Philadelphia – Boston 1:2 (kon.) | Tampa – Detroit 3:1 (kon.) | Florida – Nashville 2:1 (kon.)
Anaheim – San Jose 4:5 (0:2 po s.n.) | Vegas – Los Angeles 5:2 (kon.) | Ottawa – Montreal 1:2 (kon.)
St. Louis – Arizona 1:3 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
5:2 (3:0, 2:0, 0:2)
Los Angeles Kings
Sobota 06.02.2021, 04:08 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:33 Dustin BROWN - 5:2
     
    53:33
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilovka v podání Kings, kteří tak opět vylepšují svůj obraz v tomto duelu. Po svižné předávce mezi Doughtym a Kempem se puk dostal k Anžemu Kopitarovi, který se rozhodl pro přímou střelu na bránu. Puk drnknul do tyče, ovšem silový útočník DUSTIN BROWN číhal na odražený kotouč a neměl těžkou práci. Jeho dorážka do prázdné klece udává skóre 5:2. Asistence: Anže Kopitar a Adrian Kempe.
     
    52:30
    Stephenson se trochu nešťastně srazil s Brownem, nicméně dvě minuty za nedovolené bránění už sudí neodvolá. Čeká nás hra ve čtyřech.
     
    51:13
    Anderson-Dolan si podržel ve středním pásmu Tucha a podruhé v krátkém čase míří na lavici hanby.
    47:47 Austin WAGNER - 5:1
     
    47:47
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Přece jen je tu čestný úspěch hostujícího celku. Po rychlém přechodu středního pásma naservíroval černou pryž před branku Dustin Brown, autor gólu AUSTIN WAGNER předvedl krásnou kličku do bekhendu, na kterou už Fleury nedokázal zareagovat. Ohrožení vítězství Vegas je ale ještě ukrutně daleko. Asistence: Dustin Brown.
     
    45:21
    Whiteclaud si nepohlídal přechod modré čáry, ovšem Anderson-Dolan zahrál vysokou holí proti Glassovi a půjde si odpočinout na dvě minuty.
    38:11 Glass bránil Petersenovi v pohybu, gól proto neplatí.
     
    38:11
    Šestá branka neplatí. Cody Glass narazil v brankovišti do gólmana Cala Petersena, který tak nemohl reagovat na dorážku Marka Stonea. Kings se tak v tomto utkání daří alespoň trenérská výzva, jde ale spíš o kosmetickou a statistickou záležitost.
     
    37:06
    Debutující obránce Austin Strand je vyloučen za podrážení.
     
    30:35
    Neuvěřitelné! To mohla být jedna z nejkrásnějších přesilovkových branek v tomto roce, puk si vyměnila kompletní pětka na straně Kings, ovšem do poloprázdné svatyně zakončující Dustin Brown vlivem skvělého zásahu beka Aleca Martineze selhal. Dnes zřejmě branka není hostům souzena.
     
    29:56
    Whitecloud posunul na Haguea, jehož střelu ovšem zastavil obětavým blokem Carter. Vpřed vyrazil Wagner a prvně jmenovaný bek si pomohl podrážením.
    27:03 Cody GLASS - 5:0
     
    27:03
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    To co se nepovedlo CODYMU GLASSOVI před chvílí, daří se nyní. Na pravém křídle parkující Max Pacioretty předal puk do slotu, odkud bez rozmyšlení pálil William Karlsson. Jeho rána sice neprošla do branky, ale Cody Glass se chystal na dorážku a nadvakrát dostrkal puk za záda Cala Petersena. Ani on si tak z dnešního utkání neodnese čistý štít a vypadá to na výrazný debakl. Asistence: William Karlsson a Max Pacioretty.
     
    26:48
    Zajímavých šancí Kings v následujících desítkách vteřin zřejmě ubyde, na trestnou lavici za sekání odchází Dustin Brown.
     
    25:08
    Parádní show předvedl Cal Petersen. Zákrok proti Theodorovi byl skutečně z jiné planety! Vyrážečka vyletěla do vzduchu a zastavila raketovou rychlostí se pohybující puk.
     
    21:35
    Jonathan Quick končí po necelých 22 minutách, své štěstí v duelu zkusí Cal Petersen.
    21:35 William KARLSSON - 4:0
     
    21:35
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Jenže když už si Kings celkem obstojně poradili s přechodovou fází, přichází facka, za kterou z velké části může Jonathan Quick. Dnes velmi produktivní zadák Nicolas Hague založil útočnou akci, Marchessault předal u modré čáry krátký pas na WILLIAMA KARLSSONA a ten zakončil přečíslení dva na jednoho mezi betony brankáře Quicka. Pro něj to dnes byla poslední momentka v tomto duelu, do hry půjde při skóre 4:0 Petersen. Asistence: Jonathan Marchessault a Nicolas Hague.
     
    19:24
    Nahození od modré z hole Clagueho se odráželo dost nebezpečně, Fleury chvíli na to musel předvést dva exkluzivní zákroky v souboji s Iafallem a udrží si patrně čisté konto.
    10:40 Jonathan MARCHESSAULT - 3:0
     
    10:40
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Zdá se, že Golden Knights by o osudu tohoto utkání rádi rozhodli už v úvodní třetině. Přidávají totiž další zářez na pažbu, to když William Karlsson neproměnil svůj nájezd proti osamocenému Quickovi, ale dojíždějící JONATHAN MARCHESSAULT obstaral gólovou dorážku. Brankář Kings se sice může přetrhnout, ale bránící Mikey Anderson mu absolutně nepomohl odstavit volného útočníka, a tak kapituluje už potřetí. Asistence: William Karlsson a Nicolas Hague.
    09:32 Mark STONE - 2:0
     
    09:32
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Parádní kontr předvádí domácí a zaslouženě si budují dvoubrankový polštář. Marc-Andre Fleury ukázal důležitý zákrok proti nebezpečnému výpadu Los Angeles, Max Pacioretty pak šlápl do bot a zařídil dobrou přihrávkou před bránu skvělou palebnou pozici pro MARKA STONEA. Tomu už jen stačilo přesně zamířit. Asistence: Max Pacioretty a Shea Theodore.
    00:50 Nicolas HAGUE - 1:0
     
    00:50
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Domácí se rychle ujímají vedení. Max Pacioretty zpoza brány hledal střelce Marka Stonea, ten se ale k ráně nedostal a puk do branky následně dopravil NICOLAS HAGUE, který vlétl do útočného pásma jako hurikán a poslal bombu nad rameno brankáře Quicka. Ten tak inkasuje hned z prvního pokusu Golden Knights – 1:0. Asistence: Max Pacioretty a Mark Stone.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 1. Hague (Pacioretty, Mark Stone), 10. Mark Stone (Pacioretty, Theodore), 11. Marchessault (W. Karlsson, Hague), 22. W. Karlsson (Marchessault, Hague), 28. Glass (W. Karlsson, Pacioretty) – 48. Wagner (D. Brown), 54. D. Brown (Kopitar, A. Kempe)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lehner) – Martinez, Theodore, Hague, Whitecloud, Holden, Coghlan – Pacioretty, Stephenson, Mark Stone – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Tuch, Glass, N. Roy – W. Carrier, Nosek, Reaves.
    Los Angeles Kings: Quick (22. Petersen) – M. Anderson, Doughty, MacDermid, Clague, Määttä, Strand – Iafallo, Kopitar, D. Brown – Grundström, Amadio, J. Carter – A. Kempe, Vilardi, Frk – Anderson-Dolan, Moore, Wagner.

    Rozhodčí: Pochmara, Brenk – Gawryletz, Halkidis
    thejrc.org