Philadelphia – Boston 1:2 (kon.) | Tampa – Detroit 3:1 (kon.) | Florida – Nashville 2:1 (kon.)
Anaheim – San Jose 4:5 (0:2 po s.n.) | Vegas – Los Angeles 5:2 (kon.) | Ottawa – Montreal 1:2 (kon.)
St. Louis – Arizona 1:3 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Detroit Red Wings
Sobota 06.02.2021, 01:08 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:33 Barclay GOODROW - 3:1
     
    59:33
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je hotovo, Tampa i v druhém vzájemném utkání sezony porazí Detroit! Ryan McDonagh zachytil nahození soupeře do rukavice, kotouč následně okamžitě posunul na Blakea Colemana, který se nezachoval sobecky a puk předal BARCLAYOVI GOODROWOVI, který se ze středního pásma nemýlil. Asistence: Blake Coleman, Ryan McDonagh.
     
    58:18
    Tyler Johnson režíroval přečíslení dva na jednoho, které nakonec zakončil sám, ale bylo dost očividní, že bude pálit ke vzdálenější tyči, takže si to Thomas Greiss pohlídal!
     
    51:18
    Domácí pořád střílejí hlavně od modré čáry, což opět potvrdil Ryan McDonagh, který ale mířil moc vysoko. Kotouč však následně získal Yanni Gourde, který se navíc dostal do slibné pozice, ale ani on na Thomase Greisse ve třetí třetině nevyzrál!
     
    49:49
    S Andrejem Vasilevskijem v bráně by to rozhodně mohl jít! Dylan Larkin byl totiž po pěkném přenesení hry sám před bráno a okamžitě pálil, jenže ruský brankář se bleskově přesunul a nedal mu šanci ke skórování!
     
    48:19
    Blake Coleman nabral slušnou rychlost a zkoušel se protlačit přes bránícího hráče, což se mu sice nepovedlo, ale kotouč stejně udržel. Následně se tak pokusil o zakončení mezi betony, ale tentokrát si to gólman Detroitu pohlídal!
     
    44:27
    Tampa předvedla ukázkový přechod do útoku, z druhé vlny následně pálil Michail Sergačjov, který mířil nad rameno brankáře, který ho ale dokázal včas zvednout!
     
    40:19
    Brayden Point mohl hned na začátku třetiny nejspíš definitivně rozhodnout, přímý souboj s Thomase Greissem ale nezvládl!
     
    39:09
    Hosté mohli rychle vyrovnat, protože Frans Nielsen byl první u nahození směřující na branku a zkoušel ještě najít lépe postaveného spoluhráče, ale tu se mu už nepovedlo.
    37:29 Barclay GOODROW - 2:1
     
    37:29
    Tampa právě vstřelila branku!
    Nakonec jsme se dočkali branky ve druhém dějství a Tampa tak dokonává obrat! Po přechodu do útočného pásma domácí vymysleli luxusní kombinaci, na jejímž konci byl BARCLAY GOODROW, který příklepem sice mířil doprostřed, ale vypálil tak prudce, že Thomas Greiss nestačil zatěsnit mezeru mezi svými betony. Asistence: Jan Rutta, Brayden Point.
     
    20:39
    Steven Stamkos zase operuje na své levé straně, odkud po přihrávce velmi tvrdě vypálil, ale jenom do horní tyčky!
     
    19:28
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., podrážení).
    13:56 Patrick MAROON - 1:1
     
    13:56
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa nevyužila několik přesilovek, nyní už se ale dočkala vyrovnání! Postaral se o to PATRICK MAROON, kterému vytvořil prostor Mathieu Joseph vyhraným soubojem u mantinelu. Střelec branky následně vystřelil přesně k pravé tyči, přičemž Thomasi Greissovi výborně clonil Alex Killorn, takže nemohl zareagovat. Bez asistence.
     
    12:14
    Výborně se na druhé straně předvedl také Thomas Greiss, který se co nejvíce roztáhl ve svém brankovišti, čímž nedovolil Barclayu Goodrowovi úspěšné dotažení bekhendového blafáku!
     
    10:28
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Givani Smith – 2 min., sekání).
    10:00 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 0:1
     
    10:00
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté sice přesilovku nevyužili, ale vzápětí už se dočkali prvního gólu! Po rychlém přechodu do pásma vypálil Filip Zadina, přičemž Andreji Vasilevskijemu výborně clonil jeho krajan VLADISLAV NAMĚSTNIKOV, který kotouč ještě tečoval a brankář tak znemožnil zákrok. Asistence: Filip Zadina, Jon Merrill.
     
    07:57
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Victor Hedman – 2 min., sekání).
     
    06:29
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Mathieu Joseph – 2 min., hákování).
     
    02:50
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Patrik Nemeth – 2 min., držení).

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 14. Maroon, 38. Goodrow (Rutta, B. Point), 60. Goodrow (Coleman, McDonagh) – 10. Naměstnikov (Zadina, Merrill)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Hedman, Rutta, McDonagh (A), Černák, Sergačjov, C. Foote – Palát, B. Point, Stamkos (C) – Killorn (A), Cirelli, T. Johnson – Coleman, Gourde, Goodrow – Maroon, M. Joseph, L. Schenn.
    Detroit Red Wings: Greiss (Pickard) – Nemeth, Hronek, M. Staal, Stecher, Merrill, Djoos – Zadina, D. Larkin (C), Smith – Mantha, Fabbri, B. Ryan – Nielsen (A), Naměstnikov, Gagner – Erne, Glendening (A), Helm.

    Rozhodčí: Rooney, Morton – Fournier, Smith
    thejrc.org