:2
    Tampa Bay vs. Nashville – 4:3

    Nejproduktivnější hráči
    Steven Stamkos 10 bodů (4+6)
    Brayden Point 9 bodů (4+5)
    Anthony Cirelli 8 bodů (2+6)
     
    Dobré brzké ráno u hokejové NHL! Dnes je na programu pět duelů, přičemž v jednom z nich proti sobě nastoupí Tampa a Detroit. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 14. Maroon, 38. Goodrow (Rutta, B. Point), 60. Goodrow (Coleman, McDonagh) – 10. Naměstnikov (Zadina, Merrill)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Hedman, Rutta, McDonagh (A), Černák, Sergačjov, C. Foote – Palát, B. Point, Stamkos (C) – Killorn (A), Cirelli, T. Johnson – Coleman, Gourde, Goodrow – Maroon, M. Joseph, L. Schenn.
    Detroit Red Wings: Greiss (Pickard) – Nemeth, Hronek, M. Staal, Stecher, Merrill, Djoos – Zadina, D. Larkin (C), Smith – Mantha, Fabbri, B. Ryan – Nielsen (A), Naměstnikov, Gagner – Erne, Glendening (A), Helm.

    Rozhodčí: Rooney, Morton – Fournier, Smith
    thejrc.org